Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω, για όποιον ήταν/είναι πελάτης της Interamerican, και έχει το αυτοκίνητό του σε αυτό το πακέτο, τι αρνητικά έχει.

Είναι ότι πιο φθηνό κρέας υπάρχει στις ασφάλειες από έρευνα που έχω κάνει. Δεν έχεις ασφαλιστή, κανέναν να τρέξει στην ανάγκη σου, κανέναν να σου μοντάρει την ασφάλεια κτλπ κτλπ

ΟΚ όλα αυτά. Αυτό που άκουσα όμως, είναι πως αν τρακάρεις.. το κόστος ανεβαίνει με βάση κάποιον υπολογισμό (ίσως από το Bonus Malus - δεν είμαι σίγουρη) και μετά τραβάς τα μαλλιά σου. Το Bonus Malus εν το μεταξύ δεν ανεβαίνει στο 80% των εταιριών πια, γιατί έχουν το "Προστασία B/M" όπως το βλέπω και στο χαρτί της δικής μου ασφάλειας. Άρα τι ανεβαίνει;

Ισχύει κάτι τέτοιο λοιπόν; Έχει φάει τράκο κανείς με το εν λόγο πρόγραμμα; Είχε άλλα προβλήματα εκτός από τα παραπάνω;

Όλα αυτά τα ρωτάω για να μάθω αν μπορώ να το βάλω και εγώ αυτό το πρόγραμμα στο αμάξι μου. Είναι απίστευτα φθηνό, αλλά έχω ακούσει ΠΟΛΥ άσχημα πράγματα και γι'αυτό μέχρι τώρα το απέφευγα.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ότι πληρώνεις παίρνεις. Είναι μια ασφάλεια που την κάνεις απλά για να καλύψεις το νομικό κομμάτι στο ότι πρέπει να το χεις ασφαλισμένο.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι φτηνότερο απο το να το πάρεις απο έναν ασφαλιστή της I/A γιατί πρέπει να έχουν αφαιρέσει την νομική προστασία.

Προσωπικά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις απο την I/A έχοντας εργαστεί και παλιότερα για 7 χρόνια ως ασφαλιστής στο Μαρούσι.

Είναι εταιρεία που παίρνεις τα λεφτά σου χωρίς μα μου.

Το Bonus Malus κατάντησε άχρηστο πλέον καθώς όλες οι μικρές εταιρείες έπερναν πελάτες με υψηλό Β/Μ (ζημιάρηδες δλδ) απο εταιρείες σοβαρές και το "ξέπλεναν" στο χαμηλότερο (σα να μην είχες τρακάρει για χρόνια και έτσι δικαιούσουν έκπτωσης), μετά απο ένα εξάμηνο επιστρέφαν στις παλίες τους εταιρείες οι πελάτες με το χαμηλότερο Β/Μ.

Αποτέλεσμα αυτού οι μεγάλες εταιρείες να συσσωρεύουν ζημιές γιατί έτσι έπαιρναν ασφάλιστρα επιπέδου κινδύνου πχ 10 ενώ κανονικά έπρεπε να παίρνουν 20 για ανταποκριθούν τα ασφάλιστρα στον κίνδυνο του πελάτη.

Δημοσ.

καλή φαίνεται πάντως. Εγώ που δοκίμασα στην φόρμα υπολογισμού για το δικό μου αυτοκίνητο ( Αγορά καινούριο , 10-2008 , 1400cc , με ασφαλιζόμενη αξία 10.000 ευρώ ) μου βγάζει ασφάλιστρα τον χρόνο 419 ευρώ για το πρόγραμμα VALUE. Καλή τιμή είναι αν σκεφτείς ότι για τα ίδια στην Εθνική δίνω 540 τον χρόνο με νομική προστασία. Βέβαια στην anytime δεν έχει Νομική Προστασία.

Skia προτείνεις δηλαδή ασφάλιση Online ? Η νομική προστασία δεν μας ενδιαφέρει και πολύ. ;)

Δημοσ.

Skia εσύ δε το πρόλαβες το Anytime φαντάζομαι. Ανεβαίνει ΜΟΝΟ το B/M λοιπόν αν τρακάρεις (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ το να φταις);

Δεν υπάρχει κάποια άλλη κύρωση από έλλειψη προστασίας B/M και έλλειψη ασφαλιστικού συμβούλου;

Εγώ άλλα άκουσα, αλλά μπορεί να είναι φήμες. Καλά ΟΚ και αυτά λίγα δεν είναι, το φθηνό κρέας είναι για τα σκυλιά.. αλλά όντως για κάποιο σκύλο είναι περιπτωσάρα γιατί όπως προαναφέρθηκε η I/A πληρώνει αργά ή γρήγορα.

Δημοσ.

Άκουσε, πολλά θα ακούσεις για όλες τις ασφαλιστικές.

Επειδή ξέρω πως λειτουργεί σαν εταιρεία και πως είναι μηχανογραφικά στημένη μπορώ να σου πώ πως δεν είναι λαμόγια.

Μεγάλο μείον ότι δε θα έχεις ασφαλιστή να μιλας αλλά απευθείας με την εταιρεία (low cost όχι μεσάζοντες), για το B/M σου εξήγησα τι εστι, άρα όταν δε σου βάζουν "προστασία" Β/Μ, δεν έχεις νομική προστασία, μέγα λάθος να μην έχεις imo καθώς τα πρώτα λεφτά που φεύγουν σε περιπτώσεις ατυχημάτων είναι στα νομικά πριν ακόμα φτάσεις στο δικαστήριο , δεν υπάρχει μεσάζοντας (προμήθεια δλδ) και νομίζω ότι έχουν αφαιρέσει και την οδική βοήθεια που είναι στανταρ στα συμβόλαια Ι/Α, τότε έχεις ένα πολύ φτηνό ασφάλιστρο.

Με λίγα λόγια ότι πληρώνεις παίρνεις απο καλύψεις, σαν εταιρεία όμως σε θέματα δομών και αποζημιώσεων είναι πιο μπροστά πο όλες.

Δημοσ.

οταν τρακάρεις, έτσι κι αλλιώς σε πληρώνει η ασφάλεια του άλλου όχι η δική σου.

Πρακτικά ναι, αλλά η ασφάλεια του άλλου τα δίνει στη δική σου και αυτή με τη σειρά της σε σένα. Αν η άλλη ασφαλιστική κάνει νερά τότε χωρίς νομική προστασία να σαι σίγουρος πως δεν θα αποζημιωθείς, σ αυτό βέβαια δεν φταίει η δική σου ασφαλιστική.

Δημοσ.

Πρακτικά ναι, αλλά η ασφάλεια του άλλου τα δίνει στη δική σου και αυτή με τη σειρά της σε σένα.

Δεν ισχύει αυτό που λες.

Πάντα μα πάντα άμα πρόκειται να αποζημιωθείς τα παίρνεις απ' την ασφαληστρική του άλλου.

Εκτός κι αν έχετε την ίδια,τότε ας πρόσεχες.:P

Δημοσ.

Έχω αντίθετη άποψη αλλά τεσπα η ουσία είναι ίδια. Αν όμως για τον Α η Β λόγο δε στα δώσει τότε χωρίς νομική κάλυψη δεν θα τα πάρεις ποτέ.

Δημοσ.

Με φιλικό διακανονίσμο αποζημιώνεσαι απο την εταιρεία σου ΑΣΧΕΤΑ με το πότε θα τα πάρει απο την άλλη.

Αν τώρα υπάρχει dispute τότε πάει δικαστικά (αστικό).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...