Προς το περιεχόμενο

Μειώνεται το ενδιαφέρον των developers για το Android

kosfil7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πχ έχω χαλάσει πάνω από 250 ευρώ στα iPhoneς και πάνω από 150 ευρώ στο iPad (το οποίο είχα για σχετικά μικρό διάστημα, περίπου όσο έχω τώρα το Galaxy).

Οπως ειπε και καποιο αλλο παιδι, στους χρηστες iOS υπάρχει η λογική "λεφτα υπάρχουν", μεσα στο γενικο κλιμα του "ξοδευω οπου να 'ναι και οσο να 'ναι" (250 ευρω; ελεος). Γι αυτο και ναι, εχει λεφτα το App Store. Αλλα σε καθε περιπτωση το iOS ειναι λειτουργικο που εχει η μειοψηφια, παρολο το προβαδισμα που ειχε και το τεραστιο brand name. Οποτε αργα η γρηγορα ο εκαστοτε developer θα πρέπει να προγραμματισει και για εκεινο το αλλο λειτουργικο που θα εχει η πλειοψηφια. Οποτε η πραγματικη μαχη θα δοθει μεταξυ WP7 και Android. Απο κει μπορει να χασει η google αν δεν διορθωσει το fragmentation της. Πολλοι developers αυτην την στιγμη μπορει να κρατουν σταση αναμονης οσον αγορα το Android για να δουν τι θα παιχθει με το WP7, μπας και γλιτωσουν απο το fragmentation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οπως ειπε και καποιο αλλο παιδι, στους χρηστες iOS υπάρχει η λογική "λεφτα υπάρχουν", μεσα στο γενικο κλιμα του "ξοδευω οπου να 'ναι και οσο να 'ναι" (250 ευρω; ελεος). Γι αυτο και ναι, εχει λεφτα το App Store. Αλλα σε καθε περιπτωση το iOS ειναι λειτουργικο που εχει η μειοψηφια, παρολο το προβαδισμα που ειχε και το τεραστιο brand name. Οποτε αργα η γρηγορα ο εκαστοτε developer θα πρέπει να προγραμματισει και για εκεινο το αλλο λειτουργικο που θα εχει η πλειοψηφια. Οποτε η πραγματικη μαχη θα δοθει μεταξυ WP7 και Android. Απο κει μπορει να χασει η google αν δεν διορθωσει το fragmentation της.

Και να μην ξεχασουμε να αναφερουμε οτι στο app store η apple δινει ποσοστα απο τα κερδη στους devs και οχι ολο το ποσο της εφαρμογης. Εχω την αισθηση οτι η google δεν κραταει προμηθεια, για αυτο και οι εφαρμογες της ειναι πολυ φθηνοτερες.

Οποτε αργα η γρηγορα ο εκαστοτε developer θα πρέπει να προγραμματισει και για εκεινο το αλλο λειτουργικο που θα εχει η πλειοψηφια.

Όπως διαφαίνεται, τους developers δεν τους ενδιαφέρει να φτιάξουν εφαρμογές για την πλατφόρμα με το μεγαλύτερο μερίδιο, αλλά για εκείνη που θα τους δώσει περισσότερα έσοδα (και με τον λιγότερο δυνατό κόπο). :-)

Α,μπραβο!

Δε μπορει ομως,να αποκαλει καποιος το wm6.5 αθλια,επειδη δε του αρεσουν ή δε τον εξυπηρετουν εκεινον!;)

Σκεψου,οτι εβλεπε επι μια εβδομαδα,βιντεο με το iphone4(ios),desire(android) και hd2(wm6.5),για να αποφασησει ποιο περιβαλλο(λογισμικο)θα της αρεσει περισσοτερο!

Και αν δε σταματουσε η ms,την υποστηριξει τους,δε θα καταφερνα να την πεισω να στραφει στο android!

Καμιά φορά (σπάνια), η γνώμη της "μάζας" δεν είναι λανθασμένη. Έχω την εντύπωση (και μιλάω χωρίς καμία ειρωνία) ότι η άποψή σου είναι λίγο αντιδραστική: "Κόντρα" στη "μαζική" άποψη ότι τα Win Mobile ήταν άθλια.

Κατά τη γνώμη μου, ήταν πολύ κακό λειτουργικό. Απλά, κάποτε έπαιζε μόνο του. Μόλις όμως ο ανταγωνισμός δυνάμωσε, δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα προτιμήσει κάποιος.

Η τοποθέτησή τους σε hi-end συσκευές της εποχής (Samsung Omnia, Sony Ericsson XPERIA 1 κτλ) και η απόλυτη αποτυχία τους να αποτελέσουν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές περιβάλλον για ένα τόσο πανίσχυρο hardware (απίστευτα κολλήματα και χαμηλή απόδοση για τόσο ακριβές συσκευές), ήταν το κύκνειο άσμα τους.

Το ότι η κοπέλα σου (και πιθανώς και αρκετοί άλλοι) τα προτιμούν ακόμα, μπορεί να έχει και άλλες εξηγήσεις, πέραν του ότι είναι καλό λειτουργικό. Για παράδειγμα, η συνήθεια.

Με την ίδια λογική θα πρέπει να θεωρήσουμε καλό λειτουργικό αυτό που φοράει μία "όχι έξυπνη" συσκευή, επειδή το προτιμούν εκατομμύρια χρήστες που δεν θέλουν να μπλέξουν με τίποτα πολυπλοκότερο από το να πραγματοποιούν κλήσεις -σε συσκευή απαραιτήτως με φυσικά πλήκτρα, εννοείται.

Προσωπικα το σκεφτομουν σημερα και πλεον εχω την αισθηση οτι ολα αυτα ειναι θεμα μαρκετινγκ. Γιατι; Γιατι αυτη τη στιγμη βγηκε ενα ipad 3 και ο ανταγωνισμος ειναι στα ιδια επιπεδα, γιατι ανακοινωθηκαν κινητα και η apple ανακοινωσε συσκευη πριν 4 μηνες ενω αυτα που ανακοινωθηκαν τωρα δειχνουν πιο προηγμενα και πιο δυνατα. Γιατι και η Νοκια δεν εχει παρουσιασει κατι πολυ δυνατο περα απο ενα κινητο με 41ΜΡ καμερα (κατα τι γνωμη μου, οτι του φανει το τρελοστεφανη), οποτε πλακωσαν ολοι να χτυπησουν το android το οποιο μερα με τη μερα γινεται ισχυροτερο, και οι μελετες λενε οτι στιν επομενη τριετια θα τα σκισει ολα. Tα WP πηγαν απατα και η apple εμεινε πισω σε σχεση με τον ανταγωνισμο σε πολλα πραγματα. Ειναι λογικο να εχει ξεκινησει μαχη κατα της google. Ριχτε μια ματια στην κεντρικη του site. Η μπαταρια κραταει λιγοτερο σε πολυπυρηνα συστηματα. Φευγουν οι devs του android. Leaked photos ενος GS3 που δεν εχει καμια σχεση με αυτα που εχει δηλωσει η Samsung (οτι θα αφησει τα hard keys για τις συσκευες με μεγαλη οθονη) το οποιο τυχαινει να ειναι και ασχημο και να βγαινει τεραστιο με τα κουμπια. Στις 10 ειδησεις οι 3 ειναι κατα του android και ειναι για να το δισφημησουν. Το θεμα ειναι ο σκεπτομενος καταναλωτης να προσπαθει να βλεπει τι γινεται απο πισω. Το android μαρκετ για παραδειγμα ειναι απο το 2008. εχουμε 2012 πλεον, 5 χρονια οι devs φτασαν να περασουν το iOS σε εφαρμογες και τωρα ξαφνικα λενε να την κοπανησουν; Η google δεν του υποχρεωνει να πληρωνουν συνδρομες για να ανεβαζουν τις εφαρμογες τους (αρα ειναι και risk free) και δεν παιρνει τις προμηθειες που περνει η apple απο τις εφαρμογες και τωρα θυμηθηκαν οτι εχουν προβλημα; Μετα απο 5 χρονια; Μην παλαβωσουμε τωρα. Εχουν βγει 45 εταιριες που δεν τις ξερει κανεις, που δεν ειναι στο field τους να κανουν τετοιες ερευνες και που δεν εχουν τα μεσα για αυτο, και μας λενε για το οτι φευγουν οι devs απο το android. Απο που το ειδες ρε μεγαλε; Δειξε μας στατιστηκο δειγμα, με πηγες και το συζηταμε. Και οχι στατιστικο δειγμα δεν ειναι οτι πουλας περισσοτερο στους apple devs γιατι ο καθενας βολευεται με τα εργαλεια που επιλεγει.

Ολες οι εφαρμογες που παιζουν αυτη την στιγμη για android τρεχουν απο την 2.1 μεχρι και την 2.3, το 90% των συσκευων που ειναι ενεργες αυτη την στιγμη τρεχουν 2.2 και 2.3 και η προοπτικη ειναι οτι απο τα ειδη πουλημενα τηλεφωνα πολλα που αξιζουν θα να πανε στην ics. Αρχες του 2013 ολοι θα τρεχουν σε ενοποιημενο λειτουργικο ειτε tablet, ειτε smartphone. Οποτε εκτος απο να χαμε να ασχολουμαστε που ειναι αυτη η ειδηση οπως και πολλες αλλες που βγαινουν καθε μερα, δεν βλεπω κατι το αληθινο, περα απο μια δηθεν ερευνα και ενα δηθεν συμπερασμα, οπως φυσικα και η αλλη ειδηση που παιζει σημερα (μεχρι και σε ασχετα site) οτι το ipad 3 ζεσταινετε περισσοτερο απο το ipad 2 που περσι ζεσταινοταν περισσοτερο απο το ipad 1.

Δε νομίζω ότι σοβαρολογείς με τα παραπάνω.

Μια χαρά τα λέει ο euklidis, όλα είναι πιθανά, δεν είναι ο μόνος που το σκέφτηκε. Διαβάστε το παρακάτω. The enemy of my enemy is my friend

Δε με βρίσκει σύμφωνο αυτό το σενάριο συνομοσιολογίας. Ότι όλα είναι παραμύθι και ότι πίσω από όλα, ακόμα και από τις δημοσιεύσεις στο insomnia, κρύβεται μια ανίερη συμμαχία των προαιώνιων εχθρών Apple και Microsoft με σκοπό να πλήξουν υπογείως τη μικρή και αθώα Google που τους απειλεί. Προφανώς αγνοούμε εντελώς ότι έχει γραφτεί από developers ακόμα και σε αυτό το ίδιο το θέμα.

Το Android είναι πολύ ωραίο λειτουργικό σύστημα διότι ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να το κουρέψει και να το τροποποιήσει όπως γουστάρει αυτός και να μην δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Στην ουσία το Android δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει την συμμαχία κατασκευαστών.

Μια χαρά τα λέει ο euklidis, όλα είναι πιθανά, δεν είναι ο μόνος που το σκέφτηκε. Διαβάστε το παρακάτω. The enemy of my enemy is my friend

Ακριβως αυτο. Παλιοτερα ηταν MS Vs apple. Ξαφνικα εμφανιστηκε το android απο το πουθενα και κυριολεκτικα πηρε ολο το μεριδιο της MS στα κινητα και στισ φθηνοτερες απο ενα iphone συσκευες. Δεν ζουμε σε ενα κοσμο αγγελικα πλασμενο. Καθε μεγαλη εταιρια εχει εκατονταδες marketing analysts, βιομηχανικους κατασκοπους και strategy analysts. Οτι διαβαζεις απο εταιριες ειναι καλα σχεδιασμενο και συνταγμενο. Και προφανως δεν το λενε για να ενημερωθεις εσυ σωστα για να διαλεξεις καλυτερα αλλα για να σε κανουν να κινηθεις προς τα προιοντα τους. Η καθε εταιρια κοιταει το συμφερον της. Η εταιρια την ειδησης μπορει πολυ απλα να θεωρει οτι ο κοσμος δεν χρησιμοποιει τα προιοντα της για να γραψει για android και στην ουσια προσπαθει να αποδειξει οτι ο προγραμματισμος στην πλατφορμα αυτη ειναι δυσκολος, αλλα... με τα προιοντα της μπορει να γινει πολυ πιο ευκολος. Η πολυ απλα να εχει μεγαλυτερη αποδοχη στο iOS και να προσπαθει να στρεψει τον κοσμο προς τα εκει για να αυξησει τις πωλησεις της. Εκτος αν θες να μου πεις οτι ξυπνησαν ενα ωραιο πρωι και ειπαν: " Τι θα κανουμε σημερα; Μηπως να κανουμε μια ερευνα για τους προγραμματιστες στο android και να τα βαλουμε με την google για τον τροπο αναπτυξης εφαρμογων στην πλατφορμα της;" Αυτα απλα δεν γινονται χωρις βλεψεις για κατι αλλο. Υπαρχουν τοσες εταιριες που η δουλεια τους ειναι να κανουν τετοιες μελετες

Eαν δουμε τον ρυθμο αυξησης των εφαρμογων στο android εχει εκθετικη αυξηση. Ηδη απο τον δεκεμβρη μεχρι τον Ιανουαριο ανεβηκαν 20.000 καινουριες εφαρμογες. Με αυτο το ρυθμο θα εχουμε 240.000 εφαρμογες μεχρι το τελος του χρονου, νουμερο που μεχρι τωρα δεν εχει χτυπησει η Google. Aυτο και μονο δηλωνει οτι η ερευνα ειναι για κλωτσιες και εξυπηρετει καθαρα συμφεροντα της εταιριας ή τριτων.

Δε με βρίσκει σύμφωνο αυτό το σενάριο συνομοσιολογίας. Ότι όλα είναι παραμύθι και ότι πίσω από όλα, ακόμα και από τις δημοσιεύσεις στο insomnia, κρύβεται μια ανίερη συμμαχία των προαιώνιων εχθρών Apple και Microsoft με σκοπό να πλήξουν υπογείως τη μικρή και αθώα Google που τους απειλεί. Προφανώς αγνοούμε εντελώς ότι έχει γραφτεί από developers ακόμα και σε αυτό το ίδιο το θέμα.

Υπαρχουν φανατικοι Devs και στις 2 πλατφορμες. Το θεμα ειναι ποιον θελουν να στηριξουν τα μεσα. Υπαρχουν devs που αφησαν την Apple και γυρισαν αποκλειστηκα στο Αndroid. Πιο πανω σου μιλησα με νουμερα. Ο ρυθμος αυξησης εφαρμογων ανα μηνα αυξανεται με ρυθμους μεγαλυτερους απο το παρελθον. Αυτο προφανως δε μας δειχνει οτι μειωνεται το ενδιαφερον αλλα οτι αυξανεται...

Εγώ τώρα τελευταία είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ανδοιδ κινητό μου.

Δεν κρασαρει οπως κρασαρε πριν, τα force close που κάνει άντε να δω ενα την ημερα (επειδη εχω σταματησει να το λειτουργω πολυ, να μη του δημιουργω προβληματα).

Και για να κολλήσει εντελώς το κινητό και να θέλει ρεσταρτ, πλέον μόνο μια φορά κάθε δυο μέρες θέλει ρεσταρτ, και μονο αμα το δουλέψω γρήγορα και παω να ανοίξω την μια εφαρμογή μετά την άλλη.

Αλλά πιστεύω και εγώ (όπως και ο euklidis) οτι αν επενδύσω λεφτά σε εφαρμογές ανδροιδ θα είναι μια καλή επένδυση!

Δεν κρασαρει οπως κρασαρε πριν, τα force close που κάνει άντε να δω ενα την ημερα (επειδη εχω σταματησει να το λειτουργω πολυ, να μη του δημιουργω προβληματα).

Και για να κολλήσει εντελώς το κινητό και να θέλει ρεσταρτ, πλέον μόνο μια φορά κάθε δυο μέρες θέλει ρεσταρτ, και μονο αμα το δουλέψω γρήγορα και παω να ανοίξω την μια εφαρμογή μετά την άλλη.

Είσαι ευχαριστημένος απ αυτή την κατάσταση; Το κινητό φαίνεται να έχει τρομερό θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...