Προς το περιεχόμενο

western digital usb3.0 card

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια , να ρωτησω κατι γιατι με ενδιαφερει και μενα η αποκτηση της.

To bootαρισμα καθυστερει , ωστε να αναγνωριστει η καρτα ; Ρωταω , γιατι εβαλα ενα pci lan controller στον υπολογιστη ενος φιλου μου (μηχανημα 10ετιας) και το Bios καθυστερει γυρω στα 10-15sec για να "φορτωσει" την καρτα.

Να περιμενω και εγω το ιδιο , στο δικο μου συστημα (gigabyte ep45 - ud3r) ;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σήμερα εγκατέστησα τη Sharkoon, αν και δυσκολεύτηκα να βρω molex για να την τροφοδοτήσω με ρεύμα, όπως θέλει.

Τα Win 7 (32 και 64) δεν είχαν drivers και στα 32 έβαλα το δισκάκι και με τους drivers αναγνώρισε την κάρτα.

Δοκίμασα αντιγραφές μεγάλων αρχείων και είδα ότι λειτουργεί στα 100-110 MB/s ενώ σε usb 2.0 η ταχύτητα κατεβαίνει στα 30-35.

Ήλπιζα για πολύ παραπάνω, με στόχο να δουλεύω video editing με το Premiere Pro CS5.5 απ' ευθείας από τον εξωτ. δίσκο, και απογοητεύτηκα.

Δεν ξέρω εάν υπάρχει τρόπος για βελτίωση της ταχύτητας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δοκίμασα αντιγραφές μεγάλων αρχείων και είδα ότι λειτουργεί στα 100-110 MB/s ενώ σε usb 2.0 η ταχύτητα κατεβαίνει στα 30-35.

Ήλπιζα για πολύ παραπάνω, με στόχο να δουλεύω video editing με το Premiere Pro CS5.5 απ' ευθείας από τον εξωτ. δίσκο, και απογοητεύτηκα.

Δεν ξέρω εάν υπάρχει τρόπος για βελτίωση της ταχύτητας.

ποια συσκευή-δίσκο έβαλες και έπιασε αυτές τις ταχύτητες?

Δημοσ.

ποια συσκευή-δίσκο έβαλες και έπιασε αυτές τις ταχύτητες?

Έχω αναφέρει παραπάνω ότι αγόρασα και εγκατέστησα την κάρτα Sharkoon για PCI-e 2.0, και σύνδεσα σ' αυτήν τον εξωτ. δίσκο WD MyBook 2T 3.0 που αγόρασα στις γιορτές, με προσφορά από το Amazon. Οι ταχύτητες που ανέφερα είναι για αντιγραφή μεγάλων αρχείων από τον εξωτ. στο desktop.

Με την ερώτησή σου υπονοείς ότι έπρεπε να πιάσω μεγαλύτερες ή αυτές θεωρούνται ικανοποιητικές γι' αυτή τη μέθοδο;

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν μπορεί να προσφέρει πιο πάνω ο HDD, για μεγαλύτερες ταχύτητες πας σε SSD...

Δημοσ.

δεν μπορεί να προσφέρει πιο πάνω ο HDD, για μεγαλύτερες ταχύτητες πας σε SSD...

Αυτό, ομολογώ, δεν το γνώριζα.

Είχα μείνει στο "up to 6 GB/s" που γράφει η συσκευασία της Sharkoon ...

Επομένως, πρέπει να θεωρώ πολύ ικανοποιητικές τις ταχύτητες των 100-110 MB/s που πιάνει τώρα η αντιγραφή αρχείων στον εξωτ.;

Δημοσ.

Σε ενσωματωμένο controller μιας gigabyte εχω δεί 140-180(αντιγραφή από εσωτερικό wd 1tb 64mb σε mybook 2tb usb3),οπότε μάλλον μια χαρά είσαι με 100-110.

Από την άλλη μπορεί να σε κόβει και ο δίσκος που έχεις στο pc σου αν δεν είναι γρήγορος,που δεν το νομίζω.

• Super Moderators
Δημοσ.

140-180MB/sec σταθερό ή στην αρχή και μετά έπεσε?

τέτοια rates δεν πιάνουν ούτε οι Velociraptor...

Δημοσ.

Σε ενσωματωμένο controller μιας gigabyte εχω δεί 140-180(αντιγραφή από εσωτερικό wd 1tb 64mb σε mybook 2tb usb3),οπότε μάλλον μια χαρά είσαι με 100-110.

Από την άλλη μπορεί να σε κόβει και ο δίσκος που έχεις στο pc σου αν δεν είναι γρήγορος,που δεν το νομίζω.

Διευκρινίζω ότι όταν αντέγραψα από τον εξωτ. WD 2T 3.0 στο desktop, εννοούσα στον εσωτ. WD velociraptor.

Σε αντιγραφή από τον εξωτ. στον εσωτ. WD 7200, οι ταχύτητες έπεσαν σε 75-80.

Με βάση όσα λέτε, οι ταχύτητες αυτές θεωρούνται ικανοποιητικές.

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα της κάρτας Sharkoon USB 3.0 γιατί αντιμετώπισα ένα περίεργο πρόβλημα με το δισκάκι που συνοδεύει την κάρτα και θέλω να ενημερώσω όσους την έχουν αγοράσει.

Όταν την εγκατέστησα στα Win7 32, έβαλα στο DVD player το δισκάκι με τους drivers αλλά δεν έβλεπε τίποτε και έβγαζε μήνυμα ρωτώντας τι να κάνει με το δισκάκι !!!.

Το έβαλα στο BD player και μετά από 1-2 προσπάθειες κατάφερε να ανοίξει ένα exe που εγκατέστησε το Renesas Electronics στον C (software μάλλον) και έτσι λειτούργησε η κάρτα.

Όταν γύρισα στα 64, διαπίστωσα ότι και πάλι δεν αναγνώριζαν την κάρτα, όπου είχα συνδεδεμένο τον εξωτ., προσπάθησα να εγκαταστήσω πάλι το Renesas Electronics αλλά, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα. Όσες φορές επιχείρησα και στα δύο players, βλέπουν άδειο το δισκάκι !!!

Έψαξα στη Sharkoon και βρήκα τους drivers για τις δύο εκδόσεις του chipset και το τελευταίο firmware, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που παρουσιάζει το δισκάκι.

Δημοσ.

παιδια ειναι πραγματικα τελεια το usb 3 με την καρτουλα τωρα μαρκα turbo x ειναι αλλα τι να λεμε 15Gb τα περναει σε 1 λεπτο

• Super Moderators
Δημοσ.

παιδια ειναι πραγματικα τελεια το usb 3 με την καρτουλα τωρα μαρκα turbo x ειναι αλλα τι να λεμε 15Gb τα περναει σε 1 λεπτο

από SSD σε SSD?

γιατί από HDD σε HDD δεν υπάρχει περίπτωση να θέλουν 1 λεπτό τα 15GB :P

• Super Moderators
Δημοσ.

ακόμα και 200ΜΒ/sec να έπιαναν οι HD (που δεν πιάνουν, στα μισά περίπου από αυτά παίζουν) σε 60secs θα πέρναγε 12GB, όχι 15 :P

οπότε να θεωρήσω ότι υπερβάλεις λίγο :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...