Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μήπως υπάρχει καμιά άλλη λύση ώστε να μπορέσω να μεταφέρω αρχεία μεγέθους πάνω από 4GB μέσω FAT32?

Δημοσ.

Μήπως υπάρχει καμιά άλλη λύση ώστε να μπορέσω να μεταφέρω αρχεία μεγέθους πάνω από 4GB μέσω FAT32?

Δεν υπάρχει λύση γιατί ετσι ειναι η κατασκευή του fat32.

Στην περίπτωση σου (player, στικάκι, κλπ) η μόνη λειτουργική λύση που εχει προταθεί ειναι να κόψεις το βιντεο σε 2 διαφορετικά αρχεια.

Αρχικό αρχειο : HTainia.mkv (6GB)

Τελικά αρχεία : HTainia_part1.mkv (3,5GB) και HTainia_part2.mkv (2,5GB)

Στικάκι φορμαρισμένο σε FAT32

Αντιγραφή των τελικών αρχείων στο στικάκι.

Καλή θέαση.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λύση γιατί ετσι ειναι η κατασκευή του fat32.

Στην περίπτωση σου (player, στικάκι, κλπ) η μόνη λειτουργική λύση που εχει προταθεί ειναι να κόψεις το βιντεο σε 2 διαφορετικά αρχεια.

Αρχικό αρχειο : HTainia.mkv (6GB)

Τελικά αρχεία : HTainia_part1.mkv (3,5GB) και HTainia_part2.mkv (2,5GB)

Στικάκι φορμαρισμένο σε FAT32

Αντιγραφή των τελικών αρχείων στο στικάκι.

Καλή θέαση.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!! Επειδή αυτόν τον τρόπο τον ψιλογνωρίζω, πως γίνεται να ενσωματώσω από πριν την ταινία με τους ελληνικούς υπότιτλους, ώστε όταν χρησιμοποιήσω το MKVtoolnix, να την έχω ήδη ενσωματωμένη μαζί με τους υπότιτλους?

Δημοσ.

Πάλι με το MKVtoolnix.

Ανοιγεις το πρόγραμμα, κάνεις add το βιντεο, τους υποτιτλους και πάτας το Start Mux.

Το έκανα φίλε αλλά κάποιους υπότιτλους δεν μου τους εμφανίζει ή τους βγάζει στα αγγλικά!! ενώ εγώ έχω ΜΟΝΟ τους ελληνικούς!!!!!!!:mad: :mad: :mad:

Για αυτό και ρωτώ αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μου κάνει την δουλειά αυτή από πριν...

Δημοσ.

Τις επομενες φορές θα ήταν καλό να γράφεις εκ των προτέρων τι εχεις ήδη κάνει γιατί μέχρι τώρα μου εχεις ρίξει 2/2 άκυρα σε σημείο να αναρωτιέμαι γιατί κάθομαι και γραφω.

Αν εχω καταλάβει καλα, το πρόβλημα έγκειται στον Player και την υποστήριξη ελληνικών.

Λύσεις:

1. Νέα δοκιμή με διαφορετική κωδικοποίηση του αρχείου υποτιτλων

2. Κάψιμο (όχι απλή ενσωμάτωση) υποτιτλων επάνω στην ταινία. Χρησιμοποίησε το Format Factory

Δημοσ.

Τις επομενες φορές θα ήταν καλό να γράφεις εκ των προτέρων τι εχεις ήδη κάνει γιατί μέχρι τώρα μου εχεις ρίξει 2/2 άκυρα σε σημείο να αναρωτιέμαι γιατί κάθομαι και γραφω.

Αν εχω καταλάβει καλα, το πρόβλημα έγκειται στον Player και την υποστήριξη ελληνικών.

Λύσεις:

1. Νέα δοκιμή με διαφορετική κωδικοποίηση του αρχείου υποτιτλων

2. Κάψιμο (όχι απλή ενσωμάτωση) υποτιτλων επάνω στην ταινία. Χρησιμοποίησε το Format Factory

Φίλε νομίζω ότι ήμουν πλήρως περιγραφικός... Τέλος πάντων θα χρησιμοποιήσω το format factory που αναφέρεσαι και ελπίζω να δω άμεσα αποτελέσματα....

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αν δεν θέλεις να κάνεις φορμάτ επειδή έχεις και άλλα πράγματα μέσα κάνε ένα convert

Τρέξε ένα Command Prompt (Έναρξη->'Ολα τα προγράμματα->Βοηθήματα->Γραμμή εντολών) και δώσε

Convert X: /FS:NTFS

όπου Χ το γράμμα που πήρε το usb σου με την σύνδεση.

Αν δεν στο δεχτεί και σου ζητήσει δικαιώματα τρέξε το command με δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής.

φιλε ειχα το ιδιο θεμα με το παιδι πιο πανω, εκανα αυτο που εγραφες τωρα τα περναει τα αρχεια ευχαριστω πολυ νασε παντα καλα.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ  ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΣΚΩΝ.ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ  ΔΙΣΚΟ(ΤΟΜΟ) ΜΕΔΕΞΙ ΚΛΙΚ.ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΤΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ  ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ NFTS.OK.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς ήρθες Μαρία στο insomnia και βλέπω είναι το πρώτο σου μήνυμα.

Δύο επισημάνσεις.

-Μη γράφεις με κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις.

-Όταν απαντάς σε ένα θέμα να κοιτάς πότε ξεκίνησε και πότε ήταν η τελευταία δημοσίευση. Το συγκεκριμένο π.χ. ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και το αναβίωσε ο Ricazel τον Μάιο του 2017 για να πει ότι τον βοηθήθηκε με τη λύση του Convert. :)

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Δεκτες οι επισημανσεις.Οταν προσπαθησα να εκτελεσω τη λυση του convert με command prompt μου εβγαλε το εξης και στουσ δυο υπολογιστες(the term(E)

is not recognized as the name of a cmdlet).Μαλλον θα επρεπε να δωσω καποιο αλλο ονομα  παρ ολο που το usb(E) ειχε αυτο το ονομα .Ετσι κατεφυγα ψαχνοντας μονη μου

στη διαχειριση δισκων και εγινε αμεσως σε windows 10.Σπανια γραφω σε ιστοσελιδες απλα σκεφτηκα οτι ετσι μπορει να βοηθησω  καποιον που στην εντολη  convert

αντινετωπισει το ιδιο προβλημα.Ανεξαρτητως ημερομηνιας εφοσον η ιστοσελιδα εξακολουθει να υφισταται ειναι επικαιρη.

Δημοσ.

Καλά έκανες και βοήθησες και φυσικά δεν σε κατακρίνω ούτε εγώ ούτε κανένας. Απλά το θέμα είναι πολύ παλιό και έχει λυθεί. Στο πρόβλημα που σου έβγαλε εσένα μπορεί να φταίει κάποιο τυπογραφικό.

Η εντολή είναι:

convert e: /fs:ntfs

Το σφάλμα για το cmdlet συνήθως το παίρνεις όμως από το powershell και όχι από command prompt. Ξεκίνα σε cmd και όχι powershell.

Και ένα τελευταίο. Η διαφορά της convert με το format είναι ότι στην πρώτη δεν χάνεις τα αρχεία σου από το στικάκι, απλά αλλάζει το file system, ενώ στο δεύτερο διαγράφονται τα πάντα. Εννοείτε ότι αν το στικάκι είναι καθαρό ή αν δεν σε ενδιαφέρουν τα δεδομένα το format είναι η ποιο καθαρή και γρήγορη λύση, γιατί με την convert θα σου πάρει αρκετά λεπτά, ανάλογα με το πόσα αρχεία έχεις μέσα.

11 ώρες πριν, MARIAMARKOY είπε

Σπανια γραφω σε ιστοσελιδες απλα σκεφτηκα οτι ετσι μπορει να βοηθησω  καποιον που στην εντολη  convert

αντινετωπισει το ιδιο προβλημα.Ανεξαρτητως ημερομηνιας εφοσον η ιστοσελιδα εξακολουθει να υφισταται ειναι επικαιρη.

Να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό Μαρία. Όταν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιο άλλο μέλος καλό είναι να το κάνουμε. Όπως βλέπεις, το insomnia είναι πολύ ενεργή κοινότητα και εμφανίζονται συνέχεια νέα θέματα που χρειάζονται βοήθεια. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, micos000 είπε

Καλά έκανες και βοήθησες και φυσικά δεν σε κατακρίνω ούτε εγώ ούτε κανένας. Απλά το θέμα είναι πολύ παλιό και έχει λυθεί. Στο πρόβλημα που σου έβγαλε εσένα μπορεί να φταίει κάποιο τυπογραφικό.

Η εντολή είναι:

Το σφάλμα για το cmdlet συνήθως το παίρνεις όμως από το powershell και όχι από command prompt. Ξεκίνα σε cmd και όχι powershell.

Και ένα τελευταίο. Η διαφορά της convert με το format είναι ότι στην πρώτη δεν χάνεις τα αρχεία σου από το στικάκι, απλά αλλάζει το file system, ενώ στο δεύτερο διαγράφονται τα πάντα. Εννοείτε ότι αν το στικάκι είναι καθαρό ή αν δεν σε ενδιαφέρουν τα δεδομένα το format είναι η ποιο καθαρή και γρήγορη λύση, γιατί με την convert θα σου πάρει αρκετά λεπτά, ανάλογα με το πόσα αρχεία έχεις μέσα.

Να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό Μαρία. Όταν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιο άλλο μέλος καλό είναι να το κάνουμε. Όπως βλέπεις, το insomnia είναι πολύ ενεργή κοινότητα και εμφανίζονται συνέχεια νέα θέματα που χρειάζονται βοήθεια. :)

Μια σημείωση μόνο! :rolleyes:

η εντολή είναι:

Αναφορά σε κείμενο

convert drive_letter: /fs:ntfs

και όχι

Αναφορά σε κείμενο

*όπου drive_letter το γράμμα του δίσκου* :) 

Επεξ/σία από kormos
Δημοσ.

Ευχαριστω  για την απαντηση πολυ  χρησιμη .Στα  windows 10  το command prompt ανοιγει μονο απο την εκτελεση  με cmd  η  cmd.exe.

Το ανοιξα και εγραψα ακριβως το εξης convert e:/fs:ntfs  μου εβγαλε  οτι  windows has scanned the file system and found no problems.

Detetermining disk space required for file system conversation

total disk space 15015609 kb,free space on volume 12374528 kb,space required for conversation  41220kb,converting file system.

Παρουσιαστηκε σφαλμα δεδομενων(κυκλικος ελεγχος πλεονασμου).

σημ.Το command prompt το ανοιξα με cmd.exe .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...