Προς το περιεχόμενο

Recovery DVD

sakissalonika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αδερφια,

αγορασα προχθες απο το Πλαισιο τον iMac MC309GR/Z0H6. Μου ειπαν οτι θα επρεπε να συνοδευετε με DVD για να μπορω να τον κανω format οταν χρειαστει. Ξερει κανεις αν δικαιολογημενα δεν ειχε μεσα DVD ή εκαναν καμια "πατατα"?

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αδερφια,

αγορασα προχθες απο το Πλαισιο τον iMac MC309GR/Z0H6. Μου ειπαν οτι θα επρεπε να συνοδευετε με DVD για να μπορω να τον κανω format οταν χρειαστει. Ξερει κανεις αν δικαιολογημενα δεν ειχε μεσα DVD ή εκαναν καμια "πατατα"?

Ευχαριστω

Το κουτί το έχεις ?Γράφει από έξω για το τι περιέχει μέσα?

Το κουτί το έχεις ?Γράφει από έξω για το τι περιέχει μέσα?

Ναι το εχω αλλα δεν προσεξα αν γραφει κατι. Νομιζω πως δεν γραφει αλλα θα πρεπει να το ξανακοιταξω.

Ναι το εχω αλλα δεν προσεξα αν γραφει κατι. Νομιζω πως δεν γραφει αλλα θα πρεπει να το ξανακοιταξω.

Κουτί

http://www.apple.com/imac/specs.html

Φίλε δεν γραφει για recovery dvd. Aρα δεν ξεχασαν να στο δώσουνε.Απλά δεν χρειάζεται,γιατί έχεις Lion.Δειξε το και σε αυτούς που σου "είπαν" και διάβασε την υπογραφή μου...

Κουτί

Φίλε δεν γραφει για dvd. Aρα δεν ξεχασαν να στο δώσουνε.Απλά δεν χρειάζεται,γιατί έχεις Lion.Δειξε το και σε αυτούς που σου "είπαν" και διάβασε την υπογραφή μου...

Σε ευχαριστω πολυ :)

Μπορεις να μου πεις ομως αν σε περιπτωση που χρειαστει να κανω format, πως θα το κανω χωρις τα DVD? Για παραδειγμα, ενα email που ειχε ελληνικα, μου το εμφανισε με κινεζικα (ενω αλλα με ελληνικα τα δειχνει κανονικα), και πιστευω οτι εχω γινει καποια χαζομαρα με αυτο το Monolingual που εβαλα και ετρεξα. Και ηθελα να κανω restore το language pack απο το DVD

Αδερφια,

Ευχαριστω

Απο την έλευση του lion δεν παρέχονται recovery DVDs. Υπάρχει ειδικό recovery partition. Αν τώρα ο χρήστης θέλει να φτιάξει recovery media, τοτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το Recovery Disk Assistant

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.apple.com/macosx/recovery/

http://support.apple.com/kb/DL1433

http://www.tuaw.com/2011/08/09/mac-101-creating-a-recovery-disk-using-recovery-disk-assistant/

ps. Οταν αγοράζουμε κάτι καινούργιο ρίχνουμε μια ματιά στο manual

Σε ευχαριστω πολυ :)

Μπορεις να μου πεις ομως αν σε περιπτωση που χρειαστει να κανω format, πως θα το κανω χωρις τα DVD? Για παραδειγμα, ενα email που ειχε ελληνικα, μου το εμφανισε με κινεζικα (ενω αλλα με ελληνικα τα δειχνει κανονικα), και πιστευω οτι εχω γινει καποια χαζομαρα με αυτο το Monolingual που εβαλα και ετρεξα. Και ηθελα να κανω restore το language pack απο το DVD

http://support.apple.com/kb/HT4718

Οτι χαζομαρα και να γίνει,αν χρησιμοποιείς Τime machine δεν θα χρειαστει φορματ...

http://support.apple.com/kb/HT4718

Οτι χαζομαρα και να γίνει,αν χρησιμοποιείς Τime machine δεν θα χρειαστει φορματ...

Indeed.

Το time machine ειναι απο τα πιο εύχρησα backup tools που εχω συναντήσει.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια. Θα διαβασω ολα τα λινκ που μου δωσατε, και αν προκυψουν αποριες....θα επανελθω. Ειλικρινα σας ευχαριστω θερμα.

να κανω μια ερωτηση στους πιο παλιους macαδες

το partition με το recovery βρισκεται στον δισκο

αν αλλαξεις δισκο (πχ βαλεις ssd η απλα κλασει ο παλιος) υπαρχει καποια λυση να bootareis ?

το μονο που ξερω (και εχω δοκιμασει) να εχεις προνοησει να εχεις ενα stick με lion

ξερω οτι τα νεα mac κατεβαζουν το os απο το internet απο τους servers της apple αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως θα γινει αυτο αν δεν εχεις και το lion recovery

να κανω μια ερωτηση στους πιο παλιους macαδες

το partition με το recovery βρισκεται στον δισκο

αν αλλαξεις δισκο (πχ βαλεις ssd η απλα κλασει ο παλιος) υπαρχει καποια λυση να bootareis ?

το μονο που ξερω (και εχω δοκιμασει) να εχεις προνοησει να εχεις ενα stick με lion

ξερω οτι τα νεα mac κατεβαζουν το os απο το internet απο τους servers της apple αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως θα γινει αυτο αν δεν εχεις και το lion recovery

Ούτε εγω είμαι σίγουρος αλλά για να το γράφει :

Lion Internet Recovery

If you happen to encounter a situation in which you cannot start from the Recovery HD' date=' [u']such as your hard drive stopped responding or you installed a new hard drive without Mac OS X installed[/u], new Mac models introduced after public availability of OS X Lion automatically use the Lion Internet Recovery feature if the Recovery HD (Command-R method above) doesn't work. Lion Internet Recovery lets you start your Mac directly from Apple's Servers. The system runs a quick test of your memory and hard drive to ensure there are no hardware issues.

Μάλλον έχει να κάνει με την μητρική...

Sent from my iPad using Insomnia

@Komos, υπάρχουν δύο ακόμη δυνατότητες :

1. Σε παλιότερα μηχανήματα με ένα Lion recovery disk asssistant, που κατεβάζει το Lion από τα servers της Apple.

2. Για όλα τα μηχανήματα με ένα Lion install disk, που έχει το πλεονέκτημα ότι η διαδικασία είναι σύντομη.

δεν μου πολυ αρεσει η ιδεα οτι θελει ιντερνετ για να μπει να κατεβασει recovery + lion

Κοίταξε, αν δεν έχεις το lion σε στικακι βάλει ή σε DVD την στιγμή που το κατεβασες απο το app store δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος.Βεβαια αυτο είναι unofficial και θα πρεπε να σου δίνει το image του lion καλη ώρα όπως το Linux,αλλα μετα δεν θα το πουλαγε,αλλα θα το έδινε τζάμπα ...

Sent from my iPad using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...