Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την βοήθειά σας...

Έχουμε παλιό PC με Win XP Home που τρέχει την σουίτα της Adobe (Photoshop, Illustrator, InDesign, κλπ).

Προσπαθούμε να δουλέψουμε κάποια απ΄ τις True Type (ή και τις UB) γραμματοσειρές, αλλά δεν μπορούμε να γράψουμε ελληνικά. Όταν δίνω alt+shift το γυρνάει κατ' ευθείαν σε Myriad Pro. Δοκίμασα το ίδιο και σε Word αλλά κάνει τα ίδια...

Έκανα αντικατάσταση για δοκιμή την UB-Helvetica, αλλά και πάλι τα ίδια...

Αρχικά, αυτές οι γραμματοσειρές θα έπρεπε να γράφουν ελληνικά; Από όσο ρωτήσαμε μας είπαν ναι.

Στις δοκιμές που κάναμε ελληνικά γράφουν μόνο οι βασικές των Win XP αλλά επειδή θα γίνει επαγγελματική δουλειά, χρειάζονται κάποιες σαν τις UB και ΤΤ...

Την βοήθειά σας γιατί στο γούγλη δεν βρήκα και πολλά...

Περνάω τώρα το CS 5.5 σε ένα laptop με Vista και θα δω τί γίνεται και εκεί...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

(Νομίζω ότι) Είναι ένα πρόβλημα που γίνεται με τις "παλιές" γραμματοσειρές, που δημιουργήθηκαν πριν την κατάληξη σε κάποιο πρότυπο δηλαδή. Το ίδιο είχα συναντήσει και εγώ με τις δικές μου γραμματοσειρές στα corel και photoshop που άλλαζα(ν) ανά τα χρόνια.

Αυτό που θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις είναι αυτό που έκανα και εγώ και γίνεται πλέον η δουλειά μου και είναι αυτή η λύση:

http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?t=793

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Δοκίμασα τελικά την CS 5.5 και στα Vista, αλλά απ' ότι μου είπαν έχει και πάλι τις παλιές γραμματοσειρές... Ίσως γι' αυτό και δεν δουλεύει...

Πάντως στο InDesign αυτό που κάνει είναι να μην δείχνει σωστά τα ελληνικά (δείχνει κουτάκια) ενώ στο Photoshop τα γυρίζει σε Myriad Pro...

Δοκιμάζω τώρα να σβήσω την Myriad μιας και το είδα που το έλεγαν και στο link σου. Εσύ ποιά λύση χρησιμοποίησες;

Δημοσ.

Εγώ στο corel που είχα χοντρό πρόβλημα έκανα την παραπάνω λύση και έγινε η δουλειά μου. Δοκίμασε το σε 1-2 συγκεκριμένες γραμματοσειρές που θέλεις και δες αν δουλεύει και στο photoshop

Δημοσ.

Εννοείς την μετατροπή των γραμματοσειρών; Με κάποια απ' τις μεθόδους που λένε;

Ναι, μετατροπή. Εγώ έκανα αυτό:

Στα preferrences του TransType Pro 3.0.1 πάμε στο Defaults / Codepages&Scripts και ξε-τσεκάρουμε την επιλογή "show only Windows codepages" έτσι ώστε στο drop down list από πάνω να μπορέσουμε να επιλέξουμε το πολυπόθητο ISO 8859-7 Greek.

Μετά πάμε στο Defaults / Formats επιλέγοντας στο τέταρτο drop down list "Win TrueType/OT TT" το ομοιότυπό του "Win TrueType/OT TT" μιας και βάζουμε TTF και θέλουμε πάλι TTF και πατάμε OK.

Στο αριστερό παράθυρο βάζουμε όσες γραμματοσειρές θέλουμε που είναι για μετατροπή και κάνοντας Ctrl+A με δεξί κλικ φροντίζουμε να είναι επιλεγμένο το "Use default" ενώ στο δεξί παράθυρο με δεξί κλικ επιλέγουμε το Codepage/Unicode και MS Charset / Greek.

Τέλος πατάμε το Convert fonts icon και... Viola!!!!

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μου δούλεψε...

Θα πρέπει να το δοκιμάσω και αλλού...

Σε ευχαριστώ πάντως.

Θα μπορούσες να μου στείλεις κάποια γραμματοσειρά με ΡΜ ας πούμε την UB-Helvetica που έχω δοκιμάσει να αντικαταστήσω και δεν το καταφέρνω;

Προσπαθώ τουλάχιστον να απομονώσω το πρόβλημα για να δω πώς να το λύσω...

Ευχαριστώ και πάλι...

Δημοσ.

Δυστυχώς, τα προγράμματα της Adobe έχουν αυτό το πρόβλημα με τις ελληνικές γραμματοσειρές.

Έχω λύσει το πρόβλημα με τις True Type γραμματοσειρές της ΑΒΥΣΣΟΣ (AVI) που είχε αγοράσει, πριν από χρόνια, φίλος μου που ασχολείται, επίσης, με video editing. Έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία και προσαρμόζονται με τον titler του premiere σε όλες τις εκδόσεις (ο φίλος είναι ακόμη στο CS4, εγώ στο CS5.5).

Δυστυχώς, και πάλι, δεν έχω στοιχεία της σημερινής διεύθυνσής τους (ήταν κάποτε στην Καλλιρρόης).

Δημοσ.

Αν μπορείς κάποια στιγμή να το κοιτάξεις που ακριβώς βρίσκονται με ενδιαφέρει και μένα. Αν γίνεται...

Δημοσ.

Έχει καιρό που το ψάχνω, όχι φυσικά την συγκεκριμένη εταιρία, αλλά λύση δεν έχω βρει ακόμα. Anyway, όποιος βρει κάτι ας το γράψει εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...