DrLo Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 ποσο χρονων εισαι? σε παρακαλω πες μας. http://www.insomnia.gr/user/50046-drlo/ ---- Τώρα που είπα την ηλικία μου εξήγησέ μου πως πάει το παιχνίδι ? Ο μεγαλύερος κερδίζει? Δηλαδή είναι η ηλικία αυτό που δείχνει αν κάποιος μπορεί να καταλάβει ένα επιχείρημα ή μια αναλογία ? Γιατι αν το "21" έχει να κάνει με την ηλικία σου και κρίνοντας από την "αγάπη" σου στο Ronaldo (μέσω της λογικής Ronaldo fanboy = πιτσιρικάς , ex-sporty αναγνώστης) μάλλον κερδίζω στο παράλογο αυτό αγώνα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 είναι απλή η απάντηση στο ερώτημά σου: ΔΕΗ πληρώνω γιατί αν δεν, θα μου κόψουν το ρεύμα, και δεν μπορώ χωρίς. Χαράτσια και φόρους πληρώνω γιατί αν δεν, δεν θα μου δίνουν ενημερότητα. ΜΜΜ δεν πληρώνω, γιατί δεν με πιάνει κανείς (όχι εγώ, εγώ δεν χρησιμοποιώ ΜΜΜ, γενικά μιλάω). Μπραβο, ερχεσαι στα λογια μου. Το τσαμπατζιλικι λοιπον και οι δικαιολογιες εκει που μας παιρνει. Βρισκουμε και τα κανουμε. Διοτι εκει που δεν μας παιρνει, ειτε ειμαστε ευχαριστημενοι, ειτε οχι κανουμε μοκο, πληρωνουμε στην ωρα μας και λεμε και ευχαριστω. Αν χρειαστει να πληρωσουμε και κανα προστιμο, το πληρωνουμε και αυτο χωρις πολλα πολλα. Όσο για τις εναλλακτικές, ψήσου εσύ να πας στην δουλειά, την σχολή ή το σχολείο σου με πατίνι, μηχανάκι, πόδια, ποδήλατο. Υπάρχει και εναλλακτική στο νερό: κουβαλάς από το ποτάμι. Και στην ΔΕΗ: βάλε γεννήτρια. Αυτο με το ποδηλατο το εκανα καθημερινα για πολλα χρονια. Που το περιεργο? Μετα, μιας και λες για δουλεια, δουλεψα και αγορασα ενα σαραβαλακι με 1000 ευρω και εκανα τη δουλεια μου. Αν δεν δουλευα και δεν ειχα τα 1000 ευρω, θα χρησιμοποιουσα ΜΜΜ και θα πληρωνα αντιτιμο βεβαιως. Αν δεν ειχα το αντιτιμο αυτο αλλα επεμενα να τα χρησιμοποιω, θα γνωριζα τα ρισκα που αναλαμβανω και δεν θα εκανα τον εξυπνο φιλοσοφο αν με τσιμπαγανε, οπως συμβαινει κατα κορον σε αυτο εδω το τοπικ. ... τα συμπερασματα δικα σας. Δεν αξιζει καν απαντηση αυτο Λιγα ποστ παραπανω, αγαπητε νεε στο φορουμ, διαμαρτυρηθηκες για τους κανονισμους του φορουμ και αν εφαρμοζονται για τις συμπεριφορες ορισμενων. Δεν βλεπω να διαφοροποιεισαι και ιδιαιτερα ομως απο τις συμπεριφορες που κρινεις. Αν δεν εχεις να απαντησεις κατι, μην ποσταρεις. Το "δεν αξιζεις απαντησεις" με διαφορα υπονοουμενα σε κανει ιδιο με αυτα που κραζεις στη προηγουμενη σελιδα.
taazz Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 μερικοι φαινονται να μην θελουν να διαβασουν τους κανονες του φορουμ περι κοσμιας συμπεριφορας. Ας ελπισουμε οτι θα σταματησουνε με καποιο τροπο. Απο κει και περα να σου απαντησω γιατι μαλλον η ειρωνικη συμπεριφορα σου δεν ειναι δικο σου λαθος μονο. Αν απαευθήνεσαι σε εμένα έχεις το ελεύθερο (για εμένα την υποχρέωση) να πατήσεις το κουμπί αναφοράς. Αν δε βαριοσουν να διαβασεις αυτα που εγραψα θα εβλεπες οτι πληρωνω ΚΑΚΩΣ τα εισιτηρια μου. 7) το τελευταιο σχολιο ειανι ακυρο γιατι δεν αποφασιζω εγω ποσο επρεπε να κοστιζει. Ειτε συμφωνω με την τιμη ειτε οχι, αλλα δε διαλεγω νεα τιμη. Προσωπικα Σε ολα τα μεσα παντα κοβω εισιτηριο και εχω καρτες κατα τη διαρκεια του χειμωνα. Μετα το περιστατικο με τον συγκεκριμενο ελεγκτη τρολευ , στα τρολευ δεν ξανακοβω εισιτηριο ποτε, μεχρι να μαθω οτι απολυθηκε. Το ΓΙΑΤΙ εγω ομως κοβω εισιτηριο ειναι μια αλλη, μεγαλη κουβεντα και δεν προκειται να την κανω εδω Ακομα, ο ελεγκτης δεν κανει δουλεια, απλα φοραει κουκουλα. Το να παροτρυνεις κι αλλους να ανοιξουν τα ματια τους ειναι αλληλεγγυη. το να προσπαθεις να πεισεις καποιον να ΜΗΝ Το κανει αυτο, ειναι φασισμος. φασισμός είναι η επιβολή της άποψης σου με το έτσι θέλω όχι η συζήτηση υποστηρίζοντας μια άποψη. Οταν με πιασουν, δεν θα κανω καμια φασαρια γιατι απλα δεν εχουν δικαιωμα να ζητησουν χρηματα γιατι δεν υπαρχει τροπος να με αναγκασουν να πληρωσω χωρις να υποπεσουν και οι ιδιοι σε αδικημα οπως παρακρατηση κτλ. ενώ αυτό δεν είναι φασισμός. όπως είπα δεν με ενοχλεί καθόλου πληρώσεις δεν πληρώσεις εισιτήριο σημερίζομαι κάποιες από τις ανησυχίες σου (βλέπε κάφρους) δεν συμφωνώ με τον τρόπο που γενικεύεις καταστάσεις. Και διαφωνώ καθέτος με το να φορτώνεις τις δικές σου ευθήνες στον οποιοδήποτε συμπολίτης σου που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του. Αυτά. περιμένω την αναφορά, θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία πρώτη φορά θα με αναφέρουν.
leftermann Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μπραβο, ερχεσαι στα λογια μου. Το τσαμπατζιλικι λοιπον και οι δικαιολογιες εκει που μας παιρνει. Βρισκουμε και τα κανουμε. Διοτι εκει που δεν μας παιρνει, ειτε ειμαστε ευχαριστημενοι, ειτε οχι κανουμε μοκο, πληρωνουμε στην ωρα μας και λεμε και ευχαριστω. Αν χρειαστει να πληρωσουμε και κανα προστιμο, το πληρωνουμε και αυτο χωρις πολλα πολλα. Σαφώς, που το περίεργο; Αν σου ζουλάει την μύτη ένας τσιλιμπίθρας, θα τον μπουνιάσεις. Αν σου την ζουλάει ένας φουσκωτός, θα κάνεις μόκο. Αν κάποια στιγμή φουσκώσεις κι εσύ, θα τον δείρεις κι αυτόν. Ευχαριστώ πάντως δεν νομίζω να πεις σε κανέναν ε, καντήλια θα κατεβάσεις. Κοξνώς, αν μπορούσα να μην πληρώσω χαράτσια, δεν θα πλήρωνα. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν όλα αυτά. Αυτο με το ποδηλατο το εκανα καθημερινα για πολλα χρονια. Που το περιεργο? Μετα, μιας και λες για δουλεια, δουλεψα και αγορασα ενα σαραβαλακι με 1000 ευρω και εκανα τη δουλεια μου. Αν δεν δουλευα και δεν ειχα τα 1000 ευρω, θα χρησιμοποιουσα ΜΜΜ και θα πληρωνα αντιτιμο βεβαιως. πουθενά δεν είναι το περίεργο, καλά έκανες. Προσωπικά δεν ψήνομαι καθόλου να πληρώνω 300 χαράτσια για να συντηρώ ΜΜΜ και να πηγαίνω στην δουλειά μου με ποδήλατο. Είναι και ανηφόρα, δεν είμαι και της άθλησης να πω την αλήθεια. Τέλος πάντων, προσωπικά με συμφέρει να πληρώνουν όλοι εισιτήριο, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Σαφώς, που το περίεργο; Αν σου ζουλάει την μύτη ένας τσιλιμπίθρας, θα τον μπουνιάσεις. Αν σου την ζουλάει ένας φουσκωτός, θα κάνεις μόκο. Αν κάποια στιγμή φουσκώσεις κι εσύ, θα τον δείρεις κι αυτόν. Ευχαριστώ πάντως δεν νομίζω να πεις σε κανέναν ε, καντήλια θα κατεβάσεις. Κοξνώς, αν μπορούσα να μην πληρώσω χαράτσια, δεν θα πλήρωνα. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν όλα αυτά. Ειπα τι σημαινουν στο ποστ που κανεις quote. Τσαμπατζιλικι εκει που μας παιρνει. Ευθυνες για το τσαμπατζιλικι ομως, ορισμενοι, δεν βλεπω να εχουν διαθεση να αναλαβουν. Πχ αν σπασεις τα μουτρα σαν φουσκωτος, σε εναν βλακα, υπαρχει η περιπτωση να σε τσακωσει η αστυνομια η να στειλει ο βλακας 10 φουσκωτους να σε κανονισουν. Να στο πω ακομα πιο απλα. Στο χαρατσι η στη ΔΕΗ η καταστολη για τους τσαμπατσηδες ειναι τοσο επαρκης ωστε να μην σκεφτεται ο αλλος να παρανομησει, ουτε να σκεφτεται αν εχει η δεν εχει λεφτα. Θα κοψει το λαιμο του να εχει ρευμα στο σπιτι. Αν δεν θελει να πληρωσει επειδη "η ΔΕΗ ετσι, η ΔΕΗ γιουβετσι", μενει χωρις ρευμα και ολα καλα. Στα ΜΜΜ επειδη οι ελεγχοι δεν ειναι τοσο εντατικοι ωστε να βγαλουν απτο μυαλο του τσαμπατζη οτι υπαρχει αυτο το option, εχουμε αυτο το φαινομενο. Αρα, δεν ειναι κακη ιδεα να εργοδοτηθει λιγος κοσμακης παραπανω για να εντατικοποιηθουν οι ελεγχοι για τσαμπατζηδες και να μπουν τα ΜΜΜ στην κατηγορια ΔΕΗ: Πληρωνεις, εχεις υπηρεσιες. Δεν πληρωνεις, δεν εχεις προσβαση στις υπηρεσιες. Αλλα ΚΑΙ να μην πληρωνεις ΚΑΙ να χρησιμοποιεις τις υπηρεσιες ΚΑΙ να εχεις παραπονο απο αυτες, ε παραπαει. Αυτο που βλεπω εδω απο αρκετους, οχι εσενα. Και μεταξυ μας επειδη ολο ιστοριες για ανεργους που δεν εχουν λεφτα για εισητηριο διαβαζω, ολοι αυτοι που βρισκουν για ρευμα/ιντερνετ/pc κλπ? Τα 2-10-20-50 ευρω το μηνα για ΜΜΜ τους λειπουν?
Ntinaras Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Σε ποιά πόλη έχει χρησιμοποιήσει το μετρό με 5 ευρώ κα το χάρηκες? στο βελγιο ειχα πληρωσει για τρενο 14 ευρω (εντος πολης)
DrLo Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Οπως δεν αλλαζει και το γεγονος οτι εισαι αναισθητος μπροστα στη θεα μιας μητερας που δεν μπορει να ανεβασει το καροτσακι με το μωρο στο λεωφορειο. Μιλαμε δινεις ρεστα σημερα. Μπραβο παληκαρι μου, τετοια μυαλα θελουμε στην ελλαδα Κάνεις συνεχώς άλματα του τύπου "δεν εξηγείται αλλιώς". Είπα εγώ ότι είμαι αναίσθητος ? Απλά όσες φορές είμουν σε λεωφορείο και μητέρα προσπαθούσε να βάλει καροστσάκι έιτε το ανέβασε με ευκολία είτε την βοηθήσαν οι μέσα. Αν είμουν οδηγός και δε βοηθούσε κανένας άλλος θα βοηθούσα εγώ αλλά μπάρα δε θα κατέβαζα γιατί απλούστατα δεν είναι για αυτή τη δουλειά. είναι πολύ απλούστερο να ανέβει με λίγη βοήθεια όπως ανεβαίνουν χιλιάδες καροτσάκια κάθε μέρα.
leftermann Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Στα ΜΜΜ επειδη οι ελεγχοι δεν ειναι τοσο εντατικοι ωστε να βγαλουν απτο μυαλο του τσαμπατζη οτι υπαρχει αυτο το option, εχουμε αυτο το φαινομενο. Αρα, δεν ειναι κακη ιδεα να εργοδοτηθει λιγος κοσμακης παραπανω για να εντατικοποιηθουν οι ελεγχοι για τσαμπατζηδες και να μπουν τα ΜΜΜ στην κατηγορια ΔΕΗ: Πληρωνεις, εχεις υπηρεσιες. Δεν πληρωνεις, δεν εχεις προσβαση στις υπηρεσιες. προσωπικά, το βρίσκω πολύ καλή ιδέα. Και είναι και εύκολα υλοποιήσιμη. Για πες όμως: δεν σου φαίνεται περίεργο να μην το έχει σκεφτεί κανένας από τους υπεύθυνους των ΜΜΜ; Μ; Δεν ξέρω για τα των Αθηνών, για της Σαλλλονίκης όμως ξέρω πολύ καλά γιατί δεν γίνεται. Και γι αυτό και μόνο αξίζει για μένα το τζαμπατζιλίκι.
DrLo Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 στο βελγιο ειχα πληρωσει για τρενο 14 ευρω (εντος πολης) το χάρηκες ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 στα μαθηματικα ποσο ειχες? στην καλυτερη περιπτωση με τη χρηση καρτας θες 45 ευρω το μηνα και οχι 20 Εσυ, που λουφαξες και δεν απαντας σε τιποτα πλεον περαν του να ειρωνευεσαι επιλεκτικα απομονονωντας φρασεις, θα μπορουσες να φανταστεις οτι καποιος δεν χρειαζεται παραπανω απο 20 ευρω το μηνα για τα ΜΜΜ. Καποιος αλλος μπορει να θελει 50 και καποιος αλλος 3 ευρω. Δεν ειναι ολοι το ιδιο, δεν εχουν ολοι ιδιες αναγκες. Τι διαολο, αποτι βλεπω απο ευφυια δεν νιωθεις οτι τα πας ασχημα, αυτο το πραγμα δεν μπορεσες να το σκεφτεις δηλαδη? προσωπικά, το βρίσκω πολύ καλή ιδέα. Και είναι και εύκολα υλοποιήσιμη. Για πες όμως: δεν σου φαίνεται περίεργο να μην το έχει σκεφτεί κανένας από τους υπεύθυνους των ΜΜΜ; Μ; Δεν ξέρω για τα των Αθηνών, για της Σαλλλονίκης όμως ξέρω πολύ καλά γιατί δεν γίνεται. Και γι αυτό και μόνο αξίζει για μένα το τζαμπατζιλίκι. Πραγματικα, δεν γνωριζω τον λογο, αλλα αν πρεπει αν τον φανταστω το μυαλο μου σε διαφορα μικροπολιτικα και ατομικα συμφεροντα θα παει. Εν πασει περιπτωση εγω απλως δικαιολογω τη γνωμη μου, για το "γιατι πρεπει να αυξηθουν/εντατικοποιηθουν οι ελεγχοι στα ΜΜΜ". Για να μην πω οτι παραλληλα πρεπει να τσουξουν και τα προστιμα παραπανω. Οπως ειπα, σκεφτειτε οτι ΜΜΜ χωρις τσαμπατσηδες θα ηταν ενα επιπεδο πανω για ολους εμας που τα χρησιμοποιουμε και τα εχουμε αναγκη.
DrLo Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 στη βουλη εχεις σκεφτει να μπεις? εχεις μελλον μπα, βγαίνει λίγη η εργατο-ώρα. στη βουλη εχεις σκεφτει να μπεις? εχεις μελλον δηλαδή αν σε ερχόταν ένας οδηγός να σε βοηθήσει να ανεβάσεις το καροτσάκι αντι να κατεβάσει τη μπάρα όπως περιμένεις/απαιτείς ... το 1ο πράγμα που θα σκεφτόσουν είναι να τον ρωτήσεις αν θέλει να γίνει βουλευτής ?
Doug21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 δηλαδή αν σε ερχόταν ένας οδηγός να σε βοηθήσει να ανεβάσεις το καροτσάκι αντι να κατεβάσει τη μπάρα όπως περιμένεις/απαιτείς ... το 1ο πράγμα που θα σκεφτόσουν είναι να τον ρωτήσεις αν θέλει να γίνει βουλευτής ? ρε φιλαρακο μου, τι μου λες τωρα? το να κατεβασει την μπαρα θελει ενα κουμπι. Δεν μιλαμε καν για το ενδεχομενο να ερθει να βοηθησει. το εχεις δει ποτε εσυ αυτο? ζω και χρησιμοποιω στην Ελλαδα τα μμμ εδω και 12 χρονια και δεν το εχω δει ΠΟΤΕ. εζησα στις ΗΠΑ 1 χρονο και το ειδα πανω απο 20 φορες
Ntinaras Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 το χάρηκες ? ακομα τα κλαιω. βεβαια ο βελγος που δουλευει εκει μπορει να παιρνει 1500-2500 το μηνα και τα 14 να ειναι φυσιολογικα. αλλα για τα δικα μου δεδομενα ειναι υπερβολικα. αμα θελουν τα μμμ να εχουν οτι τιμες θελουν και οτι εξυπηρετηση γουσταρουν να γινουν ιδιωτικα και να μην απαιτουν να πληρωνω φορους ωστε να συντηρουνται. αυτο το πραγμα μονο στην ελλαδα γινεται,πληρωνει το κρατος για να συντηρει το κοστος των μμμ (και οχι μονο μμμ),πληρωνει ξανα ο πολιτης για να τα χρησιμοποιησει,και φυσικα ο ιδιωτης που τα εκμεταλλευεται βγαζει μονιμα κερδος. μαντεψτε ποιος ειναι ο μαλακας της υποθεσης.
kostas_dr Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Είχαμε προσπαθήσει να τα ιδιωτικοποιήσουμε πριν απο χρόνια και είδαμε τι κατάληξη είχε αυτή η ιστορία. Ξεβρακώματα κλπ και στο τέλος ξανα-κρατικοποιήθηκαν! Τώρα που έχουν αγριέψει τα πράγματα, θα έχουμε χειρότερα!
leftermann Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 έχουμε ιδιωτική εδώ πάνω. Σαφώς καλύτερα από Αθήνα, αλλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις