Προς το περιεχόμενο

Dark Souls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1)Τα pyromancy spells που τα βρίσκω και πώς τα κάνω equip;Γενικά δεν έχω ιδέα από μαγεία ακόμα.

Εφοσον δεν ξεκινησες σαν pyromancer θα παρεις το pyromancy glove (με αυτο κασταρεις pyromancies) το οποιο το κανεις κανονικα equip σαν οπλο. Οταν θα κατεβεις στα depths θα βρεις και θα σωσεις εναν τυπο που τον λεμε Laurentius. Επεστρεψε στο firelink shrine και θα τον βρεις να αραζει εξω απο την πορτα που ειναι το τεραστιο κορακι. Απο εκει και περα χρειαζεσαι attunment για να ανοιγεις θεσεις για spells αλλα σαν "thief" νομιζω 2-3 θεσεις ειναι υπεραρκετες.

2)Το κάθε όπλο για να δω με τι στατιστικό σκαλάρει υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το διαπιστώσω πέρα από το να δω τι παραπάνω κόβει ανεβάζοντας κάποιο attribute μου;

Στην βασικη καρτελα του οπλου οπως βλεπεις εχει ενα καρο στατιστικα. Εκει λοιπον εχει και 4 σηματακια που το καθενα σημαινει Strengh, Dexterity, Intellect, Faith με τη σειρα αυτη ακριβως. Αναλογα το γραμμα καταλαβαινεις ποσο καλο scaling εχει ενα οπλο αναλογα. Παραδειγμα η Uchigatana θα ειδες οτι διπλα στο dexterity εχει και ενα γραμμα "Β" το οποιο οσο την ανεβασεις enchant θα φτασει και "Α". Αυτο σημαινει οτι περα απο τη βασικη επιθετικη δυναμη θα παιρνει τελειο bonus απο το dexterity σου σαν εξτρα damage.

3)Στο bonfire πώς θα καταφέρω να μπορώ να αναβαθμίζω όπλα;Πρέπει να βρω κάποιο αντικείμενο έτσι;

Ολοι οι blacksmith στο παιχνιδι (4 στο συνολο) εχουν εργαλεια που μπορεις να αγορασεις για να κανεις enchant τα οπλα. ΔΕΝ μπορεις ομως να τα κανεις ascend. Ειναι απαραιτητος ενας blacksmith για κατι τετοιο και ολοι μα ολοι τους εχουν διαφορετικες ικανοτητες. Αλλος blacksmith μπορει να κανει fire enchant και αλλος magic enchant. Γενικα ειναι ασυμφορο στο να σκοτωνεις τους smiths.

4)Μέχρι στιγμής όποιον npc βρίσκω τον σφάζω.Να συνεχίσω έτσι ή μήπως αργότερα παίξει πρόβλημα με την πρόοδο μου;

Ειναι η πρωτη σου φορα που παιζεις το παιχνιδι οποτε ειναι καλο να μην σφαζεις NPC τοσο για λογους ιστοριας και lore (γενικα μαθαινεις τα παντα σχεδον απο αυτους, δεν λενε αρλουμπες) αλλα και γιατι ποτε δεν ξερεις τι εχει να σου προσφερει στην πορεια ο καθε NPC. Σπανια αντικειμενα, οπλα, armor και αλλα ωραια που θα ηταν καλυτερα να προσπαθησεις να τα παρεις την πρωτη φορα.

Λοιπόν βρήκα μόλις τον πρώτο blacksmith.Πήρα το toolbox και πλέον κάνω κι εγώ αναβαθμίσεις.Πήγα τη uchiga +3 και πάω να φαρμάρω να ανεβάσω vitality και endurance γιατί με 3 επιθέσεις τελειώνει.Είναι πορωτικό παιχνίδι, πάντως δε λέω!

Οπως σου ειπα, δινε βαση πρωτα στο να αυξανεις το enchant του gear σου και μετα το level σου. Endurance επισης δεν θα χρειαστεις πανω απο 30. Αφησε το σαν max ποντους εκει λοιπον. Με τα souls που θα κερδιζεις αγοραζε titanite απο τον smith ως να φτασεις την Uchi +5. Θα σε βοηθησει απειρα περισσοτερο στη μαχη. Επισης φτιαξε και μια σου ασπιδα +5, την καλυτερη που εχεις στα 3 κιλα, θα σου φανει χρησιμοτατη ειδικα τωρα στην αρχη.

• Απαντ. 818
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες.Να σας πω λοιπόν τα εξής:

Χθες έλεγα να παίξω 1-1,5 ώρα, αλλά τελικά χτύπησα 3ωρο.Με τα χίλια ζόρια σηκώθηκα το πρωί. :P

Είναι που μπριζώθηκα με τα gargoyles!Γενικά όσο μπαίνω στο νόημα τόσο πιο πολύ μου αρέσει.Έχει βέβαια το σπαστικό συναίσθημα όταν έχεις μαζέψει ψυχές κάργα, ψοφάς και δεν καταφέρνεις να τις μαζέψεις πίσω, αλλά τι να γίνει... :P

Εξακολουθώ δυστυχώς να μη μπορώ να δω το θέμα των όπλων και με ποιό στατιστικό ταιριάζουν.Θα το ξανακοιτάξω μόλις παίξω πάλι, αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφερα να εντοπίσω αυτό που μου λέτε. :blink:

Επίσης κάτι άλλο με τις ασπίδες.Δεν είμαι σίγουρος και πάλι αν έχω πιάσει το νόημα για το τι προστασία δίνει η κάθε μια.Όταν τις σηκώνω στα στοιχεία τους δε μου δείχνει προστασία, αλλά το ίδιο σύμβολο με αυτό της ζημιάς που κάνουν τα όπλα (εκείνο το εικονίδιο με το σπαθάκι).Όταν πάλι πάω να τις αλλάξω μεταξύ τους και πατάω toggle info το μόνο που βλέπω να αλλάζει είναι το βάρος των αντικειμένων που φοράω και η ζημιά του αριστερού όπλου (Lweapon νομίζω το λέει).Έτσι πρέπει ή έχω κάνει καμιά νουμπιά και έχω βάλει την ασπίδα σε κανένα άλλο slot βρε παιδιά;Δε μπορώ να καταλάβω ποιά να κρατήσω.

Έφτασα την ουτσίγκα + 5 και είναι πλέον πολύ καλή.Το μόνο που με ξενερώνει είναι που έχει πολύ μικρό durability και έχω μονίμως τη φοβία μη μου σπάσει. ^_^ Γι αυτό αγόρασα από τον bsmith το toolbox για να την κάνω repair στη φωτιά μου.Τώρα λέω να ανεβάσω όπως λες και συ ikaruga μια ασπίδα και την πανοπλία μου (για την ώρα προτιμώ τα αρχικά ρούχα μου) και σιγά σιγά να κρατάω και λίγο για να ανεβάζω στα 5 lvl, 2 vit-2 endr-1 dex ή 2vit-1 end- 2 dex.Κάπως έτσι λέω να το πάω το ανέβασμά μου για λίγο ακόμα και μετά κυρίως dex.

Δε βλέπω άλλους insomniacs όμως, τι γίνεται;

Δημοσ.

Δες αυτο το βιντεο στο 1.40. http://www.youtube.com/watch?v=2Ct3FO4mj2g Βλεπεις ολα αυτα τα στατιστικα? Νομιζω ειναι φως φαναρι. Να στα εξηγησω λιγο και εγω παντως.

Physical - εδω θα βρεις το basic damage του οπλου. Οτι + ή - εχει διπλα απο αυτο το νουμερο σημαινει εξτρα bonus αναλογα.

magic - ποσο magic damage εχει ενα οπλο

fire - το ιδιο με το magic

lightning - ιδιο με τα αποπανω

critical - ποσο επι % παραπανω damage θα κανει ενα οπλο σε backstab ή parry

ParamBonus - αυτο που λεγαμε. Στη σειρα 4 σηματακια. Strength, Dexterity, Intellect, Faith. Οπως βλεπεις διπλα στο Dexterity εχει ενα "Β". Το καθε οπλο εχει το δικο του scaling ή και καθολου scaling.

Aux effects - το πρωτο ειναι bleeding, δευτερο holy, τριτο unholy. To 300 bleeding σημαινει οτι με καθε Hit θα προκαλεις 300 ποντους bleed και οταν καποιος φτασει στο bleeding point θα χασει αυτοματα το 30% του συνολικου HP του. Αναλογη αν ειναι 100 ή 200 ή 500. Το holy και το unholy ειναι ποσο extra damage θα κανεις σε αλλους παικτες (PvP) αναλογα με το τι ειναι. Το holy ισχυει εναντιον black phantoms και το unholy για blue phantoms.

Στη δεξια μερια της καρτελας γραφει DamageReduction%. Οπως ηδη ξερεις μπορεις να κρατας ενα οπλο με 2 χερια. Μπορεις επισης να αμυνθεις με αυτο αφου και αυτο δειχνει τις προστατευτικες ικανοτητες καποιου οπλου που θα τυχει να αμυνθεις. Εχε στο νου σου οτι ειναι λιγα τα οπλα που εχουν εξαιρετικες αμυντικες ικανοτητες και παντα ειναι super heavy οπλα.

Τα υπολοιπα νομιζω εξηγουνται απο μονα τους.

Οσο για το οτι δεν βλεπεις πολυ κινηση στο thread συμβαινουν 2 πραγματα. Η απασχολουνται με το παιχνιδι πολυ για να μπουν εδω μεσα ή απλα τα παρατησαν γιατι τους ηταν πολυ hardcore η εμπειρια. Και εγω που νομιζα οτι οι PC gamers ηταν ποιο hardcore απο τους κονσολαδες και δινουν βαση περισσοτερο σε ουσιαστικο gameplay.

• Like 1
Δημοσ.

Καλό και χρυσό το Dark Souls αλλά τα μάτια μου πραγματικά πονάνε από τα 30fps μετά από μια ώρα gaming και τα controls είναι απλά εβίβα. Προσωπικά δεν χαλάστηκα από την δυσκολία αλλά το να παλεύω με τα controls περισσότερο απ' ότι με τους εχθρούς το θεωρώ τραγικό. Αφενός με τα gamepads δεν είμαι καλός, αφετέρου το keyboard + mouse είναι (όπως ξέραμε) τρισάθλιο. Εκτός από αυτό, είναι δυνατόν να χάνει το lock όταν κάνεις parry+attack και δεν πεθαίνει ο αντίπαλος; Τολμώ να πω ότι αν είχαν προσέξει τα controls, θα είχαμε ένα απίστευτο παιχνίδι. Για την ώρα με τα χάλια που έχουν τα controls, δεν μπορώ να πω ότι νιώθω την όρεξη ή την ανάγκη να το ξαναπαίξω. Να ξαναπώ οτι δεν τα μπορώ τα gamepads (το μόνο gamepad που μου άρεσε ήταν εκείνα των NES και Snes, άντε και του PSX για συγκεκριμένες περιπτώσεις :P )

Δημοσ.

Επιτέλους το βρήκα ο στραβός αυτό το tab και έβγαλα άκρη και με τις ασπίδες. big tnx

John, 5 ώρες ιστορία είναι ο χειρισμός να τον μάθεις.Είναι κρίμα να το παρατήσεις γι αυτό το λόγο μόνο.Κι εγώ μέσα στην τελευταία 10ετία είναι ζήτημα αν είχα πιάσει συνολικά 5ώρες gamepad στα χέρια μου.Με το που έβαλα το ds, πήγαινα σαν παραπληγικός.Αλλά το συνήθισα γρήγορα.Δε νομίζω και πάλι να έχω την απόλυτη ακρίβεια των κινήσεων που έχω με key+mouse, αλλά η δουλειά γίνεται παραπάνω από μια χαρά.Τώρα έχω κλείσει 12 ώρες και αν με προβληματίζει κάτι σίγουρα δεν είναι ο χειρισμός, τα fps ή τα γραφικά. Τα οποία εν παρόδω τα βρίσκω μια χαρά πλέον.Με το τελευταίο dsfix κιόλας μπήκε και smaa στη μέση.Ακόμα ακόμα και στο low να το βάλεις το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Εμένα πάντως σαν παιχνίδι μου αρέσει αρκετά.Όσο πιο πολύ το προχωράω τόσο πιο πολύ με πορώνει.Είχα χρόνια ολόκληρα να φτάσω στο σημείο να περιμένω πώς και πώς να γυρίσω σπίτι, να βρω χρόνο και να παίξω ένα παιχνίδι.Και αυτό μέχρι στιγμής το κατάφερε το dark souls.

Ikaruga, εγώ πάντως νομίζω πως οι pcάδες πλέον έχουμε γίνει πολύ εφετζίδες.Bench, ελίτ και ουσία μηδέν.Hardcore παίχτες νομίζω πλέον θα βρεις μόνο σε τίποτα mmo/moba.Οι υπόλοιποι πλέον γουστάρουμε απλά να χτίζουμε pc, να κατεβάζουμε τσαμπέ ότι βρούμε για να δικαιολογήσουμε το pc, να γκρινιάζουμε να μας φέρουν καμιά αποκλειστικότητα και όταν επιτέλους μας τη φέρουν να ξινίζουμε για τον παραμικρό λόγο.Πόσες αποκλειστικότητες δεν τις περιμέναμε σαν μουρλοί και τις ζητούσαμε και όταν μας τις φέρανε στο τέλος είπαμε, σιγά μωρέ, δεν ήταν και τίποτα τελικά. Και με τούτο δω κάπως έτσι αντέδρασε όλη η κοινότητα.Δε λέω πως δεν έχει θέματα σαν παιχνίδι, αλλά ποιο δεν έχει.Για πλάκα είναι και η καλύτερη έκδοση κατ' εμέ, όμως και πάλι αντί να τσινάνε οι κονσολάδες τσινάμε εμείς με την καλύτερη έκδοση...

Δημοσ.

Καλό και χρυσό το Dark Souls αλλά τα μάτια μου πραγματικά πονάνε από τα 30fps μετά από μια ώρα gaming και τα controls είναι απλά εβίβα. Προσωπικά δεν χαλάστηκα από την δυσκολία αλλά το να παλεύω με τα controls περισσότερο απ' ότι με τους εχθρούς το θεωρώ τραγικό. Αφενός με τα gamepads δεν είμαι καλός, αφετέρου το keyboard + mouse είναι (όπως ξέραμε) τρισάθλιο. Εκτός από αυτό, είναι δυνατόν να χάνει το lock όταν κάνεις parry+attack και δεν πεθαίνει ο αντίπαλος; Τολμώ να πω ότι αν είχαν προσέξει τα controls, θα είχαμε ένα απίστευτο παιχνίδι. Για την ώρα με τα χάλια που έχουν τα controls, δεν μπορώ να πω ότι νιώθω την όρεξη ή την ανάγκη να το ξαναπαίξω. Να ξαναπώ οτι δεν τα μπορώ τα gamepads (το μόνο gamepad που μου άρεσε ήταν εκείνα των NES και Snes, άντε και του PSX για συγκεκριμένες περιπτώσεις :P )

Αχ, αχ, αχ γιατι να εισαι τετοιος? Τα 30 frames πονανε τα ματια σου? Εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτο? Το θεωρω καπως αστειο δεδομενου οτι το παιχνιδι κινειται σε αρκετα αργους ρυθμους για να σε πονανε τα ματια σου. Δηλαδη πηγαμε απο το Crysis 1 που ειναι μια χαρα playable στα 30 frames αλλα το Dark Souls που ειναι κομμενο και ραμμενο να τρεχει με τοσα εχουμε θεμα? Για τα controls τι να σου πω? Θεμα λιγων ωρων ειναι για να συνηθισει το χερι σου. Για το parry + riposte που χανει το lock Γιαννη ειναι γιατι το παιχνιδι διαθετει και PvP κομματι και επισης γιατι θα υπαρξουν πολλες φορες που θα τρως flanking απο εχθρους απο εκει που δεν το περιμενεις. Στο πρωτο patch του παιχνιδιου δεν γινοταν να κανεις un-lock μεχρι να πατησεις ξανα το κουμπι. Επεσε πολυ παραπονο στην εταιρια γιατι με το lock χανανε το situational awareness και αναγκαζονταν να αλλαζουν στοχους με υπερβολικα πολλα πατηματα πληκτρων. Σε καθε περιπτωση ειναι δικαιολογημενο και οταν (ΑΝ) ασχοληθεις με το PvP Κομματι του παιχνιδιου θα το καταλαβεις ακομα καλυτερα. Δυστυχως ρε σε John οσο εμπιστοσυνη σου εχω πανω σε θεματα visuals και τεχνικες εξηγησεις αλλη τοση δεν σου εχω σε θεματα παιχνιδιου/ gameplay.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη πηγαμε απο το Crysis 1 που ειναι μια χαρα playable στα 30 frames αλλα το Dark Souls που ειναι κομμενο και ραμμενο να τρεχει με τοσα εχουμε θεμα?

Ειλικρινά τσούζουν τα μάτια μου. Το Crysis 1 είχε το καλύτερο motion blur που έχω δει σε game. Ironically, το Crysis 2 δεν είχε την ίδια τεχνική motion blur με αποτέλεσμα ακόμα και τα 40fps να φαίνονται ελαφρώς 'choppy.' Στο Dark Souls τα πράγματα είναι τραγικά, ειδικά όταν κουνάς την κάμερα γρήγορα (και ναι, την κουνάς την κάμερα γρήγορα στο Dark Souls). Και μόνο το γεγονός ότι είπα από μέσα μου <<Σκ*τά, δεν θέλω να κουνήσω την κάμερα γιατί πονάνε τα μάτια μου>> το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ τουλάχιστον την κουνούσα συνέχεια για να δω μήπως μου έρθει καμιά ανάποδη από γύρω-γύρω. Στα τεχνικά θέματα, όλοι ξέρουμε γιατί τρέχει στα 30fps το Dark Souls (γκούχου, consoles, γκούχου). Το γεγονός ότι φτιάχτηκε για τα 30 καρέ, δεν σημαίνει ότι είναι το καλύτερο 30fps game ή ότι φαίνεται ομαλό. Sorry αλλά εγώ βλέπω choppy το παιχνίδι, όπως έβλεπα και το Overlord 2 (προτού βγει το official patch που έβγαζε το 30fps lock). Να φανταστείς ότι δεν έχει καν object motion blur, μια τεχνική που ίσως βοηθούσε κάπως τα πράγματα στα χαμηλά καρέ. Βέβαια αυτή η τεχνική είναι κάπως απαιτητική, οπότε δεν θα την σήκωναν οι κονσόλες. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα κοινώς. Για να λέμε βέβαια και τα πράγματα με το όνομά τους, τουλάχιστον είναι σταθερά 30fps με downsampling από 2560x1440 ανάλυση. Ούτε έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από την CPU, ούτε από την GPU. Ωραία γραφικά για απλό port εξαιτίας του downsampling αλλά δεν συγκρίνεται με την δουλειά της Nixxes ή της United Front Games. Είναι αστείο το πόσο τεχνικά κακό είναι και πόσο χαντακώνεται για έναν μεγάλο αριθμό PC gamers. Κι είναι κρίμα γιατί κατά βάθος είναι καλό παιχνίδι.

Για τα controls τι να σου πω? Θεμα λιγων ωρων ειναι για να συνηθισει το χερι σου.

Πρώτος και καλύτερος το λέω, είμαι ανάπηρος με τα gamepads :P. Standard υπάρχουν άτομα που δεν έχουν πρόβλημα με τα gamepads (και χαίρομαι γι αυτούς), αλλά προσωπικά δεν μπορώ να παίζω ούτε FPS, ούτε third-person, ούτε καν fighting games (το έχω ξαναπεί, δεν μπορώ να σταυρώσω ούτε ένα shoryuken) με το gamepad. Είναι σαν να σου κόβω τα χέρια και να σου λέω 'πληκτρολόγησε.' Ε ναι, θα το κάνεις κάποια στιγμή (και ίσως γίνεις και καλός σε αυτό) αλλά ΠΟΤΕ δεν θα νιώθεις την ίδια ελευθερία στο να πληκτρολογείς όπως όταν είχες τα χέρια σου. Μόνο soccer games μπορώ να παίζω ή flight arcades (άντε και κάνα racing αλλά εκεί προτιμώ την τιμονιέρα μου).

Στο πρωτο patch του παιχνιδιου δεν γινοταν να κανεις un-lock μεχρι να πατησεις ξανα το κουμπι. Επεσε πολυ παραπονο στην εταιρια γιατι με το lock χανανε το situational awareness και αναγκαζονταν να αλλαζουν στοχους με υπερβολικα πολλα πατηματα πληκτρων.

IMO έτσι έπρεπε να μείνει. Γνώμη μου πάντα. Αφού με το να στοχεύεις μπορείς να αλλάζεις το lock, δεν βλέπω καν το πως έχαναν το situational awareness (εκτός κι αν μιλάμε για slow scrolling εξαιτίας του stick, οπότε για λόγους stick να βγήκε). Προσωπικά ποτέ δεν αποπροσανατολίστηκα στο Dark Souls γιατί πάντα κουνούσα πολύ την κάμερα και πάντα έβλεπα το περιβάλλον γύρω μου. Εξ' ου όπως είπα και το ότι μου έκαναν μπαμ τα 30fps.

Δυστυχως ρε σε John οσο εμπιστοσυνη σου εχω πανω σε θεματα visuals και τεχνικες εξηγησεις αλλη τοση δεν σου εχω σε θεματα παιχνιδιου/ gameplay.

No worries ;)

Bigi444444'[/color]]Ikaruga, εγώ πάντως νομίζω πως οι pcάδες πλέον έχουμε γίνει πολύ εφετζίδες.Bench, ελίτ και ουσία μηδέν.Hardcore παίχτες νομίζω πλέον θα βρεις μόνο σε τίποτα mmo/moba.Οι υπόλοιποι πλέον γουστάρουμε απλά να χτίζουμε pc, να κατεβάζουμε τσαμπέ ότι βρούμε για να δικαιολογήσουμε το pc, να γκρινιάζουμε να μας φέρουν καμιά αποκλειστικότητα και όταν επιτέλους μας τη φέρουν να ξινίζουμε για τον παραμικρό λόγο

Respect εκεί που αρμόζει το respect. Προσωπικά όταν μου ζητάνε 40+ ευρώ, έχω απαιτήσεις. Συγγνώμη κι όλας δηλαδή που έχω απαιτήσεις σαν PC gamer και περιμένω το PC game να είναι όντως PC game :P. Η Namco κι η From είπαν να κάνουν μια αρπαχτή με το Dark Souls PC, γι' αυτό κι ο Durante σε 23 λεπτά έκανε unlock την ανάλυση. Θα προσπεράσω το GFWL (που ποτέ δεν το ζήτησαν οι PC gamers αλλά χρησιμοποιήθηκε για λόγους ευκολίας και μόνο). Δεν γίνεται όμως να πουλάνε ένα άθλιο port σε κανονική τιμή. Δηλαδή η United Front Games, η CD Projekt RED, η Arkane Studios κι η Nixxes Software είναι μ*λάκες με περικεφαλαία που στρώνουν κώλο και μεταφέρουν σωστά τα παιχνίδια τους στο PC; Η From είχε πει ότι δεν έχει εμπειρία με την PC πλατφόρμα. Δεκτόν. Μπορούσε η Namco κάλιστα να αναθέσει το port σε άλλο studio. Ναι, δεν το έκαναν γιατί θα έπρεπε να σκάσουν περισσότερα φράγκα στο Χ studio. Άρα αντί να κάνουν κάτι σωστά, προτίμησαν την εύκολη (και συνάμα κακή) λύση του pure porting και είπαν κάτι του στιλ 'Ρε δεν μαμιέστε που θα σκάσουμε και πολλά λεφτά για να σας το μεταφέρουμε το παιχνίδι. Πάρτε αυτό και μην μιλάτε'. Και πρέπει να πούμε και ευχαριστώ; Ε sorry αλλά όσο καλό και να είναι ένα παιχνίδι, τέτοιες προχειροδουλειές δεν τις δικαιολογώ. Κι αυτό γιατί δεν μπορούμε να κατακρίνουμε την ΕΑ (επειδή είναι της μόδας) ή την Epic Games κι η FromSoftware που κάνει ακριβώς τα ίδια να την γλυτώνει.

Επεξ/σία από john2gr
Δημοσ.

Ειλικρινά τσούζουν τα μάτια μου. Είναι αστείο το πόσο τεχνικά κακό είναι και πόσο χαντακώνεται για έναν μεγάλο αριθμό PC gamers. Κι είναι κρίμα γιατί κατά βάθος είναι καλό παιχνίδι.

Ενταξει προφανως και τοσα χρονια στο ντερλικατεσεν να μην σου καθεται καλα το σουβλακι απο τον Μητσο τον βρωμιαρη. Ειναι καθαρα δικο σου θεμα.

Πρώτος και καλύτερος το λέω, είμαι ανάπηρος με τα gamepads :P.

Επισης καθαρα δικο σου θεμα. Δεν εχει ασχημα controls το παιχνιδι. Ειναι απλα αδυνατο το παιχνιδι αυτο να μπει στη διαδικασια mouse+keyboard. Απλα δεν γινεται. Εχει υπερβολικα μεγαλο ογκο εντωλων που θα πρεπει να πατας συνεχεια για να παιξεις σωστα. Controller it is αλλα αφου υπαρχει προβλημα αναπηριας τοτε...

IMO έτσι έπρεπε να μείνει. Γνώμη μου πάντα. Αφού με το να στοχεύεις μπορείς να αλλάζεις το lock, δεν βλέπω καν το πως έχαναν το situational awareness (εκτός κι αν μιλάμε για slow scrolling εξαιτίας του stick, οπότε για λόγους stick να βγήκε). Προσωπικά ποτέ δεν αποπροσανατολίστηκα στο Dark Souls γιατί πάντα κουνούσα πολύ την κάμερα και πάντα έβλεπα το περιβάλλον γύρω μου. Εξ' ου όπως είπα και το ότι μου έκαναν μπαμ τα 30fps.

Δεν μπορεις να γυρισεις καμερα ενω εισαι locked σε αντιπαλο και εδω δημιουργηθηκε το προβλημα. Ειχα ακριβως το ιδιο θεμα και θυμαμαι που μετα απο καθε parry + riposte ή backstab να ξαναπαταω το κουμπι για να ξελοκαρει για να μπορεσω να επιτεθω σε αλλον αντιπαλο ή να γυρισω την καμερα. Ηταν απιστευτα εκνευριστικο και 100% κακο για PvP. Θα παρατηρησεις οτι ειδικα οι παλιοτεροι παικτες παιζουν ξυλο χωρις καν lock on καθως ειναι μειωνεκτημα τις περισσοτερες φορες.

No worries ;)

Σαφεστατα!

Δημοσ.

Από απαιτήσεις συστήματος πως είναι το παιχνίδι? Διαβάζω ότι παίζει σχετικά καλά σε μηχανήματα 3-4ετίας.. Ίσχυει?

Δημοσ.

Κοίταξε John, ούτε κι εγώ τρελάθηκα με το πορτ που έγινε είτε από τη μια μεριά είτε από την άλλη (εννοώ θετικά/αρνητικά).Κι εγώ θα ήθελα να το έχουν προσέξει πιότερα και μερικά σημεία είναι αδικαιολόγητοι που δεν τα άλλαξαν.Ούτε καν τα εικονίδια ας πούμε του 360 pad δεν αφαίρεσαν από τον τίτλο.Σου λέει πχ πάτα το χ κουμπί του 360 και ας μην έχεις καν το χειριστήριο!

Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο.Καλώς η κακώς τα προβλήματα αυτά διορθώθηκαν και απαιτούν ελάχιστη παρέμβαση από εμάς.Κι εγώ θα προτιμούσα να είναι ήδη έτοιμα και να μην κάνω κάτι, αλλά δε θα σταθώ εκεί.Αν το παιχνίδι είναι ωραίο, θα το αλλάξω εγώ το ini.Δε θα μου πέσει ο κώλος κι ας μη μ' αρέσει αυτό το σκεπτικό.Με το rage δεν έγινε το ίδιο;Και η bethesda ήταν επίσης απαράδεκτη σε αυτό το θέμα.Αλλά τι να κάνουμε;Να μην πειράξουμε ένα αρχειάκι μια φορά (διαδικασία 30 " δηλαδή) και να μοιρολατρούμε;Αν και το rage ήταν της προκοπής παιχνίδι για τα γούστα μου, ομοίως θα το συνέχιζα και δε θα κολλούσα στην προχειροδουλειά. Δεν ήταν το βασικό στοιχείο που με έκανε να το παρατήσω δηλαδή.Ή μήπως δεν έχουμε άλλα τέτοια παιχνίδια;Γιατί το darkseders 2, τι βελτίωση έχει σε σχέση με τις κονσόλες; Δε μπορώ να υποχρεώσω κάποιον να επενδύσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά νομίζω πως μερικές φορές υπερβάλλουμε. Οι κονσολάδες δηλαδή, που 1 εκατομμύριο από αυτούς το πήρε με όλα τα προβλήματα που στο pc με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λύθηκαν/λύνονται, τι έπαθαν; Ντάξει, κάποιος μπορεί να μου πει ότι γι αυτό το λόγο είναι χάφτες και οι pcάδες hardcorάδες.Ε γι αυτό κι εγώ λέω ότι οι pcάδες έχουμε γίνει ποζεράδες, γιατί από ένα σημείο κι έπειτα χάνουμε την ουσία.

Εγώ εξακολουθώ να βλέπω θετικά την κίνησή τους.Αποφάσισαν τελικά να βγάλουν για pc ένα παιχνίδι που ούτε το προόριζαν γι αυτή την αγορά ούτε πιστεύω ποτέ είχαν σκεφτεί ότι θα το κυκλοφορούσαν εκεί.Και για μένα αυτό είναι σημαντικό.Δε μπορώ να παραβλέψω ότι ως ένα βαθμό χωρίς λόγο έπνιξαν το παιδί τους, αλλά από την άλλη ποτέ δεν το είχα δεδομένο ότι θα έπαιζα αυτό το παιχνίδι.Και μέχρι στιγμής το ευχαριστιέμαι και αυτό μετράει.Αν το ευχαριστιόμουν λιγότερο χωρίς να βάλω το χέρι μου για 10 δευτερόλεπτα, δεν είναι ο μοναδικός λόγος που θα με κάνει να το απορρίψω.Θέλω εξάλλου να τους στηρίξω σε αυτή την, άτσαλη έστω, αρχή τους στον κόσμο των pc για να υπάρχουν πιθανότητες να φτιάξουν πιο ώριμα παιχνίδια για εμάς στο μέλλον.

tmark, γενικά δε μας βγήκε όσο βαρύ φοβόμαστε.Εμένα πάντως κάτω από τα 30 πέφτει μόνο όταν σκάνε φωτιές από δράκους.Εκεί γονατίζει πάντα.

Δημοσ.

Από απαιτήσεις συστήματος πως είναι το παιχνίδι? Διαβάζω ότι παίζει σχετικά καλά σε μηχανήματα 3-4ετίας.. Ίσχυει?

Ισχύει. Δεν είναι απαιτητικό οπότε θα είσαι κομπλέ.

@Bigi444444: Αν κάποιος φτιάξει τα controls (για keyboard + mouse πάντα. Το ξεκαθάρισα ότι προσωπικά δεν μπορώ με gamepad, γι αυτό άλλωστε παίζω στο PC. Αν ήθελα gamepads σε third-person games θα το είχα ήδη παίξει στο Χ360. Όσοι μπορούν ναι, πάνε στο χαλαρό για την PC έκδοση και παραβλέπουν τις consoles versions) και βγάλει το 30fps lock, τότε θα είμαι κομπλέ. Σου μιλάω κοινώς για πράγματα που δεν έχουν διορθωθεί ακόμα, όχι για το resolution fix που ήδη βρέθηκε η λύση την πρώτη μέρα. Δηλαδή χίλιες φορές για μένα να παίζω ακόμα και με mouse acceleration παρά με gamepad. Επειδή όμως δεν βλέπω να έρχεται τέτοιο mod, για μένα δεν έχει νόημα το Dark Souls PC. Φαντάσου κοινώς όταν βγήκε το Crysis στο PS3 να σου πετάει η Crytek "Πρέπει να αγοράσετε keyboard+mouse για να παίξετε κανονικά το παιχνίδι μας" και ενώ έχεις gamepad να σου εμφανίζει στην οθόνη "press 'e' key to continue." Ε μην μου πεις ότι θα τους δικαιολογούσες όταν δεν μετέφεραν τα controls στο gamepad που είναι ο τρόπος χειρισμού των PS3 gamers :P (το PS3 το έβαλα επειδή μπορείς να βάλεις keyboard+mouse. Νομίζω κάτι τέτοιο δεν γίνεται στο Χ360 αν και δεν ορκίζομαι μιας και έχει κάτι XFPS adapters).

PS: Επειδή το βλέπω να έρχεται από κάποιους το "Ε σιγά το παιχνίδι το Crysis." Σαν απλό παράδειγμα το έδωσα το Crysis. Όπου Crysis insert X game κοινώς.

Δημοσ.

Μα το καταλαβαίνω.Δε σου είπα ότι δεν είναι απογοητευτικό.Δε μπορώ πραγματικά να μπω στο μυαλό τους και να βρω ένα λόγο, μια δικαιολογία για να μην κάνουν 2 απλά πραγματάκια που θα μπορούσαν ταχύτατα να φτιάξουν.Το είχα πει εξάλλου και πριν κυκλοφορήσει ότι με τέτοιες ηλιθιότητες θα τους φταίνε μετά οι πειρατείες, ο ανάδρομος Ερμής και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Και επίσης μιας και πλέον έχω παίξει και 15 ώρες και έχω πάρει μια ιδέα, δε μπορώ με τίποτα να δεχθώ τη γνώμη μερικών ότι δεν είναι παιχνίδι για πληκτρολόγιο.Μια χαρά είναι, μια χαρά θα του ταίριαζε και το ποντίκι και προσωπικά θα έπαιζα και πιο αποδοτικά στα σίγουρα.Είναι άλλο θέμα ότι δεν κάθισαν να το προσαρμόσουν και έτσι παίζει καλύτερα με χειριστήριο και άλλο πράγμα ότι δε θα του ταίριαζε ποντίκι/πληκτρολόγιο. Παρόλα αυτά εξακολουθώ να χαίρομαι που το φέρανε και το αγόρασα. :P Το αγόρασα για 27€ εξάλλου και δε με χάλασε καθόλου! ^_^

• Like 1
Δημοσ.

Να λεμε την αληθεια δεν ταιριαζει. Σαν αποδειξη μπορουμε να παιξουμε ενα Street Fighter 4 εσυ με keyboard και εγω με controller και -περιμενω- απο αποδοσεις καλα στη μαχη σου και οχι να σε πατησω χαμο. Προχωρα παρακατω και θα δεις οτι πραγματι δεν θα μπορεσεις ουτε να κινηθεις σωστα πριν σε φανε. Σκεψου επισης οτι αποτερος στοχος για το τελικο σταδιο του mastery του παιχνιδιου ειναι να παιζεις χωρις Lock on καθολου κανοντας μισους κυκλους κινησεων και αλλα τετοια ωραια. Προσωπικα ειμαι καπως σε αυτο το επιπεδο αλλα οχι 100% ακομα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βγήκε fix για 60fps! Αν και απο τι βλέπω στα comments ακόμα και υπολογιστές με τους καινούργιους i7 και GTX580 δεν πιάνουν σταθερά 60 :fear: , οπότε είναι για λίγους δυστυχώς.

Επίσης είναι μόνον για offline(ευτυχώς δηλαδή).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...