Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας, ειμαι νεος στο φορουμ και μπορω να πω οτι εχω ναθει αρξετα χρησιμα πράματα από εδω μιας και ειμαι ψιλοασχετος με υπολογιστες. ο υπολογιστης μου μολυνθηκε με τον ιο ukash. ειναι ενας ιος που σου βγαζει μηνημααπο τη διωξη ηλεκτρον εγκλημ οτι παρακολουθεις ακρως ακαταλληλο περιεχομενο και για να σβηστει υποτιθεται οτι πρεπει να πληρωσεις μεσω της ukash. εκανα μια αναζητηση στο νετ αλλά οι πληροφοριες που βρηκα ειναι στα αγγλικα. μεχρι καποιο σημειο καλά το πάω αλλά μετα καπου χανομαι. μπορει καποιος με απλά ελληνικά να μου εξηγησει πώς μπορει να αφαιρεθει αυτος ο ιος; ευχαριστω για το χρονο σας.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον ιός αυτός.

Κοίτα, κάποιες φορές το Malwarebytes το εξαφανίζει πλήρως. Αν όχι η δουλειά γίνεται σχεδόν πάντα με το combofix, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται και manual δουλειά με προγράμματα ανάλυσης συστήματος για να διαπιστωθούν οι αλλαγές στα αρχεία και στο μητρώο.

Εσύ γράψε τι λειτουργικό έχεις ακριβώς, με service pack κτλ, και τι ακριβώς συμπτώματα έχεις. Πότε βλέπεις το μήνυμα, μπορείς να τρέξεις εφαρμογές, η πρόσβαση στο ίντερνετ είναι κανονική;

Δημοσ.

φιλε μου ευχαριστω για την απάντηση σου. το πρόβλημα δυστυχως λυθηκε με φορμα και απώλεια ολων των αρχειων του υπολογιστη.

Δημοσ.

Κοίτα το format δεν είναι τόσο άσχημη λύση, αλλά τα δεδομένα σου μπορείς πάρα πολύ εύκολα να τα κρατήσεις με ένα linux live cd για παράδειγμα ή χίλιους δυο άλλους τρόπους, σε ότι κατάσταση και αν ήταν το σύστημα.

Κρίμα, ειδικά αν είχες και σημαντικά αρχεία.

Τώρα όταν θα ξαναστήσεις το σύστημά σου αν θες κράτα ένα image του δίσκου σου για τέτοιες περιπτώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...