leonidas_fs Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Φίλε αμα θέλεις σκέψου και σαν επιλογή τα Seat ibiza. Μπορεί να μην είναι τόσο μικρά οσο θέλεις, αλλα για παράδειγμα το 1,400 με τα 101 άλογα μοντέλο 2007 το βρίσκεις γύρω στα 4,000 - 4,500 € Πιστεύω οτι αξίζει τα λεφτά του.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 απο θέμα καυσίμου και παρκαρίσματος απευθείας εγω το θεωρω οτι ειναι value 4 money. Δε με νοιαζει ποσο κάνει, με νοιαζει το οτι ικανοποιεί τις αναγκες μου, το οτι ποτε δεν εχω πρόβλημα παρκινγκ και το οτι αναλογικα με αυτά που μου προσφέρει οτιδήποτε άλλο θα ήταν ακριβότερο στη συντήρηση (πληρώνω 50€ τελη και 140 ασφάλεια το εξαμηνο). Για να το πεις value for money, ακομα και με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ κριτηρια (αν και δεν μας νοιαζουν αυτα οταν προβαινουμε σε γενικους χαρακτηρισμους value for money") θα πρεπει να εχεις κανει καποιους υπολογισμους. Πες μας λοιπον στα ποσα χιλιομετρα ψαξιματος για θεση παρκινγκ και στα ποσα χιλιομετρα καυσης αμολυβδης εντος πολης θα εχει κανει αποσβεση το σμαρτ τα λεφτα του σε σχεση με ενα 1200ρι super mini των 10.000 ευρω? Θεωρω δεδομενο οτι τα χεις υπολογισμενα απτη στιγμη που το χαρακτηριζεις μετα βεβαιοτητος value for money. Και αν εν τέλει το θεωρείς έτσι, ναι βαυκαλίζομαι λοιπόν και γέλα οσο θες οσο θα ψάχνεις να παρκάρεις... Γενικα εχουν περασει ανεπιστρεπτι οι εποχες που κοβω κυκλους για να βρω να παρκαρω (απο τοτε που η αμολυβδη πηγε πανω απο 1.50 και τα μποτιλιαρισματα παρεμειναν ως εχουν-και απο αυτα δε γλυτωνεις ουτε εσυ). Επιλεγω αληθινες value for money μεθοδους μετακινησης, οχι επειδη δε βρισκω να παρκαρω, αλλα επειδη γλυτωνω την κινηση που τρως εσυ με το σμαρτ, γλυτωνω χρονο, γλυτωνω βενζινες κλπ. Αν παρολα αυτα χρειαστω το αμαξι και χρειαστει να κανω 15 κυκλους σε ενα σημειο μεχρι να βρω να παρκαρω δε θεωρω οτι την ιδια στιγμη αν ψαχνεις κι εσυ θα καταφερεις να βρεις πολυ νωριτερα απο εμενα θεση. Φανταζομαι κυνηγας την περιπτωση να βρεις κενο 3 μετρων (στο οποιο ενα σουπερ μινι οντως χανει), αλλα ελα που σε πυκνοκατοικημενες περιοχες στο τρωνε οι μηχανες και τα σκουτερ και καταληγεις στην ιδια μοιρα με εμενα, αν δεν παρκαρεις μισο ασφαλτο-μισο πεζοδρομιο/διαβαση οπως βλεπω παρκαρισμενα το 80% των σμαρτ κλπ. Οποτε εκει περα απο το παρανομο του θεματος αργα η γρηγορα θα φας την κληση σου και θα παει περιπατο η υποθεση αποσβεση /value for money κλπ με συνοπτικες διαδικασιες...
nemesiskp Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 οκ συμφωνώ, αλλα θεωρω ταυτόχρονα και την ποιότητα κατασκευης του μακραν υψηλότερη απο ενός γελοιου φιατ... Και δεν ειμαι από τους τύπους που βαυκαλίζονται όπως λεει ο απο πάνω, απλά θεωρω το αυτοκίνητο μου value 4 money και πολυ καλύτερη επιλογή απο ενα πουντο ή κάτι παρεμφερές. Το οποιδηποτε καινουριο "γελοιο" φιατακι σε ξεφτιλιζει σε ποιοτητα κατασκευης(μεσα εξω),χωρους και πρακτικοτητα.Στο μονο που αξιζει το σμαρτ ειναι το παρκιν και μονο,αλλα και εκει μην το παιζεται ιστορια οτι εσεις παντα βρισκεται ενω οι αλλοι κανουν 10 ωρες να βρουν.Αμα ειναι να μην βρεις δεν θα βρεις οτι αμαξι και να εχεις. Επισης το χρονο που ας πουμε γλυτωνεις στο να βρισκεις παρκιν,φατον στα συνεργεια που για να αλαχτει ενα μπουζι(δεν υπαρχει ποιο γελοια διαδιακασια σερβισ) πρεπει να ξυλωθει το μισο αμαξι. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Φίλε αμα θέλεις σκέψου και σαν επιλογή τα Seat ibiza. Μπορεί να μην είναι τόσο μικρά οσο θέλεις, αλλα για παράδειγμα το 1,400 με τα 101 άλογα μοντέλο 2007 το βρίσκεις γύρω στα 4,000 - 4,500 € Πιστεύω οτι αξίζει τα λεφτά του. Σαν καμενος απο Ibiza ...μακρυα !!!!!!!!!!!!!!! Πηρα ενα του γιου μου 1200 κυβικα 10/2006 και καιει παραπανω απο το μου εκειγε το Honda civic 1800 cc με 140 ιππους και αυτοματο κιβωτιο. Μεσα στην πολη πανω απο 10 λιτρα ανα 100χλμ μετρημενα απο μενα σε 350 χλμ διαδρομες
NickTG Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 οκ συμφωνώ, αλλα θεωρω ταυτόχρονα και την ποιότητα κατασκευης του μακραν υψηλότερη απο ενός γελοιου φιατ... Και δεν ειμαι από τους τύπους που βαυκαλίζονται όπως λεει ο απο πάνω, απλά θεωρω το αυτοκίνητο μου value 4 money και πολυ καλύτερη επιλογή απο ενα πουντο ή κάτι παρεμφερές.
deesnider Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 «...θεωρω ταυτόχρονα και την ποιότητα κατασκευης του μακραν υψηλότερη απο ενός γελοιου φιατ...» Έχουν αλλάξει οι εποχές αδελφέ! Ένα «γελοίο» fiat του σήμερα, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα ιταλικά αυτοκίνητα προ 30ετίας, ούτε σε ποιότητα κατασκευής - η οποία όντως ήταν άθλια τότε - ούτε σε αξιοπιστία. Αν δεις το πεντακοσαράκι, θα διαπιστώσεις ότι δεν έχει σχεδόν τίποτα να ζηλέψει σε ποιότητα υλικών (π.χ. στην καμπίνα των επιβατών) από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του. Διάβασε μια οποιαδήποτε παρουσίασή ή δοκιμή του και θα δεις ότι το αναγνωρίζουν και οι πιο «ειδικοί» απ' ότι εμείς. Το ίδιο ισχύει και για lancia ή alfa romeo, τα οποία ήταν επίσης γ.τ.π. , όσο αφορά σε ποιότητα υλικών, εκείνη την εποχή. Όσο για την αξιοπιστία των ιταλικών, αυτή έχει βελτιωθεί θεαματικά σε σχέση μ' εκείνα τα χρόνια. Ακόμα και πριν αναβαθμιστούν σε ποιότητα υλικών καμπίνας (επενδύσεις εσωτερικού, πλαστικά κ.τ.λ. ) , είχαν ήδη ξεπεράσει τα - σοβαρότατα - προβλήματα που είχαν παλιότερα (με τα ηλεκτρολογικά τους π.χ.) Δεν υποστηρίζω ότι είναι τα κορυφαία αυτοκίνητα, αλλά αποτελούν πλέον αξιοπρεπέστατες επιλογές. Όσο για το smart-άκι... εντάξει, χαριτωμένο είναι - μέχρι ν' ακούσεις την τιμή του... - αλλά μέχρι εκεί... Αυτοκίνητο για δύο επιβάτες και χώρο αποσκευών που χωράει ένα ...πορτοφόλι;;; Δύο επιβάτες παίρνει κι ένα μηχανάκι, το οποίο αγοράζεις με το 1/10 των χρημάτων που ζητάει το smart και το μόνο πρακτικό μειονέκτημα που υφίστασαι - διότι στο παρκάρισμα κερδίζει κατά κράτος! - είναι το ότι βρέχεσαι όταν έχει κωλόκαιρο (άσε που υπάρχουν και αδιάβροχα...) 1
paylidis Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Το πιο ωραίο βεβαια οταν εχεις smart ειναι το να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με αυτούς που δεν έχουν οδηγησει ποτέ ή ακ΄λομα χειρότερα με αυτούς που δεν το αντέχει η τσέπη τους και το κατηγορούν... Το αυτοκίνητο απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών και ο topic starter ζητησε γνώμμες για αυτό και όχι για το 500αρακι ή το ibiza καλα θα κάνατε λοιπόν να μην τρολλάρετε...
elvisjedi Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 εμεις παντως εχουμε ενα στην οικογενεια και το εχω οδηγησει αρκετες φορες, η αληθεια ειναι οτι περα απο την ευκολια στο παρκαρισμα κατα τα αλλα ειναι απαραδεκτο, το κιβωτιο ειναι τραγικο (οι σχεσεις μπαινουν με τεραστια καθυστερηση), στις στροφες σε τρομαζει αρκετα αν εχεις συνηθισει να οδηγας κανονικα αυτοκινητα, η ποιοτητα στο εσωτερικο ειναι τραγικη (κυριως στο χωρο του cd player - συρταρακι, απλα απαραδεκτο), εχει βγαλει ενα σωρο ηλιθια προβληματα (αμορτισερ πορτπαγκαζ 2 φορες, προβλημα με τις ασφαλειες, προβλημα με το κλειδωμα) στις 95.000χλμ ηθελε ανακατασκευη η μηχανη και διαφορα αλλα.... σε αντιθεση με ενα φιατ 500 που οδηγησα το οποιο ηταν υπερβολικα σταθερο στο δρομο (δεν σε φοβιζε καθολου κ σε προκαλουσε να παιξεις μαζι του) και το εσωτερικο του δεν συγκρινονταν με τιποτα με του σμαρτ και απο ποιοτητα και απο εργονομια. το μονο θετικο στο σμαρτ ειναι η πολυ χαμηλη καταναλωση του αλλα τπτ αλλο
deesnider Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 αλλα θεωρω ταυτόχρονα και την ποιότητα κατασκευης του μακραν υψηλότερη απο ενός γελοιου φιατ Αρχίζοντας από το τελευταίο σχόλιο - περί «τρολλαρίσματος»... αυτό που έχω μπολντάρει και υπογραμμίσει, δείχνει ποιος τρολλάρει και ποιος όχι... Το πιο ωραίο βεβαια οταν εχεις smart ειναι το να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με αυτούς που δεν έχουν οδηγησει ποτέ ή ακ΄λομα χειρότερα με αυτούς που δεν το αντέχει η τσέπη τους και το κατηγορούν... Το αυτοκίνητο απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών και ο topic starter ζητησε γνώμμες για αυτό και όχι για το 500αρακι ή το ibiza καλα θα κάνατε λοιπόν να μην τρολλάρετε... ...και το έχω οδηγήσει και μια χαρά το αντέχει η τσέπη μου, απλά δεν ακολουθώ τη λογική των fashion victims. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να πάψω να είμαι αντικειμενικός: 1) Κοστίζει ένα σκασμό λεφτά, τα οποία δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο, ούτε στους χώρους επιβατών και αποσκευών, ούτε στην οδική συμπεριφορά, ούτε στην απτή ποιότητα υλικών του. 2) Όποιος πιστεύει ότι για το όποιο πλεονέκτημα στο παρκάρισμα, αξίζει να θυσιάσει την ασφαλή οδική συμπεριφορά, το ποιοτικό εσωτερικό του χώρου επιβατών (μέσα στο οποίο πρακτικά «ζεις» όσο οδηγείς το αυτοκίνητό σου) , την ...extreme λειτουργικότητα του να μπορεί να μεταφέρει ...τρίτο επιβάτη, ή το να έχει χώρο αποσκευών μεγαλύτερο από αυτόν ενός scooter, είναι ελεύθερος να ξεφορτώσει το πορτοφόλι του από όσα χιλιάρικα κάνει κέφι. Α! Παρεμπιπτόντως, μπροστά στην - τουλάχιστον συγκλονιστική - συνολική ποιότητα μιας, ακόμα και όχι extreme mercedes (π.χ. σειρά Ε), το γεγονός ότι όντως η τσέπη μου δεν αντέχει, ούτε το κόστος απόκτησής της, ούτε το κόστος συντήρησής της, δε με εμποδίζει να υποκλιθώ. Κατανοώ απολύτως ότι, ορισμένα αντικείμενα, δεν είναι εφικτό να είναι τόσο υψηλής ποιότητας, όντας ταυτοχρόνως και φθηνά. Απλά, τα smart, όπως και να το κάνουμε, δεν ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία. Ούτε καν την αγγίζουν...
Vagolas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Καλησπερα σας εχω διαβασει πολλα για τα περιβοητα smart 600cc http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3485541/ θελω τη γνωμη σας!!!
kage Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 και τι πορισμα εβγαλες? rebuild σηκωνει η τσεπη σου?
Vagolas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 οταν λεμε rebuild επειδη ειμαι ασχετος αλλαγη μοττερ??και ποιο το κοστος ρωταω??
kage Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 δεν ξερω απλα για ποιο λογο να παρεις κατι που ξερεις οτι ΧΑΛΑΕΙ. rebuild ειναι ανοιγμα μηχανης και αλλαγη σε οτι ειναι φθαρμενο.μπορει πιστονια,βαλβιδες,ελατηρια,φλατζα και τουρμπινα. ξερω και γω παρε κανα mini στυλ 107,aygo,c1,iq,sirion,corsa κτλ τα σμαρτ λογο μοδας ειναι ακριβα.3χιλιαρικα για 10+ετων αμαξι?!!?@!!@
kep Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 το αστείο είναι ότι όσους ξέρω με smartaki,οι οποίοι δεν είναι και πολλοί για να λέμε την αλήθεια, νομίζουν ότι έχουν το υπεραυτοκίνητο. έχω γνωστούς με πολύ καλύτερα αυτοκίνητα οι οποίοι συμπεριφέρονται νορμαλ. αυτοί με τα smart είναι στον κόσμο τους. χειρότεροι και από τα καγκούρια παλαιάς εποχής με 106, saxo. και άμα τους πεις και τίποτα σου πετάνε το θεϊκό.. ναι αλλά το smart έχει κινητήρα mercedes ρε μήπως με την αγορά του σας δίνουν και τίποτα περίεργο για δώρο και μαστουρώνετε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα