Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθω να μεταφερω ενα αρχειο απο 4,36 GB (.mkv-movie) απο το λαπτοπ σε ενα usb δισκο για να το δω στο media player.

Οταν παω να κανω την μεταφορα παρολο που τα usb flash disks εχουν μεγαλη χωρητικοτητα (16 περιπου GB κενο), δεν την κανει την μεταφορα βγαζοντας μηνυμα πως το αρχειο ειναι υπερβολικα μεγαλο για το συστημα αρχειων προορισμου και πως θα πρεπει να σβησω καποια αρχεια να κανω χωρο και μετα να ξαναπροσπαθησω, ενω εχω μεσα περιπου 16GB ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΝΗΜΗ!!!!!:mad:

Τι μπορει να συμβαινει και πως μπορει να λυθει?

Υποψιν οτι χρησιμοποιω windows 7 και το usb μου ειναι της μορφης USB20FD

Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα πρέπει να κάνεις φορμάτ το usb σε NTFS, γιατί το FΑΤ32 που είναι τώρα το δικό σού έχει περιορισμό 4 gigabyte ανά αρχείο.

Υπάρχει όμως και μια πιθανότητα το media player σου να μην αναγνωρίζει NTFS αλλά μόνο FAT32,σ'αυτή τη περίπτωση δυστυχώς θα αρκεστείς σε μικρότερα αρχεία.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν δεν θέλεις να κάνεις φορμάτ επειδή έχεις και άλλα πράγματα μέσα κάνε ένα convert

Τρέξε ένα Command Prompt (Έναρξη->'Ολα τα προγράμματα->Βοηθήματα->Γραμμή εντολών) και δώσε

Convert X: /FS:NTFS

όπου Χ το γράμμα που πήρε το usb σου με την σύνδεση.

Αν δεν στο δεχτεί και σου ζητήσει δικαιώματα τρέξε το command με δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να κάνεις φορμάτ το usb σε NTFS, γιατί το FΑΤ32 που είναι τώρα το δικό σού έχει περιορισμό 4 gigabyte ανά αρχείο.

Υπάρχει όμως και μια πιθανότητα το media player σου να μην αναγνωρίζει NTFS αλλά μόνο FAT32,σ'αυτή τη περίπτωση δυστυχώς θα αρκεστείς σε μικρότερα αρχεία.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα δυστυχως ο media player μου δεν αναγνωριζει NTFS αλλα μονο FAT32...

Για αυτο θα ηθελα να μαθω μηπως υπαρχει κανενας αλλος εναλλακτικος τροπος, ωστε να μπορει το usb να δεχεται αρχεια μεγαλυτερα των 4,36GB??

Αν δεν θέλεις να κάνεις φορμάτ επειδή έχεις και άλλα πράγματα μέσα κάνε ένα convert

Τρέξε ένα Command Prompt (Έναρξη->'Ολα τα προγράμματα->Βοηθήματα->Γραμμή εντολών) και δώσε

Αν δεν στο δεχτεί και σου ζητήσει δικαιώματα τρέξε το command με δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Ωραια εκανα ολα αυτα που λες χωρις κανενα προβλημα!!

Τωρα τι πρεπει να κανω για να δεχεται το usb μου αρχεια μεγαλυτερα των 4,32GB?

Δημοσ.

Η μονη λυση ειναι να χωρισεις το αρχειο mkv σε 2 κομματια ωστε να μπορει να γινει copy στο usb stick (fat 32) ...

Δεν μπορω να σου προτεινω καποιο προγραμμα , κανε αναζητηση mkv file splitter ...

Δημοσ.

Η διαδικασια εγινε με επιτυχια, αλλα τωρα o media player δεν μπορει να αναγνωρισει το usb!!!!:fear:

Πως μπορω να το επαναφερω στην αρχικη του κατασταση?

Μπορείς να σπάσεις το αρχείο στα 2 με το mkvmerge του mkvtoolnix...

Και πως γινεται αυτο σε λειτουργικο συστημα windows 7?<_<

Δημοσ.

Βρίσκεις και κατεβάζεις το mkvtoolnix, το τρέχεις, επιλέγεις την καρτέλλα global και τσεκάρεις το enable splitting : after this size = 3GB ή ό,τι μέγεθος χρειάζεται.

Καλό είναι επίσης να ψάχνεις και λίγο μόνος σου στην κατεύθυνση που σου δίνουν :) Στο google θα βρείς τα πάντα.

Η διαδικασια εγινε με επιτυχια, αλλα τωρα o media player δεν μπορει να αναγνωρισει το usb!!!!:fear:

Πως μπορω να το επαναφερω στην αρχικη του κατασταση?

Από My Computer > δεξί κλικ στο φλασάκι > format > file system=FAT32 (αν δεν έχεις άλλα αρχεία μέσα που να χρειάζεσαι βέβαια).

Αλλιώς με τις εντολές που χρησιμοποιήσες πριν, αλλά αντί για NTFS γράφεις FAT32.

Δημοσ.

Βρίσκεις και κατεβάζεις το mkvtoolnix, το τρέχεις, επιλέγεις την καρτέλλα global και τσεκάρεις το enable splitting : after this size = 3GB ή ό,τι μέγεθος χρειάζεται.

Καλό είναι επίσης να ψάχνεις και λίγο μόνος σου στην κατεύθυνση που σου δίνουν :) Στο google θα βρείς τα πάντα.

Ναι αλλά θέλω την όποια λύση που δοκιμάζω να είναι 100% δοκιμασμένη ώστε να μην μπαίνω σε κίνδυνο...

Από My Computer > δεξί κλικ στο φλασάκι > format > file system=FAT32 (αν δεν έχεις άλλα αρχεία μέσα που να χρειάζεσαι βέβαια).

Αλλιώς με τις εντολές που χρησιμοποιήσες πριν, αλλά αντί για NTFS γράφεις FAT32.

Ευχαριστώ!!;)

Δυστυχώς ο media player μου υποστηρίζει μόνο FAT32, οπότε η λύση που θα βρω πρέπει να είναι πάνω σε αυτόν τον κανόνα...

Δημοσ.

Σόρυ που δεν απάντησα, ήμουν afk.

Πάντως 100% δοκιμασμένες λύσεις δεν υπάρχουν. Δοκιμάζεις και βλέπεις τι δούλεψε. Ζημιά δεν πρόκειται να πάθεις με κάτι τέτοιο (split αρχείων) εφόσον κρατάς το πρωτότυπο αρχείο και δεν το σβήνεις μέχρι να σου δουλέψει μια λύση.

Αντίστροφο convert νομίζω δεν γίνεται, πρέπει να κάνεις format το στικάκι, οπότε αντέγραψε κάπου αυτά που έχεις μέσα αν τα χρειάζεσαι γιατί αλλιώς θα τα χάσεις.

Σε αυτό που είπε ο candlemass για το split. Πριν το κάνεις βάλε και τους υπότιτλους στο Mkv για να στους χωρίσει και αυτούς αλλιώς θα ψάχνεσαι με το subtitle workshop.

Δημοσ.

Σόρυ που δεν απάντησα, ήμουν afk.

Πάντως 100% δοκιμασμένες λύσεις δεν υπάρχουν. Δοκιμάζεις και βλέπεις τι δούλεψε. Ζημιά δεν πρόκειται να πάθεις με κάτι τέτοιο (split αρχείων) εφόσον κρατάς το πρωτότυπο αρχείο και δεν το σβήνεις μέχρι να σου δουλέψει μια λύση.

Αντίστροφο convert νομίζω δεν γίνεται, πρέπει να κάνεις format το στικάκι, οπότε αντέγραψε κάπου αυτά που έχεις μέσα αν τα χρειάζεσαι γιατί αλλιώς θα τα χάσεις.

Σε αυτό που είπε ο candlemass για το split. Πριν το κάνεις βάλε και τους υπότιτλους στο Mkv για να στους χωρίσει και αυτούς αλλιώς θα ψάχνεσαι με το subtitle workshop.

ΟΚ εκανα σωστα το format και ξαναγυρισα σε FAT32.

Παντως ειχα ακουσει οτι σε windows 7 μπορω να μεταφερω ενα μεγαλο αρχειο αρκει το κανω exFAT.

Κατα ποσον ισχυει αυτο και αν ναι πως γινεται??

Δημοσ.

Αφού το πρόβλημά σου είναι ότι ο media player αναγνωρίζει μόνο FAT32, γιατί σε απασχολεί το τι γίνεται στα windows; Που εκεί το αφήνεις NTFS, δεν υπάρχει λόγος να αλλάζεις filesystems...

Σωστή η παρατήρηση!

Δημοσ.

Αφού το πρόβλημά σου είναι ότι ο media player αναγνωρίζει μόνο FAT32, γιατί σε απασχολεί το τι γίνεται στα windows; Που εκεί το αφήνεις NTFS, δεν υπάρχει λόγος να αλλάζεις filesystems...

Ο λογος που με απασχολει ειναι ο media player που χρησιμοποιω και για αυτο θελω να μαθω αν υπαχρει καποιος δυνατος τροπος ωστε να μπορεσω μεταφερω μεγαλα αρχεια μεσω του FAT32 (πχ exFAT κτλπ...)

Δημοσ.

Ο λογος που με απασχολει ειναι ο media player που χρησιμοποιω και για αυτο θελω να μαθω αν υπαχρει καποιος δυνατος τροπος ωστε να μπορεσω μεταφερω μεγαλα αρχεια μεσω του FAT32 (πχ exFAT κτλπ...)

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα στο αναγνωρίσει σε exFAT; Άλλο FAT32 και άλλο exFAT (FAT64). Δεν υπάρχει cross-platform συμβατότητα...

Δημοσ.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα στο αναγνωρίσει σε exFAT; Άλλο FAT32 και άλλο exFAT (FAT64). Δεν υπάρχει cross-platform συμβατότητα...

OK φιλε. Η λυση της εγκαταστασης του ΚΒ955704 για λειτουργικο xp, πως φαινεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...