Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν θέλω να κουρδίσω την κιθάρα μου σε drop c.Με το αυτί δεν μπορώ ακομα γιατι ειμαι νεος ακομα στην κιθάρα.Μπορώ να την κουρδίζω σε standard και drop d.Εχω και ενα ηλεκτρονικό κουρδιστήρι τύπου cherub wst-520GB.Θα παρακαλούσα πολύ να μου πείτε πως μπορώ να την κουρδίσω σε drop c με το κουρδιστήρι ή με κάποιον άλλο ευκολο τρόπο καθως,ξαναλεω,ειμαι αρχάριος ή έστω κάποιο κουρδιστήρι προσιτο που θα μου προτείνατε να αγοράσω.Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Όταν λες δεν μπορείς με το αυτί, τι ακριβώς εννοείς?

Αν ακούς π.χ ποια είναι η ντο που θέλεις να έχεις στην χορδή, δεν μπορείς να την καταλάβεις όταν φτάσεις την χορδή εκεί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να κουρδίσεις ελεύθερες τις χορδές δεν είναι κούρδισμα κιθάρας.

Είναι κούρδισμα ελεύθερων χορδών.

Το σωστό κούρδισμα σχετίζεται με το αλληλουχία του συνόλου των χορδών σε διαφορετικά ύψη της ταστιέρας.

πχ

Κουρδίστε τις χορδές μια κιθάρας με το καλύτερο-υπερευαίσθητο-ακριβές ηλεκτρονικό κουρδιστήρι που υπάρχει.

Ας θεωρήσουμε πως οι χορδές δεν είναι καινούριες ώστε να διαστέλλονται, και πως έχουν φτάσει στην μέγιστη διαστολή τους

και πλέον δεν ξεκουρδίζονται γρήγορα.

Μετά λοιπόν το κούρδισμα των ελεύθερων χορδών, "πιάστε" την συγχορδία Σι ματζόρε (μπαρεδάκι στο 7° τάστο κλπ).

Θα δείτε πως στην συγχορδία αυτή κάποιες νότες δεν ακούγονται και τόσο καλά.

Αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό σε κιθάρες που η απόσταση χορδών - ταστιέρας είναι σχετικά μεγάλη.

Αυτό λοιπόν συμβαίνει γιατί αλλιώς συμπεριφέρονται, ηχητικά, 6 ελεύθερες χορδές και αλλιώς 6 χορδές "πατημένες" σε διαφορετικά ύψη της ταστιέρας.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα διαπασών La για να κουρδίζω την εν λόγω χορδή της κλασσικής μου κιθάρας,

και όλες τις υπόλοιπες βάσει της La.

Και το ηλεκτρονικό κουρδιστήρι το έχω για τις ηλεκτρικές κιθάρες μου.

ΥΓ: Αρχάριος και ασχολείσαι με dropped χορδίσματα, δεν είναι και τόσο σωστό. Φρόντισε να μάθεις απ' έξω την ταστιέρα με το standard χόρδισμα και μετά μπορείς να πειραματιστείς και dropped tunings και με άλλα ήδη κιθάρας(7χορδες,baritone κλπ).

Υπομονή και μελέτη λοιπόν...

edit: Το κούρδιμα και η τεχνική του είναι ιδιαίτερης σημασία ειδικά για όργανα άνευ locks και μικρορυθμιστών.

Επεξ/σία από nikoskon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...