moyrgos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Γειά σας θα ήθελα την βοήθεια σας . Θά ήθελα να στίσω ένα proxy server στο σπίτι και δεν ξέρω ποιά διανομή είναι αξιόπηστη και προσητή σε απλό χρήστη linux (παρόλα αφτά εχω όλοι την καλή διάθεση να διαβάσω και να μάθω ).Θα ήθελα αν γίνεται να λειτουργεί και ως πορτ φοργουορτ για προγραματα ώπος τορρεντ ,εφτπ κτλ.Έχω ένα παλιό μηχάνημα (Πεντιουμ 4 - 512 ραμ ) και θέλω να το στίσω εκεί. Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Debian stable (η διανομη) και squid (ή εφαρμογη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
semaphor Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Θα σου πρότεινα να το κανείς με ssh. http://www.debianadmin.com/howto-use-ssh-local-and-remote-port-forwarding.html Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς από οπουδήποτε στο internet, να έχεις πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο του σπιτιού σου παρόλο που αυτό θα είναι πίσω από το το nat του router σου. Π.χ. μπορείς να φορτώσεις γραφικά(vnc) από οποιοδήποτε μηχάνημα του σπιτιού σου: http://users.rcn.com/tushar.manglik/ Επειδή προφανώς o ssh server και όλο το δίκτυο σου θα είναι εκτεθειμένο σε οποιωνδήποτε στο internet(δεν θα υπάρχει το firewall του nat) σου προτείνω να έχεις τον ssh σε άλλη port από την κλασική 22, να μην έχει username root και να βάλεις κωδικό τουλάχιστον δεκαψήφιο με μικρά κεφαλαία αριθμούς και σύμβολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Υπάρχει κάποιο guide/how-to για linux illiterate χρήστες για στήσιμο ssh proxy; Η όποια διανομή θα στηθεί σε virtual machine και δε μ ενδιαφέρει να παρέχει τίποτα άλλο, ούτε gui. Ο σκοπός είναι να συνδέομαι στο web μέσω αυτού από 3ο pc, εκτός δικτύου, που βρίσκεται πίσω από proxy που κόβει το μισό www και επιτρέπει να περνά SSH κίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
semaphor Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Υπάρχει κάποιο guide/how-to για linux illiterate χρήστες για στήσιμο ssh proxy; Η όποια διανομή θα στηθεί σε virtual machine και δε μ ενδιαφέρει να παρέχει τίποτα άλλο, ούτε gui. Ο σκοπός είναι να συνδέομαι στο web μέσω αυτού από 3ο pc, εκτός δικτύου, που βρίσκεται πίσω από proxy που κόβει το μισό www και επιτρέπει να περνά SSH κίνηση. RTFM... Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θες να κάνεις.. Aλλά για ποιο λόγο, να βάλεις σε virtual machine ένα os μόνο και μόνο για ssh-proxy server, βάλε ssh-proxy server κατευθείαν στο pc.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα