Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, έχει ένα δίκιο ο Φίλιππος, αλλά το νόημα είναι ποιος πληρωνε τις απεργίες, ποιος έκανε εξεταστική μετά την κατάληψη, ποιος έδινε ρεύμα σε αυθαίρετα, ποιος έκανε ρυθμίσεις για την εφορία, κτλ

Η Κουλα, η Σουλα και η Βούλα;

Η συμπεριφορά στην κοινωνία πηγάζει από πάνω προς τα κάτω. Λυπάμαι που τόσοι πολλοί δεν το καταλαβαίνουν.

Αυτές οι αυτοενοχοποιητικες θεωρίες είναι απλά κενά λόγια.

Θα συμφώνησω με τον hasan διότι όταν μια σχέση εμπιστοσύνης σπάσει ο ΔΥΝΑΤΟΣ την αποκαθιστά ΠΑΝΤΑ. Δεν γίνεται να λεμε ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας π.χ. που αν βγάζει 1200 πληρώνει 600 με 700€ φόρους δεν κλέψει. Θα κλέψει ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ. Άρα και από τις συγκοινωνίες. Εκτώς αν πάει το παιδί του στον ΙΔΙΩΤΚΟ ιατρό ή στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ φροντιστήριο και πληρώσει με ηθικολογία, αλλά επειδή πρέπει να πληρώσει με λεφτά θα κλέβει.
  • Απαντ. 755
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα πρεζάκια από την άλλη δεν πληρώνουν τίποτα άμα τους πιάσουν, μόνο τους κατεβάζουν κάτω στην στάση και περιμένουν το επόμενο...

Τι ρατσισμός είναι αυτός, εγώ να αγοράζω εισιτήριο και αυτούς που δεν τους θέλει ούτε η μάνα τους, πόσο μάλλον η κοινωνία να την βγάζουν τσάμπα.

:-D

• Like 1
Δημοσ.

Τα πρεζάκια από την άλλη δεν πληρώνουν τίποτα άμα τους πιάσουν, μόνο τους κατεβάζουν κάτω στην στάση και περιμένουν το επόμενο...

Τι ρατσισμός είναι αυτός, εγώ να αγοράζω εισιτήριο και αυτούς που δεν τους θέλει ούτε η μάνα τους, πόσο μάλλον η κοινωνία να την βγάζουν τσάμπα.

:-D

Αν σε πιάσουν χωρίς εισιτήριο παίξ'το πρεζάκιας :P

• Like 2
Δημοσ.

Αν σε πιάσουν χωρίς εισιτήριο παίξ'το πρεζάκιας :P

Το έχω σκεφτεί αλλά είμαι κυριλέ παιδί με το παρουσιαστικό μου και δεν μπορώ να το "πουλήσω" εύκολα! :-D

• Like 2
Δημοσ.

Ανάποδα πάει σε αυτή την περίπτωση, από κάτω προς τα πάνω. Γιατί δεν μιλάμε για βασιλιάδες που ήρθαν ουρανοκατέβατοι!

δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι, ήρθαν απο τον κομματικό σωλήνα. Και αυτοι ειναι το παραδειγμα για τους υπολοιπους. Δες το σε μικροτερη κλίμακα, σε μια επιχείρηση αν ο διευθυντής ειναι λαμόγιο και κλέβει απο πελάτες, προμηθευτές, κράτος, κτλ μπορείς να κατηγορήσεις για την νοοτροπία στην επιχείρηση τους υπαλληλους αν κλέβουν μολύβια και στυλό; 

Αυτοκριτική φυσικά και πρέπει να κάνουμε όλοι, στον βαθμό που αναλογεί στον καθέναν ;)

Δημοσ.

δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι, ήρθαν απο τον κομματικό σωλήνα. Και αυτοι ειναι το παραδειγμα για τους υπολοιπους. Δες το σε μικροτερη κλίμακα, σε μια επιχείρηση αν ο διευθυντής ειναι λαμόγιο και κλέβει απο πελάτες, προμηθευτές, κράτος, κτλ μπορείς να κατηγορήσεις για την νοοτροπία στην επιχείρηση τους υπαλληλους αν κλέβουν μολύβια και στυλό; 

Αυτοκριτική φυσικά και πρέπει να κάνουμε όλοι, στον βαθμό που αναλογεί στον καθέναν ;)

Ναι αλλά είναι εκεί με τις "ευλογίες" μας ενώ ο διευθυντής συνήθως όχι.

Δημοσ.

Ναι αλλά είναι εκεί με τις "ευλογίες" μας ενώ ο διευθυντής συνήθως όχι.

κάθε δυο τρία χρόνια ερχονται καινούργοι, και κάνουν ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους. Αν νομίζεις ότι έχεις καμιά επιλογή εισαι πολύ γελασμένος, απλά ανακατευεις τα χαρτιά της ίδιας τράπουλας...

• Like 1
Δημοσ.

ή απλά αγοράστε εισιτήριο

Αγοράζω για πλακα το λεω.

Απλα υπαρχει ενα αλλο προβλημα, πολλοι περιπτεραδες, ψιλικατζιδικα δεν φερνουν εισητηρια με αποτελεσμα να εχω προβλημα οταν ξεκιναω απο την γειτονια μου και θελω πχ. να παω στο κεντρο.

Πρεπει να κανω 400 μετρα απο την σταση για παω να αγορασω εισητηριο απο τον συγκεκριμενο που φερνει.

Πολλες φορες που βιαζομαι μπαινω χωρις ας εχει ο ελεκτης να μου πουλησει οπως στην θεσσαλονικη που ειχε μηχανηματα μεσα στο λεοφωρειο αν θυμαμαι καλα.

• Like 1
Δημοσ.

κάθε δυο τρία χρόνια ερχονται καινούργοι, και κάνουν ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους. Αν νομίζεις ότι έχεις καμιά επιλογή εισαι πολύ γελασμένος, απλά ανακατευεις τα χαρτιά της ίδιας τράπουλας...

Σ'αυτό δεν έχεις κι άδικο! :)

Ένα πρόβλημα που έχω δει πάντως είναι ότι δεν πουλάνε εισιτήρια μέσα στα λεωφορεία. Ας πούμε για το λεωφορείο που φεύγει από τα ΚΤΕΛ του Περισσού δεν μπορείς να αγοράσεις από κάπου εισιτήριο. Μέχρι και ο οδηγός σου λέει μπες έτσι!

Δημοσ.

Θεωρητικά ναι, αλλά στην πράξη δεν λειτουργει και τόσο καλά. Πχ. το περιφημο άρθρο 4, παρ. 2 όλοι οι έλληνες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις υπάρχουν εκατοντάδες νόμοι και διατάξεις που διαχωρίζουν τους Ελληνες σε κατηγορίες και τους παρέχουν διαφορετικά δικαιώματα/υποχρεώσεις...

Εκτός απο αυτό, το σύνταγμα ειναι γραμμένο με τρόπο γενικό, ο κάθε νόμος ειναι γραμμένος για συγκεκριμένες περιπτώσεις και μεταξύ τους υπάρχει αρκετά μεγάλος ελευθερος χώρος για να περάσει το κάθε κόμμα νόμους που ευνοούν τους πελάτες του.

Ναι ΟΚ, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ουσία της τοποθέτησής μου πως το κράτος δεν "κάνει ο,τι θέλει".

Ελλάδα είμαστε FFS, δεν πάει και τόσο πολύς καιρός από τη δικτατορία, το κάνει ο,τι θέλει έχουμε έτοιμο παράδειγμα για το πώς είναι.

2000 3000 μισθό και το μισό πρόστιμο! Νταξ καληνύχτα, ούτε έκανα τον κόπο να διαβάσω παραπέρα

Ότι παίρνουν 2-3 χιλιάδες μισθό; Και με το μισό πρόστιμο τι εννοεί;

Δεν ξέρω σε ποιό post αναφέρεστε (δε θα κάτσω να ψάξω) αλλά δε μπορεί στ' αλήθεια να πιστεύει κανείς ότι παίρνουν τέτοιο μισθό έτσι;

Εκτός αν κόβουν 4Κ πρόστιμα οπότε τους μένουν τα μισά, αλλά σ' αυτή την περίπτωση μάντεψε ποιός "φταίει" που παίρνουν τόσα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω σε ποιό post αναφέρεστε (δε θα κάτσω να ψάξω) αλλά δε μπορεί στ' αλήθεια να πιστεύει κανείς ότι παίρνουν τέτοιο μισθό έτσι;

Εκτός αν κόβουν 4Κ πρόστιμα οπότε τους μένουν τα μισά, αλλά σ' αυτή την περίπτωση μάντεψε ποιός "φταίει" που παίρνουν τόσα.

Υπερβολικό το βρίσκω, ελπίζω να μην παίρνουν τόσα! (Δεν ξέρω μήπως έχουν τίποτα περίεργα επιδόματα...:) )

Δημοσ.

Αγοράζω για πλακα το λεω.

Απλα υπαρχει ενα αλλο προβλημα, πολλοι περιπτεραδες, ψιλικατζιδικα δεν φερνουν εισητηρια με αποτελεσμα να εχω προβλημα οταν ξεκιναω απο την γειτονια μου και θελω πχ. να παω στο κεντρο.

Πρεπει να κανω 400 μετρα απο την σταση για παω να αγορασω εισητηριο απο τον συγκεκριμενο που φερνει.

Πολλες φορες που βιαζομαι μπαινω χωρις ας εχει ο ελεκτης να μου πουλησει οπως στην θεσσαλονικη που ειχε μηχανηματα μεσα στο λεοφωρειο αν θυμαμαι καλα.

Φροντίζουμε και έχουμε μερικά εισιτήρια στο σπίτι για όποια στιγμή χρειαστούμε το μέσο μεταφοράς.

Εγώ όταν πήγαινα στην σχολή φρόντιζα με τον ερχομό να έχω εισιτήριο και για τον γυρισμό, αντιθέτως μερικοί φίλοι μου δεν το έκαναν αυτό, μετά δεν έβρισκαν από τα περίπτερα κοντά στην σχολή γιατί τους είχαν τελειώσει και ένας μια φορά τον πέτυχε ελεγκτής και έφαγε πρόστιμο.

Δημοσ.

Καταρχας για να τελειωνει το θεμα και οι παπατζες, ο πατερας μου ηταν οδηγος στα λεωφορεια. Με 35 ετη ασφαλισμενης εργασιας, 25 στα λεωφορεια και καμια 10αρια πριν σε φορτηγα εξωτερικου, λιγο πριν παρει συνταξη, με 4 παιδια, επερνε 1800 τον μηνα μαζι με κατι αργιες που δουλευε κτλ. Ολα αυτα τα καλα τα χρονια, καπου στο 2007, τοτε δηλαδη που ειπε σε εναν ξαδερφο μου οτι περνουν οδηγους και η απαντηση ηταν σιγα μη παω εγω Αθηνα για 1400 ευρω το μηνα. 

Τωρα οι οδηγος στα λεωφορεια με 1 παιδι και 10 χρονια στη δουλεια δεν φτανει το χιλιαρικο. 

Τωρα για ελεγκες κτλ θα απαντησω με σιγουρια αυριο να μας φυγει η απορια, αν και απ οτι θυμαμαι δεν πρεπει να παιζει ουτε καν ποσοστο, κατι σε ρεπο, θα απαντησω συντομα.

Ας μου πει τωρα καποιος πως θα πρεπει να κινουνται οι ελεγκτες. Αν ειναι να μην χτυπησω εισητηριο και οταν μπει ελεγκτης μια στις 50 απλα κατεβαινω, ποιος ο λογος να χτυπαω? Δεν σας πιανω ωρες ωρες, αν μιλησει ευγενικα και ωραια τι θα αλλαξει?? Αααχ ειστε πολυ καλος κυριε ελεγκτα με χαρα να πληρωσω το προστιμο?? Τι?? 

Περιμενω μια συνεχεια στην ιστορια μου με επιβατη καποιον που δεν δικαιουτε καρτα ελευθερας...

-Καλημερα σας, το εισητηριο σας

-Δεν χτυπησα...

-..........................

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...