Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

η Eizo και η Dell δίνουν σίγουρα ακόμα και σε 27/30 ίντσες (dead όχι stacked), για τις άλλες δεν είμαι σίγουρος...

Edit: άκυρο, δίνει και η HP στις 27" από ότι βλέπω στο site του Msystems

http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=13446

η Samsung πάντως από ότι βλέπω στις 27αρες δεν έχει 0 dead pixel, ούτε η HP στις 30αρες...

Δημοσ.

ενδιαφερον στοιχειο ...η 27ρα asus εχει μιση καταναλωση ρευματος απο την 24ρα dell ..WTF !!!!!!!! για καποιον σαν εμενα που εχει την οθονη τουλαχιστον 12-14 ωρες τη μερα ανοιχτη ειναι ενα θεμα πιστευω ...

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/48527-asus-vg278h-27-3d-gaming-monitor-review-8.html

Οι οθονες με led backlight καταναλωνουν λιγοτερο ρευμα απο αυτες με ccfl backlight. Επισης οι tn οθονες καταναλωνουν λιγοτερο ρευμα σε σχεση με ips/pva.

Δημοσ.

αυτο δεν ειναι ενα τεραστιο υπερ για τις TN ?? ειδικα σε περιοδο κρισης και με την ΔΕΗ να κανει αυξησεις ?? με 40 watt διαφορα αν υπεθεσουμε οτι δουλευει 12 ωρες η οθονη (στην καλυτερη περιπτωση) ειναι 60 κιλοβατωρες το τετραμηνο ...

by the way για καποιον που ανεφερε για το service της samsung ..εγω το βρισκω ικανοποιητικοτατο ...ηρθαν μου πηραν την οθονη ...ειναι η τριτη φορα που την στελνω αθηνα ...πρεπει να τους εχει φυγει ολη η αξια της οθονης σε courier ..αλλα δεν ειπαν κουβεντα και ας ηταν στην τελευταια μερα η εγγυηση ...

• Super Moderators
Δημοσ.

40 watt δεν είναι ούτε για πλάκα η διαφορά ανάμεσα σε TN Panel με Led Backlit και σε IPS/VA με Led Backlit όταν τις έχεις ρυθμισμένες σωστά (δλδ με την φωτεινότητα στο 20-30%), 10 watt το πολύ και σε μερικές περιπτώσεις (u2412m) ακόμα πιο μικρή...

Όσο για το service της Samsung αυτές οι 2 περιπτώσεις με καλύπτουν:

http://www.insomnia.gr/topic/432070-samsung-s27a850d-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82/page__view__findpost__p__4550304__hl__mandos__fromsearch__1 (τραβιόταν με ολοκαίνουρια)

http://www.insomnia.gr/topic/355277-service-samsung-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-215tw-%CE%BC%CE%B5-t220hd/page__hl__215tw (αναγκάστηκε να βάλει δικηγόρο)

Δημοσ.

απο τι λεει το chart που εδωσα ειναι 50 watt στο default Και 21 στο callibrated ... (και μιλαμε για μια 27ρα asus με μια 24 dell) /αλλα δεν ξερει ο καθενας να κανει το βελτιστο callibration (εγω τουλαχιστον οχι) ..και επισης αν κατεβασεις το Brightness πολυ τοτε δεν εξανεμιζεται η διαφορα στο πολυ καλο white που δινουν οι ips ?? δεν ειμαι ειδικος απλα ρωταω με βαση τη λογικη οπως το σκεφτομαι χωρις να ξερω πολλα πολλα

για το service εγω καταθετω την δικη εμπειρια απλα ...μαμακιες παντα γινονται παντου ...

Δημοσ.

απο τι λεει το chart που εδωσα ειναι 50 watt στο default Και 21 στο callibrated ... (και μιλαμε για μια 27ρα asus με μια 24 dell) /αλλα δεν ξερει ο καθενας να κανει το βελτιστο callibration (εγω τουλαχιστον οχι)

Η διαφορα 50watt που δινει ειναι με max brightness 100% , οχι στο default οπως λες.

Οποιος μπορεσει και δουλεψει με max brightness 100% χωρις να του βγουν τα ματια, του βγαζω το καπελο..

Κατω απο 50% ειναι το σωστο.

Και δεν μιλαω για calibration που δεν κανει/δεν ξερει ο μεσος χρηστης οπως λες, αλλα απλα για το brightness που αν δεν το κατεβασεις, θα σου πονανε τα ματια.

Τελος, οι ips/pva λογω πολυ καλυτερου contrast, μπορουν να δουλευουν σε χαμηλοτερη φωτεινοτητα απο τις tn, οπου αν προσπαθησεις να δεις μια σκοτεινη σκηνη με μετρια/χαμηλη φωτεινοτητα, εχει χαθει ολη η λεπτομερεια.

• Super Moderators
Δημοσ.

απο τι λεει το chart που εδωσα ειναι 50 watt στο default Και 21 στο callibrated ... (και μιλαμε για μια 27ρα asus με μια 24 dell) /αλλα δεν ξερει ο καθενας να κανει το βελτιστο callibration (εγω τουλαχιστον οχι) ..και επισης αν κατεβασεις το Brightness πολυ τοτε δεν εξανεμιζεται η διαφορα στο πολυ καλο white που δινουν οι ips ?? δεν ειμαι ειδικος απλα ρωταω με βαση τη λογικη οπως το σκεφτομαι χωρις να ξερω πολλα πολλα

για το service εγω καταθετω την δικη εμπειρια απλα ...μαμακιες παντα γινονται παντου ...

η κατανάλωση όπως είπε και ο haHa πέφτει απλά με το να κατεβάσεις τη φωτεινότητα που έτσι κι αλλίως ΠΡΕΠΕΙ να την έχεις κατεβασμένη όχι μόνο για να μην σε ενοχλεί αλλά και γιατί η σωστή είναι κάπου στο 20-30%...

ναι αλλά στα "δύσκολα" φαίνεται το service της προκοπής, όχι στα συνηθισμένα...

Δημοσ.

υπάρχουν όμως οθόνες με κάτω από 10ms input lag, ΑΚΟΜΑ και κάτω από 5-6ms input lag :-)

checkαρε εδώ

inputlag1e.jpg

ΜΑΚΑΡΙ να λένε αλήθεια αλλά κρατάω μια πισηνή. Δεν νομίζω να έχουν τόσο λίγο lag. Αν δεν φέρει κάποιος μια οθόνη από τις παραπάνω να αρχίσω τον έλεγχο και τις μετρήσεις απίθανο να πιστέψω εκείνο το chart.(στο οποίο δεν λένε min & max αλλά average)

και οι CCFL έχουν αρκετά υψηλό brightness στα default settings τους, μετά από calibration το brightness ρυθμίζεται συνήθως το 20-30% max

έχει να κάνει και με την οθόνη, εγώ σε philips led (tn νομίζω) την έχω κάπου στο 6 με 8% που είναι το νορμάλ, έτσι και τη βάλω 20-30 και πέρα γίνεται χαμός!

Όσοι λένε για τη κατανάλωση, όταν ανάβεις μια σόμπα με αντιστάσεις που καίει 2000W για 1 ώρα είναι σαν να έχεις ανάψει μια ενεργοβόρα οθόνη για 10 με 20ώρες σύνολο (κατά προσέγγιση) :rolleyes: Μην κολλάτε σε νούμερα διαφοράς των 5-10w. Όταν αναζητώ σε εμένα οθόνη είναι το τελευταίο πράμα που κοιτάω.

• Super Moderators
Δημοσ.

θα είχε γίνει χαμός αν έλεγαν ψέματα, το TFTcentral είναι αρκετά γνωστό site πιστεύω...

min max δεν λένε γιατί το δείχνουν ξεχωριστά στο review για την εκάστοτε οθόνη...

ο τρόπος που το μετράνε http://www.tftcentral.co.uk/articles/input_lag.htm

το 20-30% που ανέφερα συνήθως μπαίνει μετά από hardware calibration σε VA/IPS/PLS monitors, άρα υποθέτω ότι είναι "σωστό" για αυτά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...