Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. 3 μερες τωρα εχω ενα κουλο προβλημα με την γραμμη του τηλεφονου/adsl.δεν συγχρονισει με τιποτα το ρουτερ ενω για μια μερα ηταν νεκρο και το τηλεφωνο.πηρα στην φορθνετ και που ειπαν να κοιταξω για πριζες τηλεφωνου με λογοτυπο του οτε.ανακαλυψα λοιπον οτι εχω τετοια πριζα και μου ειπαν να την αντικαταστησω γιατι εχει ενα πυκνοτη μεσα και αυτος διμηουργει ολο το προβλημα.το θεμα ειναι οτι τοσα χρονια υπηρχε η πριζα αυτη και δεν ειχα προβλημα περα απο χαμηλες ταχυτητες(μου ειπαν οτι και αυτο μαλλον ευθυνεται της προβληματικης πριζας) κ ξαφνικα επαθε blackout και δεν εχω καθολου ιντερνετ.αγωρασα λοιπον σημερα καινουργιες πριζες τηλεφωνου και ξεβιδωνω κ ανοιγω την προβληματικη αλλα γινοταν χαμος απο τα καλωδια!

Ειχε ενα ζευγος καλωδιων μπλε και κοκκινο και αλλο ενα γκρι καλωδιο μεγαλο το.οποιο ηταν ανοιγμενο και μεσα ειχε πολλα πολυχρομα καλωδιακια που ολα συνδεονταν στην ελλατωματικη πριζα.το θεμα ειναι οτι δεν ξερω να συνδεσω τι νεα πριζα.ανοιξα αλλη μια πριζα τηλεφωνου και ειχε μονο ενα μπλε κ κοκκινο καλωδιο.τι να κανω?θα προσπαθισω να βγαλω φωτο να καταλαβετε,ειμαι απο το κινητο τωρα.σορρυ για το τεραστιο ποστ.

Sent from my GT-I5800 using Insomnia

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το splitter μηπως τα εφτυσε;

οσο για τα καλωδια συνδεσε αυτα που ηταν συνδεμενα πρωτα και μετα αρχισε τα πειραματα

αλλα αν βγαλεις φωτο θα σου πουνε εδω ποια ειναι ποια, μαλλον :P

(αμα ξες το γειτονα και εχει wifi πες του μπορεις να μου πεις να μπω 2μερες μεχρι να φτιαξω τη δικια μου)

Δημοσ.

η λογικη ειναι.ενα ζευγαρι ανεβαινει απο τον κατανεμητη της πολυκατοικιας σου μεχρι εσενα και ενα ζευγαρι παει σε καθε πριζακι.ολα τα αλλα δεν πρεπει να υπαρχουν.αυτο που ανεβαινει πανω ειναι αυτο που εχει την ταση αμα παιζει το τηλεφωνο.

το πριζακι του οτε κανει προβληματα .οτι δεν ειχες τοσο καιρο δεν σημαινει οτι ηταν σωστο.μπορει και πραγματι να ειναι κατι απο τον οτε αλλα καλο ειναι να βγει και το πριζακι γιατι μπορει να σου κανει αποσυνδεσεις,προβληματα τηλεφωνιας,χαμηλοτερο sync οπως επισης καλο θα ειναι να φτιαχτει και η καλωδιωση γιατι μπορει να φταιει αυτη για το προβλημα που εχεις τωρα.αν δεν φταιει αυτη και ειναι απεξω οκ ερχεται τεχνικςο και το τσεκαρει απλα καλο ειναι να φτιαξεις και την καλωδιωση στο σπιτι για να παρεις τα μεγιστα απο την γραμμη.καλωδιο δικτυου ειναι αυτο με τα πολλα καλωδιακια

λογικα οπως μου τα λες απο κατω απο τον κατανεμητη του οτε μεχρι εσενα φτανει utp.Λογικα θα πρεπει να ερχεται η γραμμη σε ενα ζευγαρι μονο συνηθως μπλε μπλε ασπρο η πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο.αυτο το θελουμε.μετα αφου λες οτι στα υπολοιπα πριζακια εχεις μπλε κοκκινο τοτε φευγει μπλε κοκκινο απο το κεντρικο πριζακι και παει στα αλλα πριζακια οποτε απο αυτα ειμαστε οκ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.οποτε στην κεντρικη θα πρεπει να ειναι συνδεδεμενα στα δυο μεσαια της καινουριας σου πριζας τα 2 ζευγαρια.

ενα ζευγαρι το μπλε κοκκινο και ενα ζευγαρι αυτο που ανεβαινει απο κατω πανω.

Δημοσ.

Μεζονετα ειναι το σπιτι καινουργιο αλλα ειναι αθλθια τα καλωδια του σπιτιου λες κ ειναι 100 χρονων!ποιον πρεπει να φωναξω να τα δει και ποσο στοιχιζει περιπου

Δημοσ.

ηλεκτρολογο θελει αλλα που να ξερει και απο adsl γιατι οι μισοι βλεπουν οτι εχεις τηλ σε ολα τα πριζακια και λενε μια χαρα ειναι.

β. αν εχεις κανα φιλο να ασχολειται με αυτα ακομα καλυτερα.

γ.φωναξε και τον παροχο να δει τι γινεται με την γραμμη εκτος αν πιανουν τα χερια σου να κανεις δοκιμες εσυ

δ.το ποσο στοιχιζει ο ηλεκτρολογος εχει να κανει με το ποσες ωρες θα κατσει( και αμα κανει δουλεια με ολα αυτα που εχω δει) μεχρι το ποσο παιρνει την ωρα.

Δημοσ.

Συγνωμη που δεν απαντησα τοσο καιρο αλλα ακομα να αποκατασταθει το προβλημα.ανακαλυψαν απο την φορθνετ οτι υπαρχει τελικα βραχυκυκλωμα στην γραμμη (πιθανοτερος ενοχος η ελλατωματικη πριζα)και αυριο θα ερθει ηλεκτρολογος να δει ολες τις καλωδιοσεις γιατι γινεται χαμος.μου ειπαν να ξανακαλεσω την φορθνετ να με βοηθησουν με τον ηλεκτρολογο να βρουμε το προβλημα ποιο γρηγορα.θα σας ξαναενημερωσω αυριο.

Υγ:οι γειτονες ειναι ζωα και δεν μου δανειζουν λιγο ιντερνετ να εξυπηρετηθω :P

Δημοσ.

Update :

Τελικα το προβλημα δεν ευθυνεται στην καλωδιοση του σπιτιου.θα ερθει τεχνικος της φορθνετ να δει την εξωτερικη καλωδιοση.προσπαθησαμε να κανουμε το ρουτερ να συγχρονισει αλλα δεν κλειδωνε με τιποτα.αντε να δω τι θα γινει..

Δημοσ.

Συγνωμη που δεν απαντησα τοσο καιρο αλλα ακομα να αποκατασταθει το προβλημα.ανακαλυψαν απο την φορθνετ οτι υπαρχει τελικα βραχυκυκλωμα στην γραμμη (πιθανοτερος ενοχος η ελλατωματικη πριζα)και αυριο θα ερθει ηλεκτρολογος να δει ολες τις καλωδιοσεις γιατι γινεται χαμος.μου ειπαν να ξανακαλεσω την φορθνετ να με βοηθησουν με τον ηλεκτρολογο να βρουμε το προβλημα ποιο γρηγορα.θα σας ξαναενημερωσω αυριο.

Υγ:οι γειτονες ειναι ζωα και δεν μου δανειζουν λιγο ιντερνετ να εξυπηρετηθω :P

ελπιζω το βραχυκυκλωμα να ειναι στην καλωδιωση σου και οχι στον οτε.αν και υπαρχει λογικη στο πως συνδεονται οι πριζες αλλα αμα δεν πιανουν τα χερια σου δεν εχει νοημα.ναι οταν τα φτιαξεις ο ηλεκτρολογος πρεπει να δουν απο μεσα οτι φαινονται καθαρα.επισης ειχε ερθει τεχνικος απο Forthnet να κανει ελεγχο στον κατανεμητη του σπιτιου?εκει ειχε τηλεφωνο κανονικα?ελπιζω ο ηλεκτρολογος να εχει μυαλο.κανονικα αν η γραμμη παιζει στον κατανεμητη θα πρεπει να κανει μια δοκιμη εκει να δει ποσο συγχρονιζει εκει και να προσπαθησει να πετυχει κατι παρομοιο και πανω στο σπιτι.αν δεν κατεβει στον κατανεμητη τουλαχιστον να δει στα ποσα συγχρονιζει με το κεντρικο καλωδιο συνδεδεμενο στο ρουτερ και ολο το υπολοιπο σπιτι στον αερα.και αφου παιξει και πχ συγχρονιζει στα 12 λεμε τωρα μετα να αρχιζει να συνδεει και τα υπολοιπα πριζακια για να δει τι γινεται και τι μπορει να φταιει.γιατι οι μισοι απλα κοιτανε οτι παιζει το τηλ και σου λενε οκ ειναι μιλα με τον παροχο και χρεωνουν και οτι χρεωνουν για αυτα.πες μας τι εγινε και ποσα χρεωσε ο ηλεκτρολογος.

Update :

Τελικα το προβλημα δεν ευθυνεται στην καλωδιοση του σπιτιου.θα ερθει τεχνικος της φορθνετ να δει την εξωτερικη καλωδιοση.προσπαθησαμε να κανουμε το ρουτερ να συγχρονισει αλλα δεν κλειδωνε με τιποτα.αντε να δω τι θα γινει..

εγινε ελεγχος απο τον ηλεκτρολογο και κατω στον κατανεμητη και ειδατε οτι δεν συγχρονιζει ουτε εκει?ηρθε ατομο απο την Forthnet??/ποιος εβγαλε το συμπερασμα τι φταιει?

Δημοσ.

Ηλεκτρολογος δεν ειρθε γιατι ηρθε ενας φιλος μου ηλεκτρονικος που ηξερε 5 πραγματα παραπανω και διορθοσε το βραχυκυκλομα ( το πριζακι με τον πυκνοτη εφταιγε τελικα) Η γραμμη φαινεται καθαρη και απο την φορθνετ αλλα και ο φιλος μου που την ελεξε.. τα καλωδια που δεν ηξερα τι ηταν μεσα στην πριζα ηταν utp τελικα.το θεμα ειναι οτι ειμαι πολυ καντεμης,το blackout της γραμης δεν προκληθηκε απο την πριζα με τον πυκνοτη απλα ηταν το πρωτο πραγμα που εντοπισαν απο την φορθνετ(τηλεφωνικα,δεν ηρθε κανεις απο κοντα).οταν διορθοθηκε το βραχυκλωμα και δεν αποκαταστηθηκε η γραμμη,ξαναπειρα τηλεφωνο στην φορθνετ για να.ψαξουμε περεταιρο το προβλημα.το line attenuation ειναι 55 (τοσο ηταν παντα) και προσπαθουσε ο τεχνικος τηλεφωνικα παντα να κανει το ρουτερ μου να συχρονισει εστω και λιγο.αναιβασε το snr στο 11 και παλι τιποτα.οποτε κατεληξε οτι πιθανα ειναι εξωτερικος παραγοντας το προβλημα πιθανον με τον οτε και μου ειπαν οτι απο βδομαδα θα μου στηλει η φορθνετ εναν τεχνικο απο κοντα να δει και το σπιτι και να παρει μετρησεις απο την εξωτερικη γραμμη ωστε αν εχει προβλημα να δηλωσει βλαβει στον οτε.ετσι αναμαινω απο βδομαδα να ερθει απο κοντα ο τεχνικος της φορθνετ

Δημοσ.

Ηλεκτρολογος δεν ειρθε γιατι ηρθε ενας φιλος μου ηλεκτρονικος που ηξερε 5 πραγματα παραπανω και διορθοσε το βραχυκυκλομα ( το πριζακι με τον πυκνοτη εφταιγε τελικα) Η γραμμη φαινεται καθαρη και απο την φορθνετ αλλα και ο φιλος μου που την ελεξε.. τα καλωδια που δεν ηξερα τι ηταν μεσα στην πριζα ηταν utp τελικα.το θεμα ειναι οτι ειμαι πολυ καντεμης,το blackout της γραμης δεν προκληθηκε απο την πριζα με τον πυκνοτη απλα ηταν το πρωτο πραγμα που εντοπισαν απο την φορθνετ(τηλεφωνικα,δεν ηρθε κανεις απο κοντα).οταν διορθοθηκε το βραχυκλωμα και δεν αποκαταστηθηκε η γραμμη,ξαναπειρα τηλεφωνο στην φορθνετ για να.ψαξουμε περεταιρο το προβλημα.το line attenuation ειναι 55 (τοσο ηταν παντα) και προσπαθουσε ο τεχνικος τηλεφωνικα παντα να κανει το ρουτερ μου να συχρονισει εστω και λιγο.αναιβασε το snr στο 11 και παλι τιποτα.οποτε κατεληξε οτι πιθανα ειναι εξωτερικος παραγοντας το προβλημα πιθανον με τον οτε και μου ειπαν οτι απο βδομαδα θα μου στηλει η φορθνετ εναν τεχνικο απο κοντα να δει και το σπιτι και να παρει μετρησεις απο την εξωτερικη γραμμη ωστε αν εχει προβλημα να δηλωσει βλαβει στον οτε.ετσι αναμαινω απο βδομαδα να ερθει απο κοντα ο τεχνικος της φορθνετ

ο πυκνωτης ειναι σιγουρα θεμα.κανει να φαινονται 2 βραχυκυκλωματα σε tip ring Και σε ring ground οπως επισης αυξανει και το "φορτο" πανω στην γραμμη σαν να εχεις πολλς τηλεφωνικες γραμμες.πιο πανω σου ειπα οτι ειναι Utp που λογικα πηγαινει στον κατανεμητη.55 attenuation?ελπιζω να παιξει η γραμμη σου γιατι μπορει αμα μπει βλαβη σε οτε ο οτε να πει 55 attenuation = μεγαλη αποσταση = δεν παιζεις και να ληξει εκει.ειχες ποτε adsl σε αυτην την γραμμη?συγχρονιζε και αν ναι ποσο?ο τεχνικος της forthnet Θα παρει μετρηση απο τον κατανεμητη.αμα δεν συγχρονιζει και εκει παει βλαβη.

Δημοσ.

Φυσικα και ειχα adsl απο αυτη την γραμμη 6 χρονια χωρις να αλλαξει κατι και κλειδωνε στα 2,5 με 3 mbps λογο attenuation οπως μου ειχαν πει αλλα εν.μερη με καλυβε η ταχυτητα αυτη για τα βασικα.επισης ηταν σταθερη η ταχυτητα και δεν ειχα disconnects συχνα με ρουτερ το tg585.. επειδη στα 250 μετρα απο το σπιτι μου εντοπισα ενα καφαο? Που καναν εργα οι τεχνικοι του οτε την μερα που ξεκινησε το θεμα με την γραμμη μου μου ειπε στο τηλεφωνο ο τεχνικος της φορθνετ οτι αυτο που ειδα και πειραζαν ηταν μαλλον repeater του οτε και οτι θα ειχα καλη ταχυτητα αμα εβαζα κονεξ.επισης οι εργασιες που εκανε ο οτε μπορει να επιρεασε τις υπολοιπες γραμες... τι να πω,περιεργα πραγματα

Δημοσ.

Φυσικα και ειχα adsl απο αυτη την γραμμη 6 χρονια χωρις να αλλαξει κατι και κλειδωνε στα 2,5 με 3 mbps λογο attenuation οπως μου ειχαν πει αλλα εν.μερη με καλυβε η ταχυτητα αυτη για τα βασικα.επισης ηταν σταθερη η ταχυτητα και δεν ειχα disconnects συχνα με ρουτερ το tg585.. επειδη στα 250 μετρα απο το σπιτι μου εντοπισα ενα καφαο? Που καναν εργα οι τεχνικοι του οτε την μερα που ξεκινησε το θεμα με την γραμμη μου μου ειπε στο τηλεφωνο ο τεχνικος της φορθνετ οτι αυτο που ειδα και πειραζαν ηταν μαλλον repeater του οτε και οτι θα ειχα καλη ταχυτητα αμα εβαζα κονεξ.επισης οι εργασιες που εκανε ο οτε μπορει να επιρεασε τις υπολοιπες γραμες... τι να πω,περιεργα πραγματα

θα πηδηχτω απο το παραθυρο.

ναι με 55 attenuation οτι παιζεις ειναι θαυμα ειδικα αν παιζεις και 2,5 εως 3 mbit.κανονικα δεν θα πρεπε να παιζεις καθολου και κανονικα πολλες φορες ο οτε δεν ενεργοποιει καν τετοιες γραμμες.το 585 ειναι οτι καλυτερο για την περιπτωση σου και μην το αλλαξεις ποτε.ειχα φιλο με 52 attenuation με Linksys .απειρα disconnects.τωρα με Thomson ειναι μια χαρα.σκοτωνουν τα Thomson σε χαλια γραμμες.ναι το καφαο συνηθως σε νορμαλ περιοχες ειναι κοντα στα 250-300 μετρα μακρια.λιγες εξαρεσεις σε αραιοκατοικημενες περιοχες που μπορει να ειναι παραπανω.εχω δει και στο 1,5 Km να ειναι.

οσο για αυτο

Που καναν εργα οι τεχνικοι του οτε την μερα που ξεκινησε το θεμα με την γραμμη μου μου ειπε στο τηλεφωνο ο τεχνικος της φορθνετ οτι αυτο που ειδα και πειραζαν ηταν μαλλον repeater του οτε και οτι θα ειχα καλη ταχυτητα αμα εβαζα κονεξ.επισης οι εργασιες που εκανε ο οτε μπορει να επιρεασε τις υπολοιπες γραμες... τι να πω,περιεργα πραγματα

ειναι ακυρο τελειως.στο adsl α.δεν υπαρχει Repeater.υπαρχει μονο mini dslam και χλωμο να βαλουν εφοσον παιζεις εστω και οριακα.υπαρχουν και περιοχες που δεν παιζουν και ο οτε δεν εχει βαλει καν Mini dslam.απλα μπορει να εκαναν οτιδηποτε στο καφαο.απο μια βλαβη μεχρι μια καλωδιακη για αυτο να μην παιζεις μεχρι αλλαγη καφαο για vdsl μεχρι αλλαγη καφαο επειδη ειναι παλιο.αν εμπαινε mini dslam τοτε το πιο πιθανο θα ηταν να μην μπορουσες να βαλεις ιδιωτικο παροχο μετα.μπορει να ηταν καλωδιακη οποτε ο οτε να την εφτιαξε μεν αλλα να υπαρχει καποιο θεμα με την δικια σου την γραμμη.οποτε απλα παει βλαβη στον οτε και κανεις υπομονη.πολυ μακρια εισαι.ελπιζω να μην πει τιποτα κουφα ο οτε οτι λογω αποστασης δεν παιζει και γεια σας και αντε μετα να αποδειξεις οτι επαιζες μια χαρα.εχω δει κατι παρομοι παραδειγματα για αυτο το λεω.

Δημοσ.

Οχ παναγια μου μπελας που με βρηκε και μου ειναι απαραιτητο το ιντερνετ.... το θεμα ειναι οτι δεν μενω σε κανα κστσικοχωρι με 5 σπιτια αλλα σε περιοχη με παρα πολλα σπιτια και ολοι φανταζομαι εχουν την ιδια αποσταση απο το αστικο κεντ lρο... εφοσον δεν ειναι dslam αυτο που πειραζαν οι τεχνικοι δεν μπορουν να βαλουν ενα στην περιοχη?μιλαμε για περιοχη 2km εξω απο τα χανια,με πολυ κοσμο και ιδιεταιρο τουρισμο τωρα το καλοκαιρι

Δημοσ.

Οχ παναγια μου μπελας που με βρηκε και μου ειναι απαραιτητο το ιντερνετ.... το θεμα ειναι οτι δεν μενω σε κανα κστσικοχωρι με 5 σπιτια αλλα σε περιοχη με παρα πολλα σπιτια και ολοι φανταζομαι εχουν την ιδια αποσταση απο το αστικο κεντ lρο... εφοσον δεν ειναι dslam αυτο που πειραζαν οι τεχνικοι δεν μπορουν να βαλουν ενα στην περιοχη?μιλαμε για περιοχη 2km εξω απο τα χανια,με πολυ κοσμο και ιδιεταιρο τουρισμο τωρα το καλοκαιρι

ναι πανω κατω οι διπλανοι σου εχουν την ιδια αποσταση.απλα στον οτε αντε να αποδειξεις οτι πεταει ο γαιδαρος .μπορει λεμε τωρα να σου πουν το απερχομενο εχει προβλημα και εσεις που πεφτετε σε αυτο το box θα εχετε θεμα η δεν θα συγχρονιζετε.και μετα αντε να βγαλεις ακρη.καταγγελιες κτλ.δεν ειναι οτι ειναι δυσκολο να μπει το dslam τεχνικα αλλα ειναι πολλα τα θεματα και δεν θα γινει.

α.πολλες φορες δεν αξιζει το κοστος και η συντηρηση για να δωσουν ιντερνετ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ.εδω δεν εχουν βαλει Mini dslam σε περιοχες στην αθηνα που ειναι πιτα απο σπιτια και εταιρειες.β.αν μπει mini dslam δεν μπορεις να βαλεις εναλακτικο παροχο παρα μονο οτε.mini dslam μπορει να μπει σε περιοχη που δεν εχει καθολου ιντερνετ και βεβαια αν αξιζει τα λεφτα που θα παρει ο οτε απο τις συνδεσεις οπως και θα πρεπει να το αιτηθουν αρκετα ατομα.εχω δει mini dslam στην κω που μπηκε για ενα ξενοδοχειο που ομως ειναι τεραστιο και εγινε συννενοηση με τον οτε οτι το ξενοδοχειο πληρωνει τα λεφτα για το σκαψιμο της οπτικης και ο οτε βαζει οπτικη ινα και Mini dslam>αλλα εγινε επειδη το νηση ειναι μικρο και ολοι γνωστοι και μπλεκουν και δημαρχοι κτλ και β.το ξενοδοχειο εχει μεγαλη κινηση και δεν ειναι καν ελληνικο.γερμανικο συγκεκριμενα που πανε συνηθως γερμανοι μονο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...