Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μάταιη αναζήτηση πάρκινγκ μπορεί να οδηγήσει και τους πλέον ψυχραιμούς στα όρια της τρέλας. Και είναι βέβαιο πως όλοι οι οδηγοί μπορούν να αναπολήσουν μια μαγική στιγμή που κάποιος ξεπάρκαρε ακριβώς στη σωστή στιγμή για να πάρουν τη θέση του. Το Parking Defenders, μια νέα εφαρμογή για smartphones υπόσχεται στους χρήστες πολλές τέτοιες στιγμές.

Οι δημιουργοί του Parking Defenders, τέσσερεις νέοι Έλληνες προγραμματιστές που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας, έχουν ζήσει πολλές στιγμές απελπισίας ψάχνωντας μια θέση πάρκινγκ. Όταν ένας από αυτούς πάρκαρε από τύχη στη θέση που μόλις άφηνε κενή ο πατέρας του, άρχισαν να επεξεργάζονται την ιδέα μιας κοινότητας ατόμων που μοιράζονται μεταξύ τους τις θέσεις παρκινγκ κάνοντας τη ζωή τους ευκολότερη. Μετά από δουλειά πολλών μηνών και μια σημαντική διάκριση στο διαγωνισμό Aegean Startups 2011 τον περασμένο Νοέμβριο, προέκυψε το Parking Defenders.

parkingd.png

post-39041-0-33051200-1332340182_thumb.jpgpost-39041-0-21112800-1332340183_thumb.jpgpost-39041-0-82658100-1332340184_thumb.jpg

post-39041-0-22267700-1332340186_thumb.jpgpost-39041-0-08754500-1332340187_thumb.jpgpost-39041-0-93522900-1332340188_thumb.jpg

Η εφαρμογή καλεί τον κάθε χρήστη-Defender λίγα λεπτά πριν ξεπαρκάρει να δηλώσει ότι πρόκειται να αφήσει μια κένη θέση. Στη συνέχεια οι χρήστες που ψάχνουν πάρκινγκ στην ίδια περιοχή μπορούν να ζητήσουν να πάρουν τη θέση που προσφέρει ο χρήστης-Defender και να παρκάρουν σε δευτερόλεπτα! Στην αντίθετη περίπτωση ο χρήστης-Seeker που κατευθύνεται σε μια περιοχή και πρόκειται να ψάξει για πάρκινγκ μπορεί πριν φτάσει να δει ποιες θέσεις πρόκειται να ελευθερωθούν και να ζητήσει να παρκάρει σε κάποια από αυτές γλιτώνοντας χρόνο και προστατεύοντας την ψυχική του υγεία!

Το Parking Defenders υποστηρίζεται από smartphones με λειτουργικό Android, iPhone και Windows Phone. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο ακόμη και για εκείνους που δεν είναι εξαρτημένοι από gadgets, και έχει ήδη αρχίσει να κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα κάποιων Αθηναίων.

[vm]37107601[/vm]

File.png Download: Parking Defenders για iPhone , για Android, για Windows Phone

Link.png Site: Parking Defenders

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πολύ καλο ακούγεται και ειναι και ελληνική προσπάθεια και παλι μπράβο.

Αν το εχει δοκιμάσει κανει ας μας πει την γνώμη του.

Δημοσ.

Γιατί μου είναι πολύ γνώριμο; Είχε βγει πριν λίγο καιρό και αντίστοιχο;

Ήταν σε private beta για μερικούς μήνες.

Δημοσ.

Καλό ακούγεται αλλά στην πράξη νομίζω δε θα έχει καμία σχέση. Γιατί όταν εγώ οδηγάω μέσα στην κίνηση θα κάθομαι να κοιτάω στο κινητό και να ψάχνω θέσεις ? Και έστω ότι βρήκα μια θέση, σιγά μη με περιμένει ο άλλος μέχρι να φτάσω, λες και δεν υπάρχουν άλλοι που να περιμένουν να παρκάρουν όταν τον δουν να φεύγει... Καλή ιδέα αλλά όχι εφαρμόσιμη...

Δημοσ.

Καλό ακούγεται αλλά στην πράξη νομίζω δε θα έχει καμία σχέση. Γιατί όταν εγώ οδηγάω μέσα στην κίνηση θα κάθομαι να κοιτάω στο κινητό και να ψάχνω θέσεις ? Και έστω ότι βρήκα μια θέση, σιγά μη με περιμένει ο άλλος μέχρι να φτάσω, λες και δεν υπάρχουν άλλοι που να περιμένουν να παρκάρουν όταν τον δουν να φεύγει... Καλή ιδέα αλλά όχι εφαρμόσιμη...

Ki ομως τωρα που το περασα βρηκα ηδη 3 θεσεις στο κεντρο που θα φυγουν σε μερικα λεπτα...

Δημοσ.

Ωραία ιδέα για ληστές. Απλά πας εσύ σ´ αυτούς, αντί να έρθουν αυτοί σε εσένα :)

Καλό !!!! Ο ληστής ξέρει πότε θα πάρεις το αυτοκίνητο και φροντίζει να το πάρει νωρίτερα από σένα. Πέρα από την πλάκα η νοοτροπία του Έλληνα δεν νομίζω πως είναι τόσο αλτρουιστική. Εκτός και αν υπάρχει κάποιο μικρό όφελος, όχι απαραίτητα χρηματικό για την παραχώρηση της θέσης πάρκινγκ.

Δηλαδή όσες φορές παραχωρείς την θέση πάρκινγκ, τόσες φορές θα έχεις την δυνατότητα να σου παραχωρήσουν την θέση. Γιατί αλλιώς σίγουρα θα βρεθούν πονηροί που θα αποφεύγουν την επιβάρυνση των ιδιωτικών πάρκινγκ μέσω της καλοσύνης συμπολιτών.

Δημοσ.

Ki ομως τωρα που το περασα βρηκα ηδη 3 θεσεις στο κεντρο που θα φυγουν σε μερικα λεπτα...

Μήπως είναι το demo? Σου βάζει ένα demo στην αρχή και πρέπει να το ολοκληρώσεις για να ενεργοποιηθεί κανονικά. Και εγώ στην αρχή χάρηκα που βρήκα 3 στην περιοχή μου, αλλά τελικά ήταν το demo.

Καλό !!!! Ο ληστής ξέρει πότε θα πάρεις το αυτοκίνητο και φροντίζει να το πάρει νωρίτερα από σένα. Πέρα από την πλάκα η νοοτροπία του Έλληνα δεν νομίζω πως είναι τόσο αλτρουιστική. Εκτός και αν υπάρχει κάποιο μικρό όφελος, όχι απαραίτητα χρηματικό για την παραχώρηση της θέσης πάρκινγκ.

Δηλαδή όσες φορές παραχωρείς την θέση πάρκινγκ, τόσες φορές θα έχεις την δυνατότητα να σου παραχωρήσουν την θέση. Γιατί αλλιώς σίγουρα θα βρεθούν πονηροί που θα αποφεύγουν την επιβάρυνση των ιδιωτικών πάρκινγκ μέσω της καλοσύνης συμπολιτών.

Λίγο που το τσέκαρα, νομίζω ότι έχει κάτι τέτοιο (point system).

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστούμε πολύ τόσο για τη δημοσίευση όσο και για τα σχόλιά σας. Κατανοούμε πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο πρόβλημα του παρκινγκ και ελπίζουμε η δική μας να καλύψει μια αρκετά μεγάλη μερίδα ενδιαφερομένων.

Σχετικά με αυτό που αναφέρει ο χρήστης LRoi είναι κάτι το οποίο αρχικά είχε προβληματίσει και εμάς. Μελετήσαμε αρκετά εφαρμογές κινητών που αλληλεπιδρούν με την τοποθεσία του χρήστη και κάναμε μια προσεκτική ανάλυση που μας οδήγησε στις εξής αποφάσεις σχετικά με την υλοποίηση του Parking Defenders.

Oι χρήστες βλέπουν ότι κάποιος προσφέρει μια θέση παρκινγκ σε μια ευρύτερη περιοχή που καλύπτει μερικά οικοδομικά τετράγωνα και σε πόση ώρα πρόκειται να αφήσει τη θέση ελεύθερη. Ο μοναδικός χρήστης που βλέπει που ακριβώς βρίσκεται η θέση είναι ο χρήστης που εσύ θα επιλέξεις να προσφέρεις τη θέση σου. Επίσης, υπάρχει διαρκής αξιολόγηση των χρηστών (στο στυλ του eBay) ώστε να αποκλείονται κακόβουλες χρήσεις της εφαρμογής και ο καθένας να επιλέγει το χρήστη με το καλύτερο rating όταν κάνει μια συναλλαγή.

H εφαρμογή λοιπόν έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την ιδιωτικότητα του χρήστη (αν όχι στο μέγιστο βαθμό, πιστεύουμε σε μεγαλύτερο απο άλλες αρκετά mainstream εφαρμογές πχ foursquare). Άλλωστε αν κάποιος θέλει να κλέψει την ώρα που οι οδηγοί παρκάρουν μπορεί να σταθεί σε μια γωνία σε ένα δρόμο της Κυψέλης όχι παραπάνω από 5 λεπτά και να μην χρειάζεται να έχει στη διάθεση του smartphone με data plan.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο και τα FAQs της εφαρμογής.

Μπορείς να αποθηκεύεις ως αγαπημένες τις περιοχές που χρησιμοποιείς συχνότερα ώστε να ψάχνεις σε αυτές για θέσεις παρκινγκ με ελάχιστα κλικ. Στο θέμα της προσφοράς, ο χρήστης δηλώνει την πρόθεσή του να φύγει αρκετά λεπτά πριν ξεπαρκάρει και έτσι δε φεύγει αμέσως. Ακριβώς για να μην υπάρχει κάποια χρονική καθυστέρηση για αυτόν, του δίνουμε τη δυνατότητα να ορίσει το χρόνο αναχώρησής του από πριν και να ξεπαρκάρει την ώρα που όρισε είτε έχει δεχτεί είτε όχι κάποιον χρήστη. Από εκεί πηγάζει και το "Defend" που έχουμε ως τίτλο. Υπερασπίζεσαι δηλαδή τη θέση σου μέχρι να έρθει ο χρήστης που έχεις αποδεχτεί και φεύγεις στην ώρα σου!

Καλό !!!! Ο ληστής ξέρει πότε θα πάρεις το αυτοκίνητο και φροντίζει να το πάρει νωρίτερα από σένα. Πέρα από την πλάκα η νοοτροπία του Έλληνα δεν νομίζω πως είναι τόσο αλτρουιστική. Εκτός και αν υπάρχει κάποιο μικρό όφελος, όχι απαραίτητα χρηματικό για την παραχώρηση της θέσης πάρκινγκ. Δηλαδή όσες φορές παραχωρείς την θέση πάρκινγκ, τόσες φορές θα έχεις την δυνατότητα να σου παραχωρήσουν την θέση. Γιατί αλλιώς σίγουρα θα βρεθούν πονηροί που θα αποφεύγουν την επιβάρυνση των ιδιωτικών πάρκινγκ μέσω της καλοσύνης συμπολιτών.

Μπορεί να επαναλαμβανόμαστε αλλά πρέπει να τονίσουμε πάλι ότι κανένας χρήστης δε βλέπει τη θέση που έχεις παρκάρει το αυτοκίνητό σου παρά μόνο ο χρήστης που έχεις αποδεχτεί να δώσεις τη θέση σου.

Όπως αναφέρει και ο Panahs παραπάνω υπάρχει ένα point system. Συγκεκριμένα μέσω της προσφοράς θέσης κερδίζεις πόντους τους οποίους καταναλώνεις κάθε φορά που γίνεσαι αποδεκτός από κάποιον προσφέρει για να πάρεις τη θέση του. Συνεπώς για να ψάξεις και να εκδηλώσεις ενδιαφέρον για μία θέση θα πρέπει να έχεις πόντους στο υπόλοιπό σου. Και προς το παρόν αποκτάς πόντους μόνο μέσω της προσφοράς.

Δημοσ.

Δηλαδή αν κάποιος ορίσει την ώρα που θα φύγει σημαίνει οτι θα την τηρήσει ? Και επίσης ο άλλος θα είναι εκεί ακριβώς την ώρα που θα πρέπει ? Αν απευθύνεται σε robot ναι θα είναι μια χαρά, αλλά μάλλον δεν σκέφτεστε με τα δεδομένα της Ελληνικής πραγματικότητας

Δημοσ.

Δηλαδή αν κάποιος ορίσει την ώρα που θα φύγει σημαίνει οτι θα την τηρήσει ? Και επίσης ο άλλος θα είναι εκεί ακριβώς την ώρα που θα πρέπει ? Αν απευθύνεται σε robot ναι θα είναι μια χαρά, αλλά μάλλον δεν σκέφτεστε με τα δεδομένα της Ελληνικής πραγματικότητας

Αν έχει αποδεχτεί κάποιον χρήστη και φύγει πριν την ώρα του σημαίνει ότι ο άλλος χρήστης όταν φτάσει στη θέση πιθανότατα δε θα είναι ελεύθερη. Συνεπώς θα βαθμολογήσει αρνητικά το χρήστη που προσέφερε τη θέση.

Στο θέμα τη συνέπειας τώρα, προτού αποδεχτείς κάποιον χρήστη για να του δώσεις τη θέση σου βλέπεις πού βρίσκεται και την απόστασή του από εσένα. Συνεπώς μπορείς να εκτιμήσεις αν θα προλάβει να φτάσει σε εσένα την ώρα που πρόκειται να φύγεις ή όχι και ανάλογα να τον αποδεχτείς ή να τον αγνοήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά η εφαρμογή και η ιδέα της είναι μια χαρά σε μεγάλο αστικό κέντρο..σε μικρότερες πόλεις και σε κεντρικά σημεία το πιο λογικό είναι ότι μόλις ξεπαρκάρεις θα βρίσκεται κάποιος να παρκάρει είτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή είτε όχι...

τώρα ο καθένας αν κάθεται και γράφει τη κάθε υπερβολή (φιλικά το γράφω!!! :-) ) που του έρχεται όσο αφορά ληστείες, απαγωγές, κ.α. ας μην την περάσει στο κινητό για να παραμείνει ασφαλής 100% στο κέντρο της Αθήνας!!!

Εγώ προσωπικά βρίσκω αρνητικό το ότι ο περισσότερος κόσμος δεν χρησιμοποιεί smartphones αλλά σε λίγα χρόνια θα γίνει κι αυτό..!!!

Επεξ/σία από mants118

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...