Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι ο ήχος που ακούω κάθε φορά που επανεκκινώ ή απενεργοποιώ το laptop? Είναι σαν να σταματάει να περιστρέφεται κάτι με βίαιο τρόπο, σαν σπινιάρισμα...

Σκληρός δίσκος,οπτικός δίσκος ή κάποιος ανεμιστήρας,αν δεν ανοίξεις το κουτί να στήσεις αυτή για να δεις από που έρχεται δύσκολα θα καταλάβεις τι είναι.

Ακόμη αυτό το reset της οθόνης με το μήνυμα που λέει πως το πρόγραμμα εκκίνησης οθόνης atikmdag.sys σταμάτησε να ανταποκρίνεται και ανακτήθηκε με επιτυχία; Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό παιδιά;;

Είναι όπως λέει το όνομα από την ati σου,οπότε βγάλε και ξανά βάλε τους driver μπας και στρώσει αλλά με τον τρόπο που λέει εδώ http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ .

Δημοσ.

Αν βάλεις ένα Live cd της ubuntu για παράδειγμα και βάλεις τον φορητό να bootάρει από το pc ο σκληρός δε θα δουλεύει. Αν σου κολήσει στην ubuntu (δε θα την κάνεις εγκατάσταση) κάτι δεν πάει καλά στο hardware. Αν δεν κολήσει τότε κάτι δεν πάει καλά στα win. :shifty:

Δημοσ.

CastrorTroy , έχω και εγώ ένα Toshiba Satellite αγορασμένο με Vista πριν 4 περίπου χρόνια.

Μου έκανε τα ίδια ακριβώς με το δικό σου και να σκεφτείς ότι εγώ δεν είχα ούτε πολλά προγράμματα, ούτε φορτωμένο δίσκο, ώσπου απηύδησα και είπα να κάνω φορμάτ μέσα από το recovery της Toshiba.

Ξανά περάστηκαν λοιπόν τα Vista και χάρηκα που ο υπολογιστής μου, έδειχνε να δουλεύει πάλι χωρίς προβλήματα. Η χαρά μου κράτησε έναν μήνα. Με πολύ υπομονή, κράτηθηκα άλλον έναν μήνα πριν ξανακάνω φορμάτ.

Αυτή τη φορά, πέρασα τα windows 7 ultimate 32bit. Αν και κατόπιν εορτής, έμαθα ότι καλύτερα θα ήταν να είχα περάσει τα home premium , γιατί τα ultimate είναι αρκετά βαριά, δόξα τω θεώ, παρόλο που το λαπτοπ μου έχει μόνο με 2giga μνήμη, κυριολεκτικά πετάει.

Μετά το φορμάτ, του έκανα και έναν καθαρισμό εσωτερικά ( ανεμιστηράκι). Μένει ανοιχτός από το πρωί ως το βράδυ και δεν μου έχει κρασσάρει ούτε μια φορά. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του, γίνονται σε χρόνους ντε τε. Αισθάνομαι σαν να έχω καινούργιο λάπτοπ στα χέρια μου.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα μετά την εγκατάσταση των windows 7, ήταν η αλλαγή της ανάλυσης οθόνης κυρίως στις επανεκκινήσεις και το νεκρά, που και που, πληκτρολόγιο + mouse. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζουν από ότι έμαθα, όλα τα toshiba Satellite που φορούσαν Vista πριν την εγκατάσταση των windows 7 και λύνεται με την αναβάθμιση του bios. Αυτά από μένα. Καλό βράδυ.

Δημοσ.

Λοιπόν μετά από 3-4 defrag και οτι καθαρισμό συμβούλευσαν τα παιδιά να κάνω, το πρόβλημα παραμένει. Το bootαρισμα εξακολουθεί να είναι αργό και κολλάει πολύ συχνά. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω, αν έχει κανένας καμιά διαφορετική ιδέα ας την ρίξει στο τραπέζι. Μάλλον θα ακολουθήσω την συμβουλή της magdalhnh περνώντας τα Windows 7.

@alex89:

Φίλε δεν κατάλαβα λέξη απ' όσα είπες, χαχαχαχαχα! Είμαι άσχετος, I know...

@isay:

Μπορώ να βάλω καινούρια ram στο laptop; Νόμιζα πως κανενα τμήμα του laptop δεν είναι αναβαθμήσιμο και πως μετά την αγορά του, you are stuck with it.

Δημοσ.

Στα laptop μπορείς σχετικά εύκολα να

1.  
  2. προσθέσεις/αλλάξεις μνήμη
  3. Αλλάξεις δίσκο
  4. Αλλαξεις dvdrom
  5. Αλλάξεις wifi κάρτα
  6. Αλλάξεις μπαταρία

Η διαδικασία περιγράφεται στο manual.

Λίγο πιο δύσκολα μπορεις να αλλάξεις πληκτρολόγιο. Απο εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολέυουν αρκετά για αδαείς χρήστες.

Αν το πρόβλημα οφείλεται στη λίγη μνήμη, τότε να ξέρεις οτι ανάλογα προβλήματα θα έχεις και με τα win7. Τέλος ΠΡΙΝ κάνεις το βήμα της μεταβασης σε 7, φτιάξε τα recovery media της toshiba.

Δημοσ.

Τέλος ΠΡΙΝ κάνεις το βήμα της μεταβασης σε 7, φτιάξε τα recovery media της toshiba.

Και αυτό φίλε μου, τι ακριβώς σημαίνει;;; :-)

Δημοσ.

Θα φτιάξεις κάποια dvd που θα περιέχουν τα vista όπως όταν αγόρασες τον υπολογιστή. To "υλικό" αυτό υπάρχει σε κάποιο κρυφό partition του δίσκου και μπορείς επισης να τα φτιάξεις σε dvd (αν θυμάμαι καλα χρειάζονται 3 δισκάκια).

Ποιο το κέρδος. Ακόμα κι αν σβηστούν τα πάντα απο το δίσκο, με αυτά τα δισκάκια μπορείς γρήγορα και εύκολα να βάλεις φρέσκα τα windows χωρις να μπλέξεις με drivers, ρυθμίσεις, κλπ

Μην ασχοληθείς καθόλου αν εισαι 100% σιγουρος οτι δεν θα χρειαστεις ποτε ξανα τα vista (ή δεν θέλεις να τα δεις στα μάτια σου).

Δημοσ.

Αφου εχεις μπει στην περιπετεια,κανε και αυτη τη δοκιμη.

Απεγκαταστησε τον Kaspersky Internet Security και βαλε-δοκιμασε αλλο antivirus π.χ. AVG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...