nspyrou Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα σας, Έχω ένα πρόβλημα που με ταλανίζει ... Φτιάχνω ένα Web Site, σε C# - ASP.NET 4.0 (όχι MVC & Razor), στο οποίο θέλω να κάνω stream video, κυρίως avi's. Το configuration που έχω αυτή τη στιγμή, λέει το Web Site, στον IIS μου, και ένα directory σε έναν εξωτερικό δίσκο, με όλα τα videos, τα οποία φορτώνονται με links σε μια λίστα απ'όπου μέσω του link, δυναμικά, στέλνεται με QueryString, η διαδρομή του αρχείου AVI στο δίσκο και ξεκινά η αναπαραγωγή. πχ. Από τη σελίδα Catalog.aspx η επιλογή ενός link My_Video στέλνει στη σελίδα Preview.aspx το εξής: > http://localhost:81/Whistler/Preview.aspx?id=F:\Videos\My_Video.avi Μέσω αυτού φορτώνω το video όπως παρακάτω: > <embed type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" name="mediaplayer1" ShowStatusBar="true" EnableContextMenu="false" autostart="false" width="800" height="600" loop="false" src="<%= GetSelectedFile() %>" /> όπου η GetSelectedFile() ορίζεται ως εξής: > public string GetSelectedFile() { if (Request.QueryString["id"] != null) return Request.QueryString["id"].ToString(); else return ""; } Ώς αποτέλεσμα, το embed παίρνει δυναμικά το επιλεγμένο video path. Αυτό δουλεύει άψογα, όταν παίζω στο τοπικό σύστημα. Όταν προσπαθώ να το φορτώσω από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα του δικτύου μου, έχει ως αποτέλεσμα, ο Media Player να μη κάνει τίποτα. Υποθέτω οτι κάτι έχει να κάνει με το Client Side κομμάτι του όλου θέματος. Είδα διάφορα tutorials για το θέμα του streaming, αλλά τίποτα που να μπορείς δυναμικά να ορίσεις ένα video, για αναπαραγωγή. Η ερώτησή μου είναι: Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό χωρίς να μπλέξω με τα media services του IIS?? Υπενθυμίζω οτι το folder των videos είναι προσβάσιμο από τον IIS_IUSRS, και αναπαράγει μόνο όταν αναπαράγεται τοπικά στον LocalHost ... Όποια βοήθεια θα μου ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
παπι Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Το GetSelectedFile σου επιστρεφει πχ F:\Videos\My_Video.avi και οχι καποιο url
nspyrou Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Το GetSelectedFile σου επιστρεφει πχ F:\Videos\My_Video.avi και οχι καποιο url Έχεις δίκιο,, έτσι είναι και? Το handling του QueryString γίνεται στο Server ... Υποτίθεται οτι το folder, που περιέχει τα videos, δεν είναι στατικό. Ενδέχεται να διαφοροποιείται καθημερινά. Οπότε, λόγω και του μεγέθους που μπορεί να φτάσει, τα περιεχόμενά του βρίσκονται σε έναν άλλο δίσκο του server. Πως θα μπορούσα να ορίσω URL's για κάθε ένα από αυτά? Έχει κανείς υπόψιν του? Υποθέτω οτι πρέπει να υπάρχει τρόπος στο Web App, να προσθέσω κάποιο εξωτερικό folder, ως μέρος του project. Γίνεται αυτό? Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2012 από nspyrou
παπι Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Έχεις δίκιο,, έτσι είναι και? Τι και; Εγω στο δικο μου pc δεν εχω δισκο F, πως θα βρω το video; Υποτίθεται οτι το folder, που περιέχει τα videos, δεν είναι στατικό. Ενδέχεται να διαφοροποιείται καθημερινά. Οπότε, λόγω και του μεγέθους που μπορεί να φτάσει, τα περιεχόμενά του βρίσκονται σε έναν άλλο δίσκο του server. Πως θα μπορούσα να ορίσω URL's για κάθε ένα από αυτά? Έχει κανείς υπόψιν του? Υποθέτω οτι πρέπει να υπάρχει τρόπος στο Web App, να προσθέσω κάποιο εξωτερικό folder, ως μέρος του project. Γίνεται αυτό? Βαλε τα video μεσα σε sql bd να εχεις το κεφαλη σου ησυχο.
nspyrou Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Τι και; Εγω στο δικο μου pc δεν εχω δισκο F, πως θα βρω το video; Βαλε τα video μεσα σε sql bd να εχεις το κεφαλη σου ησυχο. Εννοείς να ανεβάσω τα videos σε blob πεδία? Σε rough estimation μιλάμε για πάνω από 100GB (και ανεβαίνει)!! Θέλεις να αναλύσεις λίγο τη σκέψη σου? Σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου ...
παπι Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Εννοείς να ανεβάσω τα videos σε blob πεδία? Σε rough estimation μιλάμε για πάνω από 100GB (και ανεβαίνει)!! Θέλεις να αναλύσεις λίγο τη σκέψη σου? Σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου ... 1 tera να ειναι, δεν βλεπω που ειναι το προβλημα να τα βαλεις σε sql, εξαλλου και το filesystem ειναι μια βαση δεδομενον, τι sql τι filesystem . Εχοντας τα video σε μια σχεσιακη βαση θα μπορεις στο μελλον να βαλεις και καποια + πχ comments, likes etc. Αυτα γινονται ευκολα εχοντας ολα τα δεδομενα σε μια βαση, εκει παει το σκεπτικο μου, στο ευκολο
nspyrou Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 1 tera να ειναι, δεν βλεπω που ειναι το προβλημα να τα βαλεις σε sql, εξαλλου και το filesystem ειναι μια βαση δεδομενον, τι sql τι filesystem . Εχοντας τα video σε μια σχεσιακη βαση θα μπορεις στο μελλον να βαλεις και καποια + πχ comments, likes etc. Αυτα γινονται ευκολα εχοντας ολα τα δεδομενα σε μια βαση, εκει παει το σκεπτικο μου, στο ευκολο Δεκτό το σκεπτικό σου, αλλά υπάρχει και το ζήτημα του streaming στη μέση. Πώς θα μπορέσω να τα δείξω το βίντεο στο ActiveX του Media Player πχ, αφού αυτό που ζητάει είναι το VideoURL?
nspyrou Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Τα προβλήματα λύθηκαν! Έτοιμος ο streaming server!! Ευχαριστώ για τη συνδρομή σας και τις ιδέες σας. Παρόλα ταύτα το ASP.NET MVC4 & το Razor είναι τελικά ΟΟΟΟΛΑ τα λεφτά Για πληροφορίες - tips & tricks - κατευθύνσεις PM PLZ! Thanks!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα