ilias_97 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Λοιπόν, στο pc μου έχω dual boot, windows 7 και linux mint 12 (gnome). Το πρόβλημα το έχω μόνο στο linux. ΚΑΠΟΙΕΣ φορές όταν πατάω power off για να το κλείσω αρχίζει κανονικά την διαδικασία αλλά ο υπολογιστής δεν κλείνει. Η οθόνη είναι μαύρη *αλλά όχι κλειστή*. Τι πιστεύετε να φταίει; Ευχαριστώ!
gmouzo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δες τις ρυθμισεις του power manager τι τοεχει να κανει οταν πατας το κουμπι πιθανον να ειναι σε απλο lockscreen ισως
ilias_97 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δεν νομίζω αφού όπως είπα κάποιες φορές κλείνει κανονικά και αν πατούσα κάποιος κουμπί θα μου έβγαζει κανονικά εικόνα.
twiner Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Είναι συχνό πρόβλημα και έχει αναφερθεί ως bug, αν και καθώς φαίνεται η ακριβής αιτία δεν έχει διευκρινιστεί. Μπορείς να δοκιμάσεις μια πιθανή λύση από ubuntu forums:To mint 12 βασίζεται στο ubuntu 11.10. I also was having this same problem, I did get my Ubuntu 11.10 fixed. You'll have to make a change in terminal to do this press Ctrl+Alt+T, This will bring up Terminal screen. Type in sudo gedit /etc/default/grub You should see somthing like this: ...................................\ GRUB_DEFAULT=0 GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true GRUB_TIMEOUT="10" GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null echo Debian` GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splish" GRUB_CMDLINE_LINUX"" # Uncomment to disable graphical terminal (grub-pc only) #GRUB_TERMINAL=console ................................ where it says "GRUB_CMDLINE_LINUX="" is where you add acpi=force. it should look exacty like this: GRUB_TERMINAL_ LINUX="acpi=force" Save your file and and go back to terminal again and type: sudo update-grub ................... One last thing you my have to delete the words "quiet splash" or not, do what ever works. GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="" Updated 3/5/12 This might fix some computers but not all of them. But do read on down the posts as some of the other folks have worked out some of the fixes on their systems most of all don't give up keep asking for help. Best wishes to all. Try this and let me know if it works for any of you. πηγή: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=11437602#post11437602 ή να κάνεις update (σε περίπτωση που δεν έχεις κάνει πρόσφατα) μήπως ο νεότερος πυρήνας λύνει το πρόβλημα σου. ή να διαβάσεις ολόκληρο το θέμα εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1861356 καλή επιτυχία.
ilias_97 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω τώρα! (update κανω συνεχώς). __________________________________ Το έκανα αλλά δεν μπορώ να κάνω update grub διότι όταν γράφω την εντολή και την εκτελώ μου βγάζει αυτό >/etc/default/grub: 12: GRUB_TERMINAL_: not found Πριν αλλάξω το αρχείο μπορούσα να κάνω update.
ilias_97 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Τώρα που ξαναέβαλα το αρχικό κείμενο κάνει (πάλι) μια χαρά update.
warlock9_0 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 γράψε μια πως είναι το αλλαγμένο που του βάζεις
ilias_97 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 γράψε μια πως είναι το αλλαγμένο που του βάζεις >GRUB_DEFAULT=0 GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true GRUB_TIMEOUT="10" GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null echo Debian` GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="" GRUB_TERMINAL_ LINUX="acpi=force" Γενικά τώρα το τελευταία το mint εμφανίζει πολλά bugs. Για παράδειγμα τώρα που άλλαζα το αρχείο για να το κάνω copy-paste εδώ "έσβησε" όλη η μπάρα που λέει, πάνω-πάνω στον browser εκεί που έχει τα -,τετραγωνο,χ και δεν μπορούσα να πληκτρολογήσω τίποτα.
warlock9_0 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) 1) είσαι σίγουρος οτι υπάρχει επιλογή σαν την τελευταία γραμμή που έχεις? στο documentation δεν βλέπω τίποτα 2) αν υπάρχει, δε θέλει το κενό που έχεις πριν το linux δοκίμασε την τελευταία γραμμή να την σβήσεις εντελώς και να βάλεις αυτό >GRUB_CMDLINE_LINUX="acpi=force" Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2012 από warlock9_0
ilias_97 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Χίλια ευχαριστώ! Δούλεψε. Έκανα update χωρίς πρόβλημα.Μάλλον όπως λες δεν θα υπήρχε τέτοια επιλογή. Τώρα όμως να δω αν θα σταματήσει αυτό το bug.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα