digia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Γεια σας ειμαι φοιτητρια και σε μια αναφορα πρεπει να χρησιμοποιησω το origin για να βρω καποια πραγματα ... Δεν μπορω να βρω ομως πως απο μια γραφικη παρασταση που εχω φτιαξει αφου εχω δωσει τις τιμες θα μπορεσω να βρω την αντιστοιχη συναρτηση την οποια και ζηταει η αναφορα ..Αν γνωριζει κανεις και μπορουσε να με βοηθησει θα το εκτιμουσα πληρως ευχαριστω πολυ ..
gang Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Γεια σας ειμαι φοιτητρια και σε μια αναφορα πρεπει να χρησιμοποιησω το origin για να βρω καποια πραγματα ... Δεν μπορω να βρω ομως πως απο μια γραφικη παρασταση που εχω φτιαξει αφου εχω δωσει τις τιμες θα μπορεσω να βρω την αντιστοιχη συναρτηση την οποια και ζηταει η αναφορα ..Αν γνωριζει κανεις και μπορουσε να με βοηθησει θα το εκτιμουσα πληρως ευχαριστω πολυ .. Και γαμώ τους τρόπους να ζητάς βοήθεια. Μπράβο!
isay Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 digia ξεχασες να αναρτησεις ολοσωμη φωτογραφία με (ή χωρίς) μαγιο. Απο εκεί και πέρα, βοήθα να καταλάβουμε: Έχεις τις μετρήσεις και τις έχεις αποτυπώσει σε σύστημα συντεταγμένων και τώρα ψάχνεις τη γραφική παρασταση που ικανοποιεί τις μετρήσεις;
digia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 εχω βαλει τις μετρησεις στο προγραμμα και εχω φτιαξει και την γραφικη παρασταση που ικανοποιει τις μετρησεις αυτο που ζηταω ειναι η συναρτηση της γραφικης παραστασης...
isay Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 θες να υπολογίσεις τις κλίσεις, κλπ ή θες την γραφική; Εχω χρόνια που χρησιμοποιούσα το origin (γαμω τα προγραμματα) και δεν μπορω να θυμηθώ αν διαβαζα τη γραφική παράσταση ή αν για διάφορα σημεία έπαιρνα κλίσεις, θ, κλπ
digia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 ναι ουσιαστικα και για καποια σημεια θελω να παρω κλισεις αλλα αυτο το σημειο το εχω επιλυσει το μονο που μου μενει ειναι να βρω την συναρτηση της γραφικης παραστασης μεσα απο το προγραμμα .
VonLoutsos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 αν είναι ευθεία η γραφική σου και το ξέρεις μπορείς να κάνεις fit linear και αυτό με τη μέθοδο των ελαχίστων τετραγώνων σου βγάζει τη μορφή της ευθείας του στυλ y=ax+b καθώς και τα σφάλματα αυτών....
digia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 η γραφικη παρασταση δεν ειναι ευθεια ειναι καπως ετσι
VonLoutsos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 χεράκι καμπυλόγραμμο και βγάζεις την γραφική σου όμορφα και ωραία...να υπολογίσεις κλίση και τέτοια όπως καταλαβαίνεις δεν παίζει γιατί είναι καμπύλη και προφανώς η κλίση αλλάζει...
DrLo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 1. Splines 2. Δοκιμάζεις μετασχηματισμούς 3. Με solver βρίσκεις τους συντελεστές της συνάρτησης που ελαχιστοποιούν τα τετράγωνα (και πίστεψέ με οι συναρτήσεις που δινει αυτόματα το excel με fit δεν είναι πάντα οι καλύτεροι). Δώσε μας τα x,y για πιο συγκεκριμένα Αν είναι πειραμάτικά δεδομένα θα σε συμβούλευα να πάρει περισσότερα σημεία στο διάστημα 5-30 mm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα