Ntinaras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Το ξερω, αυτο ισχυει, αλλά καποτε πρεπει να γινει κατι και για αυτο. Και οι αριστεριζουσοι ή να πανε να πνιγουν ωστε να μην τους ακουω ή να μου βρουνε μια λυση ωστε ολοι οι παρανομοι ή μη παρανομοι ξενοι, που παρανομουν, να σταματησουν να παρανομουν. Και αν η λυση ειναι να κοψουμε κατι απο τα εσοδα μας ωστε να βοηθησουμε τους ξενους, τοτε και παλι να πανε να πνιγουν. Παροτι μισω την δεξια και τους δεξιους οπως ο διαολος το λιβανι ξερω γω, αλλά σε αυτο το θεμα συμβαδιζω σε καποιο βαθμο με αυτους. Αν παω στην Γερμανια και προσπαθησω να βρω νομιμη δουλεια και δεν βρω, τοτε θα προσπαθησω να παρανομησω. Αν ομως με πιασουν και με απελασουν πχ, θα πω οτι εκαναν καλα. Οποτε η λυση ειναι μια, αλλά 1ον ποιος θα τολμησιε να αψηφισει το πολιτικο κοστος που πιθανως θα εχει μια τετοια κινηση και 2ον ποιος θα τολμησει να σταματησει το ξυσιμο και την ξαπλα και να παρει πρωτοβουλια? Κανείς προφανως..... αρα εμμεσα συμφωνεις με αυτους που δε πληρωνουν τα εισιτηρια γιατι πονταρουν στο να μη τους πιασει ελενγκτης?
rabesatratana Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 αρα εμμεσα συμφωνεις με αυτους που δε πληρωνουν τα εισιτηρια γιατι πονταρουν στο να μη τους πιασει ελενγκτης? Αν δεν εχουν καθολου λεφτα για εισητηριο τοτε προφανως και συμφωνω με αυτους. Αν εχουν και δεν πληρωνουν γιατι ετσι τους καπνισε ή δεν ξερω και γω για ποιον λογο τοτε οχι δεν συμφωνω. Βεβαια και στις 2 περιπτωσεις εαν τους πιασουν να παρανομουν θα πρεπει να δεχτουν και τις αναλογες ποινες.
pournaras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 ΤΕΛΕΙΩΣ λαθος. Οι εποχες αλλαζουν, το ειπες και μονος σου παρακατω.... Οι δουλειες του τοτε δεν απαιτουσαν να κατεβεις στην πολη. Επισης πριν 100 χρονια δεν υπηρχαν ουτε τα αντιβιωτικα και οι ανθρωποι ξεκληριζονταν απο πανδημιες και επιδημιες, και τρεμανε μην τυχον κολλησουν την ταδε βακτηριακη μολυνση. Δεν σημαινει οτι επειδη δεν υπηρχαν αντιβιωτικα τοτε δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης τωρα. Επισης τα ΜΜΜ ειναι ειδος πρωτης αναγκης. Πχ χωρις ΜΜΜ πως θα πηγαινε ο φοιτητης στο πανεπιστημιο το πρωι? Το μεσημερι? Το βραδυ? Θα επρεπε να εχει ο καθενας απο ενα αυτοκινητο? Επισης πως θα πηγαιναν χιλιαδες ανθρωποι που δεν εχουν αυτοκινητο ή που δεν θελουν να ξοδεψουν 40 λεπτα να βρουνε παρκινγκ, στις δουλειες τους το πρωι?? Τα ΜΜΜ ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Ειναι ειδος πρωτης αναγκης με τον ορισμο οτι εαν δεν τα ειχαμε, τωρα το 2012 και οχι το 312 π.Χ, χιλιαδες πολιτες θα ειχαν ΤΕΡΑΣΤΙΟ και βασικα ΑΛΥΤΟ προβλημα ως προς το πως να πανε στην δουλεια τους το πρωι ή στο πανεπιστημιο κλπ, κλπ. Ε ωραια αυτο λεμε. Ειδος αναγκης για τωρα. Δεν μιλαμε για το 1350 . Δε διαβασες μου φαινεται σε τι ακριβως απαντησα. Διοτι επειδη δεν ειμαστε στο 1350, ειδος πρωτης αναγκης ειναι και η dsl, και πολλα αλλα. Εκει απαντησα, σε κατι συγκεκριμενο, και οχι γενικα.
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 αν και δεν πιστέυω ότι adsl είναι "είδος πρώτης ανάγκης" μπορώ να δώσω ένα δίκιο σε κάποιον που θα έλεγε "όταν πρέπει να υποβάλλω δηλώσεις/αιτήσεις κλπ στο κράτος ηλεκτρονικά και μόνο ναι η πρόσβαση είναι εν μέρει ελεύθερο αγαθό". (ή τουλάχιστον η πρόσβαση σε αυτές τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες).
pournaras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 αν και δεν πιστέυω ότι adsl είναι "είδος πρώτης ανάγκης" μπορώ να δώσω ένα δίκιο σε κάποιον που θα έλεγε "όταν πρέπει να υποβάλλω δηλώσεις/αιτήσεις κλπ στο κράτος ηλεκτρονικά και μόνο ναι η πρόσβαση είναι εν μέρει ελεύθερο αγαθό". (ή τουλάχιστον η πρόσβαση σε αυτές τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες). Ισως πλεον πιο πολλα ατομα χρησιμοποιουν το ιντερνετ για να εργαστουν, απο αυτα που θα παρουν τα μμμ για να πανε να εργαστουν.
sintalkas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Παιδιά διάβασα τα περισσότερα ποστ και μπορώ να πω πως σχεδόν όλοι έχετε και κάπου δίκιο Όταν ήμουν μικρός ,είχα και εγώ όπως όλοι σε αυτή την ηλικία το μικρόβιο του επαναστάτη και σχεδόν ποτέ δεν έκοβα εισιτήριο ,μάλιστα με είχαν πιάσει και 3 φορές και φυσικά ,όπως ήταν αναμενόμενο αρνιόμουν να πληρώσω πρόστιμο ,μόλις γινόταν αυτό με κατεβάζανε στην στάση και εκεί που με πηγαίναν ,εγώ έτρεχα σαν τον Σίφουνα και μην τον είδατε τον Παναή ,και όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται με έχουν κυνηγήσει και αστυνομικοί ,αλλά φυσικά δεν με έπιασαν.Αλλά οι καιροί αλλάζουν ....... Μεγαλώνοντας πια και όπως λέει και ο λαός ότι η σοφία με τα χρόνια έρχεται μου πέρασε αυτή η τάση και άρχισα να είμαι νόμιμος και να κόβω εισιτήριο,αλλά βαθιά μέσα μου νιώθω ,σαν να έχω εξαπατηθεί και να με πιάσαν κοροίδο και θα εξηγηθώ αμέσως τον λόγο..... α)όσες φορές και να μπω μέσα στα λεωφορεία ,πάντα οι μισοί θα είναι αλλοδαποί και θα έχουν ήδη πιάσει δυστυχώς και σχεδόν όλες τις θέσεις β)επειδή έτυχε να είμαι μπροστά σε έλεγχο της ΟΑΣΑ ,μόλις έφταναν σε έναν λάθρο-μετανάστη δεν του έκαναν έλεγχο ενώ από ξένους οι κινέζοι και οι φιλιπινέζοι συνήθως έχουν κάρτα απεριόριστων διαδρομών ,ενώ οι Πακιστανοί και οι διάφοροι μαύροι δεν κόβουν πότε εισιτήριο στα λεωφορεία αλλά στο μέτρο ,είτε κόβουν ,είτε πολύ απλά δεν μπαίνουν.. offtopic όσο για κάποιους που τους λυπούνται να σας πληροφορήσω πως ακόμα και αυτοί που δουλεύουν στα φανάρια βγάζουν το ελάχιστον 25 ευρώ την ήμερα αφορολόγητα και χωρίς να ξοδέψουν δεκάρα.....το ίδιο φυσικά συμβαίνει και για τους μαύρους.Άρα έχουν να πληρώσουν το εισιτήριο τους και για κάπου αλλού ,ο νοών νοείτω .... γ)επίσης πάρα πολλές φορές ειδικά αν είσαι μακρυά από μετρό ή στάση τραμ δεν βρίσκεις εύκολα εισιτήριο ,μια φορά έψαξα σε 4 περίπτερα και φυσικά κανένας δεν είχε και αναγκαστικά μπήκα χωρίς εισιτήριο στο λεωφορείο αφού δεν είχε και κανένας ,άσε που οι μισοί ήταν οι πασίγνωστοι τσαμπατζήδες πακιστανοί... δ)είμαι νόμιμος και πληρώνω κανονικά την επιβίβαση μου αλλά πως θα συνεχίσω να είμαι σωστός ως προς το κράτος και προς την ΟΑΣΑ αν πάνε το αντίτιμο πάνω από 3 ευρώ ,ενώ οι μισθοί πέφτουν,πληθαίνουν τα χαράτσια ,πληρώνω σαν τον Μακάκα την πιο υψηλή φορολόγηση σε όλη την Ευρωπαική Ένωση και γενικά πληρώνω για να συντηρώ αυτό το μπο$δε!ο που λέγεται κράτος και να είμαι δούλος των Γερμαναράδων και των προδοτών της βουλής..ε κάπως πρέπει και εγώ να αντιδράσω ε)και στο κάτω ,κάτω της γραφής γιατί να ανέχομαι να μπαίνω σε ένα βρωμερό,ελεεινό λεωφορείο με σπασμένο πάτωμα ,που σου δίνει την αίσθηση πως σε λίγα λεπτά θα διαλυθεί και να ανέχομαι τους λαθρομετανάστες που κλέβουν το κράτος ,κλέβουν τον κόσμο και είναι αγενέστατοι και μου τρώνε και την θέση και συμπεριφέρονται λες και είναι τσιφλίκι τους.Να κάνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιο ανθρώπινα,να κάνουν πιο αυστηρούς ελέγχους χωρίς διακρίσεις,να έρχονται στην ώρα τους και όχι να περιμένω πότε θα σταματήσουν να τα ξύνουν και κάνουν το δρομολόγιο τους και όχι 3 και 5 ευρώ θα έδινα μιας και θα ήξερα πως με σέβονται και ότι είμαι επιτέλους σε μια Ευρωπαική χώρα. Θα έγραφα και άλλα αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο και υπομονή να συνεχίσω....Αποδέχομαι κάθε κριτική ,όποια και αν είναι αυτή μιας και ζούμε στη χώρα που γέννησε τις δημοκρατικές αρχές αν και μου φαίνεται πως μερικοί το έχουν ξεχάσει αυτό. Κύριε μοδερατορα ζητώ συγνώμη αν παρεκτράπηκα λιγάκι αν σου φαίνεται πως μερικά πράγματα που γράφω είναι ανάρμοστα για το θέμα ,παρακαλώ πες το μου για να το διορθώσω... .
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Παιδιά διάβασα τα περισσότερα ποστ και μπορώ να πω πως σχεδόν όλοι έχετε και κάπου δίκιο Όταν ήμουν μικρός ,είχα και εγώ όπως όλοι σε αυτή την ηλικία το μικρόβιο του επαναστάτη και σχεδόν ποτέ δεν έκοβα εισιτήριο ,μάλιστα με είχαν πιάσει και 3 φορές και φυσικά ,όπως ήταν αναμενόμενο αρνιόμουν να πληρώσω πρόστιμο ,μόλις γινόταν αυτό με κατεβάζανε στην στάση και εκεί που με πηγαίναν ,εγώ έτρεχα σαν τον Σίφουνα και μην τον είδατε τον Παναή ,και όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται με έχουν κυνηγήσει και αστυνομικοί ,αλλά φυσικά δεν με έπιασαν.Αλλά οι καιροί αλλάζουν ....... Μεγαλώνοντας πια και όπως λέει και ο λαός ότι η σοφία με τα χρόνια έρχεται μου πέρασε αυτή η τάση και άρχισα να είμαι νόμιμος και να κόβω εισιτήριο,αλλά βαθιά μέσα μου νιώθω ,σαν να έχω εξαπατηθεί και να με πιάσαν κοροίδο και θα εξηγηθώ αμέσως τον λόγο..... α)όσες φορές και να μπω μέσα στα λεωφορεία ,πάντα οι μισοί θα είναι αλλοδαποί και θα έχουν ήδη πιάσει δυστυχώς και σχεδόν όλες τις θέσεις Αυτό από μόνο του είναι άσχετο. Αν ήταν Σουηδέζες θα σε πείραζε ? ε)και στο κάτω ,κάτω της γραφής γιατί να ανέχομαι να μπαίνω σε ένα βρωμερό,ελεεινό λεωφορείο με σπασμένο πάτωμα ,που σου δίνει την αίσθηση πως σε λίγα λεπτά θα διαλυθεί Ρε παιδιά πραγματικά , σε ποιά λεωφορεία μπαίνετε. Εγώ ΟΚ δεν έχω μπει σε κανα lux αλλά χαλασμένο/ερείπιο δεν έχω πετύχει. το χειρότερο που έχω πετύχει είναι να έχει κολλήσει το τζάμι.
artshadows Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 μιλαμε για λαθρομεταναστες (αφορολογητοι) και το τι ειναι και το τι κανουν εχει ειπωθει πολλάκις η Σουηδεζες που αναφερεσαι ειναι απο τα κρατη με το καλυτερο κοινονικο συστημα φορολογουμενες που ηρθαν να αφησουν συναλλαγμα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Διαβασα μονο το αρχικο ποστ, διαβασα και τα 4-5 πρωτα replies και ειπα να μην αναλωσω παραπανω χρονο διαβαζοντας τετοιου τυπου replies, οποτε ενημερωνω οτι δεν ξερω τι συζητηση εχει προηγηθει στις προηγουμενες 23 σελιδες Λοιπον, με λυπει ιδιαιτερα οτι το κειμενο ειναι γραμμενο απο "μορφωμενο" ανθρωπο που επικαλειται την αμορφωσια του ελεγκτη. Ο μορφωμενος λοιπον, θα επρεπε να ξερει οτι απεναντι στους νομους ολοι πρεπει ναναι ισοι. Θα επρεπε να επικροτησει την επιμονη του ελεγκτη να κοψει προστιμο στα πιτσιρικια, διοτι αυτα μπηκαν παρανομα μεσα. Την κατακρινει ομως, διοτι εχει προσωπικα μαζι του επειδη του ειχε κοψει κι αυτου προστιμο. Αστεια πραγματα. Θα επρεπε να σκεφτει ως μορφωμενος ανθρωπος, το ρεαλιστικο ενδεχομενο οτι τα πιτσιρικια υπηρχε μια "μικρη" πιθανοτητα να το σκασουν στην επομενη σταση. Προτιμησε να σκεφτει ομως εκεινον τον κερατα που του ειχε κοψει κι αυτου προστιμο. Και για να καλυψει το κομπλεξ του, βρηκε καποια ψευτονομικιστικη ακρη τυπου "παρανομη κατακρατηση". Την οποια φυσικα ειχε προμελετησει για να του την πεταξει, λογω του απυθμενου κομπλεξ (επειδη του την ειχε κατσει ο ελεγκτης παλια). Κι ολα αυτα απο εναν αυτοαποκαλουμενο μορφωμενο που επικαλειται την αμορφωσια του αλλου για να ισχυροποιησει τα αστεια γραφομενα του. Μεσα στο ολο εμετικο κειμενο, μπλεκει μεχρι και τους μισθους. Που κολλανε οι μισθοι? Κανει αυθαιρετες υποθεσεις-γενικευσεις, οτι ο ελεγκτης ειναι με βυσμα στη συγκεκριμενη θεση για να βγαλει κι αλλο μενος-κομπλεξ. Και με βυσμα ναναι στο συγκεκριμενο περιστατικο σου απεδειξε οτι προσπαθει να ειναι καλος στη δουλεια του, μεχρι που τον εμποδισες-απειλησες εσυ. Αρα ποιο ειναι το προβλημα σου εν τελει μιστερ καθηγητα? Συμπερασμα κειμενου? "Μ@λ@κ@ χοντρε που μου εκοψες προστιμο, θα σου την φυλαω μεχρι να δω να κανεις το παραμικρο παραστρατημα". Λυπαμαι φιλε καθηγητα που εγραψες το κειμενο, αλλα στην προκειμενη περιπτωση αλλος ειναι ο κοινωνικα ανωριμος και οχι ο ελεγκτης. Αλλος δειχνει κομπλεξ μικρου ανασφαλους παιδιου και οχι ο ελεγκτης. Αλλος γελοιοποιει το επαγγελμα που κανει και οχι ο ελεγκτης. Μπορει και ο ελεγκτης να ειναι ολα αυτα, αλλα απο το κειμενο σου το μονο που προκυπτει ειναι οτι πηγε να κανει τη δουλεια του και σου κακοφανηκε επειδη ειχες προηγουμενα μαζι του. Τα παρανομη κατακρατηση κλπ τα ακουω βερεσε, δεν μου λενε τιποτα απολυτως. Τι σε πειραξε η παρανομη κατακρατηση? Ζητησε καποιος να βγει και δεν τον αφησαν? Που την ειδε την κατακρατηση? Επειδη προετρεψε τον οδηγο να μην ανοιξει τις πορτες για να κοψει προστιμο στους πιτσιρικαδες? Ποια ειναι η παρανομη κατακρατηση μιστερ καθηγητα? ΥΓ. Θα θελα να μου διευκρινησει καποιος που ξερει στα σιγουρα, αν οι ελεγκτες παιρνουν οντως το 50% του προστιμου που κοβουν. Πρωτη φορα το ακουω αυτο και βαση οσων λεει ο καθηγητας, εχω καθε λογο να αμφιβαλλω για την ορθοτητα του. ΥΓ2. Θα θελα επισης να μου επιβεβαιωσει καποιος οτι οι ελεγκτες των τρολλει αμοιβονται με 2,5-3χιλιαδες ευρω, γιατι και παλι εχω καθε λογο να θεωρω ψευτη τον συμπλεγματικο (κατα πως φαινεται) καθηγητα. ΥΓ3. Θα θελα να μαθω αν ηταν δυνατον, αν ο γραφων ειναι οντως καθηγητης. Γιατι τον κοβω -το πολυ- για "φοιτητη" . ΥΓ4. Δεδομενου οτι το κειμενο εχει μεταφερθει απο αλλου, προφανως δεν απευθυνομαι στον τοπικ σταρτερ, ουτε με τους χαρακτηρισμους, ουτε με το υφος. Αυτος εκρινε οτι ειναι ενα θεμα αξιο συζητησης και καλα εκανε κ το μετεφερε.
Toufas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 μιλαμε για λαθρομεταναστες (αφορολογητοι) και το τι ειναι και το τι κανουν εχει ειπωθει πολλάκις η Σουηδεζες που αναφερεσαι ειναι απο τα κρατη με το καλυτερο κοινονικο συστημα φορολογουμενες που ηρθαν να αφησουν συναλλαγμα Αμα εχει εισιτηριο μπορει να καθεται?
le Gaulois57 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Αμα εχει εισιτηριο μπορει να καθεται? Α ρε τούφα...
paylidis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Εσύ αυτό κατάλαβες; Γιατί πληρώνεις εσύ (και ο καθένας μας) και δεν πλήρωσαν τα 3 παιδιά ( ή κάποιοι άλλοι);; Και όπως είπα δεν ήμουν εγώ στην ιστορία. "Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο" και για να μην παρεξηγηθούμε πάλι ο Αϊνστάιν το είχε πει και όχι εγώ που χρησιμοποιώ 1ο πρόσωπο...... δε δεχομαι φιλε να πληρωνω εγω εισητηρια και καρτες και εσυ να μπαινεις τσαμπα. ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΝΑ ΜΠΩ ΤΣΑΜΠΑ. Αν δεν εχω λεφτα να πάρω ΜΜΜ θα πάρω τα ποδια που μου εδωσε ο θεος και θα περπατήσω, ή στο φινάλε προτιμώ να κάνω οτοστοπ... Δεν ειναι ο τρομος του ελεγκτή, ειναι ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΜΜ ΚΑΙ ΤΟΥς ΝΟΜΟΥΣ, κατι που μαλλον εσυ και τα 3 αθώα με το iphone δεν καταλαβαινετε. Αρκεί να σου πω οτι εχω περπατήσει απο το φάληρο ως το συνταγμα επειδη ειχα ξεχασει το πορτοφόλι μου σπίτι ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Και αυριο, θα ειμαι δίπλα στον βολεμένο γέρο και 50άρα γρια που σε κατακρίνουν που εισαι τσαμπατζής και εσενα και τον άνεργο και θα βγάλω και εγω να δειξω στον ελεγκτή μαζι με το εισητηριο και τη δική μου καρτα ανεργίας για να μη νιώθει μοναξιά ο ετερος ανεργος Δημητρης που ωστόσο δεν κοβει εισητηριο εις βαρος μου και εις βάρος των υπολοιπων "βολεμένων" που το τελευταίο ρουχο το αγοράσαμε οταν πριν την προηγούμενη εκλειψη... Τελος σου το ανταποδίδω το σποιλερ επειδη πιστευω οτι σου ταιριάζει καλύτερα λογω ιδεολογίας, ελληνάρα μου... "Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο" και για να μην παρεξηγηθούμε πάλι ο Αϊνστάιν το είχε πει και όχι εγώ που χρησιμοποιώ 1ο πρόσωπο...... Για να μη με πειτε πάντως υπερβολικό και εγω συμφωνω οτι το 1.4 ειναι κοστολογημένο αναλογικά των υπηρεσιων που προσφέρουν τα ΜΜΜ στην Αθήνα (ιδιως τα λεωφορεια-τρολλευ)!
artshadows Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 θελω να γεμισει εστω και μια φορα το λεωφορείο Σουηδεζες που να μην εχουν πληρωσει εισητηριο , ετσι για αλλαγη.
Lucifer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 paylidis δεν διάβασες πέρα από το πρώτο ποστ ε. Σε φάση, βλέπεις αφίσα σεμιναρίου, μπαίνεις μέσα 2 ώρες μετά τη συζήτηση και λες την άποψή σου για τον τίτλο της αφίσας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις