Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα . Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο WD My passport 640Gb και θα ήθελα να τον βγάλω από το κουτί του και να τον βάλω να κάνει παρέα με τους δίσκους που έχω μέσα στο case μου , συνδέοντας τον με SATA II καλώδιο . Είναι αυτό εφικτό ; Απ'ότι είδα έχει πάνω στην πλακέτα του μία υποδοχή για USB II και κάτι άλλα καρφάκια ..

Δημοσ.

όχι, αν είναι αυτός που δείχνες, έχει το usb κολλημένο πάνω στην πλακέτα του και δεν έχει καθόλου τα κλασικά sata (ρεύμα-δεδομένα.Συστηχώς όλοι οι καινούγιοι WD έτσι είναι

Δημοσ.

Δηλαδή οι καινούργιοι εξωτερικοί δε μπαίνουν στον υπολογιστή; Εμένα μου φαίνεται να είναι κολημένο το sata data.

Δημοσ.

αυτο το μαυρο που βλεπεις λογικα πρεπει να ειναι το ειδικο βυσμα usb της WD..δεν ειναι sata data..

Δημοσ.
Δηλαδή οι καινούργιοι εξωτερικοί δε μπαίνουν στον υπολογιστή; Εμένα μου φαίνεται να είναι κολημένο το sata data.

...πολλοί από "τους καινούριους" (δεν ξέρω/αν και δεν νομίζω να πρόκειται για όλους, είτε πρόκειται για WD είτε για άλλης μάρκας) 2.5'' δίσκοι όντως έχουν αυτή τη γαμημένη USB-interface πλακέτα. (...δεν πολυκατάλαβα τί εννοείς ότι σου φαίνεται...)

αυτο το μαυρο που βλεπεις λογικα πρεπει να ειναι το ειδικο βυσμα usb της WD..δεν ειναι sata data..

Δεν πρόκειται για "ειδικό βύσμα της WD", αλλά για micro-USB interface. Το θέμα είναι εάν είναι μέρος μιας μικρότατης PCB πλακέτας-αντάπτορα που φέρει έναν disk controller και συνδέεται στην "κανονική" πλακέτα του σκληρού, πάνω στους (data)SATA /Sata-power connectors ή αντίθετα (όπως συμβαίνει στην εν λόγω περίπτωση) είναι μέρος "της κανονικής πλακέτας"...

όχι, αν είναι αυτός που δείχνες, έχει το usb κολλημένο πάνω στην πλακέτα του και δεν έχει καθόλου τα κλασικά sata (ρεύμα-δεδομένα.Συστηχώς όλοι οι καινούγιοι WD έτσι είναι

...όντως έτσι είναι = είναι μέρος της πλακέτας του σκληρού. Φαίνεται από το ότι είναι ενιαία απ' άκρη σ' άκρη, και δεν είναι "χωρισμένη" εγκάρσια, προς την άκρη του σκληρού. Για το αν είναι ΟΛΑ τα μοντέλα (έστω της WD), επιφυλάσσομαι όπως προείπα.

Χαιρετώ την παρέα . Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο WD My passport 640Gb και θα ήθελα να τον βγάλω από το κουτί του και να τον βάλω να κάνει παρέα με τους δίσκους που έχω μέσα στο case μου , συνδέοντας τον με SATA II καλώδιο . Είναι αυτό εφικτό ; Απ'ότι είδα έχει πάνω στην πλακέτα του μία υποδοχή για USB II και κάτι άλλα καρφάκια ..

Με βάση τα παραπάνω, όχι δεν μπορείς να τον έχεις ως εσωτερικό, ή μάλλον, δεν μπορείς για την ακρίβεια να τον έχεις ως SATA εσωτερικό. Αν ο δίσκος δουλεύει, μπορείς κάλλιστα να τον βάλεις μέσα, και να τον συνδέσεις USB θύρα (είτε εξωτερική, είτε εσωτερική - αν υπάρχει τέτοια - πχ πάνω σε PCI USB card).

Δημοσ.

...αφού δεν έχουν μείνει και πολλοί πια μετά τις συγχωνεύσεις : WD και Seagate στην ουσία και λογικά θα συνεχίσουν την πολιτική με όσους δίσκους βγουν υπό τα brand names των Hitachi και Smasung... Περισσότερο το μοντέλο είναι που έχει σημασία, και το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Ως "κατασκευαστές" βέβαια νοούνται και όσοι κάνουν enclosure υλοποιήσεις με βάση δίσκους των δύο προαναφερθέντων κατασκευαστών σκληρών....

Το να μπορείς να δεις βέβαια τί εμπεριέχεται εντός μιας θήκης, είναι άλλο καπέλο... Εγώ το μόνο βοηθητικό που μπορώ να καταθέσω, είναι κάτι portable από Verbatim (με Hitachi μέσα) που ήταν γυμνοί από κάτω (στην ουσία περίβλημα ήταν και όχι κλειστή θήκη), και φαινόταν πως η πλακέτα του σκληρού ήταν αυτό το ρημάδι με USB interface. Ε κάτι τέτοιους, καλό είναι να τους αποφέυγει κανείς - εκτός κι αν τους βρει "πάμφθηνους"....

Δημοσ.

μήπως ξέρετε και τίποτα για αυτόν άμα γίνεται με SATA II η SATA III τον έχω περίπου ένα χρόνω και έχω αρκετά προβλήματα που είναι με USB γιατί είχα εγκατέστηση πάρα πολλά δηλαδή καμιά 120 άρια games σε αυτόν και μια μέρα μου άλλαξε το γραμμα και καταστράφηκαν όλα τα games μου δηλαδή τα μισά δεν έπαιζαν και το έχω ξανά πάθει άλλη μια φορά αλλά το γλίτωσα με επαναφορά

toshiba 1tb 2.5 inch external store art hdd

Δημοσ.

^ ...σαν τί "να ξέρουμε", δηλαδή;

Ξαναγρέψε το ποστ σου με περισσότερη σαφήνεια και για τα συμπτώματα -μιας και το "άλλαξε γράμμα" ΔΕΝ "καταστρέφει αρχεία"- αλλά και για το τί έκανες (το "επαναφορά" λέει ακόμα λιγότερα...).

Όπως και να ξεκαθαρίσεις τί ακριβώς ζητάς.

Δημοσ.

Σου άλλαξε το γράμμα, οπότε πας και το αλλάζεις και εσύ με αυτό που είχε στην αρχή που εγκατέστησες τα παιχνίδιακ κτλ.

Πες μας την έκδοση των windows που έχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...