Προς το περιεχόμενο

Μειώνεται το ενδιαφέρον των developers για το Android

kosfil7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν νομίζω ότι η google εχει στο μυαλό της τι κάνουν η οχι οι devsnαπο την στιγμή που το μεγαλύτερο κέρδος της είναι απο τις διαφημισεις και μάλιστα το ποσο είναι τόσο μεγάλο που οποία εταιρία και να ήταν θα έκανε το ιδιο ...

Μόνο φως που βλέπω στο θέμα android είναι τα apis του android που θα μπούνε στον πυρήνα του Linux 3.3 ίσως να δώσουν μια ώθηση στο να έχουμε τουλάχιστον απο εδω και μετα μια ενιαία έκδοση που προσωπική μου γνώμη δεν πρόκειται να γίνει ...

Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η Microsoft ... Που αρχίζει και παίζει σωσΤα το παιχνίδι και με τους κανόνες που δίνουν στους devs δυνατότητα να κάνουν καλές και κερδοφόρες εφαρμογές

Sent from my iPad using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ας πούμε την αλήθεια, λοιπόν. Κατακερματισμός και πράσινα άλογα. Τα λεφτά είναι το θέμα. Γιατί να παιδεύεσαι και να βλέπεις την εφαρμογή σου να κυκλοφορεί σπασμένη τη στιγμή που η αντίστοιχη σε iOS γεμίζει το λογαριασμό σου; Οι iOS users τα ακουμπάνε κανονικά, τα ακουμπάνε στο κινητό, τα ξανακουμπάνε στο iPad, θα τα ξανακουμπήσουν στο νέο iPad, στο νέο iPhone κλπ.

Οπα οπα... ποσοι δεν εχουν JB με Cydia την συσκευη τους και ποσοι αγοραζουν; Περιπου τα ιδια ποσοστα εχουν σε πειρατικο software.

To μονο προβλημα κατακερματισμου ερχεται στις διαφορετικες αναλυσεις. Απο εκει και περα δεν βλεπω καποιο προβλημα; Οτι τρεχει στο ICS θα τρεξει και στο GB. To τι launcher εχει ο καθενας δεν εχει καμια σχεση. Δεν σταματησαν να τρεχουν οι εφαρμογες μου επειδη εβαλα nova launcher στο κινητο, οπως τρεχαν με ΤW τρεχουν και με Νοva. H μονη διαφοροποιηση περαν της αναλυσης εχει αν κανει με το HW και το ποσο "βαριες" εφαρμογες σηκωνει. Η συσκευη των 100 ευρω δεν μπορει να παιξει το shadowgun οπως δεν μπορει να παιζει το iphone 3G infinity Blade II. Δηλαδη στο iOS τωρα με την αναλυση του ipad δεν θα πρεπει να γινουν αλλαγες σε 450.000 εφαρμογες για να παιζουν σωστα σε αυτη την αναλυση;

η Microsoft καραδοκεί και δεν θα συγχωρήσει to παραμικρό λάθος με το επόμενο λειτουργικό το Windows Phone 8...

Τα ιδια ακουγαμε και για τα windows Phone 7 οπως και για τα 6. Kαι τι καταφερε; Να μεινει εκει που ηταν και ακομα πιο χαμηλα.

To μονο προβλημα κατακερματισμου ερχεται στις διαφορετικες αναλυσεις. Απο εκει και περα δεν βλεπω καποιο προβλημα; Οτι τρεχει στο ICS θα τρεξει και στο GB.

Link.png Site: [citation needed] Αρκετες εφαρμογες για GB δεν τρεχουν στην ICS.

Αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το αναποδο, οτι πολλες νεες λειτουργίες/κλησεις/APIs προστεθηκαν στην ICS, αλλα οι προγραμματιστες ειναι υποχρεωμενοι να μην τις χρησιμοποιουν ή να γραφουν τον ιδιο κωδικα δυο φορες για να τρεχουν οι εφαρμογες τους και σε 2.x εκδοσεις που εχουν τα περισσοτερα κινητα.

το market είναι ΓΕΜΑΤΟ από εφαρμογές κάθε είδους. Ο μόνος λόγος για να υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον είναι ότι πλέον υπάρχουν τα πάντα! Τι να φτιάξει ο "νέος" προγραμματιστής που να είναι "διαφορετικό"? Κατα τα άλλα δεν χρειάζεται πολύ άγχος για τις εφαρμογές. Υπάρχουν τοοοοσεεες πολλλεεες που δεν υπάρχει θέμα...

Το προβλημα ειναι στα παιχνιδια. Για κανονικα παιχνιδια (με τρισδιαστατο περιβαλλον) οι εφαρμογες εχουν μεινει στο 2011. Καποτε οτι εβγαινε στο iOS εβγαινε και στo Android, τωρα οχι (πχ Rage και Infinity Blade δεν βγηκαν για Android).

Χρονια ολοκληρα ακουω τα ιδια για το MacOs... για την ευχρηστια του, την ευκολια του, την φιλικοτητα του, μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ-μπουρ...

Τωρα ανακαλυψαμε τα ιδια και στα smartphones... Το "μοναστηρι" να ειναι καλα!!! Τι θα γινει δηλαδη? Θα αφησουν οι developers το Android? Ε, και? Θα βαλω λιγοτερη "σαβουρα" στο κινητο μου...

Ολα κατευθυνομενα ειναι, μια και η Apple γουσταρει μονοπωλειο και δεν το εχει ΠΛΕΟΝ...

Δεν ειμαι προβατο να μεινω στο μαντρι...

Link.png Site: [citation needed] Αρκετες εφαρμογες για GB δεν τρεχουν στην ICS.

Αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το αναποδο, οτι πολλες νεες λειτουργίες/κλησεις/APIs προστεθηκαν στην ICS, αλλα οι προγραμματιστες ειναι υποχρεωμενοι να μην τις χρησιμοποιουν ή να γραφουν τον ιδιο κωδικα δυο φορες για να τρεχουν οι εφαρμογες τους και σε 2.x εκδοσεις που εχουν τα περισσοτερα κινητα.

Το προβλημα ειναι στα παιχνιδια. Για κανονικα παιχνιδια (με τρισδιαστατο περιβαλλον) οι εφαρμογες εχουν μεινει στο 2011. Καποτε οτι εβγαινε στο iOS εβγαινε και στo Android, τωρα οχι (πχ Rage και Infinity Blade δεν βγηκαν για Android).

Α δηλαδη αν παρω τωρα εγω το ipad 3 θα παιζουν ολες οι εφαρμογες στην αναλυση του; Καθε φορα που βγαινει καινουριο update του λειτουργικου πρεπει να γινουν adjustments σε ολες της πλατφορμες. Το θεμα ειναι να υπαρχει backward compatibility και στο android υπαρχει σε πολυ μεγαλο βαθμο. Οταν η apple εδωσε τα APIs για multitasking δεν οφειλαν οι devs να τα προσθεσουν στις εφαρμογες τους; Μην ακουμε τωρα ερευνες που ειναι για πεταμα απο εταιριες που δεν τις ξερει ουτε η μανα τους. Ελεος δηλαδη.

Το οτι βγαινουν 1-2 games για ιOS μονο δε μου λεει κατι. Οι λογοι ειναι πολλοι,απο το οτι η εταιρια δεν δυναται ή δεν θελει να πληρωσει android devs, απο το οτι το infinity blade για παραδειγμα ηταν promo game του 4S, απο το οτι υπηρξαν συμφωνιες κατω απο το τραπεζι. Η google εχει αποδειξει οτι η πλατφορμα της μπορει να παιξει παιχνιδια αψογα. Στον αντιλογο υπαρχουν εφαρμογες για android που το iOS δεν εχει καν ονειρευτει.

Τα ιδια ακουγαμε και για τα windows Phone 7 οπως και για τα 6. Kαι τι καταφερε; Να μεινει εκει που ηταν και ακομα πιο χαμηλα.

Καλα τα 6 και 6.5 ή πως αλλιώς λεγονταν ήταν αθλια!

Επαιζες με την γραφίδα και παταγες start(εναρξη) θυμαμαι!

Μπαχαλο εφαρμογες,μπαχαλο λειτουργικό κτλπ.

Ευτηχως κατι εβγαλε τώρα η MS το ψήνω για κανα lumia!

To(α) android καλα ειναι αλλα πολυ παραμετροποιημένα!

Καλα τα 6 και 6.5 ή πως αλλιώς λεγονταν ήταν αθλια!

Επαιζες με την γραφίδα και παταγες start(εναρξη) θυμαμαι!

Μπαχαλο εφαρμογες,μπαχαλο λειτουργικό κτλπ.

Ευτηχως κατι εβγαλε τώρα η MS το ψήνω για κανα lumia!

To(α) android καλα ειναι αλλα πολυ παραμετροποιημένα!

Δεν ειναι παραμετροποιημενα. Στα δινει η εκαστοτε εταιρια οπως θελει εκεινη, απλα εχεις την επιλογη εσυ να τα παραμετροποιησεις οπως και οσο θες εσυ χωρις να χανουν την λειτουργικοτητα τους.

Και για να τελειωνουμε, το android εχει τεραστια δυναμικη και εκατομμυρια χτηστες. Αν καποιοι θελουν να μεινουν εξω απο το χωρο τοτε στο καλο. Ηδη υπαρχουν χιλιαδες εφαρμογες (και χωρις να μετραει στις εφαρμογες και τα βιβλια οπως καποιοι αλλοι) για να ειναι λειτουργικοτατο το κινητο.

Η εταιρία appcelerator ποιά είναι ?

Τι πουλάει ?

Μήπως έχει ίδιο συμφέρον γι αυτά που λέει ?

Γιατι μου φαίνεται παράξενο να λέμε οτι δεν υπάρχει developer ενδιαφέρον όταν το πλήθος των εφαρμογών στο market,

σπάει το ένα ρεκορ μετά το άλλο...

Η εταιρία appcelerator ποιά είναι ?

Τι πουλάει ?

Μήπως έχει ίδιο συμφέρον γι αυτά που λέει ?

Γιατι μου φαίνεται παράξενο να λέμε οτι δεν υπάρχει developer ενδιαφέρον όταν το πλήθος των εφαρμογών στο market,

Αυτο ακριβως που ειπα και εγω. Δεν ξερουμε την εταιρια, δεν εγινε καποια ερευνα και δεν αναφερει καπου πηγες απο τις οποιες εβγαλε αυτα τα συμπερασματα.

Καθόμαστε και διαβάζουμε μια έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Appcelerator η οποία αναπτύσσει εργαλεία δημιουργίας εφαρμογών με χρήση τεχνολογιών web και όχι native.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι developers απομακρύνονται από το Android αλλα πιο συγκεκριμένα από τις native Android εφαρμογές. Συγκεκριμένα λέει "Η λύση που προκρίνουν πολλοί είναι οι υβριδικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν κάποια native στοιχεία, αλλά φτάνουν στουν τελικό χρήστη μέσω κώδικα HTML5" το οποίο τυχαίνει να είναι και η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα εργαλεία της συγκεκριμένης εταιρίας

Μόνο σε μένα φαίνεται λίγο υποκειμενική η έρευνα?

[...]

και πάνω που έλεγα οτι επιβεβαιώνετε η άποψη μου για dev στο android, είδα αυτά τα 2 πόστ και άρχισα να έχω αμφιβολίες (not trolling), αλλά η "έρευνα" θα γίνει πραγματικότητα αν και μόνο αν με το ics δεν γίνουν τα αναμενόμενα.

ps: epic fail μου που σήμερα, ακόμα, διαπίστωσα οτι δεν υποστηρίζεται η ελλάδα στις πληρωμές...

ps2: παρόλα αυτά λύσεις όπως phonegap ή monotouch είναι λογικό (εφόσον είναι αξιόπιστες αρκετά) να είναι η 1η επιλογή για επαγγελματίες developer, που να κάθεσε να αναπτύσεις το ίδιο project μεταξύ objective c, java και c#, οπότε η εταιρεία που έβγαλε την έρευνα δεν έχει και πολύ άδικο, εκτός και αν apple, google, m$ εφαρμόσουν αρνητική πολιτική απέναντί τους (ήδη εφαρμογές απο phonegap αργήζουν πολύ περισσότερο να εγκριθούν απο το appstore, σε σχέση με τις native objective-c εφαρμογές).

Είναι αποτυχία που δεν μπορείς να εγκαταστήσεις αναβαθμίσεις μόνος σου το android.

Πες οτι η Α εταιρεια θελει να γραψει ενα επαγγελματικο προγραμμα επεξεργασιας ηχου για GNU/Linux.

Σε τι θα γραψει το GUI? Σε GTK? Σε QT? Σε TK? Σε Python? Σε FLTK ?Σε Tcl?

Ποιο audio stack θα προτιμησει? alsa? oss?

Για τον απλο χρηστη ειναι καλο να εχει επιλογες, αλλα για τον developer ...δεν.

λάθος να συγκρίνεις Linux με android. Το ένα αναβαθμίζεται το άλλο όχι.

Μπορείς να παραδειγματιστείς απο το pianoteq. Θα εκπλαγείς, διότι ακολουθούν τα standards, δύο audio stack και ένα interface από jost. Δηλαδή στην πράξη ο developer αγνόησε gtk, KDE και πήγε σε jost, επειδή είχε τις επιλογές.

Το ότι η πλειοψηφία των προγραμματιστών είναι του copy / paste δεν είναι να τους παίρνουμε σοβαρά.

Μπορείς να δεις και την περίπτωση του audacity. Πάλι χρησιμοποιεί δύο (ή τρία;) audio stack. Για να ευδοκιμήσει ένα λειτουργικό χρειάζεται να είναι προεγκατεστημένο σε φθηνές συσκευές και ας μην είναι το καλύτερο. Βλ. android, windows desktop.

Σάμπως στα windows δεν υποστηρίζουν Asio, directx και άλλα;

Καθόμαστε και διαβάζουμε μια έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Appcelerator η οποία αναπτύσσει εργαλεία δημιουργίας εφαρμογών με χρήση τεχνολογιών web και όχι native.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι developers απομακρύνονται από το Android αλλα πιο συγκεκριμένα από τις native Android εφαρμογές. Συγκεκριμένα λέει "Η λύση που προκρίνουν πολλοί είναι οι υβριδικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν κάποια native στοιχεία, αλλά φτάνουν στουν τελικό χρήστη μέσω κώδικα HTML5" το οποίο τυχαίνει να είναι και η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα εργαλεία της συγκεκριμένης εταιρίας

Μόνο σε μένα φαίνεται λίγο υποκειμενική η έρευνα?

Δεν είναι ακριβώς όπως τα λες.. Καταρχήν με το Titanium της Appcelerator φτιάχνεις τελικά native εφαρμοφή μέσω της πλατφόρμας της στην οποία χρησιμοποιείς javascript. Επομένως στην τελική η εταιρεία θα βγει χαμένη καθώς ο developer δε θα χρειάζεται πλέον την πλατφόρμα της αν φτιάχνει web περιεχόμενο. Χρησιμοποιώ εδώ και 8 μήνες στη δουλειά μου το προϊόν της εταιρείας και μου έχει λύσει τα χέρια για εφαρμογές iOS. Για android υπάρχουν πολλά προβλήματα όμως.

Σαν developer θέλω να ξοδεύω το χρόνο μου στην εφαρμοφή καθεαυτή για να πετύχω το καλύτερο ui experience και γενικό feeling κι όχι να παιδεύομαι για στη μία συσκευή είναι μια χαρά και στην άλλη όχι. Από τους developers θα φανεί η τελική επιτυχία του android και αν δεν τους φροντίσουν, τότε να μην περιμένουν και πολλά..

Δηλαδη στο iOS τωρα με την αναλυση του ipad δεν θα πρεπει να γινουν αλλαγες σε 450.000 εφαρμογες για να παιζουν σωστα σε αυτη την αναλυση;

Εδώ είναι η ουσία.. Όχι, δε χρειάζονται αλλαγές.. Παίζουν και φαίνονται κανονικά.. Απλά δεν εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα specs της καινούριας συσκευής..

Δεν είναι ακριβώς όπως τα λες.. Καταρχήν με το Titanium της Appcelerator φτιάχνεις τελικά native εφαρμοφή μέσω της πλατφόρμας της στην οποία χρησιμοποιείς javascript. Επομένως στην τελική η εταιρεία θα βγει χαμένη καθώς ο developer δε θα χρειάζεται πλέον την πλατφόρμα της αν φτιάχνει web περιεχόμενο. Χρησιμοποιώ εδώ και 8 μήνες στη δουλειά μου το προϊόν της εταιρείας και μου έχει λύσει τα χέρια για εφαρμογές iOS. Για android υπάρχουν πολλά προβλήματα όμως.

Σαν developer θέλω να ξοδεύω το χρόνο μου στην εφαρμοφή καθεαυτή για να πετύχω το καλύτερο ui experience και γενικό feeling κι όχι να παιδεύομαι για στη μία συσκευή είναι μια χαρά και στην άλλη όχι. Από τους developers θα φανεί η τελική επιτυχία του android και αν δεν τους φροντίσουν, τότε να μην περιμένουν και πολλά..

Εδώ είναι η ουσία.. Όχι, δε χρειάζονται αλλαγές.. Παίζουν και φαίνονται κανονικά.. Απλά δεν εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα specs της καινούριας συσκευής..

Συγνωμη αλλα σημερα ειδα apps ipad 2 σε ipad 3 και πραγματικα ηταν απογοητευτικη η ποιοτητα. Εσυ τι προβληματα εχεις αντιμετωπησει στο android; Γιατι αυτα τα εχο ακουσει ξανα που μου λες αλλα οταν ρωτησα τη εφαρμογες εχεις φτιαξει στο ios και τι στο android, αρχησαν να μου τα μασανε. Εν τελη γυρισε στο οτι τελικα ηταν καθαρα ios dev που βαριοταν να ασχοληθει με το android οσο ειχε ασχοληθει με το iOS. Μπορουμε να δουμε δικη σου δουλεια; Αν οντως ειναι καλη θα την στηριξουμε κι ολας. και στις 2 πλατφορμες.

Οφείλει να ελέγχει ορισμένες εφαρμογές που πλέον είναι άχρηστες και επιβλαβείς για τα κινητά μας...

Oπως; Κρουσματα εχουμε σε ολα τα λειτουργικα. Εσυ σε ποσες εχεις πεσει και ποσες φορες κινδυνεψες; Βαζοντας εφαρμογες απο το μαρκετ παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...