Προς το περιεχόμενο

default cmd size

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους..

Είμαι φοιτητής σε ένα ΤΕΙ πληροφορικής και στο μάθημα Λειτουργικά Ι είδαμε μερικά πράγματα για το command prompt.Στο τέλος του μαθήματος ο καθηγητής μας έβαλε να ψάξουμε για ποίο λόγο το default μέγεθος είναι 80x25...

Απο τον τρόπο που μας μιλούσε μάλλον η ερώτηση είναι κάπως παγίδα...οτι δηλαδή μάλλον δεν υπάρχει κάποιος λόγος που είναι τόσο.Εσείς τι λέτε?Υπάρχει λόγος που ειναι 80X25 ή είναι τυχαίο??? :huh:

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι 80x25 ήταν το default της απεικόνισης στο MS-DOS και υποθέτω πως το κρατήσαν για λόγους συμβατότητας ( ; ). Τώρα αν εννοεί και γιατί επί DOS ήταν τόσο, δεν ξέρω. Πιθανόν αυτή η «ανάλυση» ήταν η χρυσή τομή ευκρίνειας και πρακτικότητας για τα γράμματα.

Δημοσ.

Πολύ απλά τότε αυτό ήταν το επίτευγμα της τεχνολογίας(τεχνολογία ακμής που λέμε :-D )

Και η Microsoft ως γνωστών προσπαθεί να είναι όσο μπορεί backward compatible.

http://en.wikipedia.org/wiki/Color_Graphics_Adapter#Standard_text_modes

80×25 characters in up to 16 colors. Each character is again an 8×8 dot pattern (the same character set is used as for 40×25), in a pixel aspect ratio of 1:2.4. The effective screen resolution of this mode is 640×200 pixels. Again, the pixels cannot be individually addressed. Since there are twice as many characters on the screen in this mode, the card has enough video RAM for just four different text pages.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...