kostas_six Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα....έστω ότι έχω μία ακολουθία και θέλω να βρω τους έστω 10 πρώτους αριθμούς.Ξέρω ότι με την εντολή primes επιστρέφει τους πρώτους αριθμούς αλλά πως μπορώ να το περιορίσω στους 10 μόνο?Υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει και με την εντολή find.Σας ευχαριστώ
kostas_six Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δοκιμασίες P=primes(10) Με την εντολή primes(n) επιστρέφει τους πρώτους αριθμούς έως τον n.Εγώ αυτό που θέλω είναι από μία ακολουθία να έχω την δυνατότητα να του λέω δώσε μου τους πρώτους n πρώτους αριθμούς που θα συναντήσει.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Με την εντολή primes(n) επιστρέφει τους πρώτους αριθμούς έως τον n.Εγώ αυτό που θέλω είναι από μία ακολουθία να έχω την δυνατότητα να του λέω δώσε μου τους πρώτους n πρώτους αριθμούς που θα συναντήσει. Αν έχω καταλάβει καλά, θες αυτό; > s = randi(100,1,20) % έστω μια τυχαία ακολουθία 20 ακέραιων αριθμών από το 1 έως το 100 p = s(isprime(s));
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα