Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενδιαφερον στοιχειο ...η 27ρα asus εχει μιση καταναλωση ρευματος απο την 24ρα dell ..WTF !!!!!!!! για καποιον σαν εμενα που εχει την οθονη τουλαχιστον 12-14 ωρες τη μερα ανοιχτη ειναι ενα θεμα πιστευω ...

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/48527-asus-vg278h-27-3d-gaming-monitor-review-8.html

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

συνοψιζω τις επιλογες που εχω απο την επικρατεστερη προς την λιγοτερο (μεχρι αυτη τη στιγμη) ...λαμβανοντας υποψην και την τιμη

Asus LCD 3D LED 27'' VG278H Full HD Black

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26903&cat=10

(pro 120hz , 2ms , 3d vision , καταναλωση)

(con τιμη , ΤΝ)

Dell UltraSharp U2410

http://www.skroutz.gr/s/94983/Dell-UltraSharp-U2410.html

(pro ips , τιμη )

(con μεγεθος , καταναλωση )

Asus LCD LED 27'' VE278Q Full HD Black

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21432&cat=10

(pro tιμη )

(con ολα τα υπολοιπα)

Samsung-S27A950D

http://www.skroutz.gr/s/339181/Samsung-S27A950D.html

(pro design , 3d , 120 hz , 2ms )

(con γυαλιστερη οθονη, εγγυηση , ΤΝ)

Dell LCD 27'' Ultrasharp U2711 Black

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19263&cat=10&sub=359&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

(pro ips )

(con τιμη , καταναλωση)

Δημοσ.

αποφάσισε τι θες γιατί δεν σε βλέπω συγκεκριμένο. Η 24άρα dell 2ετίας που κολλάει;

βάλε στη θέση της αυτήν έστω:

Eizo Foris FX2332

απευθείας από την αντιπροσωπεία, εδώ γιατί παραέξω έχουμε πολλούς κλέφτες.

600Ευρώ

απόδειξη για ότι λέω στο ποιο έγκυρο review εδώ.

(pros χρώματα, σχέδιο, inputs, IPS, ΕΓΓΥΗΣΗ 5 ΧΡ. Made in Japan {οι άλλες από κίνα είναι μη το ψάχνεις})

(Con {το μοναδικό} non-3D)

το μονο που με προβληματιζει για τα dell ειναι το θεμα του Gaming ..μου κακοφαινεται να παω απο τα 5s στα 6 μετα απο 3 χρονια ...εστω και αν ειναι μικρη διαφορα ειναι ψυχολογικο πισωγυρισμα

κάνε το εξής :

πάρε ένα CRT monitor, βάλε το στη μια θύρα της κάρτας γραφικών σου, βάλε και μια οθόνη για δοκιμή (tft) στην άλλη θύρα, η οποία υπόσχεται "ντε και καλά" 6ms. Κάνε clone τα desktops και τρέξε input lag test. Αν είναι 21' crt η οθόνη και τρέχει και αυτή εξίσου 1920x1080 είναι ένα συν στο τέστ. Τέλος, έχε στα χέρια σου μια επαγγελματική μηχανή με όσο το δυνατόν καλύτερο speed στον αισθητήρα, κατά προτίμηση canon slr με καθαρό φακό ακρίβειας όπως ο EF 55mm (f1.2).

Τρέξε το input lag τεστ. Ξεκίνα τη λήψη φωτογραφιών (120-240 φωτογραφίες είναι ιδανικές).

και ΑΜΑ (λέμε τώρα), βρείς στις μελέτες που θα κάνεις, lag των 6ms, σου χαρίζω αυτόγραφο του chuck norris!

Πραγματικά παίζει πολύ μεγάλο ψέμα με το θέμα input lag, όλοι λένε για 10-8-6 και τα τελευταία χρόνια 5-4-2ms. Αναφέρωνται συνέχεια από γκρί σε γκρί και δεν λένε πουθενά πόσα ms χρόνο θέλει το μόνιτορ να απεικονίσει μαύρο - άσπρο (έστω), η μαύρο-άσπρο-μαύρο. Που στο φινάλε αυτό σε ενδιαφέρει. Ευτυχώς στο prad.de το προσέχουν καλά αυτό και ΞΕΡΟΥΝ πάνω από όλα τι γράφουν!

Τέλος, επειδή ΘΕΣ υποτίθεται καλή εικόνα, όλες οι οθόνες που αναφέρεις άντε με το ζόρι να καλύψουν sRGB προφίλ, περιμένεις αποτέλεσμα σε αυτό το τομέα; AN το μόνο που σε νοιάζει είναι το 3D και το 120Hz gaming πάσσο. Αλλά όσες αναφέρεις πάνω, στο θέμα χρώματα καμία δεν φτάνει την eizo. Άμα δεν σε ενδιέφερε η καλή απεικόνιση χρωμάτων και η απόδοση στις ταινίες με καλό βαθύ μαύρο δεν θα έκανα καν το κόπο να postάρω.

Δημοσ.

thanx φιλε αλλα ..οντως καλες οι EIZO αλλα ειπα να παω σε 27ρα και δυστυχως εκει ξεφευγουν στο Budget ...εχω τρομερο respect για οποιαδηποτε εταιρια πιστευει τοσο στο προιον της για να του δινει 5 χρονια εγγυηση ...

αλλα η αληθεια ειναι οτι απλα θελω να κανω ενα μικρο αλμα απο την Samsung T240 Που εχω τωρα και τις πολυ χειροτερες που ειχα παλιοτερα σε κατι μεγαλυτερο και ποιοτικα καλυτερο ..το ποσο καλυτερο δεν ξερω καν αν το ματι μου ειναι τοσο εξασκημενο για να το καταλαβει ...δεν ειμαι ουτε φωτογραφος ουτε ειδικος ...πιο πολυ με το ματι του οικιακου χρηστη θα δω την οθονη αν και ως ενα σημειο ειναι για δουλεια ..το καλυτερο που εχω να κανω πιστευω ειναι να παω να τις δω ενα δραση για να καταλαβω τι παιζει ..

Δημοσ.

Εγώ είμαι πολλές φορές στο τσακ να αγοράσω την 27αρα της Dell απλά με προβληματίζει η ανάλυση... κάποιοι λένε οτι σε εκτός games περιοχή γίνεται κουραστική....

Το να πάρω αυτό το μόνιτορ και να το δουλεύω σε κλάσικό 1920χ1080/1200 έχει νόημα?

Επίσης με προβληματίζει η μείωση των fps που θα έχω στα games...

• Super Moderators
Δημοσ.

κάνε το εξής :

πάρε ένα CRT monitor, βάλε το στη μια θύρα της κάρτας γραφικών σου, βάλε και μια οθόνη για δοκιμή (tft) στην άλλη θύρα, η οποία υπόσχεται "ντε και καλά" 6ms. Κάνε clone τα desktops και τρέξε input lag test. Αν είναι 21' crt η οθόνη και τρέχει και αυτή εξίσου 1920x1080 είναι ένα συν στο τέστ. Τέλος, έχε στα χέρια σου μια επαγγελματική μηχανή με όσο το δυνατόν καλύτερο speed στον αισθητήρα, κατά προτίμηση canon slr με καθαρό φακό ακρίβειας όπως ο EF 55mm (f1.2).

Τρέξε το input lag τεστ. Ξεκίνα τη λήψη φωτογραφιών (120-240 φωτογραφίες είναι ιδανικές).

και ΑΜΑ (λέμε τώρα), βρείς στις μελέτες που θα κάνεις, lag των 6ms, σου χαρίζω αυτόγραφο του chuck norris!

Πραγματικά παίζει πολύ μεγάλο ψέμα με το θέμα input lag, όλοι λένε για 10-8-6 και τα τελευταία χρόνια 5-4-2ms. Αναφέρωνται συνέχεια από γκρί σε γκρί και δεν λένε πουθενά πόσα ms χρόνο θέλει το μόνιτορ να απεικονίσει μαύρο - άσπρο (έστω), η μαύρο-άσπρο-μαύρο. Που στο φινάλε αυτό σε ενδιαφέρει. Ευτυχώς στο prad.de το προσέχουν καλά αυτό και ΞΕΡΟΥΝ πάνω από όλα τι γράφουν!

ahem, τα 8, 6, 5, 2ms (ονομαστικά) που λένε οι κατασκευαστές είναι το Response time, όχι το Input Lag, το input lag δεν το αναφέρει κανείς...

άλλα πράγμα το input lag κι άλλο το response time...

Δημοσ.

ahem, τα 8, 6, 5, 2ms (ονομαστικά) που λένε οι κατασκευαστές είναι το Response time, όχι το Input Lag, το input lag δεν το αναφέρει κανείς...

άλλα πράγμα το input lag κι άλλο το response time...

Καμία αντίρρηση και συμφωνώ μαζί σου, απλά πολλοί παντρεύουν το ένα με το άλλο και κάνουν έτσι marketing για να πουλήσουν, πάρε παράδειγμα αν ρωτήσεις ένα πωλητή οποιουδήποτε καταστήματος που το παίζει και μάγκας, του κόσμου τις βλακείες θα σου πει.

Εγώ είμαι πολλές φορές στο τσακ να αγοράσω την 27αρα της Dell απλά με προβληματίζει η ανάλυση... κάποιοι λένε οτι σε εκτός games περιοχή γίνεται κουραστική....

Το να πάρω αυτό το μόνιτορ και να το δουλεύω σε κλάσικό 1920χ1080/1200 έχει νόημα?

Επίσης με προβληματίζει η μείωση των fps που θα έχω στα games...

Στις tft δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, 1 native ανάλυση έχει, αν κατεβαίνεις αναλύσεις χάνεις αισθητά την εικόνα γιατί το πάνελ πρέπει να κάνει scale. Για 27άρι είναι καλή η ανάλυση, αν σε κουράζει μια οθόνη ρίχνεις το brightness, που οι led έχουν μπόλικο άχρηστο brightness και δεν χρειάζεται.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καμία αντίρρηση και συμφωνώ μαζί σου, απλά πολλοί παντρεύουν το ένα με το άλλο και κάνουν έτσι marketing για να πουλήσουν, πάρε παράδειγμα αν ρωτήσεις ένα πωλητή οποιουδήποτε καταστήματος που το παίζει και μάγκας, του κόσμου τις βλακείες θα σου πει.

υπάρχουν όμως οθόνες με κάτω από 10ms input lag, ΑΚΟΜΑ και κάτω από 5-6ms input lag :-)

checkαρε εδώ

inputlag1e.jpg

Για 27άρι είναι καλή η ανάλυση, αν σε κουράζει μια οθόνη ρίχνεις το brightness, που οι led έχουν μπόλικο άχρηστο brightness και δεν χρειάζεται.

και οι CCFL έχουν αρκετά υψηλό brightness στα default settings τους, μετά από calibration το brightness ρυθμίζεται συνήθως το 20-30% max

Δημοσ.

όταν λέω κουράζει εννοώ αυτό με το dot της 27αρας DELL που λένε οτι στα windows δεν φαίνεται καλά...

• Super Moderators
Δημοσ.

χονδρικά led backlit, λιγότερα input ports, έλλειψη wide gamut...

επίσης δεν νομίζω ότι έχει 0 dead pixel warranty και το service της HP στην Ελλάδα δεν είναι κι ότι καλύτερο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...