Προς το περιεχόμενο

Περί αισχροκέρδειας και κοροϊδίας...


gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθε φορά που βλέπω το Thermaltake Xaser III V1000A (case) μου τρέχουν τα σάλια, οπότε και αποφάσισα να το αγοράσω. Στην ελληνική αγορά κοστίζει 230. Σε on-line shops Αμερική ξεκινάει από 148$ αλλά δεν στέλνουν Ευρώπη. Ξέρει κανένας αντίστοιχα ευρωπαϊκά shops για να μπορέσω να κάνω παραγγελία? Η τιμή σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη ξεκινάει από 170 και πιστεύω ότι θα κερδίσω κάποια χρήματα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Απλά δεν θέλω να κάνω το χατίρι στον κάθε καραγκιόζη που επειδή την είδε και άνοιξε ένα "ψαγμένο" μαγαζί, πρέπει να μου πιάσει και τον κώλο τωρα... Ας κερδίσω έστω 1 , από εδώ δεν αγοράζω!Μάγκες όταν στο εξωτερικό γινόταν χαμός με psus, cases, mods, coolers κτλ εσείς ακόμα συναρμολογούσατε parts. Δεν θα μας γ******ε κιόλας επειδή την μυριστήκατε δυο τρεις τη δουλειά και την είδατε "ψαγμένοι". Και τα λέω όλα αυτά επειδή ξέρω ότι εσείς οι δυο τρεις postάρετε συνέχεια εδώ μέσα και αυτοδιαφημίζεστε. Αυτά.

 

Τώρα ή που θα γίνω... ban ή που θα πέσουν όλοι να με φάνε εδω μέσα. Δεν πειράζει. Είναι κάποια πράγματα που δεν ανέχομαι με τίποτα και ένα από αυτά είναι η αισχροκέρδια και η κοροϊδία.

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Swsta auta pou les agaphte,alla to zhthma einai oti twra ta ma8ane sthn ellada opote k twra einai pou 8a pesei to xrhma,eite auto einai kalo eite oxi.Ola omws beltiwnontai apo th stigmh pou 8a arxisei na ginetai h prosbash sto internet olo k pio eukolh opote to pc 8a mpei se polla spitia.Mh xaliesai einai h fusikh ejelijh twn pragmatwn auth.H ellada einai ouragos k edw!

Δημοσ.

Φίλε μου διαφωνώ. Όπου παρεμβαίνει ο παράγοντας άνθρωπος η φυσική εξέλιξη καταργείται. Εμείς θα αποφασίσουμε τι αγορά θέλουμε (όπως και πολλά άλλα). Πόσοι και πόσοι θα πουν "έλα μωρέ για 20-30-40...-100 παραπάνω... Σιγά δε θα βγω ένα Σάββατο και θα το πάρω". Ελάχιστοι θα το ψάξουν για να παραγγείλουν απ'έξω. Και έτσι αυτοί οι κύριοι θα γίνονται πλούσιοι και θα ακολουθηθεί η φυσική εξέλιξη... Δεν το δέχομαι αυτό. Ας τους κάνουμε να πεινάσουν και να μας πάρουν σοβαρά! Ας αρχίσουμε εμείς οι ίδιοι να συμπεριφερόμαστε ως ευρωπαίοι και ας μην γκρινιάζουμε που δεν έχουμε τα προνόμια των λοιπών ευρωπαίων. Προφανώς και πρέπει να αγωνιστούμε για να τα αποκτήσουμε.

Δημοσ.

An skeyteis oti kathe fora poy milame gia agores ekswterikoy, milame aytomata kai gia synithos pio ploysia krath kai to pio shmantiko, gia megalytero arithmo pelatwn. Opote mhn leme pws edw exoyme kleytes ktlp....

 

Δημοσ.

1) Το βρήκα 174 σε γερμανικό site. 60 μεταφορικά? Δύσκολο. Το ψάχνω το θέμα γιατί ακόμα δεν ξέρω on-line shops ευρωπαϊκά.Αλλά ακόμα και τόσο να είναι είπα ότι πλέον δεν είναι θέμα οικονομικού. Μόνο και μόνο η ικανοποίηση ότι δεν θα τα δώσω στους εδώ "μάγκες" με καλύπτει.

 

2) Αν αγοράσεις 2-3 πράγματα τότε θα έχεις και κέρδος. Μπορείς πολύ εύκολα να μαζευτείς με 2-3 φίλους να δεις τι χρειάζεστε και να κάνετε μια μαζική αγορά.

 

3) Συγχαρητήρια στους "μάγκες" λοιπόν αν έχουν υπολογίσει και πόσο θα μου κοστίσει να το φέρω απ'έξω και μου το δίνουν σε αυτή την τελική εδώ. Αν είναι ΤΟΣΟ έξυπνοι μπράβο τους. Θα τη βρω την άκρη, δε θα τους κάνω το χατίρι.

Δημοσ.

Αυτό εννοείς φίλε μου;

 

v1000a.jpg

 

Το έψαξα κι εγώ σε μερικά καταστήματα του εξωτερικού και ανακάλυψα ότι τα χρήματα είναι περίπου τα ίδια! Πάντως αν βρείς καλύτερη τιμή για μαζική παραγγελία, είμαι μέσα! Σχεδόν έχω μαζέψει τα χρήματα που χρειάζομαι! <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Δημοσ.

Τους ΦΠΑάδες υποθέτω οτι τους έχεις προσθέσει και στις 2 περιπτώσεις έτσι; Γενικώς η Ελλάδα πάντως δεν είναι κατάλληλη για τέτοιες αγορές. Πολύ μακρυά απο το βασικό σημείο διανομής στην Ευρώπη (Ολλανδία) και πολύ λίγα κομμάτια. Όταν το overclockers.co.uk πουλάει 20 LianLi PC70 την εβδομάδα και ένα ελληνικό μαγαζί 4-5 το μήνα καταλαβαίνεις οτι οι ʼγγλοι πετυχαίνουν μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας. Το ξέρω οτι είναι σκληρό αυτό που θα πω αλλά είναι σαν να ζητάς απο το ψιλικαντζίδικο της γειτονίας, ίδια τιμή στην Κόκα κόλα με το Σκλαβενίτη. Απλώς είναι αδύνατον. Είναι η φύση του προιόντος τέτοια. Αλλιώς πιστεύω οτι το ίδιο θα συνέβαινε και σε άλλα ψαγμένα προιόντα, πχ ψήχτρες ή μητρικες Abit και Epox. Πχ την ψήχτρα την SLK-900 το hac την έχει οριακά φτηνότερα απο ότι το overclockers.co.uk(χωρίς να του έχω υπολογίσει μεταφορικά). Απλώς αν δεν αρχίσει ο κόσμος να αγοράζει γενικώς πιο ποιοτικά κουτιά και δε βολεύεται με το απλό των 40 ευρώ δε θα αλλάξει η κατάσταση.

 

Δε χρειάζεται να πω οτι δεν είμαι ιδιοκτήτης μαγαζιού έτσι;

Δημοσ.

Ναι, μιλάω για τελικές. Αντιλαμβάνομαι ότι η τιμή σε προϊόντα εισαγωγής θα είναι λίγο ανεβασμένη και ότι η ελληνική αγορά δεν είναι αμερικάνικη. Αλλά αφού τους δικαιολογείτε, γιατί να μην το κάνουν? Τι λέτε ρε παιδια? +30% από τιμές Γερμανίας με ενιαίο νόμισμα δεν δικαιολογείται. Από τιμές Αμερικής δεν συζητάω μιλάμε για τουλάχιστον υπερδιπλασιες τιμές στο συγκεκριμένο προϊόν. Μήπως ξέρετε κάποιο shop που στέλνει από Αμερική? Η κάποια ευρωπαϊκά on-line?

 

Αυτό που λες "αν δεν αρχίσει ο κόσμος..." λειτουργεί και αντίστροφα. Αν του δώσεις λογικές τιμές θα αγοράσει. Αν πας να τον γ******ς δε θα σου κάτσει κιόλας

Δημοσ.

απο αμερική μην το ψάχνεις η διαφορά υπάρχει αλλά μην ξεχνάς οτι κάτι που παίρνεις 100 απο Αμερική κάνει τουλάχιστον 150-160 χωρίς μεταφορικά, λόγω δασμών και ΦΠΑ. Θέλεις shop απο αμερική; www.2cooltek.com και www.xoxide.com .Έχε υπόψιν βέβαια οτι στην τιμή που θα δεις θα πρέπει να υπολογίσεις και πιθανό καπέλο απο το τελωνείο, καθώς και το courier.

 

 

Είμαι φοιτητής και τα φράγκα δε μου περισσεύουν. Το χω ψάξει για πολλά πράγματα αλλά τελικά είδα οτι δε συμφέρει.

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια είναι 50-50 πιθανότητες αν ένα μικρό κουτί(πχ ψήχτρα) θα περάσει τελωνείο. Απο την άλλη αν παίζει το σχετικό βύσμα το γλυτώνεις.

Δημοσ.

Και κάτι άλλο τώρα που ξαναδιάβαζα το όλο το τόπικ. Ξέρω οτι πολλλα τακτικά μέλη απο δω έχουν μαγαζία με pc, αλλά δεν είδα κανέναν να κάνει διαφήμιση, είναι όλοι τους πολύ διακριτικοί. Σε ποιον αναφέρεσαι gdp???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...