Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή δεν είμαι νομικός, επιτρέπεται κάποιος να κρατάει θέση παρκαρίσματος για κάποιον άλλο σε δημόσιο δρόμο;

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός. Φυσικά και απαγορεύεται. Γίνεται βέβαια με παλιά μηχανάκια, γλάστρες, τενεκέδες, καφάσια κ.α.

Αν θες να κανεις κατι πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα τσακωθείς, αν είναι στη γειτονιά σου οποτε το προβλημα ειναι καθημερινό θα το κάνεις, αν τώρα είσαι καπου αλλού απλά μετακινείς ότι είναι στη θέση και το βαζεις.

Από εκεί και πέρα πρέπει να ξερεις τι είσαι διατεθιμένος να κανεις σε περίπτωση που ψάχνεις θεση και δεις καποιον να κρατάει μια για κάποιον άλλον. Το πιο εύκολο είναι να καλέσεις την αστυνομία-έρχεται και λύνει το θέμα.

Νομίζω πάντως ότι αυτή την περίοδο που όλοι είμαστε "καπως" δεν θα είναι φρόνιμο να κρατάς θεση παρανόμως!

Υ.Γ. Προς τα παιδιά που το έφτιαξαν!

Παιδιά καλή σκέψη, έξυπνο και λειτουργικό αλλά όσο μενει στην παρέα σας. Τα περί κλεφτών ίσως να είναι υπερβολές, αλλά τα περί συντάγματος δεν είναι καθόλου.

Πόσο μαλλον εαν νομίζεται ότι μπορείτε να κανετε αυτό που γράφεις πιο πάνω, ένα είδος πληρωμής για θέση χωρίς να έχετε συνέπειες νομικές είστε μακριά από την πραγματικότητα.

Και για να είμαι συγκεκριμένος:

Με ποιο δικαίωμα δεν με αφήνεις να παρκάρω σε θέση που από το νόμο είναι ελεύθερη για όλους? Με ποιο δικαίωμα εκμεταλλεύεσαι δημόσιο χώρο ως ιδιωτικό παρκινγκ?

Και εσείς εμπορεύεστε το όλο ντηλ μεσω εφαρμογής επίσημα?

Νομίζω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός. Φυσικά και απαγορεύεται. Γίνεται βέβαια με παλιά μηχανάκια, γλάστρες, τενεκέδες, καφάσια κ.α.

Αν θες να κανεις κατι πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα τσακωθείς, αν είναι στη γειτονιά σου οποτε το προβλημα ειναι καθημερινό θα το κάνεις, αν τώρα είσαι καπου αλλού απλά μετακινείς ότι είναι στη θέση και το βαζεις.

Από εκεί και πέρα πρέπει να ξερεις τι είσαι διατεθιμένος να κανεις σε περίπτωση που ψάχνεις θεση και δεις καποιον να κρατάει μια για κάποιον άλλον. Το πιο εύκολο είναι να καλέσεις την αστυνομία-έρχεται και λύνει το θέμα.

Νομίζω πάντως ότι αυτή την περίοδο που όλοι είμαστε "καπως" δεν θα είναι φρόνιμο να κρατάς θεση παρανόμως!

Υ.Γ. Προς τα παιδιά που το έφτιαξαν!

Παιδιά καλή σκέψη, έξυπνο και λειτουργικό αλλά όσο μενει στην παρέα σας. Τα περί κλεφτών ίσως να είναι υπερβολές, αλλά τα περί συντάγματος δεν είναι καθόλου.

Πόσο μαλλον εαν νομίζεται ότι μπορείτε να κανετε αυτό που γράφεις πιο πάνω, ένα είδος πληρωμής για θέση χωρίς να έχετε συνέπειες νομικές είστε μακριά από την πραγματικότητα.

Και για να είμαι συγκεκριμένος:

Με ποιο δικαίωμα δεν με αφήνεις να παρκάρω σε θέση που από το νόμο είναι ελεύθερη για όλους? Με ποιο δικαίωμα εκμεταλλεύεσαι δημόσιο χώρο ως ιδιωτικό παρκινγκ?

Και εσείς εμπορεύεστε το όλο ντηλ μεσω εφαρμογής επίσημα?

Νομίζω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Νομίζω ότι το βλέπεις λίγο υπερβολικά. Στο κάτω-κάτω, ποιος θα με εμποδίσει να κάτσω μέσα στο αμάξι μου μέχρι να δω να έρχεται το φιλαράκι μου να παρκάρει; Αυτό είναι, στην ουσία, το θέμα. Ότι συνεννοούμαι με έναν φίλο να φύγω εγώ και να έρθει αυτός. Ούτε κρατάω θέση παρανόμως ούτε τίποτα.

Επίσης, δεν βλέπω πού γίνεται εμπόριο του "όλο ντηλ μεσω εφαρμογής επίσημα" όπως γράφεις. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και δεν πληρώνεις σε κανέναν για τη χρήση της.

Τέλος, τα περί Συντάγματος δεν καταλαβαίνω πού κολλάνε. Παραβιάζεται το Σύνταγμα με κάποιο τρόπο;

Disclaimer: Δεν έχω καμία σχέση με τα παιδιά και την εφαρμογή που έφτιαξαν.

• Moderators
Δημοσ.

Πολύ καλή η πρόταση των παιδιών και προς σωστότατη κατεύθυνση (social app στοιχεία, smart city context κλπ).

Προσωπικά θα ήθελα να τη δω και σε Symbian ^3 ή τέλος πάντων σε midlet, ώστε να τρέχει και σε Nokia, καθώς δε προβλέπεται να αλλάζω κινητό στο άμεσο μέλλον :P

Δημοσ.

@paredwse

Μαλλον δεν με κατάλαβες καλά. Αναφέρομαι στην περίπτωση όπου υπάρχει οικονομική συναλλαγή για το κράτημα της θέσης. Κατι τέτοιο αναφέρεται από καποιον πιο πάνω γι αυτό το έγραψα.

• Super Moderators
Δημοσ.

@paredwse

Μαλλον δεν με κατάλαβες καλά. Αναφέρομαι στην περίπτωση όπου υπάρχει οικονομική συναλλαγή για το κράτημα της θέσης. Κατι τέτοιο αναφέρεται από καποιον πιο πάνω γι αυτό το έγραψα.

Εάν αυτό ήταν το νόημα του μηνύματος, όντως υφίσταται ένα θέμα. Μπερδεύτηκα βέβααι γιατί, ενώ γράφεις όσα γράφεις και εκφέρεις τις αντιρρήσεις σου, γράφεις μετά: "Πόσο μαλλον εαν νομίζεται ότι μπορείτε να κανετε αυτό που γράφεις πιο πάνω, ένα είδος πληρωμής για θέση χωρίς να έχετε συνέπειες νομικές είστε μακριά από την πραγματικότητα."

Το "Πόσο μάλλον" με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι έχεις αντίρρηση γενικώς για το σύστημα και επιπλέον αντιρρήσεις για την όποια οικονομική συναλλαγή.

:)

Δημοσ.

Όσο είναι απλή ανταλλαγή θέσεων και π.χ. περιμένεις στο αμάξι σου μεχρι να έρθω εγώ στο ίδιο σημείο και τότε φεύγεις για να παρκάρω, νομίζω ότι δεν είναι κακό (από ηθικής απόψεως εννοώ), και σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο.

Δημοσ.

ο μονος εξυπνος, γρηγορος και 100% σιγουρος τροπος αμεσου παρκαρισματος εξω απο τον προορισμο σου (και οχι 10 τετραγωνα παραπερα) ειναι...

μα φυσικα ενα μηχανακι!

(και υπαρχουν μηχανακια οπως το honda innova που καινε...κρατηθειτε...1,85λιτρα τα 100χιλιομετρα. την αλλη φορα στο βενζιναδικο θυμηθειτε το αυτο :-D )

Δημοσ.

Οπότε ισχύει η λογική "εγώ να κάνω τη δουλειά μου, οι άλλοι να πάνε να ......."

Δημοσ.

Για blackberry OS υπαρχει τιποτα; το μονο κινητο στο οποιο εχω ιντερνετ ειναι το Blackberry της δουλειας!!χοχοχοχοχ

Δημοσ.

Καλημέρα insomniacs!

Χαιρόμαστε πολύ για τη δημοσίευση αλλά και για τα σχόλια που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή είτε αυτά είναι θετικά είτε είναι αρνητικά!

Λογικό είναι έχετε απορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής, ειδικά στην περίπτωση που δεν την έχετε λειτουργήσει στην πράξη, και για το λόγο αυτό σε λίγη ώρα θα έχουμε ανανεώσει τα FAQs της εφαρμογής.

Το πιο σωστό -όπως το σκέφτομαι- είναι αυτός που δίνει τη θέση να περιμένει ΕΞΩ από το αμάξι και να κάνει σήμα στον άλλο μόλις τον δει ότι έρχεται. Ο άλλος μόλις σας καταλάβει σταματάει δίπλα σας (και λίγο πίσω ώστε να μπορείτε να φύγετε), μπαίνετε στο αμάξι και γεια σας! Το λέω αυτό γιατί με το που μπαίνεις στο αμάξι αρχίζουν και σταματάνε δίπλα σου ένα σωρό αμάξια και σε ρωτάνε αν ξεπαρκάρεις, ή στη χειρότερη 'και καλά' περιμένουν να φύγεις... :devil: Υ.Γ.: Φανταστείτε να τους λέτε όχι δεν φεύγω και στα καπάκια να δώσετε τη θέση σε άλλον... (ειδικά αν πέσετε σε κανένα μεγάααααλο παίχτη που ψάχνει από ώρα...)

Η όλη ιδέα είναι ότι εσύ δηλώνεις ότι προσφέρεις τη θέση σου 5, 10 ή 15 λεπτά πριν ξεπαρκάρεις χωρίς να χρειάζεται να είσαι όλα αυτά τα λεπτά μέσα στο αυτοκίνητό σου. Μπορείς, για παράδειγμα, να προσφέρεις τη θέση σου καθώς μαζεύεις τα πράγματά σου για να φύγεις από το γραφείο και μετά να περιμένεις να εκδηλώσουν οι χρήστες ενδιαφέρον. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτάσεις στο αυτοκίνητο ένα ή δύο λεπτά πριν την ώρα που έχεις δηλώσει ότι θα φύγεις.

Και αμα οδηγεις 2 αμαξια και δεν ξερεις με ποιο θα εισαι εκεινη την στιγμη που θα χρειαστεις θεση παρκινγκ τι κανεις;

Στο προφίλ του ο κάθε χρήστης μπορεί να αλλάξει το αυτοκίνητό του κάθε φορά που χρησιμοποιεί κάποιο διαφορετικό. Επίσης σε μελλοντικό update της εφαρμογής θα υπάρχει δυνατότητα να δηλώνει κάποιος δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα στο λογαριασμό του και ακολούθως να επιλέγει κάποιο από αυτά όταν προσφέρει τη θέση του.

Συνεχως γι'αυτή την εφαρμογή γράφουμε. Καλή ιδέα είναι αλλά πρακτικά δεν έχει νόημα. Ακόμα και αν κάποιος δηλώσει τη θέση που αφήνει (χρειάζεται κίνητρο για να το κάνει) το πιθανότερο είναι οτι σε δευτερόλεπτα θα την πιάσει κάποιος. Και αυτός που θα την πιάσει δεν θα έχει το parking defender οπότε δεν θα φανεί στο σύστημα οτι πιάστηκε και θα τρέχουν οι χρήστες να ψάχνουν πιασμένες θέσεις.

Η εφαρμογή λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Ο χρήστης δηλώνει ότι πρόκειται να αποχωρήσει από μία θέση σε συγκεκριμένο χρόνο και κάνει Defend τη θέση του μέχρι την ώρα που έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει. Στην περίπτωση που έχει αποδεχτεί κάποιον χρήστη και αυτός βρίσκεται κοντά του όταν τελειώνει ο χρόνος τοτε ξεπαρκάρει και δίνει την θέση του σ'αυτόν.

Πολύ καλή η πρόταση των παιδιών και προς σωστότατη κατεύθυνση (social app στοιχεία, smart city context κλπ).Προσωπικά θα ήθελα να τη δω και σε Symbian ^3 ή τέλος πάντων σε midlet, ώστε να τρέχει και σε Nokia, καθώς δε προβλέπεται να αλλάζω κινητό στο άμεσο μέλλον :P

Για symbian ?

Για blackberry OS υπαρχει τιποτα; το μονο κινητο στο οποιο εχω ιντερνετ ειναι το Blackberry της δουλειας!!χοχοχοχοχ

Επειδή υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την υλοποίηση της εφαρμογής τόσο σε Symbian όσο και σε BlackBerry, είναι κάτι που σκεφτόμαστε σοβαρά!

Δημοσ.

Αυτό είναι, στην ουσία, το θέμα. Ότι συνεννοούμαι με έναν φίλο να φύγω εγώ και να έρθει αυτός. Ούτε κρατάω θέση παρανόμως ούτε τίποτα.

Αυτό όμως είναι σωστό ηθικά?Στην ουσία είναι είναι ένας άλλος τύπος "αν έχεις μέσο διευκολύνεσαι"φαντάζεσαι να είναι σε μια γειτονιά 10-20 άτομα και να συνεννοούνται να αλλάζουν της θέσεις τους και κάποιος(που δεν θα γνωρίζει απο αυτά) που θα έχει γυρίσει κουρασμένος απο την δουλειά του να ψάχνει 10-15λεπτά να παρκάρει...εμένα προσωπικά αυτό μου "χτυπάει" κάπως,είναι σαν ένα τύπο στην γειτονιά μου που βάζει ένα κουβά στο δρόμο μόλις φεύγει για να ξανά παρκάρει ο ίδιος η κάποιος άλλος απο την οικογένεια του σαν να είναι αυτός ο έξυπνος και όλοι οι άλλοι οι βλάκες....

Δημοσ.

Το είχα ακούσει πριν πολύ καιρό από τιβι νομίζω.

Ως πρώτο άκουσμα μου φάνηκε ωραία ιδέα, μπράβο σε αυτούς που το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν πρώτοι κτλ.

Αλλά ως πρώτη σκέψη αντιλαμβάνομαι πως στην εφαρμογή του θα δημιουργείται η εξής κατάσταση: από τη μία μεν οι (συμμετ)έχοντες smartphone + το app αυτό θα εξυπηρετούνται μεταξύ τους, από την άλλη δε οι μη (συμμετ)έχοντες θα μειονεκτούν ακόμα περισσότερο στην εξεύρεση κενής θέσης! Η εξήγηση πολύ απλή, οι (συμμετ)έχοντες θα κατευθύνονται σύντομα προς κάποια κενή θέση και δεν θα υπάρχει «ισότητα» στην τύχη εξεύρεσης της κενής θέσης. Ουσιαστικά δηλαδή δημιουργεί μια «κλίκα» ευνοούμενων πολιτών.

Γι αυτό που εξηγώ είμαι σίγουρος πως θα συμβαίνει, για τη σημασία του είναι ανάλογο την αντίληψη του καθενός. Απ'όσο ξέρω πάντως σε δημόσιο δρόμο οι θέσεις στάθμευσης ανήκουν σε όλους όσους πληρώνουν (επιτρέψτε μου) γαμημένα τέλη κυκλοφορίας. Τουλάχιστον ανάλογα τη τύχη τους κι όχι ανάλογα της δυνατότητας πρόσβασης σε κάποιο σύστημα (ομοίως το αν είναι «εδώ το μαγαζί μου/εδώ το σπίτι μου/κτλ»).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...