Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγοντας το laptop που είναι Ηp pavilion dv6-1210sc Espresso μου έβγαλε μηνυμα (πρίν φορτωθούν τα windows) οτι η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι χαμηλή και οτι μπορεί να χρειαστεί να αλλαχτεί.

Αν την κρατήσω το laptop απλά δεν θα μπορεί να λειτουργεί εκτός μπρίζας ή τελικά δεν θα λειτουργεί καθόλου αν η χωρητικότητας της μπαταρίας μειωθεί πολυ::

Δημοσ.

Δε θα λειτουργεί εκτός μπρίζας (λογικά*).

*(γιατί έχω ακούσει για κάτι VAIO που θέλουν την μπαταρία συνέχεια συνδεμένη για να λειτουργούν)

Μπορείς πολύ απλά να βγάλεις την μπαταρία και να δεις εάν λειτουργεί χωρίς αυτήν.

Δημοσ.

Υπάρχει και μια περίπτωση να μην ανάβει καθόλου το Laptop αν η μπαταρία έχει χαλάσει (βραχυκυκλώσει). Σε αυτή την περίπτωση μπορείς απλά να την αφαιρέσεις.

Κατά τα άλλα ναι, θα πρέπει να το έχεις συνέχεια στην πρίζα.

Μιλώντας για χαλασμένες μπαταρίες Laptop να τονίσω πως για να βοηθήσουμε τη μπαταρία να ζήσει πολλά χρόνια, χρειάζεται να κάνει κύκλους φόρτισης - εκφόρτισης. Δηλαδή να το βάζουμε στην πρίζα μόνο όταν έχει κατέβει χαμηλά η φόρτιση (π.χ. 10%) και να το βγάζουμε μόλις φτάσει το 100%.

Δημοσ.

Υπάρχει και μια περίπτωση να μην ανάβει καθόλου το Laptop αν η μπαταρία έχει χαλάσει (βραχυκυκλώσει). Σε αυτή την περίπτωση μπορείς απλά να την αφαιρέσεις.

Κατά τα άλλα ναι, θα πρέπει να το έχεις συνέχεια στην πρίζα.

Μιλώντας για χαλασμένες μπαταρίες Laptop να τονίσω πως για να βοηθήσουμε τη μπαταρία να ζήσει πολλά χρόνια, χρειάζεται να κάνει κύκλους φόρτισης - εκφόρτισης. Δηλαδή να το βάζουμε στην πρίζα μόνο όταν έχει κατέβει χαμηλά η φόρτιση (π.χ. 10%) και να το βγάζουμε μόλις φτάσει το 100%.

Καλησπερα.. να πω για την μπαταρια

Παιδια λογο του οτι εχω ρωτησει πολλους τεχνικους για το θεμα της μπαταριας, αυτο που μου απαντουσαν ειναι¨:

Εχει να κανει με το τι αναγκη εχει ο καθενας μας, και πως θελει να λειτουργεί το pc του.

Η μπαταρια δεν εχει προβλημα οταν φορτιστει πλήρως κι ας ειναι στην πριζα (διακοπτει αυτοματα την φορτηση).

Εγω το εχω συνεχεια στην πριζα, κι αυτο διοτι το χρησιμοποιώ σαν σταθερο κατα 99% και ελαχιστες εως καθολου σαν φορητο, και το σημαντικότερο για μενα σ αυτη την περιπτωσει ειναι οτι εχω προστασια στο pc απο διακοπες ΔΕΗ (λειτουργει σαν UPS), κανω ομως και αποφορτιση/φορτιση σε τακτα χρονικα διαστηματα

Προτιμω να μου κρατησει λιγοτερο χρονο η μπαταρια παρα να καψω το pc μου απο καποια διακοπη ρευματος (ειπαμε.. με τι αναγκες εχει ο καθενας).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...