Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεόρασης

Giorgos3924

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, πήγαινε και δες τις τηλεοράσεις να παίζουν.

Τότε αποφάσισε. Η ποιότητα της εικόνας είναι υποκειμενική έτσι και αλλιώς.

Ο καθένας έχει τα γούστα του και τις προτιμήσεις του.

Εγώ θα έπαιρνα την Samsung, αλλά είναι μόνο η δική μου προσωπική άποψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, πήγαινε και δες τις τηλεοράσεις να παίζουν.

Τότε αποφάσισε. Η ποιότητα της εικόνας είναι υποκειμενική έτσι και αλλιώς.

Ο καθένας έχει τα γούστα του και τις προτιμήσεις του.

Εγώ θα έπαιρνα την Samsung, αλλά είναι μόνο η δική μου προσωπική άποψη.

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το μπολνταρισμένο. Η ποιότητα της εικόνας ως ιδιότητά της είναι απόλυτα αντικειμενική. Υποκειμενικό είναι το τι σου αρέσει. Μπορεί η καλύτερη/ πιο σωστή εικόνα να μην σου αρέσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο.

Εγώ είδα μόνο την samsung να παίζει.

Δεν είμαι 100% σίγουρος αν ήταν αυτό το μοντέλο.

Την είδα στα mediamarkt πριν 2-3 μέρες στα 500Ε.

Μου είχαν πει ότι είναι και προσφορά.

Δεν σκέφτηκα όμως να κοιτάξω για πλασμα.

Το σπίτι είναι γενικά φωτεινό και δεν ξέρω τι προβλήματα θα έχω με αυτές.

Επίσης αν στο μέλλον συνδέσω κάποιο laptop άκουσα ότι θα έχω πρόβλημα με το

burn in από τις στατικές εικόνες.

Δηλαδή με λίγα λόγια θέλω κάτι που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Κυρίως όμως tv και αναπαραγωγή ταινιών (από usb) για media player το συζητάμε αργότερα, προς το παρόν όχι.

Αξίζει να ανέβουμε μέχρι τα 600Ε; Θα βρούμε κάτι καλύτερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ είδα μόνο την samsung να παίζει.

Δεν είμαι 100% σίγουρος αν ήταν αυτό το μοντέλο.

Την είδα στα mediamarkt πριν 2-3 μέρες στα 500Ε.

Μου είχαν πει ότι είναι και προσφορά.

Δεν σκέφτηκα όμως να κοιτάξω για πλασμα.

Το σπίτι είναι γενικά φωτεινό και δεν ξέρω τι προβλήματα θα έχω με αυτές.

Επίσης αν στο μέλλον συνδέσω κάποιο laptop άκουσα ότι θα έχω πρόβλημα με το

burn in από τις στατικές εικόνες.

Δηλαδή με λίγα λόγια θέλω κάτι που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Κυρίως όμως tv και αναπαραγωγή ταινιών (από usb) για media player το συζητάμε αργότερα, προς το παρόν όχι.

To laptop θα το συνδεσεις για παιχνιδια και ταινιες ή και για να κανεις browsing/δουλειες γραφειου απο τις 42" (που ειναι λιγο ανωμαλο)?

Αν το συνδεσεις για ταινιες και παιχνιδια δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τις plasma, το αντιθετο μαλιστα θα τις απολαυσεις περισσοτερο απο μια led lcd.

Αν ομως θελεις να κανεις browsing και δουλειες γραφειου απο το λαπτοπ στην 42αρα, τοτε δεν σου κανουν οι plasma.

Αν ανεβεις στα 600€ , χτυπας μια 50" για να απολαμβανεις πραγματικα τις ταινιες και τα παιχνιδια:

Panasonic P50U30

ή πας στην καλυτερη 42" 2d της αγορας, που για αντιστοιχες επιδοσεις, χρωματα, αντιθεση σε led lcd πρεπει να πας στα 1000+ €:

Panasonic P42G30

Επεξ/σία από haHa

Έτσι όπως απαντάει ο Γιώργος δεν κατάλαβα αν τον ενδιαφέρει ο media player της τηλεόρασης ή όχι. Ίσως αναφερόταν σε μελλοντική αγορά εξωτερικού player.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To laptop θα το συνδεσεις για παιχνιδια και ταινιες ή και για να κανεις browsing/δουλειες γραφειου απο τις 42" (που ειναι λιγο ανωμαλο)?

Αν το συνδεσεις για ταινιες και παιχνιδια δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τις plasma, το αντιθετο μαλιστα θα τις απολαυσεις περισσοτερο απο μια led lcd.

Αν ομως θελεις να κανεις browsing και δουλεις γραφειου απο το λαπτοπ στη ν42", τοτε δεν σου κανουν οι plasma.

Για ταινίες και παιχνίδια.

Βασικά πιο πολύ ταινίες.

Και εγώ μάλλον προς την LED LCD θα πάω.

Δεν θέλω να παίζει η τηλεόραση το πρωί και να θολώνει τα

χρώματα ή να καθρεφτίζει όλο το σαλόνι όπως άκουσα για τις πλάσμα.

Βέβαια η πλάσμα είναι πολύ πιο γρήγορη για ταινίες και παιχνίδια :(

Έτσι όπως απαντάει ο Γιώργος δεν κατάλαβα αν τον ενδιαφέρει ο media player της τηλεόρασης ή όχι. Ίσως αναφερόταν σε μελλοντική αγορά εξωτερικού player.

Ναι, μιλάω για αγορά εξωτερικού media player (στο μέλλον)

Προς το παρόν η τηλεόραση θέλω να έχει όσον το δυνατό καλύτερο media player διότι άλλη λύση για αναπαραγωγή full hd ταινίες δεν έχω.

Το laptop μου έχει έξοδο VGA μόνο :(

Επεξ/σία από Giorgos3924

Αν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή ταινιών απ΄το usb τότε ο media player της Samsung είναι ο καλύτερος που υπάρχει.

Η πλάσμα όντως αποδίδει καλύτερα όταν βρίσκεται σε σκοτεινό χώρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ταινίες και παιχνίδια.

Βασικά πιο πολύ ταινίες.

Και εγώ μάλλον προς την LED LCD θα πάω.

Δεν θέλω να παίζει η τηλεόραση το πρωί και να θολώνει τα

χρώματα ή να καθρεφτίζει όλο το σαλόνι όπως άκουσα για τις πλάσμα.

Βέβαια η πλάσμα είναι πολύ πιο γρήγορη για ταινίες και παιχνίδια :(

H χρηση παντως που περιγραφεις (ταινιες και παιχνιδια) ειναι ιδανικη για τις plasma.

Αυτα που ακουσες για τις plasma(καθρεπτιζουν κλπ) , απλα τα ακουσες, δεν τα ειδες με τα ματια σου.

Καλο θα ηταν να δεις απο κοντα αν ισχυει κατι τετοιο.

Σιγουρα ειναι λιγοτερο φωτεινες απο τις led lcd, αλλα μια χαρα ειναι και σε φωτεινο περιβαλλον, εκτος αν σκαει ο ηλιος πανω στην τηλεοραση ακριβως.

Επισης, η p42g30(η καλυτερη 2d τηλεοραση της αγορας συμφωνα με τα περισσοτερα reviews) ειναι παρα πολυ καλη και σε πολυ φωτεινα περιβαλλοντα, εχει ειδικα φιλτρα για να μην καθρεπτιζει και δεν αξιζει καν να συγκριθει με τις φθηνιαρικες, μη ποιοτικες led lcd που κοιτας σε αυτα τα χρηματα και υστερουν σε χρωματα, αντιθεση κλπ.

Ναι, μιλάω για αγορά εξωτερικού media player (στο μέλλον)

Προς το παρόν η τηλεόραση θέλω να έχει όσον το δυνατό καλύτερο media player διότι άλλη λύση για αναπαραγωγή full hd ταινίες δεν έχω.

Το laptop μου έχει έξοδο VGA μόνο :(

Παντως δεν νομιζω οτι ο media player ειναι τοσο σημαντικο πλεονεκτημα απο την στιγμη που μπορεις να βρεις εναν ξεχωριστο με 50-80€.

Αν βρεις μια καλυτερη τηλεοραση ως προς την ποιοτητα εικονας σε ιδια ή φθηνοτερη τιμη, μην προτιμησεις την χειροτερη επειδη απλα εχει καλυτερο media player.

Τηλεοραση αγοραζεις, οχι media player! ;)

Επεξ/σία από haHa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνω με αυτα που λες για την υπεροχη των πλασμα σε σινεμα χρηση εκτος ομως απο 2. Gaming την ημερα ειδικα με σκοτεινο παιχνιδι σε πλασμα δεν ειναι μια χαρα.. Ουτε με VT 30.

Οπως επισης οι LCD LED στα 700 ευρω+ δεν ειναι και σκουπιδια οπως τις περιγραφεις. Μια χαρα τα πανε. Ναι μεν εχουν χαμηλοτερες επιδοσεις αλλα μην τα ισοπεδώνουμε και ολα.

Μην σου σου στα 1000 ευρω η D7000 σε τεστ με ANSI pattern εβγαλε typical 6100:1 ενω η VT 4500:1!! Μονο του αυτο δεν λεει κατι, ουτε υποβαθμίζει την καλη VT 30, αλλα αποδεικνύει οτι στην τεχνολογία δεν υπαρχουν σταθερές αξιες..

Επεξ/σία από graphist83

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η p42g30 είναι λίγο ακριβή.

Η P42U30E τί λόγο αντίθεσης έχει; 2000000:1;

Και η P42UT30E τί παραπάνω έχει; εκτός από τα +100Ε;

Επεξ/σία από Giorgos3924

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η p42g30 είναι λίγο ακριβή.

Η P42U30E τί λόγο αντίθεσης έχει; 2000000:1;

Και η P42UT30E τί παραπάνω έχει; εκτός από τα +100Ε;

Η p42ut30 ειναι και 3d.

Εγω στην θεση σου θα πηγαινα με 600€ στην 50" p50u30. Καλα, για led lcd σε ιδια διαγωνιο σε αυτα τα χρηματα ουτε λογος.

Γιατι το μεγεθος μετραει! Χωρια οτι εχει καλυτερη αντιθεση,μαυρο χρωμα,γωνιες θεασης απο παρομοιων χρηματων led lcd.

Οπως επισης οι LCD LED στα 700 ευρω+ δεν ειναι και σκουπιδια οπως τις περιγραφεις. Μια χαρα τα πανε. Ναι μεν εχουν χαμηλοτερες επιδοσεις αλλα μην τα ισοπεδώνουμε και ολα.

Οι led lcd με ιδιο κοστος με την p42g30 δεν εχουν καμμια σχεση σε επιδοσεις με την P42g30.

Πρεπει να πας πολυ παραπανω απο τα 650€ της p42g30 για να δεις καποια led lcd να την κοντραρει.

Σημαντικο παντως ειναι οτι βλεπω πως συμφωνεις πως οι led lcd εχουν χαμηλοτερες επιδοσεις σε αυτην περιπου την κατηγορια χρηματων, ειναι συνηθως και λιγο ακριβοτερες(πχ σε σχεση με την p42u30), ενω συχνα ειναι και μικροτερες σε μεγεθος. (40" αντι 42" των plasma)

Επεξ/σία από haHa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η P42U30E έχει αντιανακλαστικά φίλτρα;

Οχι, δεν εχει τα αντιανακλαστικά φίλτρα που εχει η p42g30.

Μην νομιζεις ομως οτι εχει καποιο σοβαρο προβλημα, πηγαινε δες την απο κοντα.

Τελος , τι ωρες θα την δουλευεις κυριως την τηλεοραση?

Βλεπω οτι εγραψες οτι σε ενδιαφερει "full HD για αναπαραγωγή ταινιών κυρίως ". Θα βλεπεις ταινιες την ημερα ή κυριως σε ενδιαφερει η αποδοση της το βραδυ(συνηθως πιο σκοτεινο περιβαλλον) για να απολαυσεις την ταινια?

Επεξ/σία από haHa

Άποψή μου: Μην ψάχνεις τα specs και άλλα χαρακτηριστικά. Υπερέχουν οι πλάσμα εκεί δεν τίθεται ζήτημα. Αν δε θες το καλύτερο αλλά αυτό που θα σου αρέσει, πήγαινε και δες τις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...