iptamenos91 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Χαίρεται ! Είναι το πρώτο μου θέμα και θέλω την βοήθεια σας οπωσδήποτε. Μετά από εγκατάσταση καινούριας ψυκτρας στον υπολογιστή όταν άνοιγε δεν έκανε κο χαρακτηριστικό beep στο post αλλά άνοιγε και λειτουργούσε κανονικά για μερικές μέρες σήμερα άρχισε να κάνει μόνο το restart μετά από μερικά λεπτά λειτουργίας. Μια φορά κολησε στην εκκίνηση των windows και μετά από αυτό μια φορά έκανε ένα μεγάλο beep και ακολούθησαν μερικά μικρα και δεν πρόλαβα να τα μετρήσω. Α και κάτι ακόμα όταν έβαλα την ψυκτρα και το ανοιξα πρώτη φορά έκανε 5-6 γρήγορα beep έβγαλα τις μνήμες τις ξαναέβαλα και από τότε κάνει αυτό που περιέγραψα πιο πάνω. Συγνώμη για το μεγάλο θέμα αλλά εχω τρελαθεί με αυτό Το σύστημα είναι μητρική gigabyte cocket lga 1156 μοντέλο δεν θυμάμαι αλλά με αυτό το cocket μια είναι απλά σε 2 εκδόσεις η δικιά μου έκδοση είναι με usb 3.0, cpu i5 3.33 ghz, 2 gb ram, gpu ati 5790. please help !
Thanos1972 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Προσπαθησε να μετρησεις τα bip που κανει και εαν ειναι συρτα η οχι.δηλαδη μπιπ η μπιιιπ. Επισης κατεβασε το cpuz και στην καρτελα mainboard πες μας ποια ειναι η μητρικη.τελος ποια ψυχτρα εβαλες.
iptamenos91 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Το πρώτο είναι συρτό τα αλλά όχι η 3 η 4 είναι. Τώρα για την ώρα είναι ένταξη όταν το ξανακάνει θα τα μετρησω. Η μητρική είναι αυτη http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3524#ov. Η ψυχτρα είναι η coolermaster tx3. Στο περίπου τι μπορεί να είναι δηλαδή...?
Thanos1972 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Στο περιπου δεν εχει φιλε μου.θα μετρησεις τα bip που κανει και θα δουμε το Manual της μητρικη και θα δουμε τι θα μας πει εκεινο.μετα θα κανουμε υποθεσεις μπας και....
iptamenos91 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μάλιστα. Λόγο το ότι είμαι από κινητό και το pc το έκλεισα και δεν εχω τη δυνατότητα να το ανοίξω δες λίγο στη σελίδα της μητρικής το εγχειρίδιο. Από ότι θυμάμαι είχε μόνο 2 επιλογές σε περίπτωση πρώτου μεγάλου beep. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Thanos1972 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Q: What do the beeps emitted during the POST mean? A: The following Award BIOS beep code descriptions may help you identify possible computer problems. (For reference only.) 1 short: System boots successfully 2 short: CMOS setting error 1 long, 1 short: Memory or motherboard error 1 long, 2 short: Monitor or graphics card error 1 long, 3 short: Keyboard error 1 long, 9 short: BIOS ROM error Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly Continuous short beeps: Power error οπως βλεπεις εχει αρκετες επιλογες οποτε θα πρεπει να μας πεις τι γινετε.αυριο μωρε,ασε το σημερα. Edit:ποιο ειναι το τροφοδοτικο σου?οχι μονο watt αλλα και μαρκα.
iptamenos91 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Το τροφοδοτικο είναι lamtech atx-s400 400w. Σήμερα ξυλωσα τα πάντα και αφησα μόνο την cpu και όταν ανοίγει κάνει συνεχόμενα beep πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβενω να τα μετρησω, restart από μόνο του και πάλι το ίδιο η οθόνη δεν δείχνει τίποτα.
Thanos1972 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Οταν λες ξυλωσες τα παντα εννοεις οτι προσπαθησες να το εκκινησεις χωρις μνημη και καρτα γραφικων επανω? εαν ναι,λογικο... το τροφοδοτικο σου δεν ειναι και το καλυτερο δυνατο αλλα εαν δουλευει οκ....τι να πω.εχεις πολυμετρο?
iptamenos91 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Ναι χωρίς μνήμη και κάρτα γραφικών. Όχι πολύμετρο δεν εχω. Αλλά εχω δεύτερο τροφοδοτικο. Ίδια watt αλλά δεν άλλαξε τίποτα το δοκίμασα. Πάνω η μητρική έχει κάτι λαμπάκια 4 για την ακριβια και το τέταρτο που είναι πάνω πάνω ανάβει πορτοκάλι ενώ τα αλλά πράσινα. Αυτα βρίσκονται πάνω από τις ram
Padaz Bloody Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Πάστα στον επεξεργαστή έβαλες όταν άλλαξες ψύκτρα? Το τροφοδοτικό σου είναι χάλια, πρέπει κατεπειγόντως να το αντικαταστήσεις.
iptamenos91 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Πάστα στον επεξεργαστή έβαλες όταν άλλαξες ψύκτρα? Ναι βέβαια άλλαξα... Το τροφοδοτικό σου είναι χάλια, πρέπει κατεπειγόντως να το αντικαταστήσεις. Έχεις δίκαιο σε αυτό, αλλά η προτεραιότητα είναι να το φτιάξω πρώτα να δουλεύει σωστά. Εσύ πιο τροφοδοτικό θα πρότεινες ?
stm00192 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Έχεις δίκαιο σε αυτό, αλλά η προτεραιότητα είναι να το φτιάξω πρώτα να δουλεύει σωστά. Εσύ πιο τροφοδοτικό θα πρότεινες ? Αμα δεν έχουμε budget πως θα σου προτείνουμε τροφοδοτικο?? Παντως και αυτο http://www.skroutz.gr/s/345361/Corsair-Builder-Series-CX430-V2.html ή αυτό μια χαρά θα ήταν για το συστηματάκι σου!!! http://www.skroutz.gr/s/404880/Adata-BN-series-550W.html
Padaz Bloody Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Corsair και Enermax είναι τα πιο ποιοτικά τροφοδοτικά συνήθως με γιαπωνέζικους πυκνωτές. Προτείνω Enermax όσα watt και να πάρεις για την συγκεκριμένη εταιρεία έχω ακούσει καλά λόγια, ακόμα και στα πιο μικρά μοντέλα της θα μείνεις ευχαριστημένος. Η ίδια εταιρεία παράγει τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά δηλαδή δεν βάζει μόνο το όνομά της στην ετικέτα του τροφοδοτικού που το έχουνε κατασκευάσει άλλα εργοστάσια από άλλη εταιρεία. Να προσέξεις μόνο τα εξαρτήματα που θα βάλεις στο σύστημά σου να μην ξεπερνάνε το 65-75 % των watt του καινούριου σου τροφοδοτικού.
iptamenos91 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Το budget είναι γύρο στο 50άρικο αλλά άμα αξίζει πραγματικά δίνω και ένα 10άρικο παραπάνω... Το θέμα είναι να φτιάξω πρώτα το pc να δουλεύει σωστά. Αλλά ρε παιδιά έπεσε το μάτι μου σε αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549981 Αλλά αξίζει τόσα λεφτά για τόσα λίγα watt ? Το λέω αυτό γιατί με αυτά τα λεφτά παίρνεις παραπάνω watt από άλλη εταιρία και οι καιροί είναι δύσκολοι κρίμα να πάνε τζάμπα
Padaz Bloody Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Και πάλι λίγα watt είναι, εάν πάρεις ένα καλό τροφοδοτικό θα σου μείνει και για τις υπόλοιπες μελλοντικές σου αναβαθμίσεις. Ίσως να φταίει βέβαια κάτι άλλο στο πρόβλημά σου να μην είναι το τροφοδοτικό, αλλά και πάλι καιρός είναι να αρχίσεις να αποκλείεις σιγά σιγά το τι μπορεί να είναι η αιτία... Θα σε συμβούλευα να πας σε κανένα μαγαζί και να το αφήσεις στους τεχνικούς να κάνουνε έναν έλεγχο, γιατί ενδέχεται να είναι και χαλασμένη η μητρική σου. Σε κουτιά tower που δεν έχουνε καλό αερισμό, συνήθως οι μητρικές χαλάνε εύκολα, καίγονται οι πυκνωτές εύκολα. Μπορεί να φταίει το οτιδήποτε στο πρόβλημά σου, αν δεν θες να αρχίσεις από τώρα να κάνεις αγορές και σπατάλες χρημάτων, πήγαινέ το καλύτερα να σου το κοιτάξουνε, οπότε να σου πούνε τι ακριβώς φταίει και να αγοράσεις μόνο το ανάλογο εξάρτημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα