Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιότητα ζωής λέγεται, όχι νίκη! Και την ποιότητα αυτή την απολαμβάνεις μόνο σε ΜΗ τοξικά περιβάλλοντα. :)

Δεν το έκανα εγώ τοξικό το περιβάλλον αλλά δεν κάνω και τον μαλάκα άλλο.

Δεν πληρώνω, με iPhone 6 και DSquared. Λες και δεν τα ξέρουν μερικοί.

Δεν έχω κινητό δεν έχω συμβόλαιο με καμιά εταιρίας κινητής, και αν δεν ξέρουμε με ποιους μιλάμε καλό είναι να μετράμε τα λόγια μας. ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ.

• Απαντ. 755
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχω κινητό δεν έχω συμβόλαιο με καμιά εταιρίας κινητής, και αν δεν ξέρουμε με ποιους μιλάμε καλό είναι να μετράμε τα λόγια μας. ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ.

Άρα το συντηρείς και εσύ με τη σειρά σου. Κι αν το γενικεύσεις αυτό, προφανώς θα διαλυθεί και ο,τι έχει απομείνει όρθιο.

Το να "μην πληρώνεις" είναι δικαίωμά σου. Απλά σε τέτοιες κινήσεις οφείλεις να γνωρίζεις πως υπάρχουν και συνέπειες. Το λέω αυτό γιατί μετά όταν βλέπω μέλη του "δεν πληρώνω" να κλαίγονται στον Αυτιά, το θέαμα είναι λίγο ...κάπως! 

• Like 2
Δημοσ.

Για το DSquared δεν είπες τίποτα και μ' ανησυχείς. 

Δημοσ.

Άρα το συντηρείς και εσύ με τη σειρά σου. Κι αν το γενικεύσεις αυτό, προφανώς θα διαλυθεί και ο,τι έχει απομείνει όρθιο.

Το να "μην πληρώνεις" είναι δικαίωμά σου. Απλά σε τέτοιες κινήσεις οφείλεις να γνωρίζεις πως υπάρχουν και συνέπειες. Το λέω αυτό γιατί μετά όταν βλέπω μέλη του "δεν πληρώνω" να κλαίγονται στον Αυτιά, το θέαμα είναι λίγο ...κάπως! 

Συντηρώ; αν όλοι μαζί δεν πληρώναμε τώρα θα είχε καταρρεύσει και θα χτίζαμε κάτι υγιές. Εσείς το συντηρείτε με την ελπίδα για κάτι καλύτερο εθελοτυφλώντας στην ιστορία 50+ χρόνων που μας οδήγησε εδώ. Δικαίωμα σας. Δεν έχω καμιά σχέση με το κίνημα δεν πληρώνω και τις θέσεις του. Βασικά αν αύριο ερχόταν και μου χτυπούσαν την πόρτα από το δεν πληρώνω δεν θα γινόμουν μέλος ούτε αν με πληρώνανε. Ότι γράφω είναι προσωπική προσέγγιση στην κοινωνία του σήμερα. Δεν είμαι μέλος καμιάς κοινωνικής ή πολιτικής ομάδας και δεν έχω βλέψεις να γίνω.

Για το DSquared δεν είπες τίποτα και μ' ανησυχείς. 

δεν ξέρω τι είναι sorry.

Δημοσ.

Με εκεινο το αρθρο "Τα δικαιωματα σου αν σε πιασει ελεγκτης" τι γινεται; Ποση μουφα;

Αναφερθηκε σε μια συζητηση που ειχα, ημουν εναντιον του, οι περισσοτεροι επεμεναν οτι ισχυει

• Super Moderators
Δημοσ.

Συντηρώ; αν όλοι μαζί δεν πληρώναμε τώρα θα είχε καταρρεύσει και θα χτίζαμε κάτι υγιές. Εσείς το συντηρείτε με την ελπίδα για κάτι καλύτερο εθελοτυφλώντας στην ιστορία 50+ χρόνων που μας οδήγησε εδώ. Δικαίωμα σας. Δεν έχω καμιά σχέση με το κίνημα δεν πληρώνω και τις θέσεις του. Βασικά αν αύριο ερχόταν και μου χτυπούσαν την πόρτα από το δεν πληρώνω δεν θα γινόμουν μέλος ούτε αν με πληρώνανε. Ότι γράφω είναι προσωπική προσέγγιση στην κοινωνία του σήμερα. Δεν είμαι μέλος καμιάς κοινωνικής ή πολιτικής ομάδας και δεν έχω βλέψεις να γίνω.

δεν ξέρω τι είναι sorry.

Γνωρίζεις εσύ κανένα κράτος στο οποίο οι πολίτες του αρνούνται να πληρώσουν και να λειτουργεί φυσιολογικά? Εκτός αν αναφέρεσαι σε πρωτόγονες κοινωνίες... 

Και ποιοί θα "χτίζατε κάτι υγιές"? Σύμφωνα με ποιανού τα πρότυπα? Αναφέρεσαι στην ιστορία μας τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά δες και ιστορίες άλλων λαών που ...δοκίμασαν αυτά που λες! 

Δημοσ.

Κανείς δεν είπε θα πληρώσω αφού πληρώσει ο Χ. Αντιθέτως είπαμε ότι όσο ο Χ λαμβάνει μέρος στην κοινωνική και πολιτική σκηνή του τόπου δεν πληρώνω εγώ τις "αγαθοεργίες" του.

Κοίτα, μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Έκανα μια ερώτηση για να πάρω απάντηση και να την πάω κάπου. Είπαμε ότι το "αφού πληρώσει ο Μπόμπολας" σημαίνει "ποτέ", νομίζω είναι προφανές. Τώρα εσύ μου λες "όσο υπάρχει Μπόμπολας και κάνει τα δικά του". Επίσης προφανώς αυτό σημαίνει "ποτέ", γιατί αν ξαφνικά εξαφανιζόταν ο Μπόμπολας θα μου έλεγες για τον Τρόμπολα και πάει λέγοντας.

Δικαίωμα του καθενός να έχει τις απόψεις του αλλά εμένα όσο περισσότερο μιλάμε τόσο περισσότερο μου φαίνεται ότι

1. Θεωρητικά τουλάχιστον, θέλεις να ζεις σε μια ευνομούμενη κοινωνία
  2. Πρακτικά δεν είσαι διατεθειμένος να φερθείς ως πολίτης μιας τέτοιας κοινωνίας

Τώρα θα βγει κάποιος να πει "ναι ας γίνει πρώτα η κοινωνία έτσι και μετά θα συμμορφωθώ κι εγώ". Αυτό είναι τελείως ηλίθια τοποθέτηση, γιατί το ίδιο με σένα μπορεί να πει ο γείτονας και ο παραγείτονας και ποτέ δε θα γίνει η κοινωνία έτσι γιατί κανένας δε θέλει να συμμορφωθεί. Ο Μπόμπολας που έχει πολλά λεφτά θα κρύβει πολλά και ο Φτωχόμπολας που έχει λίγα θα κρύβει λίγα, μόνο που ο τελευταίος θα κλαίγεται κιόλας ότι η ύπαρξη του Μπόμπολα στην κοινωνία δεν τον αφήνει να σηκώσει κεφάλι. Σόρι φίλε που πρέπει να σου πω εγώ τα νέα, αλλά και η δική σου ύπαρξη στην κοινωνία δεν αφήνει τους απο κάτω να σηκώσουν κεφάλι. Το να επιθυμείς να "γίνει κάτι" με το Μπόμπολα βγάζοντας απέξω τον εαυτό σου είναι απλά υποκριτικό.

ωραία και τι προτείνεις; Να πληρώνουμε σαν καλά παιδάκια και οι μεγαλοκαρχαρίες να συνεχίζουν να κλέβουν, οι πολιτικοί να συνεχίζουν τις μίζες και να διορίζουν κομματικούς στρατούς, κτλ; 

Και επειδή αυτοί ειναι σαν πρεζάκια για λεφτά και εξουσία και σου ζητάνε όλο περισσότερα εσύ να τα δινεις χωρίς αντιρρηση; μέχρι να φορέσεις γόβες και φούστα να βγεις στην Συγγρού;

άλλο ευνομούμενος πολίτης και άλλο ιεραπόστολος ;)

Ιεραπόστολος είναι αυτός που κάνει τα ίδια πράγματα που γίνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου που θεωρούμε ανεπτυγμένες, όπως π.χ. να πληρώνει φόρους; Εγώ ας πούμε που πληρώνω ενώ θα μπορούσα να κρύβω είμαι ιεραπόστολος; Μάλλον κάτι παραπάνω από ιεραπόστολος μιας και αν το δω εγωκεντρικά απο δω που είμαι χέστηκα τελείως τι θα γίνει στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί διορίζουν κομματικούς στρατούς εν έτει 2016; Τα λες και τα πιστεύεις αυτά;

Αυτό που προτείνω, και ελπίζω να μη συνεχίσεις με τους strawmen γιατί δε θα εξελιχθεί καλά, είναι αυτό που θέλεις να συμβαίνει γύρω σου πρώτα απ' όλα να το κάνεις ο ίδιος. Σου φαίνεται άδικο και ζόρι και ιεραποστολισμός; Καλή τύχη όταν κάνεις παιδιά, έλα να τα ξαναπούμε.

"Δε φταίω εγώ, άλλοι είναι οι καραγκιόζηδες που το έκαναν αυτό, οπότε τώρα το κάνω και γω μόνο που επειδή ήρθα μετά δεν είμαι καραγκιόζης".

Μου θυμίζει παιδάκι που για να μη της τρώει από το νταή γίνεται μέλος της κλίκας και ρίχνει και καμιά καρπαζιά στους ακόμα πιο φλώρους, μόνο που "εγώ δεν είμαι νταής, άλλος το ξεκινάει".

• Like 4
Δημοσ.

Δε θέλω να κάνω τον δικηγόρο του Μπομπολα, αλλά από που προκύπτει αυτό? (Μη μου δειξεις κανένα φυλλάδιο του δεν πληρώνω).

Μπορείς να με παραπέμψεις σε κάοοια ΣΟΒΑΡΗ πηγή ?.... και όταν λέω σοβαρη εννοω σε κάποιον που καταλαβαίνει τη διαφορά του "φεσιού"/απάτης κλπ από τον αριθμό του χρέους σε ένα ισολογισμό μιας εταιρείας.

Πρέπει να έψαξα 5'http://www.efsyn.gr/arthro/kinoymeni-ammos-ta-hrei-ton-mme

Αυτά είναι χρέη σε τράπεζες που τα πληρώνουν όλοι τώρα μέσω της ανακεφαλαιοποίησης.

Αν δεν βαριέσαι ψάξε και να βρεις τα χρέη του Ακτωρ

Σε ολες τις χωρες γινεται αυτο και θα γινεται για παντα (Αλλου περισσοτερο αλλου λιγοτερο ή εστω πιο κρυφα.). Δεν ειναι αυτο δικαιολογια.

Απλα η διαφορα ειναι οτι η πλειοψηφια αν είναι ευχαριστημενη δεν την νοιαζει τι γινεται παραπανω.

Ελλαδα δηλ προ του 2008. Ολοι "ξεραμε¨οτι ολοι κλεβουν αλλα στα @@ μας γιατι ειχαμε τοτε λεφτα. Τωρα ομως ξαφνικα ολα μας πειραζουν.

Sorry παιδια δεν παει ετσι.

Άρα τι; Επειδή πριν το 2008 λίγοι ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει πρέπει τώρα να πληρώσουμε όλοι αγογγυστα τα χρέη άλλων;

Defacer, δεν πας καλά. Η ερτ τι είναι;

• Like 1
Δημοσ.

Άρα τι; Επειδή πριν το 2008 λίγοι ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει πρέπει τώρα να πληρώσουμε όλοι αγογγυστα τα χρέη άλλων;

Defacer, δεν πας καλά. Η ερτ τι είναι;

Τα νοσοκομεία και τα σχολεία και τους δρόμους και όλες τις υποδομές που έχτισαν "άλλοι" και πλήρωσαν "άλλοι" όμως δεν έχεις θέμα να τα χρησιμοποιείς έτσι; Τους πακτωλούς του ΕΣΠΑ που πλήρωναν κατά 75% άλλοι δεν έχεις αντίρρηση να τους διοχετεύσουμε σε έργα που ωφελούν εμάς; Τα τυχόν χρέη του πατέρα που έκανε μαλακίες ή απλά ήταν άτυχος τα πληρώνει αγόγγυστα ο γιός ή ζμπούτσαμ είναι χρέη άλλου;

Απλά εκεί που μας βολεύει τραβάμε μια γραμμή και λέμε αυτά είναι δικά μας, τα υπόλοιπα είναι "των άλλων", εγώ δεν είχα υπογράψει.

Τώρα όσο για την ΕΡΤ, τι θα έλεγες να επικεντρωθούμε στην ουσία αυτού που είπα αντί να χαριτολογούμε για "κομματικό στρατό" 400-500 ατόμων;

Δημοσ.

Ναι τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τα γιοφυρια. Λογική δημοτικού.

Μην στεναχωριεσαι και αυτά πληρώθηκαν και με το παραπάνω. Για τους δρόμους πχ. στην Ελλάδα πληρώνουμε πιο ακριβά το χιλιόμετρο του δρόμου από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης

Η ερτ είναι 2000 άτομα, και φυσικά δεν είναι μόνο η ερτ.

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζεις εσύ κανένα κράτος στο οποίο οι πολίτες του αρνούνται να πληρώσουν και να λειτουργεί φυσιολογικά? Εκτός αν αναφέρεσαι σε πρωτόγονες κοινωνίες... 

Και ποιοί θα "χτίζατε κάτι υγιές"? Σύμφωνα με ποιανού τα πρότυπα? Αναφέρεσαι στην ιστορία μας τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά δες και ιστορίες άλλων λαών που ...δοκίμασαν αυτά που λες! 

Για το πρώτο, https://en.wikipedia.org/wiki/Poll_Tax_Riots. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν το λές και πρωτόγονη κοινωνία, άσχετα απο την προσωπική μου γνώμη γι' αυτό.

Για το δεύτερο, έαν καταλαβαίνω καλά σε τι αναφέρεσαι, τα προηγμένα (και αποικιοκρατικά, μην ξεχνιόμαστε) κράτη έφτιαξαν μια στρατιωτική οργάνωση που λέγεται ΝΑΤΟ για να προφυλαχτούν από τον μπαμπούλα και έκαναν και Ψυχρό Πόλεμο στους λαούς που δοκίμασαν αυτά που λέει. Τόση πίστη είχαν στο οικοδόμημά τους και τόση ανεκτικότητα στο διαφορετικό.

• Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβώς δοκίμασαν άλλοι λαοί από αυτά που λέει. Παρακαλώ στοιχειώδη σοβαρότητα. Οι άλλοι λαοί πήραν την εξουσία με αίμα όχι ποστ γκρινιας στο insomnia, αν μη τι άλλο είναι ο λόγος που δεν μήλας ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ. Τώρα στο ίδιο το thread θα το πω άλλη μια φορά: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Το θέμα είναι είτε πληρωνεις είτε όχι να είσαι σοβαρός αλλά κυρίως ΣΥΝΕΠΗΣ. Εάν κάποιος δεν πληρώνει δεν μπορεί να λέει ο μ€#@@%α τώρα έφαγα πρόστιμο. Κάθα σύστημα οφείλει να αμύνεται. Επείσης τι να το κάνω να πληρωνεις εισητήριο και να ανακυκλωνεις τα σκουπίδια, αν π.χ. βάζεις το παιδί σου στο λιμενικό στη Ζούλα και αλλά πολλά. Μην είσαι Σουηδός στο εισητήριο, θα είσαι παντού. Ούτε επαναστάτης τζαμπατζης αλλά με κόστος.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Για το πρώτο, https://en.wikipedia.org/wiki/Poll_Tax_Riots. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν το λές και πρωτόγονη κοινωνία, άσχετα απο την προσωπική μου γνώμη γι' αυτό.

Υπάρχει και το θέμα της Ουδετερότητας στην Wikipedia αλλά ας μην το αναλύσουμε και αυτό εδώ. Στο θέμα μας πάντως, το "Δεν πληρώνω" δεν έχει και πολύ σχέση με όλα αυτά, ειδικά όπως χρησιμοποιείται στη χώρα μας.

Τι ακριβώς δοκίμασαν άλλοι λαοί από αυτά που λέει. Παρακαλώ στοιχειώδη σοβαρότητα. Οι άλλοι λαοί πήραν την εξουσία με αίμα όχι ποστ γκρινιας στο insomnia, αν μη τι άλλο είναι ο λόγος που δεν μήλας ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ. Τώρα στο ίδιο το thread θα το πω άλλη μια φορά: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Το θέμα είναι είτε πληρωνεις είτε όχι να είσαι σοβαρός αλλά κυρίως ΣΥΝΕΠΗΣ. Εάν κάποιος δεν πληρώνει δεν μπορεί να λέει ο μ€#@@%α τώρα έφαγα πρόστιμο. Κάθα σύστημα οφείλει να αμύνεται. Επείσης τι να το κάνω να πληρωνεις εισητήριο και να ανακυκλωνεις τα σκουπίδια, αν π.χ. βάζεις το παιδί σου στο λιμενικό στη Ζούλα και αλλά πολλά. Μην είσαι Σουηδός στο εισητήριο, θα είσαι παντού. Ούτε επαναστάτης τζαμπατζης αλλά με κόστος.

Ο δικός μας λαός ιστορικά, δεν πήρε τίποτα με αίμα??? 

PS: Λατρεύω τα Γερμανικά (όπως και ένα μέρος της κουλτούρας των Γερμανών), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. :P

Δημοσ.

Ναι τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τα γιοφυρια. Λογική δημοτικού.

Μην στεναχωριεσαι και αυτά πληρώθηκαν και με το παραπάνω. Για τους δρόμους πχ. στην Ελλάδα πληρώνουμε πιο ακριβά το χιλιόμετρο του δρόμου από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης

Η ερτ είναι 2000 άτομα, και φυσικά δεν είναι μόνο η ερτ.

Μιας και σου αρέσει πολύ να επικεντρωνόμαστε στην ΕΡΤ, θέλεις λίγο να μας ενημερώσεις σχετικά με τα στοιχεία που έχεις στα χέρια σου για να μιλάμε συγκεκριμένα; Να ξέρω και γω σε τι αναφέρεσαι ακριβώς για να μπορώ να σου απαντήσω ικανοποιητικά, γιατί μόνο το ΦΕΚ με τις καθαρίστριες έχω διαβάσει ο καψερός.

Λογική δημοτικού αυτά που λέω, για το "τραβάω μια γραμμή εκεί που μου αρέσει" που είναι η ουσία ούτε λόγος. Ή υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο που έχεις υπόψη σχετικά με το ποιά χρέη είναι δικά μας και ποιά είναι άλλων και απλά έτυχε να ξεχάσεις να το αναφέρεις;

Επίσης για την άλλη ουσία παραπάνω "αν θες να γίνει κάτι παντού ξεκίνα να το κάνεις ο ίδιος αλλιώς μη κλαψομουνιάζεις", ούτε λόγος.

Δεν είμαι σίγουρος γιατί προτιμάς να περιορίζεις τη συζήτηση σε πράγματα γεμάτα ουσία όπως το κόστος ανα χιλιόμετρο δρόμου. Τουλάχιστον όμως όχι μόνο τεκμηριώνεις αλλά, πολύ βασικότερα, μας αποδεικνύεις και για ποιό λόγο έχουν σχέση με την κουβέντα μας.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...