greeker Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 έτσι είναι. δημιουργείται ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όσους συμμετέχουν στην εφαρμογή. έχουν τις πιθανότητες των υπολοίπων συν το πλεονέκτημα να παρκάρουν λόγω της εφαρμογής. όσο ο αριθμός είναι σε μέτρια επίπεδα το πλεονέκτημα για την ομάδα είναι μεγάλο και για τους άλλους ίσως αμελητέο.. όταν και αν ο αριθμός γίνει μεγάλος το πλεονέκτημα για τους συμμετέχοντες (ως σύνολο) μάλλον θα εξανεμιστεί και το βάρος για όσους είναι απέξω θα είναι πλέον πολύ μεγάλο.. οπότε εύχομαι για καλό όλων η συμμετοχή να είναι η ιδανική χωρίς παρατράγουδα και με ελαφρώς βελτιωμένη σχέση των "μέσα".. και θα μου πείτε γιατί να είναι ευνοημένοι οι "μέσα"; μα επειδή ο καλά ενημερωμένος άνθρωπος/καταναλωτής/πολίτης δικαιούται ένα λίιιγο μεγαλύτερο κομμάτι από την "πίτα".. αρκεί να μην τη φάει όλη
ParkingD Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Επειδή δεν είμαι νομικός, επιτρέπεται κάποιος να κρατάει θέση παρκαρίσματος για κάποιον άλλο σε δημόσιο δρόμο; Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός. Φυσικά και απαγορεύεται. Γίνεται βέβαια με παλιά μηχανάκια, γλάστρες, τενεκέδες, καφάσια κ.α.Αν θες να κανεις κατι πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα τσακωθείς, αν είναι στη γειτονιά σου οποτε το προβλημα ειναι καθημερινό θα το κάνεις, αν τώρα είσαι καπου αλλού απλά μετακινείς ότι είναι στη θέση και το βαζεις. Από εκεί και πέρα πρέπει να ξερεις τι είσαι διατεθιμένος να κανεις σε περίπτωση που ψάχνεις θεση και δεις καποιον να κρατάει μια για κάποιον άλλον. Το πιο εύκολο είναι να καλέσεις την αστυνομία-έρχεται και λύνει το θέμα.Νομίζω πάντως ότι αυτή την περίοδο που όλοι είμαστε "καπως" δεν θα είναι φρόνιμο να κρατάς θεση παρανόμως!Υ.Γ. Προς τα παιδιά που το έφτιαξαν!Παιδιά καλή σκέψη, έξυπνο και λειτουργικό αλλά όσο μενει στην παρέα σας. Τα περί κλεφτών ίσως να είναι υπερβολές, αλλά τα περί συντάγματος δεν είναι καθόλου. Πόσο μαλλον εαν νομίζεται ότι μπορείτε να κανετε αυτό που γράφεις πιο πάνω, ένα είδος πληρωμής για θέση χωρίς να έχετε συνέπειες νομικές είστε μακριά από την πραγματικότητα.Και για να είμαι συγκεκριμένος:Με ποιο δικαίωμα δεν με αφήνεις να παρκάρω σε θέση που από το νόμο είναι ελεύθερη για όλους? Με ποιο δικαίωμα εκμεταλλεύεσαι δημόσιο χώρο ως ιδιωτικό παρκινγκ?Και εσείς εμπορεύεστε το όλο ντηλ μεσω εφαρμογής επίσημα?Νομίζω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε Καταρχήν θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι μέσω της εφαρμογή δεν απασχολείς κάποια θέση πάρκινγκ με οποιονδήποτε σκανδαλώδη τρόπο αλλά ξεπαρκάρεις από αυτή κανονικά στην ώρα που σκόπευες εξαρχής είτε χρησιμοποιείς την εφαρμογή, είτε όχι. Από εκεί και πέρα αν η θέση αυτή θα είναι ελεύθερη μετά ή καταληφθεί νομίζουμε ότι δεν αντίκειται σε κανένα νόμο. Παράνομο, για παράδειγμα θα ήταν να καταλαμβάναμε από μόνοι μας θέσεις πάρκινγκ τις οποίες αργότερα θα διαθέταμε με κάποιο χρηματικό αντίτιμο κάτι το οποίο δε σκοπεύουμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση. Στο θέμα της δημοπρασίας που αναφέραμε, εννοούμε ότι ο χρήστης θα μπορεί να αξιώνει για τη θέση του κάποιον αριθμό πόντων τους οποίους θα κερδίσει μόλις την παραχωρήσει και τους οποίους θα χάνει ο χρήστης που πήρε τη θέση χωρίς να εισάγεται η έννοια του χρήματος στην ανταλλαγή αυτών των πόντων.
Greatape Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Η λύση είναι η αποκέντρωση, δεν μπορεί η Αθήνα να εξυπηρετήσει τόσο πληθυσμό πλέον.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Σκέψου να έβγαινε κάτι ανάλογο και για τις θέσεις (καθισματα) στα ΜΜΤ (ΜΜΤΑλαιπωριας) ...
ntsili Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Στο τέλος θα βγάλουμε την εφαρμογή παράνομη... Εντάξει η ηθική, αλλά μη γίνουμε και πουριτανοί στο τέλος
greeker Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 εγώ νομίζω ότι είναι ωραίο που μπορούμε και προβληματιζόμαστε και εκθέτουμε απόψεις χωρίς ακρότητες. τα περί πουριτανισμού είναι απλά τερτίπια να περιθωριοποιήσουμε τον άλλον για να αναδείξουμε τη δική μας άποψη ως σωστή και ακέραια. φαντάζομαι σχήμα λόγου ήταν και όχι κυριολεκτικό
ParkingD Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Εμείς πάντως σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συζήτηση καθώς από όλες τις απόψεις (θετικες και αρνητικές) έχουμε κάτι να πάρουμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με αμείωτο ρυθμό και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα έστω και μιας μικρής μερίδας χρηστών.
Ypnovatis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Αυτό όμως είναι σωστό ηθικά?Στην ουσία είναι είναι ένας άλλος τύπος "αν έχεις μέσο διευκολύνεσαι"φαντάζεσαι να είναι σε μια γειτονιά 10-20 άτομα και να συνεννοούνται να αλλάζουν της θέσεις τους και κάποιος(που δεν θα γνωρίζει απο αυτά) που θα έχει γυρίσει κουρασμένος απο την δουλειά του να ψάχνει 10-15λεπτά να παρκάρει...εμένα προσωπικά αυτό μου "χτυπάει" κάπως,είναι σαν ένα τύπο στην γειτονιά μου που βάζει ένα κουβά στο δρόμο μόλις φεύγει για να ξανά παρκάρει ο ίδιος η κάποιος άλλος απο την οικογένεια του σαν να είναι αυτός ο έξυπνος και όλοι οι άλλοι οι βλάκες.... Αν πρέπει να το αφήσεις διπλό για δέκα λεπτά δε θα προτιμήσεις να κλείσεις εμένα που με ξέρεις από έναν άγνωστο; Αν εσύ δουλεύεις νύχτα και ο γείτονας πρωι είναι κακό να παρκάρετε στην ίδια θέση εναλλάξ κατόπιν συνεννόησης; Μην τρελαθούμε. Έχουμε κάνει την εξυπηρέτηση...εξαπάτηση και άνιση συμπεριφορά. Προφανώς και δεν πρέπει για κανέναν λόγο να ανταλλάξουν χέρια χρήματα και συμφωνώ περί κούρασης κλπ που λες (ειδικά αυτό με τους κουβάδες είναι απαράδεκτο) αλλά μια άλφα συνεννόηση είναι κάτι που συνέβαινε και συμβάινει.
ntinos19 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 τώρα τελευταία αρχίζω να νιώθω σαν το μαύρο πρόβατο της παρέας με το Nokia που έχω... δεν το λέω μόνο για αυτή την εφαρμογή αλλά για πολλές άλλες που άμα το ήξερα εξ αρχής δεν θα το έπαιρνα με την καμία. καλή δουλειά και περιμένω να το δούμε σε symbian και άλλες πλατφόρμες.
Newsfeast Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Καλοπροαίρετα θα σας πω κάτι για να το σκεφτείτε πως μπορείτε να το αποφύγετε αν συμβεί γιατί νομίζω ότι μπορεί κάπως έτσι να γίνουν τα πράγματα! Σενάριο: 3 άτομα ψάχνουν θέση, 1 φεύγει. 3 άτομα κάνουν αίτημα για τη θέση και ο ένας βλέπει ποιοι κάνουν αίτημα και επιλέγει τον Α που «προτιμάει». Την άλλη μέρα το ίδιο κ.ο.κ Συμπέρασμα: Ο Α και ο «άλλος» θα έχουν υψηλό rank και οι υπόλοιποι 2 θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή γιατί δε θα τους είναι αποτελεσματική! Ερώτηση: Το φύλο του οδηγού φαίνεται; Αν ναι, αφαιρέστε το!
le Gaulois57 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Στη γειτονιά μου πάντως σας έχουν προλάβει οι Αλβανοί(όσοι τελοσπάντων δεν έχουν μετακομίσει στα βόρεια προάστεια ακόμη..).συννενοούνται με κινητά και άμα αδειασει κάποια θέση τη δεσπόζει κάποιος δικός τους στο πιτς φυτίλι. Αυτό το proggy δημιουργεί μιά μασωνία ακόμη,με γειά μας,δεν μας φτάνει Ολυμπιακός-Πααθηναϊκός,αριστερός-δεξιός(για ψάλτες λέω,έτσι πολυαγαπημένε μου mod;Δεν είναι πολιτικός σχολιασμός.),δημόσιος-ιδιωτικός αλλά θα βάλουμε μιά ακόμα κατηγορία,τους τεχνοφρήκς εναντίον λουδιτών... Μετά,δεν θα είναι πρόβλημα στην εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία να ψάχνει κάποιος τα πλήκτρα ενώ οδηγεί;
ntsili Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Το Mega έκανε παρουσίαση της εφορμογής σήμερα στο δελτίο του... 1700 χρήστες ήδη
aris1986 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Πολυ καλη εφαρμογή!Μου χε ερθει παλια στο μυαλο σαν ιδεα αλλα δεν θα μπορούσα να την αναλύσω-σκεφτώ έτσι περαιτέρω! ουτε προγραμματιστής ει μαι,ούτε τπτ. Παθοντας είμαι γιατι αμα ψάχνεις ενα πάρκινγκ πολύ ώρα μπορεί να σου χαλάσει η έξοδος!
ParkingD Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Καλοπροαίρετα θα σας πω κάτι για να το σκεφτείτε πως μπορείτε να το αποφύγετε αν συμβεί γιατί νομίζω ότι μπορεί κάπως έτσι να γίνουν τα πράγματα!Σενάριο: 3 άτομα ψάχνουν θέση, 1 φεύγει. 3 άτομα κάνουν αίτημα για τη θέση και ο ένας βλέπει ποιοι κάνουν αίτημα και επιλέγει τον Α που «προτιμάει». Την άλλη μέρα το ίδιο κ.ο.κΣυμπέρασμα: Ο Α και ο «άλλος» θα έχουν υψηλό rank και οι υπόλοιποι 2 θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή γιατί δε θα τους είναι αποτελεσματική!Ερώτηση: Το φύλο του οδηγού φαίνεται; Αν ναι, αφαιρέστε το! Σε ευχαριστούμε για την υπόδειξη! Θα εξετάσουμε πώς μπορεί να αποφευχθεί αυτό το σενάριο καθώς έχουν ήδη προληφθεί άλλες κακόβουλες χρήσεις τις εφαρμογής. Τέλος, δεν κρατάμε καμία πληροφορία σχετικά με το φύλο του χρήστη. Το Mega έκανε παρουσίαση της εφορμογής σήμερα στο δελτίο του... 1700 χρήστες ήδη Πλέον έχουμε φτάσει τους 2800!
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=36224&pid=440185&st=0&&do=findComment&comment=440185 Posted Today, 12:52 PM Ως hobby-στας της τεχνολογίας, δοκιμάζω στο κινητό μου καινούρια πράγματα τα οποία θεωρώ ότι δυνητικά θα ήταν χρήσιμα. Βάζω προσωρινά αρκετά applications στο κινητό μου και τα δοκιμάζω. Είδα λοιπόν ότι υπήρχε ένα application ΕΛΛΗΝΙΚΟ, μέσω του οποίου όταν βρίσκεσαι σε μια περιοχή και ψάχνεις για PARKING, σου βγάζει τα πλησιέστερα και εάν κάνεις κράτηση μέσω της ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίας του, έχεις ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ στο PARKING. Το δοκίμασα για πρώτη φορά χτες. Ήμουν πλησίον της Ιατρικής Σχολής και ήθελα να βρω σχετικά φθηνό PARKING. Μου συνέστησε το POLIS Parking που είναι στην Πλατεία Παίδων με μεγάλη έκπτωση. Χρησιμοποιήσα την υπηρεσία, έκανα κράτηση, και.... για δυσάρεστή μου έκπληξη το αυτόματο μηχάνημα μου έβγαλε ότι πρέπει να πληρώσω 14 Ευρώ!Τελικά, διάβασα τους όρους της Υπηρεσίας τους προσεκτικά οι οποίοι έλεγαν ότι η πληρωμή πρέπει να γίνει στο ΤΑΜΕΙΟ, και όχι στα αυτόματα μηχανήματα. Λέω: "Πώς την πάτησα έτσι, καλά να πάθω!"Σήμερα το πρωί κοίταξα το email μου και δεν το πίστευα:"Καλησπέρα Γιώργο,επικοινωνώ μαζί σου σχετικά με την κράτηση που πραγματοποίησες χθες στο Polis Park που βρίσκεται στην πλατεία του Νοσοκομείου Παίδων.Επικοινώνησε το parking μαζί μας και μας ενημέρωσε ότι πλήρωσες στο αυτόματο μηχάνημα και όχι στο ταμείο του Polis Park.Επειδή δεν έχει συνδεθεί ακόμη η υπηρεσία μας με το αυτόματο σύστημα των Polis Park, στις οδηγίες της κράτησης αναφέρουμε ότι η πληρωμή θα πρέπει να μηνγίνει στα αυτόματα μηχανήματα αλλά στο ταμείο του χώρου Στάθμευσης.Μάλλον δεν επικοινωνήσαμε σωστά τις παραπάνω οδηγίες, και η πληρωμή στο αυτόματο Μηχάνημα είχε ως αποτέλεσμα να πληρώσεις 14¤ αντί για 7¤ που θα ήταν η τελική τιμή του Parking Defenders.Επειδή αισθανόμαστε υπεύθυνοι για το σφάλμα στην επικοινωνία της διαδικασίας θέλουμε να απολογηθούμε αποστέλλοντας σου ένα κουπόνι βενζίνης αξίας 10 ευρώ.Στείλε μου σε παρακαλώ απαντώντας σε αυτό το μήνυμα μια διεύθυνση όπου μπορούμε να ταχυδρομήσουμε το παραπάνω κουπόνι.Συγνώμη και πάλι για την αναστάτωση. Σε ευχαριστούμε που χρησιμοποίησες το Parking Defenders. Στη διάθεσή σου για κάθε διευκρίνηση. Θα περιμένουμε να σε εξυπηρετήσουμε ξανά στο μέλλον."Η Υπηρεσία αυτή όντως κάνει δουλειά και οι άνθρωποι είναι αξιόπιστοι! Χρησιμοποιήστε την γιατί κάνει μεγάλη οικονομία και είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας!Η ιστοσελίδα τους είναι εδώ:http://www.parkingd.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα