Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς την καλησπέρα μου σε όλoυς τους insomniacs,

Όπως θα είδατε και τον τίτλο -δεν ξέρω τι μου γίνετε.. Πραγματικά έχω μπερδευτεί.. Όλοι μου λένε (κυρίως οι καθηγητές μου) πως είναι πολύ απλό αυτό που θέλω να κάνω -για εσάς τους απαντώ.. σε 2 ώρες μάθημα την εβδομάδα και με 25 άτομα στην τάξη, δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση σχετικά με το θέμα που με καίει εδώ και καιρό..

Θέλω να φτιάξω ένα site, θα είναι το πρώτο μου και το έχουμε και ως εργασία για τα τέλη της σεζόν.. Όλοι πάνω κάτω έχουν κάνει κάτι και θέλω κι εγώ με την σειρά μου να πάρω έναν καλό βαθμό.. Όμως το θέμα είναι το εξής: Γιατί να μην φτιάξω ένα site κι εκτός από τον βαθμό να μπορώ να ρίξω και καμιά διαφήμιση να βγάλω κανένα €;;

Λοιπόν θέλω να φτιάξω ένα site σαν κι αυτό εδώ Reventon Metin2.. Πρόκειται για έναν prive server του Metin2 (Παρεμπιπτόντως το παιχνίδι είναι από τα αγαπημένα μου και θέλω κι εγώ να ανοίξω έναν prive server).

Θέλω λοιπόν ένα δυναμικό site, εκτός από το να μπαίνεις να βλέπεις τα νέα του server και να κάνεις το download με ανακατευθύνσεις από urls κτλπ, θέλω να μπορεί ο χρήστης να βάζει το username & το pass του και να συνδέεται στον λογαριασμό του επίσης η σελίδα να τραβάει πληροφορίες από τον server π.χ. να βάζει την κατάταξη των παιχτών αυτόματα και οι χρήστες να μπορούν να κάνουν και μόνοι τους εγγραφή μέσω μιας φόρμας λογικά..

Τα παραπάνω προγράμματα που έχω στον τίτλο, μου λένε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω.. Όμως ειλικρινά, δεν έχω ιδέα από αυτά τα προγράμματα εκτός του DreamWeaver και από HTML..

Τι μου χρειάζεται για να κάνω αυτό που θέλω και πως θα το καταφέρω βρε παιδιά..; Έχω μπερδευτεί και βρίσκομαι σε αδιέξοδο πραγματικά..

Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη και σας ευχαριστώ όλους εκ των πρωταίρων μόνο που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε το θέμα μου..

Δημοσ.

Φυσικά αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει-ξέρεις κάνενα από αυτά που αναφέρεις είναι λογικό να είσαι μπερδεμένος.

Εγώ θα σου πρότεινα να τα πιάσεις σιγά σιγά.

1. Κατέβασε το XAMPP και εγκατέστησέ το.

Το A stands for Apache, M for MySQL and P for PHP. Όλα σε ένα

2. Κατέβασε το Joomla και εγκατέστησέ το. Θα βρεις εδώ οδηγίες.

Υπάρχουν και άλλα CMS σαν κι αυτό αλλά μιας και το ανέφερες δε θα σου προτείνω άλλα για να μη σε μπερδεύω με περισσότερα ονόματα

Το ένα και το 2 δε θα σου παρουν πάνω από μία μέρα να τα ολοκληρώσεις. Θα πρέπει όμως να διαβάσεις τις οδηγίες! Αφού τελειώσεις θα έχεις ένα site locally στν υπολογιστή σου.

3. Για να βάλεις διαφημίσεις και να βγάλεις € , το site θα πρέπει να είναι online και φυσικά να βάλεις πρώτα μερικά €. Δηλαδή, τη διαδικασία που έκανες στο τοπικό σου server θα πρέπει να τη κάνεις σε κάποιο shared host που θα νοικιάσεις.

4. Για όλα τα υπόλοιπα που λες δε πολύκατάλαβα... Ποιόν server, και τι data θα τραβάει η σελίδα. Πάντως πιστεύω ότι λίγη σημασία έχει αν κατάλαβα ή όχι, μιας και είτε πρόκειται για δεδομένα που έχεις στον server σου όπου έχεις τη σελίδα είτε για κάποιο service, χρειάζεσαι προγραμματισμό.

Δε ξέρω σε τι σχολή είσαι αλλά από το ότι σε μπέρδευαν τα παραπάνω ονόματα, πιστεύω ότι δε είσαι σε σχολή πληροφορικής και δε γνωρίζεις από προγραμματισμό οπότε θα πρέπει πρώτα να μάθεις τα βασικά. Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι πρέπει να μάθεις με κάποια εκ των JAVA ή C++. Παρόλα αυτά και μιας και θα έχεις τον XAMP ξεκίνα με τα βασικά της PHP. Μολις προχωρίσεις λίγο, ξαναρώτα. Κάποιος θα σου απαντήσει.

Για να μη μπερδευτείς πάρε τα πράγματα με τη σειρά ένα, ένα. Αν ανοίξεις όλα τα link διαβάσεις λίγο από εδώ λίγο από εκεί θα μπερδευτείς πάλι...

Δημοσ.

Μου αρέσει που δεν πιστεύεις ότι το να μην ξέρεις τι σου γίνεται μπορεί να είναι πρόβλημα όσον αφορά το να κερδίσεις χρήματα.

Αλλά θα μου πεις στην Ελλάδα είσαι, αυτό δεν έχει εμποδίσει τόσους και τόσους, γιατί να εμποδίσει εσένα;

Θα σου πρότεινα να αφιερώσεις πρώτα τον απαιτούμενο χρόνο για να μάθεις κάποια πράγματα για την πάρτη σου, και αν αποδειχθεί οτι το 'χεις μετά μπορείς να σκεφτείς και πως θα βγάλεις λεφτά.

Δημοσ.

Καλύτερα να ασχοληθείς ξεχωριστά με την πτυχιακή σου και ξεχωριστά με τον game server.

Μπορείς να μάθεις PHP πολύ γρήγορα με εξάσκηση και να φτιάξεις ένα πρόγραμμα σαν διευθυνσιογράφο για πτυχιακή ώστε να το ολοκληρώσεις μέσα σε 3 μήνες (το πολύ), εάν δεις ότι το έχεις, τότε το κάνεις να βασίζεται σε registration-login λογική, ξεκινάς από εδώ:

http://www.tizag.com/phpT/

Το άλλο που λες για game server είναι μανίκι διότι θα πρέπει να ξέρεις α) να τους στήνεις (δικτυακά, ιντερνετικά, κοκ) και μετά β) θα πρέπει να ξέρεις πολύ καλά να φτιάξεις μηχανισμό web development για να επικοινωνείς με τον game server και να παρουσιάζεις τα στατιστικά. Θέλει έξτρα χρόνο, αλλά εάν υπάρχουν οδηγίες επί του θέματος τότε θα σου φανεί εύκολο.

Δημοσ.

Μου αρέσει που δεν πιστεύεις ότι το να μην ξέρεις τι σου γίνεται μπορεί να είναι πρόβλημα όσον αφορά το να κερδίσεις χρήματα.

Αλλά θα μου πεις στην Ελλάδα είσαι, αυτό δεν έχει εμποδίσει τόσους και τόσους, γιατί να εμποδίσει εσένα;

Θα σου πρότεινα να αφιερώσεις πρώτα τον απαιτούμενο χρόνο για να μάθεις κάποια πράγματα για την πάρτη σου, και αν αποδειχθεί οτι το 'χεις μετά μπορείς να σκεφτείς και πως θα βγάλεις λεφτά.

Αυτό ακριβώς κάνω...!! Αφιερώνω χρόνο για πάρτη μου όπως το είπες, έχω ξεκινήσει να μαθαίνω PHP να 'ναι καλά τα παιδιά που μου έβαλαν links, ομολογώ ότι είναι πιο εύκολο από όσο πίστευα...!!! Από την κατάλληλη κατατόπηση ξεκινάμε όλοι.. Αργότερα θα προχωρήσουμε και πιο βαθιά, όσον αφορά τα υπόλοιπα..!!

Δημοσ.

Πάντως για να βγάλεις χρήματα μην έχεις και πολλές βλέψεις, τουλάχιστον όχι πριν επενδύσεις ΠΟΛΥ χρόνο και χρήμα σε αυτό. Κοινώς το "να φτιάξω μια σελιδούλα στο ίντερνετ να βγάζω χρήμα" δεν υπάρχει.

Δημοσ.

@19paraskos91

Μάθε να κάνεις αυτό που πρέπει σωστά κα μετά σκέψου αν μπορείς να βγάλεις κάτι από αυτό που έφτιαξες (συνήθως για να καλύψεις τα έξοδα σου). Σαν developer δε θα έπρεπε να σε απασχολούν τα οικονομικά θέματα. Αν αύριο βρεις κάποια δουλειά στον τομέα θα είναι άλλοι αυτοί που θα ασχοληθούν με αυτά τα πράγματα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...