Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,θελω να αγορασω μια καρτα ηχου pci στο ποσο των 30-40 ευρω το πολυ,εχετε να μου προτεινετε κατι καλο σε αυτα τα λεφτα???τα ηχεια που εχω ειναι τα LOGITECH Z623 .ευχαριστω προκαταβολικα!

με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα αυτη http://www.multirama.gr/products/product?pid=0182906&catid=021000.αξιζει να την παρω η δε θα δω διαφορα απο την onboard????

Δημοσ.

κοιταξε κι εγω αναζηταω καρτα ηχου προσεξε μην την πατησης σαν εμενα εχω τα logiteck z506 5.1 και εβαλα μια diamond που δεν δουλευει και καλα στα 7 και δεν εχει ποιοτητα την πηρα 25Ε απο το πλαισιο

τωρα υπαρχει αν θες ασους με 28Ε απο το eshop εγω παντος τωρα θα παρω την ασους ds 7.1 42Ε

θα δεις διαφορα σιγουρα αλλα κοιταξε για asus αν εχεις ηχεια 5.1 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522858

και για 7.1 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522748

δεν ειναι αναγκη να την παρεις απο εδω ρωτα θα της εχουνε και αλου αυτες και πιο φτηνα σιγουρα

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,θελω να αγορασω μια καρτα ηχου pci στο ποσο των 30-40 ευρω το πολυ,εχετε να μου προτεινετε κατι καλο σε αυτα τα λεφτα???τα ηχεια που εχω ειναι τα LOGITECH Z623 .ευχαριστω προκαταβολικα!

με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα αυτη http://www.multirama.gr/products/product?pid=0182906&catid=021000.αξιζει να την παρω η δε θα δω διαφορα απο την onboard????

Όχι, δεν θα δεις διαφορά, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάρτα.

κοιταξε κι εγω αναζηταω καρτα ηχου προσεξε μην την πατησης σαν εμενα εχω τα logiteck z506 5.1 και εβαλα μια diamond που δεν δουλευει και καλα στα 7 και δεν εχει ποιοτητα την πηρα 25Ε απο το πλαισιο

Ούτε εσύ χρειάζεται να πάρεις κάρτα.

Δημοσ.

Όχι, δεν θα δεις διαφορά, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάρτα.

Δεν ισχυει. Εβαλα μια ξεχασμενη audigy σχεδον 10ετιας με custom drivers για win7 και η διαφορα που ειδα σε μετρια ηχεια ηταν σημαντικη και αισθητη.

Μολις συνδεσα και το hifi, απο το οποιο ειναι αντιληπτες οι λεπτομερειες, τοτε η διαφορα ηταν χαοτικη.

Ακομα και σε φθηνιαρικα ηχεια, το πρωτο πραγμα που καταλαβαινει κανεις ειναι οτι εχει παραπανω ενταση διαθεσιμη και πιο ζωντανο ηχο.

Στην ερωτηση που κανει ο ts, θα εψαχνα για καμια μεταχειρισμενη στις αγγελιες ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ να υποστηριζεται απο τα win7 και να υπαρχουν up to date drivers απο την εταιρεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην κατηγορια των 40 ευρω μια ειναι η καρτα που αξιζει, η ASUS Xonar DS. Η Creative σε αυτην την κατηγορια τιμης δεν εχει καλες καρτες.

Και η γνωμη μου ειναι οτι απο την Xonar DG ειναι πολυ προτιμοτερο να παρεις την Xonar DS.

Σε analog speakers η ποιοτητα της καρτα ηχου μετραει πολυ. Και εφοσον εχεις και καλα ηχεια τοτε θα εχεις πολυ καλο αποτελεσμα.

Βεβαια σε αρκετα μοντελα motherboards και ειδικα στα ακριβοτερα, οι κατασκευαστες βαζουν πολυ καλης ποιοτητας on-board audio, οποτε δεν εχει νοημα η αγορα καρτας ηχου, εκτος αν μιλαμε για enthusiasts ή επαγγελματιες.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

ετσει ειναι παρα πολυ σωστα τα λες γιατι ενας φιλος ειχε μια ασους μητρικη των 220Ε η καρτα ηχου ητανε 15 φορες καλητερη (για την onboard μιλαμε) απ οτι η δικια μου που ειχε μονο 60Ε

Δημοσ.

Στην κατηγορια των 40 ευρω μια ειναι η καρτα που αξιζει, η ASUS Xonar DS. Η Creative σε αυτην την κατηγορια τιμης δεν εχει καλες καρτες.

Και η γνωμη μου ειναι οτι απο την Xonar DG ειναι πολυ προτιμοτερο να παρεις την Xonar DS.

Σε analog speakers η ποιοτητα της καρτα ηχου μετραει πολυ. Και εφοσον εχεις και καλα ηχεια τοτε θα εχεις πολυ καλο αποτελεσμα.

Βεβαια σε αρκετα μοντελα motherboards και ειδικα στα ακριβοτερα, οι κατασκευαστες βαζουν πολυ καλης ποιοτητας on-board audio, οποτε δεν εχει νοημα η αγορα καρτας ηχου, εκτος αν μιλαμε για enthusiasts ή επαγγελματιες.

Έχουμε και λέμε:

1) Αν θες ακουστικά μην παρεις την DS. Ακόμα και η DG αν και πιο φτηνή υποστηρίζει Dolby Headphone (σύν οτι έχει και pre-amp!). Οπότε DG ή DX(PCI-X) ή D1 (PCΙ). Οι δύο τελευταίες είναι η ίδια κάρτα αλλά σε διαφορετικό slot.

2) Αν έχεις ενισχυτή που υποστηρίζει DTS πάρε την DS.

3) Αν έχεις ενισχυτή που υποστηρίζει DD πάρε την DX ή την D1.

Γενικά σαν κάρτες σε αυτήν την κατηγορία τιμής θα προτιμούσα την DX. Σε windows xp αν σε νοιάζουν τα games πιο καλή επιλογή είναι η x-fi gamer. Σε windows 7 ού μπλέξεις με creative (παθών και μαθών).

Δημοσ.

Επίσης να τονίσω οτί σε ψηφιακή σύνδεση (optical ή coaxial) η διαφορά είναι όντως αμελητέα με τις onboard. Σε αναλογική όμως που πολλοί gamers την προτιμούν (μειωμένο lag) η διαφορά είναι από αισθητή εώς αβυσσαλέα αναλόγως τα DACs και τα OPAMPs της soundcard και την ποιότητα του ενισχυτή/ηχείων/head-phones.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...