pournaras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Oθονες εχω δυο καινουργιες. Απλα θα παρω αλλες 4. Παντως αυτη η καρτα με τις 6 εξοδους display port μου φαινεται καλη περιπτωση. Το συστημα θα ειναι καπως ετσι Πρεπει να εχουν και οι οθονες σου display port, και οι πιο πολλες δεν εχουν ...
venumis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δεν είναι μεγάλο το κόστος, μπορείς να το δουλέψεις είτε σαν video wall είτε σαν μεμονομένα βίντεο. Δεν γνωρίζω αν εχει βγάλει η Ati/AMD στην σειρά 69xx η στην 79xx με 6 display port αλλά σίγουρα υπάρχει η HD 5870 Eyefinity 6 Edition με εναν 4πύρηνο και 8gb ram είσαι οκ ! Μπορείς να πάρεις οποια μητρική θέλεις.
Arctic Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Το καλύτερο(οικονομικότερο) είναι δύο 6450/5670/6770 FleX Edition. Με αύξουσα ως προς τη τιμή σειρά(με την 6450 είσαι εντάξει, απλή προβολή γραφημάτων θα κάνεις εξάλλου, συν το ότι δεν θα χρειάζονται μεγάλο τροφοδοτικό*). Έτσι δε είναι αναγκαίο να έχεις και οθόνες με DP. *Η τροφοδοσία είναι ένα θέμα. Οι 6450/5670 είναι κάρτες που δουλεύουν χωρίς επιπλέον εξωτερική τροφοδοσία, για αυτό το λόγο δεν ξέρω κατά πόσο η μητρική θα μπορέσει να τροφοδοτήσει επαρκώς και τις δύο κάρτες από τις PCIe. Και αυτό πάλι λύνεται με συνδυασμό 6770 και 6450, η οποία 6770 έχει 6pin τροφοδοσία ή με μητρική τούμπανο που δίνει αρκετό ρεύμα στις PCIe(ίσως και με molex). Κάθε λύση αυξάνει το κόστος όμως. Edit: PowerPCI Express cards are allowed a maximum power consumption of 25W (×1: 10W for power-up). Low profile cards are limited to 10W (×16 to 25W). PCI Express Graphics 1.0 (PEG) cards may increase power (from slot) to 75W after configuration (3.3V/3A + 12V/5.5A).[8] PCI Express 2.1 increased the power output from an x16 slot to 150W so that some high-performance graphics cards can be run from the slot power alone.[9] Optional connectors add 75W (6-pin) or 150W (8-pin) power for up to 300W total. Νoμίζω ότι μία καλή μητρική θα δίνει απαιτούμενο ρεύμα(27W each σε Load) Έτσι προτείνω. http://www.skroutz.gr/s/391139/AMD-AMD-Phenom-II-X4-960T-BE.html http://www.skroutz.gr/s/344340/Gigabyte-GA-990XA-UD3.html http://www.skroutz.gr/s/352407/Corsair-Vengeance-Low-Profile-Blue-8GB-Dual-Channel-DDR3-Memory-Kit-CML8GX3M2A1600C9B.html 2x http://www.skroutz.gr/s/422674/Sapphire-Radeon-HD-6450-1GB.html http://www.skroutz.gr/s/343393/Corsair-Builder-Series-CX500-V2.html http://www.skroutz.gr/s/417171/Thermalright-TRUE-Spirit-120.html http://www.skroutz.gr/s/417831/Hanjung-TRON200.html Αυτά με κάθε επιφύλαξη λόγω αποχής αρκετών μηνών. Με άλλα λόγια περίμενε επιβεβαίωση/διόρθωση/πιθανή ολοκληρωτική αλλαγή από άλλα μέλη.
not87not Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση και ευχαριστω επισης ολα τα μελη. Αφου θα με παρει η μπαλα λογω κοστους θα φτιαξω ενα δυνατουτσικο pc. Eτσι κι αλλιως επαγγελματικο εργαλειο ειναι και θα τα βγαλει τα λεφτα του. Το να ειναι περισσοτερο δυνατο απ' οτι μου χρειαζεται δε πηραζει. Το να εχω ομως προβληματα και να γλιτωσω 100-200ε ειναι μαλ..α
Arctic Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Σαφώς προτείνω τη παραπάνω λύση μόνο αφού δεν υπάρξουν προβλήματα. Αν θέλεις ψάξε στο google για συστήματα με 2 6450/5670 ή άλλες Flex κάρτες χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. Το σημαντικό κόστος δεν είναι στη κάρτα, αλλά στις οθόνες λόγω Display Port.
viper2005 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Μπορεις να αγορασεις usb video card , ειναι αυτονομη και υποστηριζει μια οθονη , μπορεις να χρησιμοποιησεις μεχρι 5 οθονες (χρειαζεσαι 5 usb video cards) + τις οθονες που υποστηριζει η onboard / καρτα γραφικων και ολες θα ειναι ανεξαρτητες ... Το θεμα ειναι οτι εχεις netbook (δεν ξερω τα χαρακτηριστικα του) και αν παιρνει αλλη ram , με ενα usb hub (για εχτρα usb θυρες) , εχεις την οθονη του netbook + vga οθονη + 4 usb cards = 6 ανεξαρτητες οθονες ... Οριακα παιζει να τις σηκωνει ... Διαφορετικα σε ενα απλο pc , με μια φτηνη καρτα γραφικων (50 ευρω) δινεις σε 2 οθονες + την onboard + 3 usb video cards = 6 οθονες ... Ενδεικτικα μια usb video card ... http://www.geeks.com...VIE2-DT&cat=VCD 50τοσα δολαρια για καθε μια καρτα ειναι ενα κοστος απαγορευτικο κατεμε
ninos30 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Αφού λέει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του, θα πω κι εγώ τα δικά μου... - Επ' ουδενί δεν χρειάζεσαι δυνατό μηχάνημα για να δουλέψεις με x οθόνες, όταν το θες μόνο για απλή απεικόνιση πχ Internet, ή ένα χρηματιστηριακό εν προκειμένω. Άρα επεξεργαστής/ΜΒ/RAM μπορεί να είναι τα απολύτως απαραίτητα για το λειτουργικό σου, οπότε ας βάλουμε το κάτω όριο για την RAM τα 4 (είναι και φθηνές αυτή την περίοδο) - Αν συνεχίζουμε να το κοιτάμε βάσει κόστους, η πιο συμφέρουσα περίπτωση είναι οι 2 φθηνές κάρτες, προτιμητέες AMD αφού και τα πιο απλά μοντέλα υποστηρίζουν 3 οθόνες. Η VGA με 6 DP δεν συμφέρει γιατί (α)Θα πας στο high end Κομμάτι της αγοράς αφού συνήθως κάτι τέτοιες βγαίνουν με 6 DPs (β) Θα χρειαστείς πιο δυνατό τροφοδοτικό (γ) θα έχεις περιορισμό στην συνδεσμολογία με τις οθόνες. Γενικά συμφωνώ με το μήνυμα του ARCTIC παραπάνω με μόνο μία "διόρθωση". Προβληματίζεται για το ρεύμα που θέλουν οι PCIx, και σου μιλάει για πιο "καλά" ΜΒs, ώστε να δίνουν αρκετό ρεύμα στις PCIx, γιατί προφανώς έχει στο μυαλό του Gaming PCs. Οι δικές σου 2 κάρτες (αν τελικά εκεί καταλήξεις) θα υπολειτουργούν μέχρι εκεί που δεν πάει και το ρεύμα που θα χρειάζονται θα είναι ελάχιστο. Τώρα αν εσύ στην μία από τις 6 θα παίζεις και Crysis κάποια στιγμή, τότε το πράγμα αλλάζει Εξάλλου και στο Αγγλικό κείμενο που έχει βάλει, μιλάει για Performance VGAs, κάτι που στην δική σου περίπτωση δεν ισχύει. Άρα ο μόνος προβληματισμός σου είναι ένα ΜΒ με 2 PCIx για VGA, κι ας δουλεύει το 2ο και στα 4x Γενικά λύσεις και συνδυασμοί υπάρχουν πολλές και προφανώς όλες καταλήγουν στο θέμα κόστος. πχ μια καλή και φθηνότερη λύση θα μπορούσε να είναι ένα Liano σύστημα με μια τέτοια VGA. Πέντε από την μία συν την VGA του επεξεργαστή σου, έχεις μια χαρά τις οθονούλες σου με ένα χαμηλό σε κατανάλωση σύστημα και αρκετά οικονομικό. Απλά ΚΑΙ εδώ περιορίζεσαι με την συνδεσμολογία των οθονών. Αν έχεις ήδη οθόνες και δεν έχουν DP, τότε πας σε FLEX που σου είπε ο Arctic Κι εγώ συμφωνώ να προσέξεις την ποιότητα των υλικών σου αφού θα το έχεις για άκρως επαγγελματική χρήση, αλλά δεν χρειάζεται με τίποτα να το παρακάνεις στις επιδόσεις. Καλύτερα να ρίξεις τα χρήματα σου σε ένα καλό PSU, ένα καλούτσικο UPS και σ'έναν SSD παρά να βάζεις i7 και VGA των 300+ ευρώ. Α, και οπωσδήποτε σε ένα καλό κουτί, αν το PC θα το έχεις ανοικτό πολλές ώρες την ημέρα (που θα το έχεις). Υ.Γ. Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία περί των usb-VGAs, δεν θα την σκεφτόμουν για 2 λόγους βάσει λογικής (α) από την στιγμή που η επικοινωνία μεταξύ VGA-CPU θα γίνεται μέσω της USB, τότε θα χρειαστείς δυνατό επεξεργαστή (αν το βάλεις και επί πέντε...), οπότε δεν ξέρω τι CPU έχει το laptop που ήδη έχεις (β) θα χρειαστείς πολύ ρεύμα στις USB σου, με κίνδυνο να κάψεις τον USB controller της μητρική σου. Δεν νομίζω αυτές οι λύσεις να ενδείκνυνται για παραπάνω της μίας ανά περίπτωση (5 στο ίδιο notebook?...). Επαναλαμβάνω δεν το γνωρίζω το θέμα, οπότε μπορεί να λέω και ...
not87not Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστω και σενα φιλε μου για την καταποστικοτατη απαντηση σου. Ειναι αληθεια πως το μονο με ενδιαφερει απο τις 6 οθονες ειναι απλη προβολη των διαγραμματων μου και τιποτε αλλο. Δηλαδη αυτος ο υπολογιστης θα τρεχει μονο ενα προγραμμα, ειναι για συγκεκριμενη δουλεια. Συν τις αλλοις ο υπολογιστης θα μενει ανοιχτος απο την Κυριακη το βραδυ εως την Παρασκευη το βραδυ με ενα κλεισιμο την Τεταρτη για λιγο. Οποτε, φανταζομαι, οτι θελω καποια ποιοτικα εξαρτηματα. Το εγραψα και πριν οτι να γλιτωσω 100-200ε απο ενα επαγγελματικο εργαλειο δε με απασχολει. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να δουλευει απροβληματιστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα