thoamkos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 μπορει καποιος να μου ποτεινει ενα δωρεαν βιβλιο η κατι παρομιο για την γλωσσα προγραματισμου php
Thisamenis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 πιστευώ πως από το ίντερνετ μπορείς να μάθεις τα βασικά. Με είχε βοηθήσει ιδιαίτερα το w3schools.com/
defacer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο, αλλά το w3schools είναι εγγύηση για να μάθεις λάθος. Και εγώ ο ίδιος έχω δει πολλές φορές στο παρελθόν πράγματα στο w3schools μετά τα οποία ήθελα να βγάλω τα μάτια μου για να μην υποφέρω άλλο. Σήμερα το συγκεκριμένο site έχει την τιμή να υπάρχει εγκατεστημένο στον browser μου ειδικό extension για την περίπτωσή του.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Εισαι υπερβολικός λιγο defacer. Εγω πιστευω πως ειναι καλο για μια εισαγωγη σε μερικα πραγματα. Οταν ημουν 12 χρονων απο εκει ξεκίνησα βεβαια δεν ελεγε πολλα πραγματα χρησιμα αλλα για αρχη ηταν πολυ καλο. Ομως νομιζω πως για php δεν λεει να ξεκινησεις απο εκει..
defacer Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Εισαι υπερβολικός λιγο defacer. Εγω πιστευω πως ειναι καλο για μια εισαγωγη σε μερικα πραγματα. Οταν ημουν 12 χρονων απο εκει ξεκίνησα βεβαια δεν ελεγε πολλα πραγματα χρησιμα αλλα για αρχη ηταν πολυ καλο. Ομως νομιζω πως για php δεν λεει να ξεκινησεις απο εκει.. Θα μπορούσες να πεις πως είμαι λίγο υπερβολικός... Επειδή καθημερινά έρχομαι πρόσωπο με πρόσωπο με τα αποτελέσματα της ημιμάθειας, τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες (να τους κάνει ο θεός) του χώρου. Επειδή ξέρω πως οι περισσότεροι θα πάρουν αυτό που διαβάζουν στο οποιοδήποτε tutorial (του οποίου το επίπεδο δεν είναι αρκετά έμπειροι για να αντιληφθούν ούτως ώστε να το αντιμετωπίσουν ανάλογα μιας και εξ ορισμού πραγματεύεται ένα άγνωστο αντικείμενο) σαν "αυτό που ισχύει", χωρίς να κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν ποτέ τι λέει το σχετικό standard. Επειδή σελίδες όπως το w3schools δε θα σου δώσουν ποτέ και πουθενά link για το standard (στη σελίδα μας σε θέλω, όχι να γυρνάς αλλού). Από την άλλη, αν είχες την τύχη να διαβάσεις w3schools πριν 4-5 χρόνια και ταυτόχρονα τις γνώσεις για να κρίνεις αυτό που διαβάζεις, δε θα με έλεγες καθόλου υπερβολικό. Έκτοτε τα πράγματα έχουν βελτιωθεί απίστευτα πολύ, αλλά και πάλι η φιλοσοφία του "μάθετε Χ σε 20 ώρες" παραμένει. Σύγκρινε αν θέλεις αυτό με αυτό για να δεις και μόνος σου τη διαφορά στον προσανατολισμό. Και βάλε μέσα στην εξίσωση ότι το πρώτο είναι η φοβερά βελτιωμένη έκδοση 2012, ενώ το δεύτερο (που είναι κλάσεις ανώτερο σ' αυτά που καλύπτει) έχει να γίνει update από την εποχή του IE6 και έχει κουτσουρευτεί για να υπάρχει έναυσμα να πληρώσεις την πλήρη έκδοση (παλιότερα δεν υπήρχε τέτοια). Ακόμα δες αν θέλεις αυτό, που στην πρώτη σελίδα με <script> tag, στο πρώτο απ' όλα τα παραδείγματα, σου δείχνει πώς να κάνεις document.write αν έχεις το θεό σου (μιλάμε για το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στη JS, ακόμα χειρότερο στα μάτια μου κι απο eval) και μετά δες και αυτό. Για να δεις όπως λένε τη διαφορά του πλυμένου με το πραγματικά καθαρό. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 defacer επειδη εχω δει και αλλα ποστς σου ξερω οτι τα ψαχνεις σε βαθος τα θεματα που ασχολεισαι.. Σιγουρα δεν λεω πως ειναι ποιοτικό το w3schools και μερικά ειναι πολυ περιεργα οπως το document.write. Ενας ασχετος δε νομιζω να μπορει να διαβασει τετοια documents γιατι ,λιγοι εχουν τη διαθεση.Για αυτο νομιζω πως σε οποιους μαθαινουν πρωτη φορα τι ειναι html μαλλον το w3school ειναι μια καλη εισαγωγη και να δουν τι υπαρχει γενικά. Και οποιος ενδιαφερεται πραγματικά δε θα παραμεινει στο w3schools. Οσο αφορά τα standards δε ξερω αν εχει νοημα να τα γνωριζουν ολοι εξαλλου δε τηρουνται και ολα.. Μερικα standards δε διαβαζονται ευκολα οπως της Java για παραδειγμα... Το οτι βλεπεις ασχετους κτλ ,νομιζω πως ετσι ειναι σε ολους τους τομεις... Πχ σε λαστιχαδακο μου βαλαν αναποδα το λαστιχο σε φορα και οχι στη σωστη θεση παροτι το τονισα κατα την ωρα που το εφτιαχνε.. Αλλαξαν ρουλεμαν χωρις να μπει γρασσο και γενικα εχω χιλιαδες παραδειγματα απο ειδικους που ηταν και πιο ασχετοι απο εμενα τον χομπυστα..
Dark_Sage Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Θα μπορούσες να πεις πως είμαι λίγο υπερβολικός... Επειδή καθημερινά έρχομαι πρόσωπο με πρόσωπο με τα αποτελέσματα της ημιμάθειας, τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες (να τους κάνει ο θεός) του χώρου. Επειδή ξέρω πως οι περισσότεροι θα πάρουν αυτό που διαβάζουν στο οποιοδήποτε tutorial (του οποίου το επίπεδο δεν είναι αρκετά έμπειροι για να αντιληφθούν ούτως ώστε να το αντιμετωπίσουν ανάλογα μιας και εξ ορισμού πραγματεύεται ένα άγνωστο αντικείμενο) σαν "αυτό που ισχύει", χωρίς να κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν ποτέ τι λέει το σχετικό standard. Επειδή σελίδες όπως το w3schools δε θα σου δώσουν ποτέ και πουθενά link για το standard (στη σελίδα μας σε θέλω, όχι να γυρνάς αλλού). Από την άλλη, αν είχες την τύχη να διαβάσεις w3schools πριν 4-5 χρόνια και ταυτόχρονα τις γνώσεις για να κρίνεις αυτό που διαβάζεις, δε θα με έλεγες καθόλου υπερβολικό. Έκτοτε τα πράγματα έχουν βελτιωθεί απίστευτα πολύ, αλλά και πάλι η φιλοσοφία του "μάθετε Χ σε 20 ώρες" παραμένει. Σύγκρινε αν θέλεις αυτό με αυτό για να δεις και μόνος σου τη διαφορά στον προσανατολισμό. Και βάλε μέσα στην εξίσωση ότι το πρώτο είναι η φοβερά βελτιωμένη έκδοση 2012, ενώ το δεύτερο (που είναι κλάσεις ανώτερο σ' αυτά που καλύπτει) έχει να γίνει update από την εποχή του IE6 και έχει κουτσουρευτεί για να υπάρχει έναυσμα να πληρώσεις την πλήρη έκδοση (παλιότερα δεν υπήρχε τέτοια). Ακόμα δες αν θέλεις αυτό, που στην πρώτη σελίδα με <script> tag, στο πρώτο απ' όλα τα παραδείγματα, σου δείχνει πώς να κάνεις document.write αν έχεις το θεό σου (μιλάμε για το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στη JS, ακόμα χειρότερο στα μάτια μου κι απο eval) και μετά δες και αυτό. Για να δεις όπως λένε τη διαφορά του πλυμένου με το πραγματικά καθαρό. ερωτηση για php εκανε ο φίλος και νομιζω πως μεχρι στιγμης δεν εχεις απαντησει σχετικά με τα 2 πόστ σου
defacer Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 ερωτηση για php εκανε ο φίλος και νομιζω πως μεχρι στιγμης δεν εχεις απαντησει σχετικά με τα 2 πόστ σου Αν μπορείς να καλύψεις αυτό το κενό ο ίδιος δε χρειάζεται να περιμένεις να το κάνει άλλος. 1
thanocaster Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Μια χαρά τα λέει ο defacer, ειδικά όταν η php έχει ένα πολύ καλογραμμένο και πλήρες documentation, το οποίο είναι και ελεύθερο, άρα και μέσα στις προϋποθέσεις που θέτει ο τόπικ στάρτερ.
moukoublen Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Υπάρχουν πολύ αξιόλογα βιβλία (σε pdf) με οργανωμένη ύλη που δεν είναι ακριβώς "δωρεάν" αλλα τα "δανείζεσαι". Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω pm.
Dark_Sage Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Αν μπορείς να καλύψεις αυτό το κενό ο ίδιος δε χρειάζεται να περιμένεις να το κάνει άλλος. απλά απάντησες σε ενα ποστ 2 φορες δίνοντας ενα λινκ για chrome plugin, ενα για CSS, ενα για JS και μια κριτική για ενα website ενώ ο τόπικ στάρτερ δεν πήρε καμία ουσίωδη απάντηση.
defacer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Ουσιώδης απάντηση είναι η πρώτη πρόταση στο πρώτο μου post. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα