Dr.Fuzzy Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Παιδιά καλησπέρα, βρίσκομαι Κύπρο για δουλειές και έτυχε και ρώτησα ένα γνωστό μου τελωνειακό σχετικά με αγορές από Αμερική. ΄Λέω λοιπόν να αγοράσω ένα MacBook Pro μέσω internet και αφού το κοίταξε μου είπε ότι το μόνο που θα πληρώσω στο τελωνείο όταν θα έρθει είναι το ΦΠΑ (17%). Γνωρίζεται κάποιο αξιόπιστο site που να στέλνει Ευρώπη; Επίσης με το θέμα της εγγύησης τι παίζει, ισχύει; Γενικά όποιος έχει κάνει κάτι ανάλογο ας απαντήσει να μάθω και εγώ.
stellbouz Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα,καινουριο θελεις να αγορασεις η μεταχειρισμενο? Αν θελεις καινουριο σημαινει οτι διαθετεις και τα ανάλογα χρήματα και εφοσον ειναι ετσι καλήτερα να αγορασεις απο τα μέρη σου μπορει να πληρωσεις 150 ευρώ παραπανο αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ήσυχο...
haHa Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Η φθηνοτερη λυση χωρις κρυφα εξτρα κοστη(τελωνεια κλπ) ειναι η αγορα απο ebay απο καποιον γνωστο-αξιοπιστο πωλητη που ομως στελνει το λαπτοπ απο Αγγλια ωστε να μην πληρωσεις τελωνειο. Ενας πολυ γνωστος τετοιος πωλητης ειναι ο electronic king που κανει τα λαπτοπ dispatched απο UK. Δες εδω τα προιοντα του: http://www.ebay.com/sch/electronic-king-inc/m.html?hash=item56495b24c9&item=370597897417&pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&_trksid=p4340.l2562 Εδω το πιο προσφατο macbook pro 15.4" 2.2ghz: http://www.ebay.com/itm/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-2GHz-2-2-GHz-15-4-MD318-i7-4GB-RAM-500GB-HDD-OS-X-Lion-/390402470272?pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item5ae5ccf180 Κοστιζει γυρω στα $1960 / 1235 λιρες Αγγλιες, δηλαδη γυρω στα 1480€. Αυτο ειναι τελικη τιμη με τα μεταφορικα μεσα και επειδη ερχεται απο Αγγλια (Ε.Ε.) δεν προκειται να πληρωσεις τελωνειο. Στην Ελλαδα το ιδιο μοντελο κοστιζει στην αντιπροσωπεια 1939€ . Ειναι δηλαδη σχεδον 500€ ακριβοτερο. Η εγγυηση στα apple φορητα ειναι παγκοσμια: απο οπου και αν το παρεις, ισχυει σε ολο τον κοσμο.
stellbouz Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 δες και εδώ http://www.e-mac.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=886&category_id=22&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart ειναι το ιδιο μοντελο που σου λεει ο φιλος ποιο πανω,οπου το καταστημα ειναι στην Κυπρο.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Γενικά τα ηλεκτρονικά είναι ακριβά έως αρκετά πιο ακριβά στη Κύπρο από ότι στην Ελλάδα, ειδικά τηλεοράσεις, λευκά είδη κτλ. Τώρα πως και τα Mac στο site αυτό είναι πιο φτηνά, είναι περίεργο! Anyway, έχω μπερδευτεί, ο τύπος στο ebay είναι Αμερική ή Αγγλία; Είναι Αμερική και τα στέλνει από Αγγλία, αλλά με τιμές Αμερικής; ...κάπου το έχω χάσει!
panos2000gr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί, αλλά πρίν απο ένα 2μηνο από την αντιπροσωπεία μου είπανε ότι δεν παρέχουν εγγύηση σε κανένα MACBOOK που έχει αγοραστεί μέσω ebay. Η απορία μου βέβαια είναι πως μπορούν να αποδείξουν ότι το laptop αγοράστηκε από ebay. Αφορμή για να ρωτήσω ηταν και για μένα η περίπτωση του electroking.
haHa Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί, αλλά πρίν απο ένα 2μηνο από την αντιπροσωπεία μου είπανε ότι δεν παρέχουν εγγύηση σε κανένα MACBOOK που έχει αγοραστεί μέσω ebay. Η απορία μου βέβαια είναι πως μπορούν να αποδείξουν ότι το laptop αγοράστηκε από ebay. Αφορμή για να ρωτήσω ηταν και για μένα η περίπτωση του electroking. Για αυτο πρεπει να ζηταμε αποδειξη. Αν εχεις αποδειξη αγορας, δεν υπαρχει προβλημα. Χωρις αποδειξη αγορας, εχεις εγγυηση, αλλα οχι για 1 χρονο απο την στιγμη που το αγορασες, αλλα για 1 χρονο απο τοτε που καταγραφτηκε στην apple οτι πουληθηκε το συγκεκριμενο λαπτοπ με το s/n.
Tablet Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί, αλλά πρίν απο ένα 2μηνο από την αντιπροσωπεία μου είπανε ότι δεν παρέχουν εγγύηση σε κανένα MACBOOK που έχει αγοραστεί μέσω ebay. Η απορία μου βέβαια είναι πως μπορούν να αποδείξουν ότι το laptop αγοράστηκε από ebay. Αφορμή για να ρωτήσω ηταν και για μένα η περίπτωση του electroking. Tι λενε οι βλακες μωρε γκαμο το ελαντα. :-( Τι νομοι ειναι αυτοι που πλαθουνε ρε.Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ;;; Μαλλον τσουζει που ο κοσμος ψωνιζει απ'εξω εε;;; Ετσι μπραβο να βαλουν μυαλο τα ζωα
Palp Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Το ερώτημα είναι αν δίνει ο Electronic King κανονική απόδειξη ή όχι. Υποπτεύομαι ότι όχι και για αυτό και η μεγάλη διαφορά της τιμής, αφού μάλλον δεν πληρώνει ΦΠΑ πουθενά. Οπότε χωρίς απόδειξη δύσκολα τα πράγματα να αποδείξεις την αγορά και την εγγύηση.
haHa Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί, αλλά πρίν απο ένα 2μηνο από την αντιπροσωπεία μου είπανε ότι δεν παρέχουν εγγύηση σε κανένα MACBOOK που έχει αγοραστεί μέσω ebay. Η απορία μου βέβαια είναι πως μπορούν να αποδείξουν ότι το laptop αγοράστηκε από ebay. Αφορμή για να ρωτήσω ηταν και για μένα η περίπτωση του electroking. Σημειωτεον οτι ο electroking σου δινει κανονικα αποδειξη. Το ερώτημα είναι αν δίνει ο Electronic King κανονική απόδειξη ή όχι. Υποπτεύομαι ότι όχι και για αυτό και η μεγάλη διαφορά της τιμής, αφού μάλλον δεν πληρώνει ΦΠΑ πουθενά. Οπότε χωρίς απόδειξη δύσκολα τα πράγματα να αποδείξεις την αγορά και την εγγύηση. Δινει κανονικα αποδειξη. Γνωστος μου εχει αγορασει και δεν ειχε προβλημα με την εγγυηση. Anyway, έχω μπερδευτεί, ο τύπος στο ebay είναι Αμερική ή Αγγλία; Είναι Αμερική και τα στέλνει από Αγγλία, αλλά με τιμές Αμερικής; ...κάπου το έχω χάσει! Ο τυπος στα στελνει απο Αγγλια και ειναι τα αμερικανικα μοντελα με us keyboard και us ac plug, αλλα σου δινει μαζι και euro plug(σουκο) για να φορτιζει. (1€ εχει σε μαγαζι ηλεκτρονικων) Οπότε χωρίς απόδειξη δύσκολα τα πράγματα να αποδείξεις την αγορά και την εγγύηση. Παντως και χωρις αποδειξη,δεν ειναι και τοσο δυσκολα τα πραγματα. Με το serial number μπορεις να δεις ποση εγγυηση εχεις, αλλα πιθανον να ειναι λιγο μικροτερη απο 1 χρονο(πχ 11 μηνες), γιατι θα εχει καταχωρηθει λιγο νωριτερα ποτε πουληθηκε. Τελος, μπορει καποιος να αγορασει και επεκταση εγγυηση στα 3 χρονια χωρις να χρειαζεται η αρχικη αποδειξη, αρκει να τον βγαζει προγραμμα/σελιδα της apple εντος εγγυησης. ----------------------- Φιλε Dr.Fuzzy , δες και εδω αλλους Ελληνες χρηστες που εχουν αγορασει απο τον electronic king και ειναι ευχαριστημενοι: http://www.maclife.gr/forum/showthread.php/12420-%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-mac-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%B9...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Σημειωτεον οτι ο electroking σου δινει κανονικα αποδειξη. Δινει κανονικα αποδειξη. Γνωστος μου εχει αγορασει και δεν ειχε προβλημα με την εγγυηση. Ο τυπος στα στελνει απο Αγγλια και ειναι τα αμερικανικα μοντελα με us keyboard και us ac plug, αλλα σου δινει μαζι και euro plug(σουκο) για να φορτιζει. (1€ εχει σε μαγαζι ηλεκτρονικων) Παντως και χωρις αποδειξη,δεν ειναι και τοσο δυσκολα τα πραγματα. Με το serial number μπορεις να δεις ποση εγγυηση εχεις, αλλα πιθανον να ειναι λιγο μικροτερη απο 1 χρονο(πχ 11 μηνες), γιατι θα εχει καταχωρηθει λιγο νωριτερα ποτε πουληθηκε. Τελος, μπορει καποιος να αγορασει και επεκταση εγγυηση στα 3 χρονια χωρις να χρειαζεται η αρχικη αποδειξη, αρκει να τον βγαζει προγραμμα/σελιδα της apple εντος εγγυησης. ----------------------- Φιλε Dr.Fuzzy , δες και εδω αλλους Ελληνες χρηστες που εχουν αγορασει απο τον electronic king και ειναι ευχαριστημενοι: http://www.maclife.gr/forum/showthread.php/12420-%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-mac-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%B9... Ευχαριστώ παιδιά! Επίσης, σχετικά με αυτό τι παίζει; Έχω κάνει αγορές πολλές φορές στο ebay με paypal αλλά αυτό δεν το έχω δει! Δηλαδή αντι να βγάλει την ισοτιμία το paypal το κάνει η τράπεζα με καλύτερο rate φαντάζομαι; Α, και ένα ακόμη "κόλπο". Το paypal σου βάζει default να γίνονται οι μετατροπές συναλλάγματος (σε λίρες δε θα το πάρεις με τη δική του ισοτιμία. Ανάλογα με την τράπεζα σου, μπορεί να σου βγαίνει αρκετά φθηνότερο αν επιλέξεις να γίνει αυτό μέσω της τράπεζάς σου. Σε μικρές συναλλαγές η διαφορά είναι αμελητέα αλλά όταν αγοράζεις λάπτοπ μπορεί να είναι αρκετά. Δε θυμάμαι ακριβώς πόσα είχα γλιτώσει αλλά σίγουρα δεν ήταν μόνο €5 ή 10. Και το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσεις ένα κουμπάκι (το έχει κάπως κρυμμένο το paypal, αντί να πατήσεις next σε κάποιο σημείο που βγάζει το default τρόπο πληρωμής, πας στην επιλογή τρόπου πληρωμής και το αλλάζεις εκεί). Βέβαια εξαρτάται από την τράπεζα: ισοτιμία + αν σου χρεώνει % σε αγορές σε συνάλλαγμα (όπως πλέον κάνει η Πειραιώς με την visa debit που έχω)
panos2000gr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Παντως και χωρις αποδειξη,δεν ειναι και τοσο δυσκολα τα πραγματα. Με το serial number μπορεις να δεις ποση εγγυηση εχεις, αλλα πιθανον να ειναι λιγο μικροτερη απο 1 χρονο(πχ 11 μηνες), γιατι θα εχει καταχωρηθει λιγο νωριτερα ποτε πουληθηκε. Για να κάνεις register το μηχάνημα πρέπει στείλεις στην Apple αντίγραφο της απόδειξης αγοράς. με fax ή mail. Για να κάνεις επέκταση εγγύησης θα πρέπει να έχεις κάνει προηγουμένως register. Η λογική λέει ότι αν η απόδειξη του Electroking είναι νόμιμη, δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο θεματάκι ή κόλπο στους εκτελωνισμούς, αλλά μπροστά στην τιμή που το αγοράζεις παραβλέπονται. Το πως καταφέρνει ο electroking να πουλάει σε αυτές τις τιμές είναι δικό του θέμα και ελάχιστα ενδιαφέρει τον αγοραστή. Αρκεί βέβαια να υπάρχει νόμιμη απόδειξη αγοράς από Αγγλία (τελευταίο μέρος αποστολής) Το μεγαλύτερο ρίσκο κατά την γνώμη μου είναι μην σου κάτσει η στραβή κατά την αποστολή και δεν βγάζεις άκρη μετά. Πάντως οφείλω να πω ότι έχω ακούσει και εγώ τα καλύτερα για το συγκεκριμένο κατάστημα του ebay.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Η λογική λέει ότι αν η απόδειξη του Electroking είναι νόμιμη, δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Τελικά, είναι νόμιμη η απόδειξη που σου στέλνει, ας πει κάποιος που έχει αγοράσει ή γνωρίζει.
stellbouz Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Εγώ αγόρασα μια Sony ΝΕΧ-5Ν dslr φωτογραφική καμερα απο το ebay οπου ο τύπος εχει μαγαζί με σχετικά Foto experts στη Γερμανία και μου έστειλε κανονικά και αποδειξη μαζι. Αν αυτος ο ElectroKing εχει μαγαζι λογικά θα μπορεί να σου δώσει και απόδειξη... δεν θα χασεις τιποτα αν του κανεις μια ερωτηση,μπες στο ebay πήγενε στο profil του και πάτησε Contact member.
panos2000gr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δείτε τι λέει κάποιος τύπος για τον electroking: "I bought from him a Macbook Pro in a ebay auction. Then I realized that his Apple products is not eligible for warranty because he's not an Apple authorized seller and I cannor register my macbbok on the Apple site. I've spent almost an hour talking with Apple care customer service trying to register my macbook, but without ant result. My advice is not to but from him Apple products." January 19, 2011 by Sam in Lucasville, OH
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα