Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 1 εξωτερικό δικτυαό κουτί που έχει 2 δίσκους σε raid 0 (έτσι μου είπανε) και τους βλέπει σαν 1 δίσκο.

Ο 1 δίσκος χτύπησε και το κουτί δεν ανάβει. Έβγαλα τους δίσκους και τους έβαλα έναν έναν σε άλλο κουτί.

Ο χαλασμένος δεν ξεκινάει καν. Ο άλλος αναγνωρίζεται, δουλεύει αλλά φαίνεται άδειος.

Ερωτήσεις:

1. Στον καλό δίσκο, μπορώ να ξαναδώ τα δεδομένα μου?
  2. υπάρχει τρόπος να τα τραβήξω και από τον χαλασμένο?
  3. Στο κουτί μπορώ να βάλω 2 άλλους δίσκους (ή να αντικαταστήσω μόνο τον έναν) και να δουλέψει ξανά?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

nope, στο raid0 αν χαλάσει ένας δίσκος πάνε τα αρχεία.

Αν βάλεις νέο δίσκο θα ξαναδουλέψει,διάβασε όμως το εγχειρίδιο μπορεί να θέλει ολόιδιο δίσκο μπορεί να δέχεται και ότι νάνε.

Και αν μπορείς γύρισε το σε raid1 χάνεις λίγο ταχύτητα,που δικτυακά τώρα πόσο πιάνεις; δεν νομίζω να σε χαλάει να πάει με νορμάλ ταχύτητα,έτσι θα έχεις αυτόματο backup αν χαλάσει ο ένας θα μένουν τα αρχεία στον δεύτερο.

Δημοσ.

nope, στο raid0 αν χαλάσει ένας δίσκος πάνε τα αρχεία.

Αν βάλεις νέο δίσκο θα ξαναδουλέψει,διάβασε όμως το εγχειρίδιο μπορεί να θέλει ολόιδιο δίσκο μπορεί να δέχεται και ότι νάνε.

Και αν μπορείς γύρισε το σε raid1 χάνεις λίγο ταχύτητα,που δικτυακά τώρα πόσο πιάνεις; δεν νομίζω να σε χαλάει να πάει με νορμάλ ταχύτητα,έτσι θα έχεις αυτόματο backup αν χαλάσει ο ένας θα μένουν τα αρχεία στον δεύτερο.

Πες ότι βρίσκω ίδιο δίσκο. Απλά τον βάζω και παίζει? και ξαναβλέπω τα δεδομένα? πως επιλέγω να το κάνω Raid 0 ή 1?

Αν το κάνω 1 που λες, θα έχω τον ίδιο χώρο ή τον μισό χώρο 2 φορές?

Όταν λες ίδιο δίσκο, εννοείς ίδιο μέγεθος ή και ίδια μάρκα, κλπ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...