washcloud Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 ΟΚ αν κολάς στη χ΄ρηση του όρου δε κλέβεις. Όπως δε κλέβεις όταν ... - παραπλανάς κάποιον σε μια συναλλαγή - όταν στήνεις μια εταιρεία δίνοντας περιορισμένες πληροφορίες επενδύει ο άλλος και τον κρεμάς - ο Λαυρεντιάδης πχ με την τυπική έννοια του όρου δεν έκλεψε κάποιον - δε μπήκε σπίτι σου να σου πάρει κάτι απλά δάνεισε τις καταθέσεις σου στον εαυτό του - Αν λαθρεπιβιβαστείς σε ένα πλοιό δε "κλεβεις" κατι απλά λαθρεπιβάζεσαι - Αν μάθω τους κωδικούς του inet σου και αρχίσω να τους χρησιμοποιώ και εγώ δε σου έχω κλέψει κάτι γαμώ το σταυρίδι μου ... σοβαρευτείτε... πείτε ... δε γουστάρω να πληρώνω και επειδή δε μπορούν οι άχρηστοι να μου κάνουν κάτι το χαίρομαι και το κάνω και παντιέρα ... τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα Αν εσύ θες να το βαφτίσεις και "επανάσταση" και "προσφορά" πρόβλημά σου Για μένα είναι "κλοπή", "απάτη", "κουτοπονηριά", "οικονομικό έγκλημα", "μαλακία" , "απάτη" ή ότι θέλω να το πω εγώ ... αφού ο καθένας μπορεί να κάνει το άσπρο-μαύρο εδώ μέσα ... Συμπέρασμα ... όταν δεν "κλέβεις" κάτι υλικό δεν υπάρχει λόγο να το πληρώνεις. άρα δε χρειάζεται να πληρώνεις καμία υπηρεσία, τέλος κλπ ...το βιολί, βιολάκι. Φυσικά. Αλλά άντε επειδή έχω κέφι, ας δοκιμάσω compact mode : οι πιτσιρικάδες ήταν παράνομοι. Οι πιτσιρικάδες παρέβησαν κανονισμό ο οποίος μάλιστα ορίζει συγκεκριμένες οικονομικές επιπτώσεις. Κανείς (κι εννοώ 1ο ενικό) δεν είπε "μπράβο παιδιά, καλά κάνετε". Όταν δεν αποδίδεις ΦΠΑ που παίρνεις από τον πολίτη, κλέβεις. Όταν βουτήξεις μία ρόδα λεωφορείου, κλέβεις. Όταν σκάσεις μια ρόδα λεωφορείου, δεν κλέβεις, αλλά ζημιώνεις. Όταν παραπλανάς κάποιον σε μία συναλλαγή που του κοστίζει οικονομικά λέγεσαι απατεώνας. Όταν φωνάξεις ένα ταξί και σε περιμένει αλλά ποτέ δεν εμφανίζεσαι επιβαρύνεις γιατί τον δέσμευσες. Όταν ο Λαυρεντιάδης δανείζει τις καταθέσεις σου στον εαυτό του και τις χρησιμοποιεί όπως γουλάρει κι εσύ δεν τις ξαναβλέπεις, κλέβει και τυπικά, και θεωρητικά και πρακτικά και απ' όλα. Όταν όλοι οι πιτσιρικάδες του κόσμου αποφασίσουν να μην μπαίνουν στα λεωφορεία κι εσύ έχεις χασούρα, δεν πας σπίτι τους να την ζητήσεις απ' τους γονείς τους. Όταν περνάς από διόδια χωρίς να πληρώσεις, δεν κλέβεις, παρανομείς, όπως κι όταν κάθεσαι σπίτι σου και δεν πας πουθενά και πέφτει η εταιρία έξω, μέχρι να 'ρθει η πουτάνα εκείνη μέρα όπως σ' ένα Ιζνογκούντ που θα σου χτυπάνε την πόρτα "για τα διόδια". Το λεωφορείο ούτως ή άλλως θα την κάνει την κίνησή του, θα κάψει τη μπεντζίνα του, θα φάει τα λάστιχά του, θα γαμήσει το κιβώριό του, θα ψοφήσει τη μηχανή του. Το λεωφορείο δεν κινείται μόνο προς εξυπηρέτηση των πιτσιρικάδων. Γι' αυτό και τους εν λόγω πιτσιρικάδες, δεν τους λες κλέφτες. Είναι βλέπεις διαφορετικό πράγμα. Όπως και δεν τους κλείνεις τις πόρτες ενώ είναι παράνομο, ενώ σε νταγλαράδες ούτε που τους ζητάς εισιτήριο. Όπως και δεν προκαλείς σαν εταιρία μη αποζημιώνοντας τους κατόχους μηνιαίων καρτών για καθυστερήσεις, απεργίες, αλλαγές/καταργήσεις διαδρομών (εκεί είσαι κλέφτης, γιατί έχεις εισπράξει προκαταβολικά χρήματα για υπηρεσίες που δνε θα προσφέρεις και που θα ξαναπληρώσει -και μάλιστα πολλαπλάσια- ο άλλος για να πάει με άλλο μέσο στον προορισμό του), χαλασμένα πάνω στο δρομολόγιο λεωφορεία, διαλυμένα αμορτισέρ και παρέχοντας εισιτήρια μιας διαδρομής στην εξωφρενική τιμή του 1.20€ ξέροντας ότι τα θύματα που τα αγοράζουν ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το μέσο και που στην πράξη το χρησιμοποιούν καθημερινά και θα το κάνουν πάντα. Μιας δηλαδή και θες εναγωνίως να θέσεις θέμα ηθικής τάξεως και υποχρεώσεων (χρησιμοποιώντας βέβαια απαράδεκτους όρους, δεν νομιμοποιείσαι (φορουμικά ή μη) να ονομάσεις την παρανομία της λαθρεπιβίβασης "κλοπή", "έγκλημα" ή ό,τι γουστάρεις ο ίδιος να τη βαφτίσεις, κάνοντας το άσπρο μαύρο, επειδή αρέσκεσαι στο να του δώσεις συγκεκριμένη διάσταση τραβώντας το μάλιστα στο βολικό άκρο του "άρα δε χρειάζεται να πληρώνεις καμμιά υπηρεσία κλπ", περιορισζόμενος στην άσκηση κριτικής του ενός άκρου, ακριβώς όπως ο γέρος της περιγραφής του αρχικού ποστ, που είχε το θράσος να σχολιάσει για την αναξιοκρατία της νέας γενιάς, αλλά είναι από αυτούς που λοβοτομωμενοειδώς θα πάει την επόμενη φορά και θα ψηφίσει και θα βγάλει και πάλι αυτούς που μας κάνουν τις ζωές μαρτύριο προς ίδιον όφελος, χωρίς κανείς να του ζητήσει μετά την ψήφο του τα ρέστα σε στυλ "έλα 'δω ρε κλεφτρόγερε, οι από πάνω δεν πρόκειται να δικαστούν έτσι όπως τα έχουν οργανώσει - κάποιος όμως πρέπει να πληρώσει για την κλοπή που έχουν κάνει στην τσέπη και τη ζωή μου". Αναρωτιέμαι, κάνεις ανάλογες κινήσεις (διαμαρτυρίες, καταγγελίες, άρθρα, κινητοποιήσεις, πολιτικές πρωτοβουλίες κλπ) σχετικές με την καταπολέμηση των αυθαιρεσιών του άλλου άκρου ποτέ, ή μένεις απλά στο βολικό από την αίσθηση του "εγώ μαλάκας είμαι που πληρώνω τις υποχρεώσεις μου;" ορμώμενο "λαθρεπιβάτης=κλέφτης"...;
paylidis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 paylidis δεν διάβασες πέρα από το πρώτο ποστ ε. Σε φάση, βλέπεις αφίσα σεμιναρίου, μπαίνεις μέσα 2 ώρες μετά τη συζήτηση και λες την άποψή σου για τον τίτλο της αφίσας. Μαγκα μου διαβασα 2-3 σελιδες στην αρχή και άλλες τόσες στο τέλος και εκφράζω την άποψη μου. 25 όχι... σορρυ δεν τις διαβαζω... Επιστημονας εισαι (νομίζω), ξέρεις ότι το abstract, το introduction και το conclusion περιέχουν πάνω απο τα 3/4 της απαιτούμενης πληροφορίας απο ένα άρθρο...
viper2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μαγκα μου διαβασα 2-3 σελιδες στην αρχή και άλλες τόσες στο τέλος και εκφράζω την άποψη μου. 25 όχι... σορρυ δεν τις διαβαζω... Επιστημονας εισαι (νομίζω), ξέρεις ότι το abstract, το introduction και το conclusion περιέχουν πάνω απο τα 3/4 της απαιτούμενης πληροφορίας απο ένα άρθρο... τωρα θα βαλουμε και βιβλιογραφια στα φορουμς...
Lucifer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μαγκα μου διαβασα 2-3 σελιδες στην αρχή και άλλες τόσες στο τέλος και εκφράζω την άποψη μου. 25 όχι... σορρυ δεν τις διαβαζω... Επιστημονας εισαι (νομίζω), ξέρεις ότι το abstract, το introduction και το conclusion περιέχουν πάνω απο τα 3/4 της απαιτούμενης πληροφορίας απο ένα άρθρο... ==> Discussion <== Εκεί που τα fora συναντούν το academia.
gnsX Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 minor διορθώσεις και θα γίνει accept για δημοσίευση,ο 2ος κριτής το έκανε ήδη paylidis σορρυ αλλά τα posts δεν έχουν συνοχή για να πεις αυτό που λες,δεν τα έγραψε ένας και είναι διάλογος όχι εργασία και πληροφορία τες πα,συμφωνώ και θα προτείνω να εφαρμοστεί η πρόταση γνωστού κόμματος για οπλοχρησία ΚΑΙ στα λεωφορεία,έχεις εισητήριο;ΟΚ! Δεν έχεις;Τότε έχω το δικαίωμα να σε πυροβολήσω
stekont Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Τι θα πει δειγματοληπτικη δουλειά?? Πχ για τη δουλεια του ελεγκτη, χρειαζεται να παιρνεις καποιο δειγμα για καποια στατιστικη ερευνα ξερω γω? Εχω ακουσει οτι παιρνουν δειγματα τριχων απο αυτους που δεν κοβουν εισητηριο αλλά δεν το εχω διασταυρωσει.... χιουμορ β γυμνασιου... οταν 2 ελεγκτες βγαινουν για 4 ωρες να ελεγξουν τις γραμμες του οασθ, τις ελεγχουν ΟΛΕΣ??? αλλά σόρρρυ ο δειγματοληπτικός έλεγχος μαθαίνεται μετά την β γυμνασίου... Επισης γιατι να υποθεσουμε ως αληθες τον ΟΡΙΣΜΟ που μας δινεις(ΕΣΥ) οτι δηλαδη οσες φορες κανει την δουλεια του καλα εναν ελεγκτης αλλες τοσες λαδωνεται ή δεν την κανει καλα? Μπορει να σε διευκολυνει ως προς το επιχειρημα που θες να περασεις η παραπανω υποθεση που εκανες, αλλά αυτο δεν την κανει και σωστη. Λες: "Ξεσπασμα στον θεσμο του ελεγκτη ειναι απολυτως δικαιολογημενο.". Απο που και ως που????????? Γιατι? Επειδη ο θεσμος αυτος δεν μας βολευει ωστε να κανουμε τις παρανομιες μας?? Εστω και μικροπαρανομιες αν το θελεις(και για να γλιτωσω απο την ηλιθια απαντηση σιγα τις παρανομιες που δεν θα κοψω ενα εισητηριο εδω οι αλλοι κλεβουν εκατομυρια). γιατί υπάρχουν περιστατικά λαδώματος.. και γενικά περιστατικά που ελεγκτες αποκομούν κέρδη πατώντας στην ιδιοτητα τους...είναι συγκριτικά μικρότερος ο αριθμός αλλά υπαρκτός.. Ohhhhhh wait a minute. Τι ειναι το να μην κοψεις εισητηριο? Διαμαρτυρια? Και ο λογος της διαμαρτυριας? Αν ειναι να μην πληρωνω την ΔΕΗ, να μην πληρωνω τον ΟΤΕ να μην πληρωνω τιποτα δημοσιο για διαμαρτυρια ως προς το (πραγματι) αχρηστο κρατος, ως προς τους βουλευτες/υπουργους/πολιτικους που μας κλεβουνε τοσα χρονια, ως προς 10000002 άλλα στραβα πραγματα που συμβαινουν. Τι σοι λογικη ειναι αυτη? Λόγος διαμαρτυρίας?? μάλλον έχεις καιρό να ανέβεις σε λεωφορείο ε?? Υ.Γ.Χαίρομαι που μου απαντησες σε ότι σε βόλευε απλά για να αποκτήσεις υπόσταση σε αυτό το ποστ...(βλέπε με αναγκασε φίλε...είναι το μη χείρον,βέλτιστον,μέσον... κανεις δεν παιρνει λεωφορειο επειδη του αρεσει εκτός από γεροντάκια που βολτάρουν 9 η ώρα το πρωι για να φάνε το χρόνο τους...όλοι οι άλλοι που δεν εχουν ΙΧ ή 15ευρώ για ταξι κτλ, συμφωνα με σένα πρεπει να μετακινούνται σε άλλες συνοικίες παρέα με τον Χάρι Πότερ και το ραβδί του??) Εχω αρχισει και πιστευω οτι αλλος ειναι ο λογος. Με αυτο που γινεται σε υπερθετικο βαθμο το τελευταιο 6μηνο στην Θεσσαλονικη(τουλαχιστον), με ενα μεγαλο μερος κεντρικων πεζοδρομιων αλλά και ολοκληρης της παραλιας να εχει κατακλυστει απο στρωμενα σεντονια με παπουτσια και 100002 άλλα μπιχλιμπιδια απο μαυρους κυριως, και κανείς να μην κανει τιποτα, παροτι το ολο θεαμα υποβαθμιζει περιπου 70000000000 φορες την πολη της Θεσσαλονικης, πρεπει να πω οτι υποθετω οτι κατι υποπτο σεξουαλικου περιεχομενου πρεπει να γινεται με τους υθινοντες για αυτη την τραγωδια με τους μαυρους.... Δεν εξηγειται αλλιως η πληρης αδιαφορα. Παροτι η κατασταση εχει βελτιωθει τον τελευταιο καιρο σε εναν βαθμο καλουτσικο. ΤΕΛΕΙΩΣ λαθος. Οι εποχες αλλαζουν, το ειπες και μονος σου παρακατω.... Οι δουλειες του τοτε δεν απαιτουσαν να κατεβεις στην πολη. Επισης πριν 100 χρονια δεν υπηρχαν ουτε τα αντιβιωτικα και οι ανθρωποι ξεκληριζονταν απο πανδημιες και επιδημιες, και τρεμανε μην τυχον κολλησουν την ταδε βακτηριακη μολυνση. Δεν σημαινει οτι επειδη δεν υπηρχαν αντιβιωτικα τοτε δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης τωρα. Επισης τα ΜΜΜ ειναι ειδος πρωτης αναγκης. Πχ χωρις ΜΜΜ πως θα πηγαινε ο φοιτητης στο πανεπιστημιο το πρωι? Το μεσημερι? Το βραδυ? Θα επρεπε να εχει ο καθενας απο ενα αυτοκινητο? Επισης πως θα πηγαιναν χιλιαδες ανθρωποι που δεν εχουν αυτοκινητο ή που δεν θελουν να ξοδεψουν 40 λεπτα να βρουνε παρκινγκ, στις δουλειες τους το πρωι?? Τα ΜΜΜ ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Ειναι ειδος πρωτης αναγκης με τον ορισμο οτι εαν δεν τα ειχαμε, τωρα το 2012 και οχι το 312 π.Χ, χιλιαδες πολιτες θα ειχαν ΤΕΡΑΣΤΙΟ και βασικα ΑΛΥΤΟ προβλημα ως προς το πως να πανε στην δουλεια τους το πρωι ή στο πανεπιστημιο κλπ, κλπ. Ε ωραια αυτο λεμε. Ειδος αναγκης για τωρα. Δεν μιλαμε για το 1350 .
leftermann Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, ο έλεγχος δεν είναι καθόλου δειγματοληπτικός πάντως.
Dimitrios_1989 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Οκ διάβασα πολλά και δεν έβγαλα κάποιο νόημα τελικά. Ευχαριστώ κάποια παιδιά που με καταλάβανε έστω και λίγο και νισάφι πια με τους κομπλεξικούς που κυκλοφορούν εδώ μέσα και ποστάρουν υποθέσεις. Φίλε dhmhtrh79 και λοιποί αδαείς αν είχα έστω και 1,40 θα πλήρωνα το εισιτήριο και ΝΑΙ αναγκάζομαι να μπαίνω ακόμα και σήμερα γιατί ψάχνω δουλειά πώς να το κάνουμε τώρα; Τί να κάνω που εσύ έχεις λεφτά να είσαι "υπεύθυνος" πολίτης και εγώ που κοντεύω να μείνω στον δρόμο μαζί με το λαπτοπ δεν είμαι ένας από το είδος σου; Τώρα το πώς έχεις βγάλει τα συμπεράσματα το ότι εγώ τα ξύνω και πάω και για ποτό και έχω και ακριβά ρούχα δε ξέρω αλλά μάλλον επιβεβαιώνεις αυτό που είπα πριν περί κομπλεξισμού! Τί να λέω βέβαια ό,τι και να πεις σε αυτή την χώρα είτε έξω είτε σε φόρουμ εναντίον σου στρέφεται ούτως ή άλλως ( γιατί εγώ και καλά κλέβω σήμα είπαμε χαχαχα) Εξάλλου με τόσα τραγικά ποστ που διάβασα δεν έχω την διάθεση να το αναλύσω το θεματάκι. Και είναι και πολλά αυτά που στράφηκαν στο ποστ μου άρα το αφήνω εδώ. Κάτι σχετικό περί ανθρώπινης βλακείας στο παρακάτω quote. Είχε δίκιο ο Άινσταιν σε αυτό που είπε ευτυχώς που το απέδειξες φίλε (facepalm) Και αυριο, θα ειμαι δίπλα στον βολεμένο γέρο και 50άρα γρια που σε κατακρίνουν που εισαι τσαμπατζής και εσενα και τον άνεργο και θα βγάλω και εγω να δειξω στον ελεγκτή μαζι με το εισητηριο και τη δική μου καρτα ανεργίας για να μη νιώθει μοναξιά ο ετερος ανεργος Δημητρης που ωστόσο δεν κοβει εισητηριο εις βαρος μου και εις βάρος των υπολοιπων "βολεμένων" που το τελευταίο ρουχο το αγοράσαμε οταν πριν την προηγούμενη εκλειψη...
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, ο έλεγχος δεν είναι καθόλου δειγματοληπτικός πάντως. Φυσικά και είναι. Οι ελεγκτές δεν μπαίνουν σε όλα τα αστικά όλων των γραμμών σε έναν έλεγχο.
paylidis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Κάτι σχετικό περί ανθρώπινης βλακείας στο παρακάτω quote. Είχε δίκιο ο Άινσταιν σε αυτό που είπε ευτυχώς που το απέδειξες φίλε (facepalm) απαιτώ να το πάρεις πίσω. Δε φτάνει που εισαι ΚΛΕΦΤΗΣ, εισαι και προκλητικός...
pournaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Οκ διάβασα πολλά και δεν έβγαλα κάποιο νόημα τελικά. Ευχαριστώ κάποια παιδιά που με καταλάβανε έστω και λίγο και νισάφι πια με τους κομπλεξικούς που κυκλοφορούν εδώ μέσα και ποστάρουν υποθέσεις. Φίλε dhmhtrh79 και λοιποί αδαείς αν είχα έστω και 1,40 θα πλήρωνα το εισιτήριο και ΝΑΙ αναγκάζομαι να μπαίνω ακόμα και σήμερα γιατί ψάχνω δουλειά πώς να το κάνουμε τώρα; Τί να κάνω που εσύ έχεις λεφτά να είσαι "υπεύθυνος" πολίτης και εγώ που κοντεύω να μείνω στον δρόμο μαζί με το λαπτοπ δεν είμαι ένας από το είδος σου; Τώρα το πώς έχεις βγάλει τα συμπεράσματα το ότι εγώ τα ξύνω και πάω και για ποτό και έχω και ακριβά ρούχα δε ξέρω αλλά μάλλον επιβεβαιώνεις αυτό που είπα πριν περί κομπλεξισμού! Τί να λέω βέβαια ό,τι και να πεις σε αυτή την χώρα είτε έξω είτε σε φόρουμ εναντίον σου στρέφεται ούτως ή άλλως ( γιατί εγώ και καλά κλέβω σήμα είπαμε χαχαχα) Εξάλλου με τόσα τραγικά ποστ που διάβασα δεν έχω την διάθεση να το αναλύσω το θεματάκι. Και είναι και πολλά αυτά που στράφηκαν στο ποστ μου άρα το αφήνω εδώ. Κάτι σχετικό περί ανθρώπινης βλακείας στο παρακάτω quote. Είχε δίκιο ο Άινσταιν σε αυτό που είπε ευτυχώς που το απέδειξες φίλε (facepalm) Να το κανουμε διαφορετικα, και να πας με τα ποδια; Γιατι δεν παιρνεις ενα ταξακι, αφου ουτε δεκαευρο εχεις;
Ntinaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 απαιτώ να το πάρεις πίσω. Δε φτάνει που εισαι ΚΛΕΦΤΗΣ, εισαι και προκλητικός... σβησε πρωτα τα πειρατικα windows Που εχεις και μετα τα ξαναλεμε.
le Gaulois57 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 σβησε πρωτα τα πειρατικα windows Που εχεις και μετα τα ξαναλεμε. ...άσχετο,που λένε.... Πού το γράφει ότι έχει πειρατικά windows;
Ntinaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 ...άσχετο,που λένε.... Πού το γράφει ότι έχει πειρατικά windows; περιμενες να το διαφημιζει κιολας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις