Προς το περιεχόμενο

καινουρια τηλεοραση χωρις υποδοχη για ακουστικα!!!!

klinika nekros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλές καινούργιες τηλεοράσεις δεν έχουν έξοδο για ακουστικά.Πηρα lg55' 4k πριν μια εβδομάδα και δεν είχε.Σε αυτή την περίπτωση από την έξοδο ήχου με οπτική ίνα συνδεστε εναν μετατροπέα από ψηφιακό σε αναλογικό ήχο.Οι πιο πολλοί έχουν και έξοδο ακουστικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 23/2/2018 στις 4:26 ΜΜ, kate14 είπε

Πήρα μια SAMSUNG SMART TV 32'' η οποία έχει το ίδιο πρόβλημα χωρίς θύρα για ακουστικά (jack) και η μόνη θύρα για ήχο είναι οπτικής ίνας. Ρωτώντας διάφορους και ψάχνοντας στο διαδίκτυο παρήγγειλα έναν μετατροπέα ψηφιακού ήχου σε αναλογικό με τροφοδοτικό USB και μια οπτική ίνα CR-817.

https://www.skroutz.gr/products/show/33588593.

Για να μην κάνω λάθος πήρα τηλέφωνο το κατάστημα και παρήγγειλα τηλεφωνικά . Μου έστειλαν λοιπόν οτι ήταν απαραίτητο για τη σύνδεση  με σύνολο 20,50 ευρώ. 

Πριν από λίγο παρέλαβα το δεματάκι . Κλείνοντας τη φωνή της τηλεόρασης ακούω μέσα από τα ακουστικά. 

Έχω την ίδια πιθανότατα 32άρα με την δική σου και προφανώς πέραν ότι η βοήθησες στο μέγιστο, θα ήθελα να κάνω τις ίδιες κινήσεις με εσένα εφόσον και στην πράξη κατάφερες και ακούς με ακουστικά.
Αν δεις το μνμ μου, θα περιμένω όσο μπορώ χαχα απάντησέ μου ώστε να σου στείλω τηλέφωνό μου για να τα πούμε τηλ για πιο ευκολία, μιας και δεν ξέρω τι να παραγγείλω επειδή είπες για 20,50ε κτλ
Ευχαριστω εκ των προτέρων ..και βέβαια όποιος μπορει να βοηθήσει!

Στις 23/2/2018 στις 4:26 ΜΜ, kate14 είπε

Πήρα μια SAMSUNG SMART TV 32'' η οποία έχει το ίδιο πρόβλημα χωρίς θύρα για ακουστικά (jack) και η μόνη θύρα για ήχο είναι οπτικής ίνας. Ρωτώντας διάφορους και ψάχνοντας στο διαδίκτυο παρήγγειλα έναν μετατροπέα ψηφιακού ήχου σε αναλογικό με τροφοδοτικό USB και μια οπτική ίνα CR-817.

https://www.skroutz.gr/products/show/33588593.

Για να μην κάνω λάθος πήρα τηλέφωνο το κατάστημα και παρήγγειλα τηλεφωνικά . Μου έστειλαν λοιπόν οτι ήταν απαραίτητο για τη σύνδεση  με σύνολο 20,50 ευρώ. 

Πριν από λίγο παρέλαβα το δεματάκι . Κλείνοντας τη φωνή της τηλεόρασης ακούω μέσα από τα ακουστικά. 

Πηρα ακριβως το ιδιο απο το ιδιο σαιτ. Εχω ηχο οκ, αλλα παντα ακουγεται στα ακουστικα μου απο πισω ενας μικρος συνεχομενος θορυβος σαν βουητο. ειδικα αν δεν μιλανε πολυ δυνατα στην τηλεοραση, ο θορυβος στα ακουστικα γινεται ακομα πιο αισθητος.  Δοκιμασα με 2 διαφορετικα ακουστικα ασυρματα.και.ενσυρματα και.παλι το ιδιο . Εσενα σου εμφανιζεται?.μηπως ξερει κανεις τι.φταιει?

• 8 μήνες μετά...

Ισχύει όταν έχεις οπτική με κονβερτορα σε rca  γίνεται απλά έχεις και κάποιον θόρυβο, υπάρχει λύση όταν η τβ δεν έχει ακουστικά ή έξοδο, ανοίγεις πας στα ηχεία περνεις μια έξοδο στερεο, με ένα ποτανσιομετρο και ένα διακοπτακι απομονώνεις τα ηχεία και στέλνεις ήχο στο καρφί, είναι χειροκίνητο αλλά έαν θες να δεις μια ταινία πχ και να μην ενοχλείς είναι 10 ΣΕΚ δουλεια, επίσης από εκει μπορείς να πάρεις έξοδο aux για όποια πηγή θες και με βολιουμ  με το κοντρόλ να ανεβολατεβαζεις την ένταση, θα το κάνω στην δικιά μου τβ που θέλω να συνδέσω 2 ηχεία acton marssal bluet που έαν  ειναι δυνατόν δεν μπορούν να παίζουν λεφτ ραητ μιας και η σαμσουνκ 55 2018 που έχω δεν έχει ακουστικά ούτε αναλογική έξοδο... Αυτά ελπίζω να βοήθησα 

ναι ούτε η δική μου samsung έχει έξοδο για ακουστικά. Ευτυχώς έχω βάλει ηχόμπαρα που έχει έξοδο 3.5mm jack.

προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι για εξοικονόμηση κόστους. Επίσης είχε μόνο 1 usb, ευτυχώς εκεί το πρόβλημα λύνεται με ένα hub των 4-5 ευρώ.

28 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν η τηλεόραση δεν έχει έξοδο για ακουστικά αλλά έχει bluetooth δεν γίνεται η δουλειά με bluetooth ακουστικά;

ναι προφανώς και μπορείς να συνδέσεις bluetooth ακουστικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.b2b72b2174a5fdc771f0a4ccb45cf18c.pngοπως βλεπω στην πισω οψη της tv σου εχει αναλογικες εξοδους L-R ,οποτε με ανταπτορα θηλυκο 3.5'' σε αρσενικο 2x rca    που το βρισκεις σε καταστηματα ηλεκτρονικων της γειτονιας σου κανεις τη δουλεια σου

Επεξ/σία από actorgr

2 ώρες πριν, actorgr είπε

image.png.b2b72b2174a5fdc771f0a4ccb45cf18c.pngοπως βλεπω στην πισω οψη της tv σου εχει αναλογικες εξοδους L-R ,οποτε με ανταπτορα θηλυκο 3.5'' σε αρσενικο 2x rca    που το βρισκεις σε καταστηματα ηλεκτρονικων της γειτονιας σου κανεις τη δουλεια σου

Από το SPDIF OUT (ομοαξονικό)

(και τα Scart είσοδοι είναι)

https://www.amazon.com/Easyday-Optical-SPDIF-3-5mm-Converter/dp/B016I8891Y61uqg5bP3jL._AC_SL1251_.jpg

• 1 χρόνο αργότερα...

Οι δικοί μου παραπονιούνται ότι ακούνε την tv μου και για πρώτη φορά θα χρειαστώ ακουστικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει έξοδο για ακουστικά. Συγκεκριμένα εκτός τη θύρα usb έχει και μια για hdmi. Τίποτα άλλο. Με ένα τέτοιο μετατροπέα θα κάνω δουλειά πιστεύετε; Θα μπορώ να βλέπω από το σκληρό (usb) με ακουστικά ή θα πρέπει να επιλέγω το hdmi;

8 λεπτά πριν, 1comment είπε

Συγκεκριμένα εκτός τη θύρα usb έχει και μια για hdmi. Τίποτα άλλο. Με ένα τέτοιο μετατροπέα θα κάνω δουλειά πιστεύετε; Θα μπορώ να βλέπω από το σκληρό (usb) με ακουστικά ή θα πρέπει να επιλέγω το hdmi;

Έτσι όπως τα λες, δε γίνεται τίποτα. Το HDMI είναι είσοδος κι όχι έξοδος και το USB είναι επίσης είσοδος για αναπαραγωγή από εξωτερική πηγή (δίσκο, φλασάκι κλπ)

Με τον μετατροπέα αυτό θα μπορούσες να συνδέσεις έναν παλιό υπολογιστή στην τηλεόραση σου, δεν κάνει για αυτό που λες.

8 λεπτά πριν, Doubt είπε

Έτσι όπως τα λες, δε γίνεται τίποτα. Το HDMI είναι είσοδος κι όχι έξοδος και το USB είναι επίσης είσοδος για αναπαραγωγή από εξωτερική πηγή (δίσκο, φλασάκι κλπ)

Με τον μετατροπέα αυτό θα μπορούσες να συνδέσεις έναν παλιό υπολογιστή στην τηλεόραση σου, δεν κάνει για αυτό που λες.

Τραγικό. Τηλεόραση 2017 και να μην έχει μια βασική δυνατότητα...

Μόλις τώρα, xsterg είπε

Ποιος συνδέει ακουστικά σε τηλεόραση? Προσωπικά ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει την έξοδο των ακουστικών. 

Λες να το θέλω; Αλλά είναι οι γονείς στο διπλανό και ξαφνικά όλα τους ενοχλούν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαθος.Υπαρχει hdmi που επιστρεφει και ηχο (ARC ή "Audio Return Channel),αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι η  TV σου διαθετει τετοια υποδοχη.Πρεπει να το γραφει hdmi ARC.Δεν ανεφερες αν εχει scart.Αν εχει τοτε αυτο κανει δουλεια με 10 € η πιο φθηνα, πολυπλοκα και  Ελληνικα με scart σε rca 1,5€ περιπου και μετα 3.5mm Female σε 2x RCA Male 2€ περιπουimage.png.a2ce34532ff0d2cd4b5ef97ca8aad3d2.png .Ολα αυτα αν εχει scart.Αν τιποτε απο τα παραπανω δεν ισχυει τοτε δεν ξερω αλλη λυση. 

image.png

-

Επεξ/σία από actorgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...