Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοτε περιμενε να ερθει ο poulinos που ειναι expert ή καποιος αλλος που εχει vigor και εχει κανει firmware upgrade, για να μας πει τι γινεται με τα codes... Εννοειται δεν κανεις τιποτα μεχρι να διευκρινιστει αυτο... :rolleyes:

Εδω και η επισημη σελιδα του 2710ne, αν θες να κατεβασεις απο εκει το firmware...

http://www.draytek.com/user/PdInfoDetail.php?Id=119

Προς το παρον, απολαυσε το vigor σου και πες στον εαυτο σου οτι εκανες μια πολυ καλη αγορα... :P

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τοτε περιμενε να ερθει ο poulinos που ειναι expert ή καποιος αλλος που εχει vigor και εχει κανει firmware upgrade, για να μας πει τι γινεται με τα codes... Εννοειται δεν κανεις τιποτα μεχρι να διευκρινιστει αυτο... :rolleyes:

Εδω και η επισημη σελιδα του 2710ne, αν θες να κατεβασεις απο εκει το firmware...

http://www.draytek.com/user/PdInfoDetail.php?Id=119

Προς το παρον, απολαυσε το vigor σου και πες στον εαυτο σου οτι εκανες μια πολυ καλη αγορα... :P

αχαχχα το λεω το λεω ;P

Ευχαριστω για όλα φίλε !!

Δημοσ.

Λοιπόν ένα θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι το κωδικό που βάζω στο router ... Δεν θέλω να ψάχνω τελευταία στιγμή ,οπότε είπα να το ψάξω πριν έρθει το routeraki. Ξέρω το Username αλλά δεν θυμάμαι το password...

αν εισαι ιδιωτης αντε να σου ζητησουν κανα fax αλλιως γινεται και προφορικα.πολλες φορες ισως χρειαστει να μιλησουν με τον κατοχο της γραμμης.αν ειναι εταρεια εκει ειναι πιο δυσκολα γιατι ζητανε φεκ καποιες φορες η καταστατικο

καλησπέρα και απο εμένα. Το topic εμφανιστηκε την κατάλληλη στιγμή! Θέλω να αγοράσω ένα ρουτερ της προκοπής γιατί έχω χάλια γραμμη και ελπίζω να αποκτήσω μια σταθερότητα. Καλύφθηκα στο σκέλος του ρουτερ αλλά χρειάζομαι και ένα repeater για να στελνω το ιντερνετ σε άλλο οροφο. Μπορειτε να μου προτείνετε κάποιο που να συνεργαζεται καλα με το 2710ne και να εχει και κρυπτογραφηση wpa (γιατί ένα που έχω τωρα παίρνει μονο wep και ειναι κουραστικό να περνάω 16 ψηφία). Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Sent from my iPhone using Insomnia

φτηνο απλο καλο Repeater ειναι και το tp link wa801nd που ειναι 300mbps και το wa701nd που ειναι n στα 150 mbps.το ειχα σεταρει σε 10 λεπτα .τα 2-3 λεπτα ηταν το firmware update για να ειμαι Up to date.και παιζει με wpa.ετσι το ειχα δοκιμασει.το προβλημα με το wep δεν ειναι τα 16 ψηφια γιατι μπορει να βαλεις και wpa με 16 ψηφια αλλα το θεμα ειναι οτι το wep σπαει ευκολα.

Τιποτα το ιδιαιτερο.

Στο live demo, βλεπω πως δεν ειναι ενεργοποιημενο το DoS Defense (στο firewall). Κοιτα αν ειναι απενεργοποιημενο, να το ενεργοποιησεις.

Επισης βαλε wpa2 password στο wireless και τελος ψαξε για το τελευταιο firmware...

PS: Απο ταχυτητα πως εισαι? Ποσο κλειδωνεις?

αν και εγω δεν ειμαι Fan με οτι εχει να κανει με firewall και τετοια οποτε τα κλεινω ολα.αλλα προτιμησεις ειναι αυτα.

παραπανω προβληματα ειναι παρα λυσεις

εχει δυο psw . Το User και το admin. με το user απλα παταω Log in και με βαζει ( δεν βαζω καθολου στοιχεια ) ενω με το admin πληκτρολογω τα στοιχεια και με βαζει με admin mode..

αν δεν μπορεις να σβησεις το user account Τοτε βαλε κωδικο.πολυ απλα.

Βασικα επρεπε πρωτα να ψαξεις για το τελευταιο firmware, να του το περασεις, και μετα να κανεις τις ρυθμισεις.

Αν θελεις να βαλεις το firmware, βλεπω εδω πως το τελευταιο ειναι το 3.2.6.4...

http://www.visus.pt/...710ne/Firmware/

Εχει διαφορα αρχεια και συμφωνα με το pdf, το καθενα ειναι για διαφορετικο "modem code". To modem code υποθετω θα το γραφει (μαλλον) απο κατω απο το router (η στο πλαι τελοσπαντων).

Με το τελευταιο firmware εισαι σιγουρος οτι εχεις τη maximum αποδοση, καθως τα firmware updates διορθωνουν πιθανα bugs...

+1.το πρωτο που κανω ειναι να βαζω firmware και μετα κανω ολα τα σεταρισματα.αν τα εχω κανει ηδη τοτε κανω firmware update μετα reset defaults και μετα το ξανασεταρω για να μην εχω κανενα προβλημα.κατα ταλλα συνηθως δεν χανει τις ρυθμισεις το ρουτερ.

το modem code οσο ξερω δεν εχει να κανει με καποια συγκεκριμενη παρτιδα ρουτερ .το Modem code οσο ξερω ειναι ακριβως το ιδιο Firmware απλα υπαρχει μικρη αλλαγη στο modem code που εχει να κανει με το συγχρονισμο σε καθε dslam>δηλαδη το ενα μπορει να παιξει πχ πιο καλα με alcatel dslam και το αλλο μπορει να παιξει πχ πιο καλα με siemens dslam.μπορει βεβαια να κανει δοκιμες και να δει πιο ειναι πιο σταθερο και πιο του δινει καλυτερο συγχρονισμο.ναι πραγματι αυτο ειναι το διαβασα και εδω.

http://www.adslgr.com/forum/threads/337867-Vigor-2710Vn-ποιο-Modem-Code-είναι-καλύτερο

αααα και τώρα άμα το βάλω θα χαθούν οι ρυθμίσεις?

λογικα οχι αλλα για μενα βαλε το τελευταιο firmware Κανε Reset defaults και ξανακαντα για να εισαι 100 τις 100 σιγουρος.γιατι και σε cisco εχω δει να αλλαζεις Ios και καποιες εντολες να μην ισχυουν.οποτε μην σου κανει καποια επιλογη προβλημα μια στο εκατομμυριο.

http://www.draytek.c...tail.php?Id=119

η απαντηση λιγο πιο πανω.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ poulinos !!

Ο φάκελος του firmware που κατεβασα εχει δυο αρχεία ,ένα .all και ένα .rst . Ποιο επιλέγω?

Επίσης τα PPPoE / PPPoA που διαβάζω στο ιντερνετ έχουν σημασία? πρέπει να τα ρυθμίσω?

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ poulinos !!

Ο φάκελος του firmware που κατεβασα εχει δυο αρχεία ,ένα .all και ένα .rst . Ποιο επιλέγω?

Επίσης τα PPPoE / PPPoA που διαβάζω στο ιντερνετ έχουν σημασία? πρέπει να τα ρυθμίσω?

αν πας να κανεις το firmware update μεσα απο το μενου θα σου δεχτει το ενα απο τα 2 αρχεια οσο θυμαμαι.επειδη δεν ειχε custom δεν χρειαζεται να το κανεις με πατημενο το Reset>οσο θυμαμαι υπαρχει επιλογη μεσα απο το ρουτερ.επισης pppoe/llc πλεον.

Δημοσ.

Έκανα λοιπον το firmware με ένα από τα δύο ,έγινε επιτυχής εγκατάσταση . Μετά έκανα reboot system με factorial defaults ( υπαρχει επιλογη στο μενου ) και πραγματι ολα διαγράφτηκαν. Τα ξαναπέρασα και τώρα τρέχει...

Η ταχύτητα downstream μειώθηκε ενώ η upstream αυξήθηκε λίγο.

εδώ

Δημοσ.

μπορει καποιο αλλο με καποιο αλλο Modem code να επαιζε καλυτερα.αλλα πρεπει να κανεις παλι την διαδικασια του firmware απο την αρχη.και οταν βρεις το καλυτερο να κανεις τις ρυθμισεις.

Δημοσ.

μπορει καποιο αλλο με καποιο αλλο Modem code να επαιζε καλυτερα.αλλα πρεπει να κανεις παλι την διαδικασια του firmware απο την αρχη.και οταν βρεις το καλυτερο να κανεις τις ρυθμισεις.

Θα το κάνω ναι...

Επίσης δοκίμασα να βάλω το ένα από τα δύο αρχεία και πέτυχε η εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι το 2ο αρχείο δεν θα μου δουλέψει? Ρωταω μηπως εκανα λάθος εγκατάσταση.

Δημοσ.

Μετά από 11 δοκιμές με τα αντίστοιχα αρχεία μόνο το standard και ένα ακόμα έπιασαν τις μεγαλύτερες ταχύτητες.

Downstream: 13359262 το standard και 13231346 το 3211201 modem code.

Και όλα βγάζουν κατι εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερα απο την προηγούμενη version 3.2.6.2

Δημοσ.

Θα το κάνω ναι...

Επίσης δοκίμασα να βάλω το ένα από τα δύο αρχεία και πέτυχε η εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι το 2ο αρχείο δεν θα μου δουλέψει? Ρωταω μηπως εκανα λάθος εγκατάσταση.

to rst κατι το κανει Reset αλλα ειτε το φορτωνει μονο του οταν φορτωνεις το αλλο ειτε δεν χρειαζεται σε αυτην την περιπτωση.ισως να χρειαζεται οταν πας απο tftp mode με το reset πατημενο.με το reset πατημενο κτλ γινεται στο 2700vg που εχει custom firmware και δεν υπαρχει επιλογη μεσα απο το μενου.εκει οσο θυμαμαι απεξω φορτωνεις πρωτα το Reset για να σβησει το υπαρχον firmware και μετα φορτωνεις το all για να περαστει.εδω τωρα που δεν εχει custom firmware και εχεις επιλογη μεσα απο το μενου κτλ στην ουσια το ενα κανει την δουλεια.δεν ξερω αν το αλλο το χρησιμοποιει η οχι και δεν εχω δοκιμασει να σβησω το αλλο απο τον καταλογο για να δω αν το χρειαζεται η οχι.λογικα οχι.

Μετά από 11 δοκιμές με τα αντίστοιχα αρχεία μόνο το standard και ένα ακόμα έπιασαν τις μεγαλύτερες ταχύτητες.

Downstream: 13359262 το standard και 13231346 το 3211201 modem code.

Και όλα βγάζουν κατι εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερα απο την προηγούμενη version 3.2.6.2

ενταξει κρατας αυτα που επιασαν τις μεγαλυτερες ταχυτητες.ενταξει μπορει πραγματι να σου βγαλουν λιγοτερο απο την προηγουμενη αλλα μπορει να διορθωνουν αλλα θεματα.επισης το κακο με το draytek ειναι οτι το μετραει σε εκατομμυρια το downstream και μπερδευει και αμα δεις μερικες χιλιαδες λιγοτερο ενω δεν ειναι τιποτα το πολυ σου φαινεται τραγικο.αλλωστε και απο Reboot σε Reboot θα βλεπεις διαφορες.

δηλαδη το πρωτο ειναι 13,3 Mbit ενω το δευτερο 13,2 mbit.αμελητεα διαφορα που απλα οπως το μετρανε φαινεται πολυ.10 kilobytes/sec διαφορα στην πραξη.τιποτα μπροστα στα 1300 που κατεβαζεις.

Poulinos σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες!

Sent from my iPad using Insomnia

u are welcome.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ poulinos για τη μεγάλη βοήθεια που μου έδωσες !! Και όσους βοήθησαν !!

Ευχαριστω !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...