Grekos1990 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Παιδιά ΣΟΣ! Έπαθα ζημιά. Εχθές, άνοιξα τον υπολογιστή και μου έβγαλε 4 απανοτά system errors. Το σφάλμα έλεγε : The program can't start because urlmon.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix the problem, και μου το έβγαλε για 4 προγράμματα: googleUpdate.exe / GrooveMonitor.exe / AvastUI.exe και AdobeARM.exe . Έχω φάει το ίντερνετ αλλα δεν έχω βγάλει άκρη.. Τι έχω κάνει: - Χρησιμοποίησα την εντολή στο Run για να απεγκαταστήσω και να ξαναεγκαταστήσω το dll αλλα δέν άλλαξε τίποτα... - Καθάρισα το registry με το Ccleaner, αλλά μόλις προσπάθησα να καθαρίσω με το Cleaner τα Cookies, History, Temporary Files κλπ, το Ccleaner μου βγαζε fatal error και έκλεινε. - Προσπάθησα να κάνω System restore αλλα απ'ότι φαίνεται ήταν απενεργοποιημένο και δεν είχα restore point. Τέλος είπα να κάνω επανεγκατάσταση τα προγράμματα που μου βγάζουν το σφάλμα αλλά δεν τα βρίσκω.. Ούτε αυτο το googleUpdate.exe ούτε το GrooveMonitor.exe και όσον αφορά το AvastUI.exe και το AdobeARM.exe δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να απεγκαταστήσω ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα προγράμματα, ή απλά το adobe flash player ξερω γώ... Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί πολύ, τι είναι αυτο το Urlmon.dll και γιατί μου κάνει την ζωή δύσκολη?? Μπορώ να το φτιάξω? Πρέπει να το κατεβάσω? Βοηθήστε αν μπορείτε παιδιά!!!
sarpan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Εχεις δοκιμασει να σκαναρεις το συστημα σου για τιποτα σκουπιδακια???
Grekos1990 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Πως να το σκανάρω αφού δε μ'αφήνει να μπω στο antivirus...
sarpan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Για δοκιμασε σε safe mode.Επισης κατεβασε και το malwarebytes-antimalware.Εντωμεταξυ το ccleaner δεν με'εχει απογοητευσει ποτε.Μου κανει εντυπωση αυτο το fatal error που ανεφερες
Grekos1990 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μακάρι να ταν τόσο απλό.. Το θέμα είναι οτι είτε με safe mode είτε χωρίς, δέν μπορώ να κατεβάσω ΤΙΠΟΤΑ απο το ίντερνετ. (Μετο που πατάω κάτι μου βγαίνει στο παραθυρακι "Λήψεις Αρχείων" σαν ακυρωμένο, πατάω προσπάθεια ξανα, κατεβαίνει αλλα μετά δεν μπορώ να το ανοίξω). Προσπάθησα να κατεβάσω κάποια προγραμματάκια (HijackThis, advancedsystemrepair) αλλα μάταια. Γι'αυτό σου λέω, είναι αδύνατον να κάνω σκαν Όσο για το critical error (και όχι fatal λάθος μου), λέει: A critical error has occured in Ccleaner, the application must now close. και στο description λεει: Unknown Exception Τι να σου πω, περίεργα πράγματα. Πάντως έχω παιδευτεί σαν το Χριστό και άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Επίσης μου εμποδίζει κι άλλα πολλά πράγματα να κάνω λόγο του urlmon.dll. Δεν μπορώ να ανοίξω καμία εφαρμογή τύπου media, δεν μπορεί να διαβάσει κανένα setup.exe (συμπεριλαμβανομένου και των Windows 7 καθώς έβαλα το CD για να κανω repair αλλα τρίχιες..) Επιπλέον μου σκοτώνει το Google Chrome, για παιχνίδια κλπ δεν το συζητάω καν,και γενικότερα μου χει σακατέψει όλο το pc... Α, ναι.. έκανα και boot απτο cd των Windows 7 για να κάνω repair αλλα δεν άλλαξε τίποτα!!
flik Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μπες εδώ απο άλλον υπολογιστή: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?urlmon και πάτησε στο download zip file. Αποσυμπίεσέ το, και με ένα φλασάκι ή μέσα απο δίκτυο με τον άλλον υπολογιστή βάλτο στο C:\Windows\system32 ή αν έχεις 64-bit σύστημα να το βάλεις και στο \Windows\SysWOW64 αντικαθιστώντας αν υπάρχουν τα προηγούμενα αρχεία (καλύτερα κράτα ένα backup, μετονόμασέ τα σε .dll.bak πχ). Μετά άνοιξε την εκτέλεση και πληκτρολόγησε "regsvr32 urlmon.dll". Ενημέρωσέ μας.
Grekos1990 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Λοιπόν, έκανα ότι είπες. κατέβασα το dll και πήγα στο C:\Windows\system32 να το κανω επικόληση και αντικατάσταση αλλα δεν το δεχόταν. Παρόλο που είμαι admin και μοναδικός χρήστης του υπολογιστή, δεν με άφηνε να το πειράξω και μ λεγε try again... μπήκα στα properties/security/advanced/owner και το γυρισα σε administrators αλλα και παλι δεν μου το κανε αντικατάσταση. Τελοσπάντον, μπήκα και στο \Windows\SysWOW64 μιας και έχω 64-bit σύστημα και το έκανα εκεί πέρα επικόληση (δεν ζήτησε αντικατάσταση- μαλλον δεν θα υπήρχε καν το urlmon.dll εκει πέρα) και αφου έκανα ένα log-off/log-on τον υπολογιστή, το μύνημα άλλαξε και λέει: The ordinal 408 could not be located in the dynamic link library urlmon.dll. Δεν ξέρω αν έριξα φως ή χώμα στην υπόθεση τώρα... Τουλάχιστον κατάφερα να εγκαταστήσω το HijackThis, αν νομίζεις πως μπορείτε να βγάλετε άκρη απο το logfile, μπορώ να το κάνω μια επικόληση... ΠΦΦΦΦ...
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Σχετικα με το scan για ζωυφια. Εχεις δοκιμασει καποιο rescue cd σαν αυτο του kaspersky?
Grekos1990 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μμμ οχι rescue cd δεν εχω δοκιμάσει, θα το προσπαθήσω και θα σας ενημερώσω..
flik Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Φαίνεται πως είναι θέμα με το dll. Ρίξε ένα σκανάρισμα με το cd του Kaspersky και ανέβασε και το log του hijackthis μήπως γράφει τίποτα. Ψάξε και κατέβασε το windows 7 recovery disc. Μάλλον θα το χρειαστούμε και αυτό. Edit: Επειδή υποψιάζομαι πως θα χρειαστεί να διορθώσεις το dll σου, δες μήπως υπάρχει στο dllcache με τον εξής τρόπο: Κατέβασε το SystemLook, τρέξτο, και στο πεδίο όπου γράφεις τις εντολές βάλε το :filefind urlmon.dll Θα ψάξει και θα δημιουργήσει ένα log. Βάλτο εδώ για να δούμε αν υπάρχει αντίγραφο, και αν είναι διαφορετικό απο αυτό που έβαλες εσύ τώρα, για να δοκιμάσουμε πρώτα το αντίγραφο, και αν δε δουλέψει τότε το κάνεις μέσα απο το recovery CD. Edit2: Ή ακόμα πιο αυτοματοποιημένα, άνοιξε το cmd και τρέξε "sfc /scannow" ώστε αν το βρει να το επιδιορθώσει αυτόματα. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2012 από flik
Grekos1990 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Έβαλα το kaspersky rescue disk 10 και το σκαναρα αλλα λεει οτι δεν βρηκε τίποτα..
flik Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Ανέβασε το log του hijackthis, και κάνε ένα απο αυτά που είπα παραπάνω.
Grekos1990 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Λοιπον παίδες, έβαλα και το rescue cd του kaspersky 10, αλλα δεν έκανε δουλειά.. Τελικά έκανα αυτό που προσπαθούσα να αποφύγω... Φορματ! Ολα τώρα λειτουργούν άψογα. Ευχαριστώ για την βοήθεια, το ενδιαφέρον και τον χρόνο σας!! Τα λέμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα