Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Android smartphones έδειξε ότι οι δωρεάν εφαρμογές καταναλώνουν αρκετά πιο σημαντικό ποσό ενέργειας, κυρίως λόγω των στοχευμένων διαφημίσεων που περιέχουν. Ίσως το γενικό συμπέρασμα της έρευνας να είναι αναμενόμενο, όχι όμως το 75%, που είναι το ποσοστό που δείχνει το κατά πόσο οι δωρεάν εφαρμογές καταναλώνουν τη μπαταρία μιας συσκευής σε αντίθεση με τις επί πληρωμή.

 

Ο Abhinav Pathak επικεφαλής της παραπάνω έρευνας ανέπτυξε το eprof, ένα εργαλείο για τη μέτρηση της ενέργειας που καταναλώνεται από εφαρμογές στις Android και Windows Mobile συσκευές. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι προγραμματιστές θα πρέπει να λάβουν σοβαρότερα υπόψιν τη διαχείριση ενέργειας της εφαρμογής τους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο ολοκλήρωμένο.

 

drained-battery.jpg?w=600&h=400&crop=1

 

Δοκιμάστηκαν δημοφιλής εφαρμογές όπως το Angry Birds, αυτή του Facebook, το Free Chess, το NYTimes και το αποτέλεσμα ήταν ότι μόνο το 10 - 30% την ενέργειας που καταναλώθηκε αφορούσε τη βασική λειτουργία τους. Στην εφαρμογή του Angry Birds το 20% της ενέργειας που καταναλώθηκε αφορούσε τη διαδικασία rendering του παιχνιδιού, ενώ το 45% της ενέργειας χρειάστηκε για την καταγραφή της τοποθεσίας του χρήστη και το ανέβασμα της πληροφορίας, όπου στη συνέχεια στάλθηκαν διαφημίσεις με βάσει τις πληοροφορίες αυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφαρμογή κράτησε τη συνδεσιμότητα 3G 10 δευτερόλεπτα παραπάνω, αφότου ολοκληρώθηκε η μεταφορά δεδομένων.

 

Link.png Site: neowin.net

Δημοσ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε συνδεσιμότητα 3G, η οποία λειτούργησε μόνο για 10 δευτερόλεπτα.

 

 

ακόμα και αν ο χρήστης είχε απενεργοποιήσει το DATA ? (αυτο που λεει λειτουργια δικτυου και "κλεινει" τα δεδομενα?)

Δημοσ.

Έτσι και αλλιώς όταν λειτουργούν εφαρμογές και πολύ περισσότερο παιχνίδια δεν περιμένεις να έχεις μεγάλη αυτονομία. Ειδικά για το angry birds μετά από δύο το πολύ τρεις ώρες χριάζεται φόρτιση.

Δημοσ.

Γι αυτο σε Android θελει Root και DroidWall που μπορεις να αποκλεισεις οτι εφαρμογη θελεις να μην συνδεετε στο internet.

Αντιστοιχα και στο iPhone Jailbreak και Firewall IP.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κοβω φλέβες για τις 2 "πριν και μετα" φωτογραφιες στην περιγραφη...

Δημοσ.

βεβαίως!!! δεν φταίει το λειτουργικό ΑΛΛΑ οι κακές εφαρμογές!!! τι να πω!!! το δούλεμα συνεχίζεται.. αντί να φτιάξουν τα άπειρα προβλήματα αυτονομίας ειδικά των φτηνότερων συσκευών με Android τα ρίχνουν στις εφαρμογές..!!!

Δημοσ.

βεβαίως!!! δεν φταίει το λειτουργικό ΑΛΛΑ οι κακές εφαρμογές!!!

Φταιει και το λειτουργικο, οπου δεν σου δινει μια universal δυνατοτητα να "κλεισεις" μια εφαρμογη, αλλα το να κλεινει η εφαρμογη βασιζεται στο αν το θελει ο ταδε προγραμματιστης.

 

Για να κλεισεις εφαρμογη, πρεπει να μπεις σε ρυθμισεις κλπ.Ελεος.

Δημοσ.

Nα σας πω , αν η έρευνα ήταν αποκλειστικά των Abhinav Pathak & Υ. Charlie Hu όλα θα ήταν οκ , αλλά από την στιγμή που συνυπογράφει και η μαμά microsoft μέσω του Ming Zhang ενώ την έρευνα όοως έιδα την έκαναν οι δύο πρώτοι, κάποιο λάκο θ α έχει η φάβα δεν μπορεέι.. αλλά αντικειμενικά το ρεύμα που χρειάζεται για να φορτίσεις την συσκευή σου είναι σαφώς κατά πολύ φθηνότερο από το να αγοράσεις μία εφρμογή .......

υ.γ. Απορώ πωε η Apple ΄μεινε στην απέξω από την υπογραφή της ερευνας

Δημοσ.

Προσπαθουν να φοβισουν τον κοσμο μπας και αγορασει κανεις απο το android market τις original εφαρμογες,

επειδη σε λιγο θα πιασει αραχνες το μαγαζι της google, ολοι σπασμενα τα κατεβαζουν απο το ιντερνετ.

 

Δεν ειναι οπως το iphone, ποιοτητα και εμπιστοσυνη :-D

Οτι πληρωσεις παιρνεις

Δημοσ.

Γι αυτο σε Android θελει Root και DroidWall που μπορεις να αποκλεισεις οτι εφαρμογη θελεις να μην συνδεετε στο internet.

Αντιστοιχα και στο iPhone Jailbreak και Firewall IP.

εγω έχω το addfree και μπλοκάρει τις διαφημίσεις. κανει κάποια διαφορετική δουλειά το droidwall? να βαλω αυτο καλυτερα?

Δημοσ.

Αλήθεια όλοι όσοι έκραξαν την έρευνα κάθισαν να τη διαβάσουν; (την έρευνα, όχι μόνο το άρθρο, ούτε απλά την είδηση)

 

Έχει μάθει κανείς να κρίνει από τα γεγονότα και τα επιστημονικά δεδομένα και όχι από αυτό που ο ίδιος θέλει (σώνει και καλά) να ερμηνεύσει;

 

Επίσης δεν είναι η "μαμά" Microsoft μέσα στην έρευνα. Είναι ερευνητής από την Microsoft Research η οποία είναι ένα καθαρά επιστημονικό και ερευνητικό κομμάτι της Microsoft όπου δουλεύουν εξαίρετοι στον τομέα τους ερευνητές και δεν έχει να κάνει με τα προϊόντα της Microsoft.

 

Η ίδια η έρευνα τώρα, έχει ήδη περάσει από peer review - που σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί από πολλούς ανεξάρτητους ερευνητές/πανεπιστημιακούς - και θα παρουσιαστεί σε μεγάλο συνέδριο του τομέα μέσα στον Απρίλιο.

 

Επί του θέματος τώρα, η έρευνα δεν αφορά μόνο Android(2.0,2.3) αλλά και Windows Mobile(6.5). Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και εξαιρετικά χρήσιμα κατά την προσωπική μου άποψη. Είμαι έτσι και αλλιώς υπέρ του να αγοράζω μια ad-free εφαρμογή αν μου αρέσει και την θεωρώ καλή, ένας λόγος παραπάνω τώρα.

 

Τέλος ένα γενικότερο σχόλιο. Ευτυχώς η επιστημονική κοινότητα είναι αρκετά διαφανής και έχει τρόπους να αυτό-ελέγχεται. Δεν είναι όλα ρόδινα και αθώα ούτε τέλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την κρίνουμε με τον τρόπο που θα κρίναμε μια δημοσίευση σε ένα blog ή ένα απλό τεχνολογικό site.

Δημοσ.

Προσωπικά από την στιγμή που απενεργοποίησα το GPS η αυτονομία της μπαταρίας έχει αυξηθεί.

 

Ποιός έχει μόνιμα ανοιχτό το gps; gps, wifi, blutooth, data, ενεργοποιημένα μόνο όταν τα χρειαζόμαστε. Εγώ τα έχω μόνιμα κλειστά και ανοίγω κάποιο από αυτά μόνο όταν το χρειάζομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...