Kapws Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα, έπεσε στα χέρια μου ένας υπόλογιστής ενός συναδέλφου που ήθελε να του περάσω κάποια πραματάκια, αλλά στο τέλος από την καλή μου την καρδιά είπα να του ρίξω ένα καθάρισμα γιατί είχε πιάσει ΤΗΝ σκόνη το tower του. Δεν το έλυσα όλο, απλά το δίσκο και τα dvd drives, όσον αφορά συνδεσμολογίες και σήκωσα το ανεμιστηράκι του CPU διαπιστώνοντας ότι δεν είχε μείνει πολλή πάστα επάνω και όση υπήρχε ήτανε ξεραμένη. Όντας Δευτέρα απόγευμα και μη έχοντας πάστα να βάλω εκ νέου το έκλεισα και το σύνδεσα πάλι ώστε να δω κάτι στα αρχεία που του είχα περάσει. Πάτάω λοιπό τον power On ξεκινάει σιγά-σιγά, περνάει το 1ο post που βγάζει τα στοιχεία της GPU και μετά κλακ... σβήνει ο υπολογιστής. Έχω δοκιμάσει να αποσυνδέσω τα πάντα από σκληρούς και drives μπας και τουλάχιστον postάρει λίγο ακόμη μπει στο bios, ή έστω να βγάλει κάποιο μνμ να δω τί συμβαίνει αλλά τίποτα. Να έκανα κάποια μλκία στη συνδεσμολογία;;; Να έκαψα κάτι όπως το καθάριζα (χωρίς νερό απλά με ελαφρώς βρεγμένο (στεγνωμένο πολύ καλά) πινελάκι;;; Να ανεβάζει θερμοκρασίες και να κλείνει μόνο του λόγω κάποια δικλείδας ασφαλείας (λόγω πάστας που λέγαμε πιο πάνω). Να σημειώσω ότι πιο πριν δούλευε κανονικά. Να σημειώσω επίσης ότι ο υπολογιστής απότελείται χοντρά-χοντρά από: - Μητρική Asus p5g02-x (ή p5gd2-x δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί το είχε σε κεφαλαία) - CPU Intel P4 3,κατι - GPU nvidia 6600GT - 1gb ram άγνωστης προέλευσης - εναν HDD WD 160gb (άσχετο, just in case) Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Lost1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μαλλον δεν παταει καλα η ψυκτρα του επεξεργαστη και κλεινει απο θερμοκρασια ...
stm00192 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Πρωτα εννοείται ξεκινάς από την πάστα και μετά βλέπουμε!!
Kapws Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Οκ θα περιμένω αύριο λοιπόν να πάρω μία γιατί τέτοια μέρα και τέτοια ώρα.. δύσκολα! αν και μάλλον αυτό θα είναι γιατί μόλις τώρα παρατήρησα ότι μέχρι να γράψω το post εδώ και αφού πέρασε δλδ κανά 20λεπτο , δοκίμασα άλλη μία και το postάρισμα πέρασε λίγο το bios ζητώντας να πατήσω το F2 για να κάνω reload τα default settings, αλλά δεν πρόλαβα γιατί έκλεισε. Οπότε ίσως και να έκανα τσάμπα το thread. Θα το διαπιστώσω αύριο...
Lost1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Πρωτα εννοείται ξεκινάς από την πάστα και μετά βλέπουμε!! Και χωρις παστα ο συσκεκριμενος επεξεργαστης δεν κλεινει απο θερμοκρασια σε 10 sec , αν παταει καλα η ψυκτρα θα κρατησει πανω απο 30 λεπτα ...
stm00192 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Και χωρις παστα ο συσκεκριμενος επεξεργαστης δεν κλεινει απο θερμοκρασια σε 10 sec , αν παταει καλα η ψυκτρα θα κρατησει πανω απο 30 λεπτα ... Οκ ότι πεις!!! Εσύ ξέρεις καλύτερα!!!
Kapws Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Πάντως όλως τυχαίως όταν πρωτόπεσε στα χέρια μου κοιτώντας στο bios είχα δει ότι σε cold boot επιανε 62C...
Kapws Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Οκ πρόβλημα λύθηκε...θερμοαγώγιμη ήθελε το σκασμένο. Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις.
stm00192 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Και χωρις παστα ο συσκεκριμενος επεξεργαστης δεν κλεινει απο θερμοκρασια σε 10 sec , αν παταει καλα η ψυκτρα θα κρατησει πανω απο 30 λεπτα ... Βρε βρε για δες τελικά που ήθελε την παστούλα ο καημένος!!
Kapws Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Με το καλημέρα πάντως που έκανα ένα τεστ άγγιζε 90άρες και έκλεινε (cold boot χωρίς περαιτέρω ζόρια )
tilbellos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μήπως έβαλες πολύ παστούλα αν και νομίζω ότι δεν πατάει καλά η ψήκτρα και θα συμφωνήσω με τον Lost1, έχουνε πέσει στα χέρια μου πολλά pentium 4 που δεν είχαν ούτε για δείγμα πάστα επάνω, εγώ μετά εννοείται ότι έβαζα
άδικος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Είναι τελείως διαφορετικό να μην έχει καθόλου πάστα πάνω ο επεξεργαστής (να είναι τελείως καθαρός) & να πατά σωστά η ψύκτρα πάνω, από το να έχει απομείνει λίγη & ξεραμένη.
Lost1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Βρε βρε για δες τελικά που ήθελε την παστούλα ο καημένος!! Βγαλε tutorial οτι αν κλεινει σε 10 sec το pc , κλεινει απο παστα , μαλλον απο σοκολατινα ...
stm00192 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Βγαλε tutorial οτι αν κλεινει σε 10 sec το pc ' date=' κλεινει απο παστα , μαλλον απο σοκολατινα ...[/quote'] Δεν φτανει που ειχες αδικο προσπαθεις να βγεις και απο πανω με ειρωνειες? Ερε βουρδουλας που χρειαζεται σε μερικους νεους εδω μεσα! Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia
Lost1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δεν φτανει που ειχες αδικο προσπαθεις να βγεις και απο πανω με ειρωνειες? Ερε βουρδουλας που χρειαζεται σε μερικους νεους εδω μεσα! Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia Αφου δεν ξερεις τα βασικα , εγω τι να σου κανω ? Δεν πατουσε καλα η ψυκτρα , η παστα δεν εχει σχεση ... Δηλαδη απο το topic να βγει συμπερασμα οτι οταν το pc κλεινει σε 10 sec (boot) αλλαζουμε παστα ? Το pc bootarei και χωρις παστα , αν ειχες φτιαξει εστω και ενα pc θα το ηξερες ... Κυκλοφορουν και real τεχνικοι στο forum ασε να απαντησει οποιος θελει ... *Με copy paste δεν λυνοντε προβληματα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις