splashboogie Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ένα μίγμα κοινωνικού κανιβαλισμού, ΑΓΝΟΙΑΣ και αλλά πολλά. Στο αντίποδα ως υπερασπιστής της μαρξιστικής κοσμοθεωρίας ο alxlighting, που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει πανελιστας γιατί είναι ακριβά τα ντραγκια στον άτιμο τον καπιταλισμό- μην τα βάζει κ από την τσέπη του. Είμαστε όλοι ολίγον σουρεαλ (ασφαλώς βάζω και την πάρτι μου μέσα). 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 δε θεωρω οτι εκανε τον καμποσο. με αυτη τη λογικη τα περισσοτερα δυτικα κρατη οφειλουν να τιμωριθουν διοτι για την ανεξαρτησια τους εκαναν τον καμποσο στην εκαστοτε κυριαρχη δυναμη. παραλογισμος μου φαινεται να θεωρουμε τους νομους και τους κανονες αυταξια χωρις να εξεταζουμε το πλαισιο τους και την ηθικη τους. Εγώ το θεωρώ μια χαρά πως έκανε τον κάμποσο. Ξέρεις πόσες φορές συνάντησα τέτοιους στα διόδια και σταματούσα, κατέβαινα και τους εξηγούσα πως τους σέβομαι και αυτούς -αν και διαφωνώ- αλλά επιθυμώ να πληρώσω το αντίτιμο ακόμη κι αν κρατάνε την μπάρα ανοιχτή? Όλα αυτά τα έλεγα έτσι όπως ακριβώς τα γράφω χωρίς κανένα ίχνος εκνευρισμού ή ειρωνίας. Θες να σου πω τι απαντήσεις λάμβανα? Θες να σου πω σχόλια? Θες να σου πω για εχθρικές ή απειλητικές συμπεριφορές? Ε λοιπόν μάντεψε! Δεν μου καίγεται καρφί για τα πρόστιμα που έλαβαν, είτε είναι υπερβολικά είτε όχι... Αν σταματήσω να πληρώνω το δάνειο στην τράπεζα για καμιά 5ετία, μετά μπορώ να εμφανιστώ και να τους πω: sorry θα σας δώσω μόνο το ποσό των δόσεων του αρχικού κεφαλαίου??? Αν δεν είχα χρήματα για να πληρώσω τα διόδια ΔΕΝ θα χρησιμοποιούσα το αυτοκινητό μου... 6
Silverage Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ το θεωρώ μια χαρά πως έκανε τον κάμποσο. Ξέρεις πόσες φορές συνάντησα τέτοιους στα διόδια και σταματούσα, κατέβαινα και τους εξηγούσα πως τους σέβομαι και αυτούς -αν και διαφωνώ- αλλά επιθυμώ να πληρώσω το αντίτιμο ακόμη κι αν κρατάνε την μπάρα ανοιχτή? Όλα αυτά τα έλεγα έτσι όπως ακριβώς τα γράφω χωρίς κανένα ίχνος εκνευρισμού ή ειρωνίας. Θες να σου πω τι απαντήσεις λάμβανα? Θες να σου πω σχόλια? Θες να σου πω για εχθρικές ή απειλητικές συμπεριφορές? Ε λοιπόν μάντεψε! Δεν μου καίγεται καρφί για τα πρόστιμα που έλαβαν, είτε είναι υπερβολικά είτε όχι... Αν σταματήσω να πληρώνω το δάνειο στην τράπεζα για καμιά 5ετία, μετά μπορώ να εμφανιστώ και να τους πω: sorry θα σας δώσω μόνο το ποσό των δόσεων του αρχικού κεφαλαίου??? Αν δεν είχα χρήματα για να πληρώσω τα διόδια ΔΕΝ θα χρησιμοποιούσα το αυτοκινητό μου... Ε καλά τώρα, δεν διαφωνούσες απλά φοβόσουν το πρόστιμο. Και καλά έκανες βέβαια γιατί τώρα θα έβγαινες μαζί με τον άλλο στα κανάλια και θα κλαιγόσουν. Και εγώ το ίδιο θα έκανα και δεν πα να λέγανε ότι ήθελαν, σκασίλα μου, τώρα αυτοί είναι μπλεγμένοι.
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ το θεωρώ μια χαρά πως έκανε τον κάμποσο. Ξέρεις πόσες φορές συνάντησα τέτοιους στα διόδια και σταματούσα, κατέβαινα και τους εξηγούσα πως τους σέβομαι και αυτούς -αν και διαφωνώ- αλλά επιθυμώ να πληρώσω το αντίτιμο ακόμη κι αν κρατάνε την μπάρα ανοιχτή? Όλα αυτά τα έλεγα έτσι όπως ακριβώς τα γράφω χωρίς κανένα ίχνος εκνευρισμού ή ειρωνίας. Θες να σου πω τι απαντήσεις λάμβανα? Θες να σου πω σχόλια? Θες να σου πω για εχθρικές ή απειλητικές συμπεριφορές? Ε λοιπόν μάντεψε! Δεν μου καίγεται καρφί για τα πρόστιμα που έλαβαν, είτε είναι υπερβολικά είτε όχι... Αν σταματήσω να πληρώνω το δάνειο στην τράπεζα για καμιά 5ετία, μετά μπορώ να εμφανιστώ και να τους πω: sorry θα σας δώσω μόνο το ποσό των δόσεων του αρχικού κεφαλαίου??? Αν δεν είχα χρήματα για να πληρώσω τα διόδια ΔΕΝ θα χρησιμοποιούσα το αυτοκινητό μου... Ή μπορεί να πάει κάποιος από εναλλακτική διαδρομή χωρίς διόδια.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ε καλά τώρα, δεν διαφωνούσες απλά φοβόσουν το πρόστιμο. Και καλά έκανες βέβαια γιατί τώρα θα έβγαινες μαζί με τον άλλο στα κανάλια και θα κλαιγόσουν. Και εγώ το ίδιο θα έκανα και δεν πα να λέγανε ότι ήθελαν, σκασίλα μου, τώρα αυτοί είναι μπλεγμένοι. Λάθος διαπίστωση! Δεν φοβάμαι το πρόστιμο, απλά φροντίζω στο να μη φτάσω ποτέ στο σημείο να "φάω" οποιοδήποτε πρόστιμο. Δεν είναι φόβος αλλά γενικότερη επιλογή μου. Ή μπορεί να πάει κάποιος από εναλλακτική διαδρομή χωρίς διόδια. Κοίτα αν δεν είχε λεφτά για τα διόδια, φαντάζομαι πως δεν θα είχε ούτε και για βενζίνη... 4
alxlightning Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ το θεωρώ μια χαρά πως έκανε τον κάμποσο. Ξέρεις πόσες φορές συνάντησα τέτοιους στα διόδια και σταματούσα, κατέβαινα και τους εξηγούσα πως τους σέβομαι και αυτούς -αν και διαφωνώ- αλλά επιθυμώ να πληρώσω το αντίτιμο ακόμη κι αν κρατάνε την μπάρα ανοιχτή? Όλα αυτά τα έλεγα έτσι όπως ακριβώς τα γράφω χωρίς κανένα ίχνος εκνευρισμού ή ειρωνίας. Θες να σου πω τι απαντήσεις λάμβανα? Θες να σου πω σχόλια? Θες να σου πω για εχθρικές ή απειλητικές συμπεριφορές? Ε λοιπόν μάντεψε! Δεν μου καίγεται καρφί για τα πρόστιμα που έλαβαν, είτε είναι υπερβολικά είτε όχι... Αν σταματήσω να πληρώνω το δάνειο στην τράπεζα για καμιά 5ετία, μετά μπορώ να εμφανιστώ και να τους πω: sorry θα σας δώσω μόνο το ποσό των δόσεων του αρχικού κεφαλαίου??? Αν δεν είχα χρήματα για να πληρώσω τα διόδια ΔΕΝ θα χρησιμοποιούσα το αυτοκινητό μου... Η αναλογια σου ειναι καπως ατυχης, καθως μιλαμε για το κρατος το οποιο δεν προσπαθει να κερδοσκοπισει απο τους πολιτες του αλλα να τους παρεχει αξιοπρεπη ζωη :S προφανως το προβλημα βρισκεται στο οτι εξισωνεις πρακτικες τραπεζων και κρατους και προφανως και οσοι σου μιλησαν ασχημα το εκαναν διοτι η δικη σου τακτικη-αν και νομιμη σε καθιστουσε ανηθικο και ταξικο εχθρο. Το νομιμο δεν ειναι παντα ηθικο.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Πρεπει να καταλαβετε μερικοι οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι δωρεαν, συμπεριλαμβανομενων των ΜΜΜ και των αυτοκινητοδρομων. Χαζοχαιροσασταν οταν αφησαν ελευθερα τα μεσα το καλοκαιρι λες και δεν ξερατε οτι θα δημιουργησει τρυπα στον ΟΑΣΑ. Ακομα και ο,τι δεν πληρωνουμε αμεσα, το εχουμε χρυσοπληρωσει μεσω των φορων μας (οσοι τουλαχιστον πληρωνουμε σαν ηλιθιοι ακομα). Οποτε οχι, δεν μπορω να λυπηθω τον καθε τσαμπατζη, οσα και να κληθει να πληρωσει εκ των υστερων. Μιας που πιασαμε τα ΜΜΜ, οι περισσοτεροι εσκιζαν τα ρουχα τους οταν μειωθηκε η διαρκεια στα 70 λεπτα που ουτως ή αλλως για την πλειοψηφια του κοσμου ειναι αχρηστη η διαρκεια. Τωρα η μερα των αυξησεων ηταν απλα Δευτερα. Τωρα παλι στο 1.40, δεν εβγαινε η διαιρεση στο 1.30 αλλα τελικα δεν αλλαξε η τιμη του μειωμενου!!! Μπεεεεεεε Εγω θα ηθελα να καταργηθει το εισιτηριο μετ'επιστροφης και να γινει μονης διαδρομης (αλλα φθηνοτερο), να μπουν μπαρες στο μετρο και να ξεκινησουν ελεγχοι στα λεωφορεια. Θα αποσυμφορηθει το τρενο απο καθε λογης γυφτους (και δεν εννοω μονο Ρομα). Η επιβιβαση στη μπροστινη πορτα μια χαρα γινεται. Και αν μπορουν να το κανουν στην Potsdamer Platz, μπορουν να το κανουν και στην Πανεπιστημιου. Δεν θελω υπαρχει, οχι δεν μπορω... 2
Pseudonymo1212 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τι κάνουμε δηλαδή? πληρώνουμε! Είμαι ενάντια στο "δεν πληρώνω". Πρέπει να σεβαστείς τους νόμους! Το πρόβλημα είναι άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι τα αφήσαμε να περάσουν όλα αυτά και πλέον δίνουμε μια περιουσία για την μεταφορά. Καλά να πάθουμε! το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να κλαψουρίζουμε από τον υπολογιστή και να μην κάνουμε το παραμικρό για να μην περνάνε αυτά. Φαντάζομαι θα με βγάλετε τπτ ΚΚΕ και τέτοια ε; επειδή όταν κάποιος αντιδράει και λέει το λογικό ΚΚΕ τον βγάζετε με την μία... μπ@ θα θέλατε!
alxlightning Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ένα μίγμα κοινωνικού κανιβαλισμού, ΑΓΝΟΙΑΣ και αλλά πολλά. Στο αντίποδα ως υπερασπιστής της μαρξιστικής κοσμοθεωρίας ο alxlighting, που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει πανελιστας γιατί είναι ακριβά τα ντραγκια στον άτιμο τον καπιταλισμό- μην τα βάζει κ από την τσέπη του. Είμαστε όλοι ολίγον σουρεαλ (ασφαλώς βάζω και την πάρτι μου μέσα). καπως πρεπει να κινηθουμε ολοι εντος αυτου του συστηματος, δε νομιζω να ζησω να δω την πτωση του χρηματικου συστηματος. Πρεπει να καταλαβετε μερικοι οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι δωρεαν, συμπεριλαμβανομενων των ΜΜΜ και των αυτοκινητοδρομων. Χαζοχαιροσασταν οταν αφησαν ελευθερα τα μεσα το καλοκαιρι λες και δεν ξερατε οτι θα δημιουργησει τρυπα στον ΟΑΣΑ. Ακομα και ο,τι δεν πληρωνουμε αμεσα, το εχουμε χρυσοπληρωσει μεσω των φορων μας (οσοι τουλαχιστον πληρωνουμε σαν ηλιθιοι ακομα). Οποτε οχι, δεν μπορω να λυπηθω τον καθε τσαμπατζη, οσα και να κληθει να πληρωσει εκ των υστερων. Μιας που πιασαμε τα ΜΜΜ, οι περισσοτεροι εσκιζαν τα ρουχα τους οταν μειωθηκε η διαρκεια στα 70 λεπτα που ουτως ή αλλως για την πλειοψηφια του κοσμου ειναι αχρηστη η διαρκεια. Τωρα η μερα των αυξησεων ηταν απλα Δευτερα. Τωρα παλι στο 1.40, δεν εβγαινε η διαιρεση στο 1.30 αλλα τελικα δεν αλλαξε η τιμη του μειωμενου!!! Μπεεεεεεε Εγω θα ηθελα να καταργηθει το εισιτηριο μετ'επιστροφης και να γινει μονης διαδρομης (αλλα φθηνοτερο), να μπουν μπαρες στο μετρο και να ξεκινησουν ελεγχοι στα λεωφορεια. Θα αποσυμφορηθει το τρενο απο καθε λογης γυφτους (και δεν εννοω μονο Ρομα). Η επιβιβαση στη μπροστινη πορτα μια χαρα γινεται. Και αν μπορουν να το κανουν στην Potsdamer Platz, μπορουν να το κανουν και στην Πανεπιστημιου. Δεν θελω υπαρχει, οχι δεν μπορω... ο ρατσισμος στο μεγαλειο του
Silverage Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Να βάλουνε παντού μπάρες, σε τρένα και λεωφορεία που θα ανοίγουν με κάρτα προς τα μέσα και ελεύθερα προς τα έξω. Με τα λεφτά που θα μαζέψουν να βάλουν πιο συχνά δρομολόγια. Ξέρω, είναι επιστημονική φαντασία για την ελλάδα ολά αυτά.
alxlightning Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τι κάνουμε δηλαδή? πληρώνουμε! Είμαι ενάντια στο "δεν πληρώνω". Πρέπει να σεβαστείς τους νόμους! Το πρόβλημα είναι άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι τα αφήσαμε να περάσουν όλα αυτά και πλέον δίνουμε μια περιουσία για την μεταφορά. Καλά να πάθουμε! το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να κλαψουρίζουμε από τον υπολογιστή και να μην κάνουμε το παραμικρό για να μην περνάνε αυτά. Φαντάζομαι θα με βγάλετε τπτ ΚΚΕ και τέτοια ε; επειδή όταν κάποιος αντιδράει και λέει το λογικό ΚΚΕ τον βγάζετε με την μία... μπ@ θα θέλατε! οποτε σεβομαστε νομους εαν εχουν περασει, ακομα κι αν διαφωνουμε με τους νομους, επειδη δεν αντιδρασαμε μαζικα πριν την ψηφιση τους? κατσε δηλαδη οι νομοι δεν υπαρχουν για να υπηρετουν εμας? εμεις θα υπηρετουμε τους νομους? τι ειναι, καποιου ειδους εντολες απο καποιον Θεο? συμβασεις που φτιαξαμε οι ιδιοι οι ανθρωποι
taazz Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 προφανως και οσοι σου μιλησαν ασχημα το εκαναν διοτι η δικη σου τακτικη-αν και νομιμη σε καθιστουσε ανηθικο και ταξικο εχθρο. Το νομιμο δεν ειναι παντα ηθικο. Καλά εσύ κατάπιες και το βαρίδι μαζί με το δόλωμα. Ανήθικος κάποιος που έχει διαφορετική άποψη από την δική σου; ΚΑΙ ταξικός εχθρός παρακαλώ. Ολιστικές @@ιες του τύπου αφού δεν είσαι μαζί μας είσαι με τους άλλους. Για να συνεννοούμαστε θεωρώ υπέρτατη ξεφτίλα το κράτος να καταργεί υπογεγραμμένα συμβόλαια έτσι γιατί δεν μπορεί να πληρώσει. Ο εκάστοτε συνταξιούχος δούλεψε τα χρόνια που του αναλογούσαν και πλήρωσε όλες τις απαιτούμενες εισφορές. Αν το έκανε αυτό ιδιώτης θα απαιτούσατε να σεβαστεί όλους τους όρους του συμβολαίου όταν το κάνει το κράτος όχι; ΟΚ με την ίδια αφορμή και εγώ σταματάω να πληρώνω τις δικές μου εισφορές, για πιο λόγο να μην τα πάρω στο χέρι τώρα και να περιμένω να μην μου τα δώσουν αύριο; Δεν έχω καμιά απολύτως εμπιστοσύνη στο κράτος αποδεδειγμένα δεν ξέρει τι κάνει ούτε τα τρέχοντα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα, δεν πληρώνω άλλο εκπαιδευόμενους μάγους. Όταν το κράτος καταπατά τους δικούς του νόμους με το "δεν βγαίνω ρε μανούλα μου τι να κάνω" τότε οι νόμοι σταματάνε να ισχύουν για όλους όχι μονομερώς γιατί έτσι μας συμφέρει. 1
nickarmy Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 ο ρατσισμος στο μεγαλειο του γιατί που είναι ο ρατσισμός σε αυτά που είπε οποτε σεβομαστε νομους εαν εχουν περασει, ακομα κι αν διαφωνουμε με τους νομους, επειδη δεν αντιδρασαμε μαζικα πριν την ψηφιση τους? κατσε δηλαδη οι νομοι δεν υπαρχουν για να υπηρετουν εμας? εμεις θα υπηρετουμε τους νομους? τι ειναι, καποιου ειδους εντολες απο καποιον Θεο? συμβασεις που φτιαξαμε οι ιδιοι οι ανθρωποι δεν βγάζει κανενα νόημα αυτό που λες , βεβαίως αν ο νόμος έχει περάσει τον σεβόμαστε , αν σκοτώσεις κάποιον δεν θα τον φυλακίσουν δεν θα τηρήσουν τον νόμο , ο νόμος φτιάχτηκε απο τους ανθρώπους για τους ανθρώπους αν χρειάζεται αλλαγή ναι στο να διαμαρτηρηθείς για την αλλαγή του αλλά οχι να το παίζεις <κάποιος> και καλα επειδη δεν σου αρέσει δεν πληρώνεις , αυτό σε τι βοηθάει στην αλλαγή του νόμου
Miracle Worker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 οποτε σεβομαστε νομους εαν εχουν περασει, ακομα κι αν διαφωνουμε με τους νομους, επειδη δεν αντιδρασαμε μαζικα πριν την ψηφιση τους? κατσε δηλαδη οι νομοι δεν υπαρχουν για να υπηρετουν εμας? εμεις θα υπηρετουμε τους νομους? τι ειναι, καποιου ειδους εντολες απο καποιον Θεο? συμβασεις που φτιαξαμε οι ιδιοι οι ανθρωποι Οι νόμοι είναι φτιαγμένοι για να προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο από παρεκκλίνουσες συμπεριφορές ατόμων που ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο. Αν κάποιος παραβιάζει κάποιον νόμο, πλήττει έμμεσα ή άμεσα το κοινωνικό σύνολο ή μέρος αυτού, αλλιώς ο νόμος δεν έχει νόημα ύπαρξης. 1
defacer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Και αν μπορουν να το κανουν στην Potsdamer Platz, μπορουν να το κανουν και στην Πανεπιστημιου. Δεν θελω υπαρχει, οχι δεν μπορω... Στην Potsdamer Platz πάντως δεν έχει ούτε μπάρες ούτε μπροστινές πόρτες με το ζόρι. Στα λεωφορεία μόνο, όχι σε τραμ μετρό και τρένα, κανονικά μπαίνεις από μπροστά και μπορείς να βγάλεις εισιτήριο από τον οδηγό ή αν έχεις κάρτα του τη δείχνεις περνώντας. Αλλά είναι πάρα πολύ εύκολο να μπεις χωρίς εισιτήριο: μπαίνεις από την πίσω πόρτα (δε σε ενοχλεί κανείς) περνάς μέσα κατευθείαν χωρίς να δείξεις τίποτα (δε σου λέει επ που πας, εξάλλου υπάρχει ακυρωτικό παραμέσα και μπορεί να έχεις ήδη κομμένο εισιτήριο προς ακύρωση ή έγκυρο ήδη ακυρωμένο το οποίο βέβαια δεν κάθεται να ελέγξει) Αυτό που έχει όμως είναι ελεγκτές. Τους πετυχαίνω συνήθως στο μετρό, το οποίο χρησιμοποιώ και περισσότερο. οποτε σεβομαστε νομους εαν εχουν περασει, ακομα κι αν διαφωνουμε με τους νομους, επειδη δεν αντιδρασαμε μαζικα πριν την ψηφιση τους? κατσε δηλαδη οι νομοι δεν υπαρχουν για να υπηρετουν εμας? εμεις θα υπηρετουμε τους νομους? τι ειναι, καποιου ειδους εντολες απο καποιον Θεο? συμβασεις που φτιαξαμε οι ιδιοι οι ανθρωποι Κάνε μια λίστα με τους νόμους με τους οποίους συμφωνούν όλοι να συζητήσουμε τι θα γινόταν σε μια κοινωνία όπου δε σεβόμαστε και δεν υπάρχουν μέσα επιβολής των νόμων με τους οποίους κάποιος μπορεί να μη συμφωνεί. Οι νόμοι υπάρχουν για να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, όχι τον κάθε ένα άνθρωπο ξεχωριστά. Αυτές τις μέρες έχουν ζήτημα στη Γαλλία για μια κυρία που σκότωσε τον άντρα της ο οποίος κακοποιούσε την ίδια και τα παιδιά τους χρόνια. Τον σκότωσε την επόμενη μέρα από την αυτοκτονία του γιου τους. Η κόρη του λέει χαιρόμαστε που πέθανε. Νομίζω κανένας εδώ δε θα διαφωνήσει ότι δύσκολα θα βρει κανείς "καλύτερο" λόγο να σκοτώσει από την κυρία αυτή, ότι το κοινωνικό σύνολο δεν κινδυνεύει αν κυκλοφορεί ελεύθερη, και ότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα μπορούσε να σωφρωνιστεί η ίδια. Επομένως δεν υπάρχει και κανένας πρακτικός λόγος να βρίσκεται στη φυλακή. Εγώ προσωπικά αν ήμουν benevolent dictator θα την έστελνα σπίτι της. Αλλά το θέμα δεν είναι τι θα έκανα εγώ. Το θέμα είναι πως η πράξη λέγεται φόνος (με ένα κάρο ελαφρυντικά αλλά whatever) και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί, ακόμα κι εκεί που δε μας αρέσει, γιατί διαφορετικά εκεί που αρέσει σε μας δε θα αρέσει στο γείτονα και με αυτή τη λογική πάμε σε ζούγκλα. Ένα άλλο επιχείρημα προς την ίδια κατεύθυνση είναι ότι τους νόμους τους έφτιαξαν όπως λες άνθρωποι, οι ίδιοι άνθρωποι που έφτιαξαν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δρόμους, την αστυνομία που θα με συλλάβει αν αρχίσω να σε δέρνω στη μέση του δρόμου, την πυροσβεστική που θα σε σώσει αν πάρει φωτιά το σπίτι σου, το Σύνταγμα που κατοχυρώνει τα δικαιώματά σου προς πείσμα αυτών που δε βλέπουν παραπέρα από τη σεξουαλικότητά σου, κλπ κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν (υποθετικά όλοι εμείς δηλαδή) σου λένε: take it or leave it, δεν είναι μπουφές εδώ να παίρνεις μόνο ο,τι σου αρέσει. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις