Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα,

Θα ήθελα την βοήθεια σας για να λύσω ένα θεματάκι με το παλιό μου pc που ακόμα δουλεύει. :rolleyes:

παραθέτω στοιχεία.

cpu: intel pentium 4 530 στα 3.00 GHz.

mainboard: Gigabyte technology, model 8vm800pmd-775

memory: DDR2 Στα 2048 mbytes με frequency 266 MHz

Κάρτα γραφικών: Nvidia Geforce FX 5200 στα 128 Mbytes.

αυτό είναι λίγο πολύ το σύστημα μου. τώρα ο προϋπολογισμός για την αναβάθμιση είναι μέχρι 100 Ευρώ. η χρήση του pc είναι κυρίως για ίντερνετ αλλά και παιχνιδιών όχι πολύ απαιτητικών από θέμα γραφικών (direct x9).

υ.γ. το πρόβλημα με το pc είναι ότι κολλάει συχνά πυκνά και δυσκολεύεται στο να ανοίγει προγράμματα διαφόρων ειδών.

ευχαριστώ.

Δημοσ.

To αφήνεις ως έχει μιας και δεν αξίζει να ρίξεις ουτε ευρώ σε τοσο παλιο μηχανημα και μαζευεις χρηματα για αγορα καινουργιου!!

Μεχρι τοτε κανεις κανενα φορματ αν εχεις καιρο να ερθει να στανιαρει λιγο το συστηματακι...

ελπιζω να του εχεις ΧΡ πανω!!

Δημοσ.

+1 στον stm. Παίρνεις backup και κάνεις φρέσκια εγκατάσταση xp (αυτονόητο). Αν θέλεις παρόλαυτα να παίζεις μη απαιτητικά παιχνίδια μέχρι να πάρεις καινούριο και δεν έχεις πολύ υψηλή ανάλυση οθόνης, δες και αυτήν την κάρτα γραφικών: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28684&cat=5&sub=72&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Καλύτερη και δεν έχει νόημα να πάρεις λόγω του υπόλοιπου setup αλλά και δεν παίρνει το μηχάνημά σου.

Δημοσ.

Ούτε καν φορμάτ, σαν πρώτο βήμα Ccleaner για καθαρισμό από άχρηστα αρχεία και defrag με το defraggler

μετά βλέπεις πως πάει.

Με 100€ πάντως παίρνεις αρκετά αξιόλογο combo από mobo/cpu/ram και θα είσαι με τα ενσωματωμένα γραφικά,από την FX θα είναι καλλίτερα στάνταρ,ιδίως αν δεις για μεταχειρισμένα,αλλά και σε καινούργια να δεις θα βρεις,αλλά ας πει κάποιος ποιο γνώστης τη να πάρεις.

Δημοσ.

εγω προτινω μιας και διαθετεις 100 ευρω....

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/56777-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF/

και σιγουρα θα δεις πολυ μεγαλη διαφορα....αν βαλεις και πουλησεις και τα δικα σου οσο οσο με κανα 80 αρι την κανεις την αναβαθμιση.σιγουρα ccleaner +defragler θα στο ξεμπουκωσουνε λιγακι!

+ http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/43854-nvidia-9500gt-1gb-silent-hdmi/ με 105 εχεις (καινουργιο μηχανημα) :) αυτα απο εμενα!

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το αφήνω λοιπόν ως έχει για ένα απλό σερφάρισμα αφού γίνει η εκκαθάριση που προτείνετε.

το μόνο που θέλω να ρωτήσω είναι εάν κάνω μια αναβάθμιση σε (7 starter n) θα δουλέψει? το τωρινό λειτουργικό είναι τα XP.

Δημοσ.

Ναι, θα δουλέψει, αλλά δεν είναι αναβάθμιση να βάλεις τα 7 starter. Αυτά προορίζονται για netbooks. Γενικά το θέμα σου είναι πώς να κάνεις το pc λίγο πιο γρήγορο αν έχω καταλάβει καλά. Το να στήσεις windows 7 σ αυτό το μηχάνημα είναι κίνηση προς τη λάθος κατεύθυνση. Θα γίνει πιο αργό χωρίς να κερδίσεις απολύτως τίποτα. Άσε που το πιθανότερο είναι να ε΄χεις θέματα με την κάρτα σου και το aero.

Δημοσ.

ναι αυτό ήθελα να ξέρω εάν μπορεί να βοηθήσει αυτή η έκδοση η θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

κυρίως ήθελα να πάρω ιδέες και λύσεις για το καλύτερο που μπορώ να κάνω όσο αφορά ταχύτητα και την δυνατότητα κάποιον παιχνιδιών αφού το προορίζω για έναν ξάδερφό μου.

και σε αυτό με βοηθήσατε αρκετά. ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Η μοναδική λύση για να παίξεις παιχνίδια με αυτο το σύστημα είναι η κάρτα που σου πρότεινα. Και πάλι θα πρέπει τα παιχνίδια να είναι σχετικά παλιά και η ανάλυση μικρή. Με τα 7 θα κάνεις υποβάθμιση και όχι αναβάθμιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικά του έκανα μια μικρή εκκαθάριση και σαν να έτρεξε λιγάκι παραπάνω. παρατήρησα όμως κάτι που δεν μου άρεσε! με το που φορτώνει τα windows μου βγάζει στην οθόνη μια οριζόντια γραμμή (μη σταθερή δλδ τρεμοπαίζει) για λίγο και όχι συνέχεια. φαντάζομαι είναι πρόβλημά κάρτας γραφικών?

Επεξ/σία από chrisbm
Δημοσ.

Έλεγξε καλά το καλώδιο της VGA όχι το ρεύμα και αν μπορείς δοκίμασε και με άλλο,μπορεί απλά να χαλάρωσε σε κάποια επαφή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...