giokarv Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Γεια σας!!! Είμαι σε δίλλημα αναμεσα σε πιο απο τα δύο κινητά να προτιμήσω το Sony Ericsson Neo V ή το Astrum X15i - 4.3'' inch 3G Android 2.3 Smartphone dual SIM 8MP, wifi, GPS που μπορεί να με εξυπερετησει γιατι έχω δύο τηλεφωνα ;;;; Το Sony για μενα είναι κορυφή απλά το ASTRA με δελεάζει επειδή είναι dual sim και απο μια ματια που έριξα έχει ικανοποιητικά χαρακτηριστικά για τα λεφτά του....απλά προβληματίζομαι στο εάν θα μπορώ να κάνω αναβαθμιση κτλ.. Τα λινκ με τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής : http://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Internet/Mobile-Telephone/Cellular-Phones/Sony-Ericsson-Neo-V-White.htm http://techfan.gr/astrum-dual-sim-touchscreen-gingerbread-smartphone/ Τι προτείνετε εσείς ;;;; Προτείνετε κάτι άλλο μεχρι 200 Euro ;;; Ευχαριστώ.
eko13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 To site δεν δουλευει!! τελως παντων http://www.dracotek.com/astrum-x15i-3g-android-2-3-smartphone-with-4-3-inch-hd-capacitive-touchscreen-8mp-gps-dual-sim.html εδω βλεπουμε οτι κανει 130 ευρω, αν το εχει βρεις 200 προφανως σε πιανουν κοτσο... Τελως παντων το θεμα ειναι οτι αναμεσα στα δυο δεν τιθεται θεμα περνεις το Νεο, αν τωρα θελεις να δοκιμασεις να το παρεις απο ιντερνετ στα 130, ισως πρεπει να βρεις καποιον να σου πει εντυπωσεις...
cabdik Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 απο αυτα τα 2 θα επαιρνα το SE, αλλα επειδη μου κανανε κατι νερα τελευταια, με ενα Xperia mini που ειχα (χαλασε το μινι USB, δεν φορτιζει, και δεν το καλυπτει η εγγυηση...!!!), θα προτεινα να δεις και αυτα, αν θες.., 1. http://www.skroutz.gr/s/324566/Samsung-I9003-Galaxy-SL.html με ιδια χαρακτηριστικα, μεγαλυτερη οθονη, αλλα και λιγο μεγαλυτερη τιμη, 2. http://www.skroutz.gr/s/323233/Samsung-Galaxy-Ace-S5830.html
christs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 απο αυτα τα 2 θα επαιρνα το SE, αλλα επειδη μου κανανε κατι νερα τελευταια, με ενα Xperia mini που ειχα (χαλασε το μινι USB, δεν φορτιζει, και δεν το καλυπτει η εγγυηση...!!!), θα προτεινα να δεις και αυτα, αν θες.., 1. http://www.skroutz.gr/s/324566/Samsung-I9003-Galaxy-SL.html με ιδια χαρακτηριστικα, μεγαλυτερη οθονη, αλλα και λιγο μεγαλυτερη τιμη, 2. http://www.skroutz.gr/s/323233/Samsung-Galaxy-Ace-S5830.html το galaxy ace , αν και το λατρευω εμφανισιακα, ειναι τουλαχιστον μια κλαση κατω κινητο φιλε μου....
cabdik Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 δλδ? για εξηγησε το. σε τι ακριβως? γιατι σε τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι παραπλησια. εξαιρουμενου της αναλυσης..!
christs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 δλδ? για εξηγησε το. σε τι ακριβως? γιατι σε τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι παραπλησια. εξαιρουμενου της αναλυσης..! Link οχι και παραπλησια. Ανωτερο σε επεξεργαστη, ram, πολυ πολυ ανωτερο σε αναλυση οθονης, αναλυση βιντεο 720p, κτλ κτλ δεν τιθεται καν θεμα συζητησης μεταξυ των 2 κινητων. Βαλε και την IcS επισημη απ τη μαμα , που ελπιζω να μη κανουμε κανα χρονο να παρουμε, και εδεσε το γλυκο.
cabdik Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 οντως σε τεχνικα χαρακτηριστικα, το ΝΕΟ V ειναι λιγο καλυτερο απο το ACE. γι αυτο αλλωστε εβαλα σαν 1η επιλογη το l9000 SL, αλλα ειναι και 35€ ακριβοτερο...!! παντως, εχω να πω το εξης, επειδη πηρα το GALAXY Y S5360 πριν μια εβδομαδα, μου εκαναν εντυπωση 2 πραματα. Α. η διαρκεια μπαταριας, σε σχεση με το Χ10 μινι που εχω. κρατησε η πρωτη φορτιση, 127 ωρες, σε ιδια χρηση που εκανα και στο Χ10..! το Χ10 καθε τριτη μερα θελει φορτιση!! Β. ποσο γρηγορα ανοιγει wifi και συνδεεται στα δικτυα!! το Χ10 θελει το διπλασιο + χρονο...!!
christs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 οντως σε τεχνικα χαρακτηριστικα, το ΝΕΟ V ειναι λιγο καλυτερο απο το ACE. γι αυτο αλλωστε εβαλα σαν 1η επιλογη το l9000 SL, αλλα ειναι και 35€ ακριβοτερο...!! παντως, εχω να πω το εξης, επειδη πηρα το GALAXY Y S5360 πριν μια εβδομαδα, μου εκαναν εντυπωση 2 πραματα. Α. η διαρκεια μπαταριας, σε σχεση με το Χ10 μινι που εχω. κρατησε η πρωτη φορτιση, 127 ωρες, σε ιδια χρηση που εκανα και στο Χ10..! το Χ10 καθε τριτη μερα θελει φορτιση!! Β. ποσο γρηγορα ανοιγει wifi και συνδεεται στα δικτυα!! το Χ10 θελει το διπλασιο + χρονο...!! 1ον με αυτα που σου εδειξα φιλε μου, θεωρεις δηλαδη οτι η διαφορα ειναι λιγο καλυτερο το Neo?? τι να πω, πασο. 2ον δεν εχει καμια θεση και σχεση στο τοπικ αυτο η συγκριση με το χ10 μινι. 40ευρω ακριβοτερο στην καλυτερη περιπτωση το galaxy s.
christs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 ok. σορρυ για την παρεμβαση..!! μην ζητας συγνωμη, συζητηση κανουμε. :) το πολυ πολυ να εχουμε διαφορετικες γνωμες, δεν τρεχει και κατι. Απλα σταθηκα στο Αce, επειδη θεωρω οτι συνολικα ο κατωτερος επεξεργαστης, μνημη ραμ, αναλυση οθονης, και αναλυση βιντεο, το κανει αρκετα κατωτερο τεχνικα!
cabdik Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 εμενα προσωπικα, το μονο που μου κανει τη διαφορα ειναι η μνημη RAM. ειναι το ιδιο σαν να εχεις εναν επεξεργαστη στα 4ghz με 1gb RAM και εναν αλλον στα 3ghz me 2gb RAM. ποιος θα τρεχει γρηγοροτερα? αυτα τα 2 κινητα, που συγκρινω, τα εχω στα χερια μου και τα δουλευω ο ιδιος. αυτο σημαινει ιδιες συνθηκες λειτουργιας και για τα 2. ναι, οντως, δεν ειναι ιδιας κατηγοριας τηλεφωνα, αλλα ειναι ιδιας κατηγοριας χρηματων, γι αυτο κατεθεσα και την αποψη μου. αφου το ΝΕΟ V ειναι εξελιξη αυτων, (που λογικα ειναι!), σαφως και θα ειναι καλυτερο. απλα οσα xperia εχω δει και δουλεψει, εκτος του δικου μου, ενα Χ8 και ενα Χ10, δεν μπορω να πω οτι ειχαν τραγικα καλυτερες επιδοσεις απο τα samsung. και επισης να επισημανω, οτι τα κινητα της SONY (πλεον), μονο κινητα δεν ειναι...!!! ειναι φωτογραφικες μηχανες, βιντεοκαμερες, playstation, οθονες υψηλης αναλυσης, που απλα τυγχανει να ειναι ΚΑΙ τηλεφωνα..!!! δεν το λεω για κακο, αλλα αν καποιος θελει απλα, ενα ΚΑΛΟ τηλεφωνο, με δυνατοτητες WiFi-ασυρματης δικτυωσης, με καλη μπαταρια και πολυ χαμηλο SAR, γιατι να προτιμησει SE? και μιας και ανεφερα το SAR, επειδη πολλοι το λαμβανουν υποψη τους σε μια αγορα τηλεφωνου, το NEO-V εχει 1,10 ενω τα παραπανω samsung εχουν το μεν Galaxy ACE S5830 0.84W/Kg, το δε I9000 Galaxy SL μολις 0,268W/kg..!!
christs Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 εμενα προσωπικα, το μονο που μου κανει τη διαφορα ειναι η μνημη RAM. ειναι το ιδιο σαν να εχεις εναν επεξεργαστη στα 4ghz με 1gb RAM και εναν αλλον στα 3ghz me 2gb RAM. ποιος θα τρεχει γρηγοροτερα? αυτα τα 2 κινητα, που συγκρινω, τα εχω στα χερια μου και τα δουλευω ο ιδιος. αυτο σημαινει ιδιες συνθηκες λειτουργιας και για τα 2. ναι, οντως, δεν ειναι ιδιας κατηγοριας τηλεφωνα, αλλα ειναι ιδιας κατηγοριας χρηματων, γι αυτο κατεθεσα και την αποψη μου. αφου το ΝΕΟ V ειναι εξελιξη αυτων, (που λογικα ειναι!), σαφως και θα ειναι καλυτερο. απλα οσα xperia εχω δει και δουλεψει, εκτος του δικου μου, ενα Χ8 και ενα Χ10, δεν μπορω να πω οτι ειχαν τραγικα καλυτερες επιδοσεις απο τα samsung. και επισης να επισημανω, οτι τα κινητα της SONY (πλεον), μονο κινητα δεν ειναι...!!! ειναι φωτογραφικες μηχανες, βιντεοκαμερες, playstation, οθονες υψηλης αναλυσης, που απλα τυγχανει να ειναι ΚΑΙ τηλεφωνα..!!! δεν το λεω για κακο, αλλα αν καποιος θελει απλα, ενα ΚΑΛΟ τηλεφωνο, με δυνατοτητες WiFi-ασυρματης δικτυωσης, με καλη μπαταρια και πολυ χαμηλο SAR, γιατι να προτιμησει SE? και μιας και ανεφερα το SAR, επειδη πολλοι το λαμβανουν υποψη τους σε μια αγορα τηλεφωνου, το NEO-V εχει 1,10 ενω τα παραπανω samsung εχουν το μεν Galaxy ACE S5830 0.84W/Kg, το δε I9000 Galaxy SL μολις 0,268W/kg..!! εχετε κολλησει στα SAR... μην αγχωνεστε τοσο με αυτο το θεμα, ακομα και 1.5 να εχει ενα κινητο, ειναι νομιμο και μεσα στα επιθυμητα πλαισια. Τοση σημασια δεν εχει, το αν το κινητο εχει 1.1 sar αντι για 0.8 sar, σημασια εχει τι χρηση του κανουμε, αυτου, οπως και των υπολοιπων συσκευων... για παραδειγμα εγω χρησιμοποιω 24 ωρες το 24ωρο handsfree και κλεινω οποτε κοιμαμαι σε flight mode τη συσκευη. Στανταρ τρωω λιγοτερη ακτινοβολια απο καποιον που εχει το galaxy s και δεν κανει τα παραπανω. Οσο για τα υπολοιπα, δεν εχω να σχολιασω τιποτα, γιατι, κατ εμε, κανεις το λαθος, και μπαινεις στη διαδικασια να κρινεις αναλογα με την μαρκα. Δεν παει ετσι φιλε μου. Κανεις δεν ειπε οτι μια εταιρια, βγαζει μονο καλα η μονο ασχημα κινητα. Εξεταζουμε καθε συσκευη ξεχωριστα, δεν παιρνουμε τη θεωρια της εξελιξης, για να πουμε οτι "ΑΑ, το προηγουμενο του Νeo ειναι το ταδε, το προηγουμενο του galaxy s ειναι το ταδε, ας τα συγκρινουμε για να βγαλουμε κριση για την εταιρια, και κατ επεκταση και για το Neo και για το Galaxy... " Οχι. Πολυ απλα παιρνουμε μια συσκευη, ειτε ειναι ΣΕ ειτε Huawei ειτε Νοκια ειτε δε ξερω εγω τι, και ζυγιζουμε το value του κινητου αναλογα με τα τεχνικα του χαρακτηριστικα/δυνατοτητες, κατασκευη, αναγκες μας, και προπαντος την τιμη στην οποια βρισκουμε το κινητο. Thats all. Τελος, οσον αφορα την διαφορα στα τεχνικα χαρακτηριστικα μεταξυ Neo και Ace, οπως σου ξανα ειπα ειναι τουλαχιστον οι 4 μεγαλες διαφορες που σου ανεφερα, και αν θεωρεις οτι η μονη ουσιωδης διαφορα ειναι η μνημη Ram, τοτε πολυ πιθανον να χρειαζεται να αναθεωρησεις τις αποψεις σου περι των αναγκων ενος κινητου, μιας και η μεγαλυτερη αναλυση οθονης ενος κινητου, αναλυσης βιντεο ενος κινητου, και ισχυς ενος επεξεργαστη, ειναι πολυ σημαντικα, κατα γενικη ομολογια. Και το ξανα ποσταρω, Link περα απ τη ram 1) More than 60% crisper display of text, images and video 2) More than 2.5x higher resolution screen 3) Shoots high resolution HD (720p) video 4) More powerful processor, snappier and more responsive (around 30% faster)
cabdik Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Τελος, οσον αφορα την διαφορα στα τεχνικα χαρακτηριστικα μεταξυ Neo και Ace, οπως σου ξανα ειπα ειναι τουλαχιστον οι 4 μεγαλες διαφορες που σου ανεφερα, και αν θεωρεις οτι η μονη ουσιωδης διαφορα ειναι η μνημη Ram, τοτε πολυ πιθανον να χρειαζεται να αναθεωρησεις τις αποψεις σου περι των αναγκων ενος κινητου, μιας και η μεγαλυτερη αναλυση οθονης ενος κινητου, αναλυσης βιντεο ενος κινητου, και ισχυς ενος επεξεργαστη, ειναι πολυ σημαντικα, κατα γενικη ομολογια. το SAR (που πληροφοριακα το ανεφερα) εσενα μπορει να μην σου λεει τιποτα, και να μην σε νοιαζει αν ειναι 0,1 ή 1,1. ομως σκεφτηκες απο ποσα κινητα και ποσες ακτινοβολιες τρως καθε μερα? αν μπορουσα να γλιτωσω εστω και 0,1 απο καθε συσκευη που με περιτριγυριζει, ναι θα το σκεφτομουν σοβαρα. και δεν θα ελεγα δεν πειραζει. γιατι δεν πειραζει το ενα, δεν πειραζει το αλλο, εχουμε φτασει και πλεουμε σε ωκεανο ακτινοβολιας! ισως με θεωρησεις υπερβολικο, αλλα ετσι το βλεπω εγω, τι να κανω? οσο για τα χαρακτηριστικα του καθε κινητου, σου ξαναλεω, οτι πλεον τα κινητα δεν ειναι μονο τηλεφωνα. ειναι πολλες συσκευες μαζι! αυτο σε αλλους αρεσει, λογω φορητοτητας, σε αλλους δεν αρεσει, λογω πολυπλοκοτητας. γουστα ειναι αυτα! γι'αυτο, το "κατα γενικη ομολογια" δεν ισχυει..! εμενα προσωπικα π.χ, ποσως με νοιαζει αν τραβαει 720p βιντεο, η αν εχει 52 MP camera, ή αν ειναι και παιχνιδομηχανη! ζηταω συγκεκριμενα πραγματα απο ενα κινητο και τελος. δεν με ενδιαφερει αν εχει τις παραπανω δυνατοτητες. αλλα αυτα που θελω, να τα κανει σβελτα και ανετα. ειναι αποψη μου αυτη και δεν ειναι απαραιτητο να αρεσει σε κανεναν!!! Υ.Γ. δεν ειμαι εναντιον των SE, ουτε υποστηρικτης, μην το παιρνεις στραβα! εναλλακτικες προτασεις κανω! και σταματω εδω, δεν εχει κανενα νοημα να συνεχισουμε αυτη τη συζητηση. το παιδι ρωτησε συγκεκριμενα πραματα.
christs Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 το SAR (που πληροφοριακα το ανεφερα) εσενα μπορει να μην σου λεει τιποτα, και να μην σε νοιαζει αν ειναι 0,1 ή 1,1. ομως σκεφτηκες απο ποσα κινητα και ποσες ακτινοβολιες τρως καθε μερα? αν μπορουσα να γλιτωσω εστω και 0,1 απο καθε συσκευη που με περιτριγυριζει, ναι θα το σκεφτομουν σοβαρα. και δεν θα ελεγα δεν πειραζει. γιατι δεν πειραζει το ενα, δεν πειραζει το αλλο, εχουμε φτασει και πλεουμε σε ωκεανο ακτινοβολιας! ισως με θεωρησεις υπερβολικο, αλλα ετσι το βλεπω εγω, τι να κανω? δε μιλαμε για διαφορα 0.1 με 1.1 εδω περα. επισης, δε ξερουμε καν, ποια ακτινοβολια ειναι επιζημια και σε ποιες τιμες προκαλει δυσαρεστες καταστασεις. ειμαστε η γενια πανω στην οποια ουσιαστικα γινεται το πειραμα της ακτινοβολιας, τα πειραματοζωα. Τα αποτελεσματα, θα φανουν, σε βαθος χρονων, λεει η επιστημονικη κοινοτητα. Προς το παρον, μονο θεωριες (κυριως), και μελετες. Και επιπλεον, μιας και θιγεις ενα ζητημα στο οποιο εχω αρκετες γνωσεις ακτινολογιας, ως γιατρος, σου επαναλαμβανω οτι νουμερο 1 ειναι ο τροπος που χρησιμοποιουμε τις συσκευες. Ασε και το αλλο. Εδω απο μια απλη καθημερινη ακτινογραφια θωρακος, να δεις, ποσο μεγαλο ποσοστο ακτινοβολιας δεχομαστε. Και κανεις σχεδον δε σε ρωταει πριν ποσο καιρο εκανες τελευταια φορα, κτλ κτλ - αν χρειαστει, ξανα κανεις οσο για τα χαρακτηριστικα του καθε κινητου, σου ξαναλεω, οτι πλεον τα κινητα δεν ειναι μονο τηλεφωνα. ειναι πολλες συσκευες μαζι! αυτο σε αλλους αρεσει, λογω φορητοτητας, σε αλλους δεν αρεσει, λογω πολυπλοκοτητας. γουστα ειναι αυτα! γι'αυτο, το "κατα γενικη ομολογια" δεν ισχυει..!εμενα προσωπικα π.χ, ποσως με νοιαζει αν τραβαει 720p βιντεο, η αν εχει 52 MP camera, ή αν ειναι και παιχνιδομηχανη! ζηταω συγκεκριμενα πραγματα απο ενα κινητο και τελος. δεν με ενδιαφερει αν εχει τις παραπανω δυνατοτητες. αλλα αυτα που θελω, να τα κανει σβελτα και ανετα. ειναι αποψη μου αυτη και δεν ειναι απαραιτητο να αρεσει σε κανεναν!!! Συμφωνοι, σεβαστο. Ισως ειναι ομως προτιμοτερο να προτεινουμε τις καλυτερες δυνατες επιλογες, στο εκαστοτε ερωτημα, ανεξαρτητου προτιμησεων ως προς την πολυπλοκοτητα ή οχι ενος κινητου Υ.Γ. δεν ειμαι εναντιον των SE, ουτε υποστηρικτης, μην το παιρνεις στραβα! εναλλακτικες προτασεις κανω!και σταματω εδω, δεν εχει κανενα νοημα να συνεχισουμε αυτη τη συζητηση. το παιδι ρωτησε συγκεκριμενα πραματα. Eννοειται πως δεν πηρα στραβα κατι, παντα συζηταμε φιλικα, και ανταλλασουμε αποψεις, κανενα προβλημα φυσικα ουτως η αλλως οντοπικ ειμαστε, το παιδι ρωτησε και για το SE Neo V, και μεσα απο τη συζητηση μας πιστευω να μαθει ακομα περισσοτερα για το κινητο αυτο, καθως και για κοντινα σε τιμη κινητα οπως π.χ. το Ace που αναφεραμε!! Ασε που και αλλα παιδια διαβαζουν τα θεματα, ισως κατι απο ολα αυτα τους φανει χρησιμο
cabdik Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 ως προς το πειραμα (πειραματα) της γενιας μας, δεν θα διαφωνησω καθολου! το εχω συζητησει απειρες φορες και με εναν κολλητο μου που ειναι ραδιολογος στην ιταλια. οσο για τις επιλογες, σαφως και θα προταθουν ολες οι δυνατες επιλογες στο εκαστοτε μπατζετ και ο καθενας αποφασιζει. απλα μιλησα απο καθαρα προσωπικη αποψη, ως προς τις δικες μου απαιτησεις, που μπορει να συμπεφτουν με καποιου αλλου. παντα ο topic starter αποφασιζει...!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα