Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέσα από ανάρτηση στο blog της η Microsoft εξηγεί το σχεδιασμό των Windows 8, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με τις υψηλές αναλύσεις οθόνης που θα υποστηρίζονται στις επόμενες συσκευές. Αν και η συζητήσεις των τελευταίων ημερών περιστρέφονται από την Retina ανάλυση του νέου iPad της Apple, η αλήθεια είναι ότι και οι υπόλοιποι κατασκευαστές tablets και φορητών συσκευών ετοιμάζονται να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πυκνότητα των pixel, δηλαδή στον αριθμό τους σε μια ίντσα. Πολλές από αυτές τις συσκευές θα υποστηρίζουν την επερχόμενη έκδοση των Windows, και για το λόγο αυτό η Microsoft εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο τροποποιεί το λειτουργικό της σύστημα έτσι ώστε να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα.

Η εταιρεία έχει αναλύσει τις εκτιμώμενες αναλύσεις και πυκνότητες pixel των συσκευών που θα κυκλοφορήσουν διαχωρίζοντας τες σε τρεις κατηγορίες: κανονικές αναλύσεις, HD και quad-XGA (2560×1440). Στην τελευταία κατηγορία υπάρχει ειδική μέριμνα έτσι ώστε το κείμενο και τα “κουμπιά” του λειτουργικού συστήματος να μην αλλοιώνονται ή να συρρικνώνονται λόγω της μεγάλης ανάλυσης, αλλά να είναι εύκολα προσπελάσιμα με την αφή.

Στην πρώτη κατηγορία τα κουμπιά και άλλα στοιχειά του γραφικού περιβάλλοντος δεν τροποποιούνται, ενώ στη δεύτερη γίνεται κλιμάκωση της τάξεως του 140% επί του κανονικού μεγέθους, ενώ στην τρίτη κατηγορία θα υπάρξει κλιμάκωση 180%. Για παράδειγμα στην τελευταία κατηγορία τα στοιχεία που είναι 100 pixel πλατιά, κλιμακώνονται στα 180 pixel.

goldy.png?w=640&h=360

O David Washington ο οποίος είναι ο συντάκτης της ανάρτησης αναφέρει ότι οι οθόνες υψηλής πυκνότητας κάνουν ορισμένα γνωστά στοιχεία του γραφικόυ περιβάλλοντος ιδιαίτερα "απεχθή", όπως τα μικρά κουμπάκια κλεισίματος παραθύρων ή τα συρόμενα μενού. Για το λόγο αυτό αναφέρει ως λύσει το γραφικό περιβάλλον Metro, μέσω του οποίου όλα αυτά αντικαθίστανται με χειρονομίες και γραφικά στοιχεία.

compare.png?w=640&h=257

Επισημαίνεται ακόμη ότι για τους προγραμματιστές τα Windows 8 θα υποστηρίζουν με εγγενή τρόπο τα αρχεία SVG ως γραφικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται ο τρόπος με τον οποίο θα εμφανίζεται το περιβάλλον των εφαρμογών σε διαφορετικές αναλύσεις.

Link.png Site: techcrunch.com

Δημοσ.

ένα μεγάλο μπράβο που είναι για υψηλές αναλύσεις. με βγάζουν και από το (όποιο) δίλημμα να τα βάλω στο netbook μου αφού με ανάλυση 1024x600 το (άχρηστο) metro UI είναι και τυπικά άχρηστο...

Δημοσ.

ένα μεγάλο μπράβο που είναι για υψηλές αναλύσεις. με βγάζουν και από το (όποιο) δίλημμα να τα βάλω στο netbook μου αφού με ανάλυση 1024x600 το (άχρηστο) metro UI είναι και τυπικά άχρηστο...

Γενικά τα windows στα netbook είναι "άχρηστα" (500 με 600 mb ram πιασμένα τα 7 starter :-( ) Το Linux είναι λύση για netbook και εκεί με διανομές με κάποιο ελαφρύ UI

Δημοσ.

Είναι λύση αρκεί να βελτιώσει δραματικά την χρήση CPU και ειδικά στο browsing! Τρώει στην ίδια χρήση 20% πιο γρήγορα την μπαταρία από τα Win7 frown.png

Βέβαια διανομές όπως Xubuntu, Lubuntu, Mint LXDE κτλ είναι μια ταχύτητα πάνω από τα windows...

Δημοσ.

Είναι λύση αρκεί να βελτιώσει δραματικά την χρήση CPU και ειδικά στο browsing! Τρώει στην ίδια χρήση 20% πιο γρήγορα την μπαταρία από τα Win7 frown.png

Βέβαια διανομές όπως Xubuntu, Lubuntu, Mint LXDE κτλ είναι μια ταχύτητα πάνω από τα windows...

γνωστό bug στις τελευταίες εκδόσεις είναι η λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταριας, στο νέο (x)(l)ubuntu 12.04 LTS σε ένα μήνα νομίζω θα είναι λυμένο

Δημοσ.

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, όσοι τα βάλαμε σε desktop ξέρουμε... Αίσχος :P

Για να μην αναφερθώ στο είδος των users που αναφέρεται. Να πω απλά ότι μετά από εγκατάσταση chrome μου έσκασε popup "You have a new app that can view webpages" :P

Δημοσ.

@damoclesword & flamelab πρέπει να πάρετε απόφαση ότι είναι η αρχή του τέλους των desktops και γενικότερα του PC.

Δημοσ.

@damoclesword & flamelab πρέπει να πάρετε απόφαση ότι είναι η αρχή του τέλους των desktops και γενικότερα του PC.

Ίσως, αν ποτέ βέβαια βγουν tablets αντίστοιχα του PC της υπογραφής μου που να κοστίζουν €600-700...

Δημοσ.

Από την εποχή των win95 όταν μεγάλωνες τα dpi (και έκανες... επανεκκίνηση) δεν μεγάλωναν τα κουμπιά; Δηλαδή η είδηση είναι ότι θα λαμβάνουν υπόψη αυτόματα τα dpi από το edid; Δεν κατάλαβα την είδηση.

Να φτιάξουν και το Skype στο Linux. Μεγαλώνεις την γραμματοσειρά και το Skype στην κοσμάρα του. Κανένα άλλο σοβαρό πρόγραμμα δεν έχει πρόβλημα. Μεγάλο προγραμματιστικό σφάλμα.

Νομίζω ότι βγάζουν ειδήσεις για να τις.. βγάζουν. Και μάλιστα για ανύπαρκτα προϊόντα.

Δημοσ.

το μελλον ειναι η αφη....και στο μακρινοτερο μελλον η "εικονικη αφη" απλα και μονο σκεφτειτε τι ειχαμε το 80 και τι εχουμε τωρα. αν υπηρχε η δυνατοτητα να εκανε καποιος ενα ταξιδι στον χρονο και να εδειχνε μια ταμπλετα θα τον περνουσαν για πληρωμα του STAR TREK....εν ολιγις εχουν να δουν πολλα τα ματια μας πριν τα κλεισουμε και οι επομενες γενιες πολλα περισοτερα....

Δημοσ.

γνωστό bug στις τελευταίες εκδόσεις είναι η λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταριας, στο νέο (x)(l)ubuntu 12.04 LTS σε ένα μήνα νομίζω θα είναι λυμένο

έβαλα και το 3.2 kernel και πάλι το ίδιο συνέβαινε..

Δημοσ.

έβαλα και το 3.2 kernel και πάλι το ίδιο συνέβαινε..

στον 3.3 διορθώνεται το πρόβλημα, νομίζω το νέο ubuntu θα έχει τον 3.2 αλλά με το bug διορθωμένο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...